Dodaj do ulubionych

miko by Inglesina

31.03.06, 15:52
Szukałam, szukałam oryginalnej Inglesiny i niezbyt mi się udało - to co można
jeszcze oryginalnego kupić nie za bardzo odpowiada mi kolorystycznie. Teraz
obejrzałam inne wózki i niestety... nic nie pobije amortyzacji Inglesiny
Max - nawet w wersji MIKO.Ponieważ mały ma niecałe 9 mies. więc wybór chyba
dokonany. Wybrałam nawet kolor - taki oliwkowo zielony z szarym. Wszystko OK
tylko ta tapicerka - w dotyku dość szorstka. Mam więc pytanie do mam
użytkujących Miko by Inglsina - jak polska tapicerka sprawdza się na codzień -
czy ją prałyści i czy jeździłyście nią w lato - czy koniecznie dziecku
trzeba coś podkładać ??
I jak sprawuje się stelaż - na forum były opinie że gorzej się składa??
Jaka folia przeciwdeszczowa pasuje do wózka.
Jeśli macie inne uwagi będę wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • jolakl Re: miko by Inglesina 31.03.06, 15:59
      - polska tapicerka sprawdza sie ok. Nasza była prana i jest w porządku.
      - w lecie mój maluch jezdził bez żadnych podściółek i nie wyglądał na upoconego
      i niezadowolonego
      - stelaż sprawuje się bez zarzutu. Składa sie lekko. Uzytkujemy ten wózek od
      roku i wszystko jest w porządku.
      - folie mielismy od wozka głębokiego - jakas taka uniwersalna i pasowała
      całkiem dobrze.
      Jesli masz wiecej pytań pisz na gazetowego priva. Pozdrawiamsmile
      • mama2miskow Re: miko by Inglesina 31.03.06, 16:25
        dziękuję, napisałam na maila gazetowego
    • agam28 Re: miko by Inglesina 31.03.06, 21:08
      hej, też chciałam kupić Inglesinę max ale jednak zdecydowałam się na inglesinę
      zippy, amortyzatory też są bardzo dobre no i jest trochę większy chodzi mi o
      siedzisko, kolorki w nowej kolekcji też są bardzo fajne a składa się
      rewelacyjnie. Moja Julka ma 8 miesięcy, narazie odbyła jeden spacerek i jej się
      podobało. Inglesinki Max które oglądałam były po 700-750 zł ale tak szczerze
      mówiąc mają one trochę przestarzały wygląd i na te 700 nie wyglądają, ja
      zapłaciłam 1050 i jak narazie jestem zadowolona, bo prowadzi się ten wózek
      super.Polecam.
    • baranek77 Re: miko by Inglesina 31.03.06, 21:41
      Wcale nie dziwi mnie to, że w sklepie "stare" Inglesiny Max lepiej się
      skłądają. Jeśli Inglesina nie produkuje już ich od dwóch, trzech lat, to znaczy
      że tyle stoją w sklepie. Codziennie składane i rozkładane prze potencjalnych
      nabywców, to się wyrobiły smile)) Ja mam Miko krótko, ale się sprawdza, nic nie
      podkładam, a folię też mam uniwersalną od głębokiego.
      Pzdr,
      Magda
      • mama2miskow Re: miko by Inglesina 31.03.06, 21:47
        świetne to o tym składaniu i rozkładaniu w sklepiesmile))) nigdy bym na to nie
        wpadła.
        A na poważnie to mam jeszcze pytanie - czy można ten wózek traktować jako
        ostatni czy raczej dwulatek już będzie miał ciasno - coś chyba czytałam o
        wysokim podnóżku i kolanach pod brodą ???

Dzięki za odpowiedzi.
        • jogaj Re: miko by Inglesina 31.03.06, 22:28
          Oczywiscie przesada,moj starszy synek byl z tych duzych dzieci,spokojnie do
          dwoch lat jezdzil w wozku,potem juz nie mogl,bo sie mlodszy urodzil wink Teraz ma
          3 lata i zdaza mu sie podsiasc brata i naprawde nie wyglada jakos stlamszony w
          tym wozku.
          Folie mam juz druga,zwykla uniwersalna do spacerowek,bardziej mi odpowiada bez
          okienka za gdzies 10-20zl.
          Jola
          • mama2miskow Re: miko by Inglesina 31.03.06, 22:36
            Jeśli jeździ tym wózkiem już drugie dziecko to chyba bardzo dobra rekomendacja.
            Ja tak dobrze trafiłam z wózkiem dwufunkcyjnym Peg Perego(gondola i duża
            spacerówka) - też jeździ w nim mój drugi brzdąc - ale właśnie dlatego chciałam
            mu kupić nową, lżejszą spacerówkę z dobrą amortyzacją. Ciągle się waham, ale
            już coraz mniej. Zastanawiam się jeszcze nad Jane Carrerą ale nie Carrerą C,
            tylko taką z dwoma rączkami - waga podobna, cena podobna, nowszy wygląd tylko
            amortyzacja gorsza. A może ja przesadzam z tą amortyzacją ??
            Piszcie jeszcze jeśli macie jakieś ciekawe spostrzeżenia.
            A.
            • monika_wroclaw Re: miko by Inglesina 31.03.06, 22:53
              mama2miskow napisała:
              Ciągle się waham, ale
              > już coraz mniej. Zastanawiam się jeszcze nad Jane Carrerą ale nie Carrerą C,
              > tylko taką z dwoma rączkami - waga podobna, cena podobna, nowszy wygląd tylko
              > amortyzacja gorsza. A może ja przesadzam z tą amortyzacją ??
              > Piszcie jeszcze jeśli macie jakieś ciekawe spostrzeżenia.
              > A.

Amortyzacja w Jane jest świetna, w energy są fajne amortyzatory, a w carrera
              jeszcze lepsze.
              Ja mam koło domu kostkę brukową, ale taką starą z wybojami i specjalnie
              zwróciłam uwagę jak to jest z tymi amortyzatorami i zupełnie Ninki nie trzęsło,
              koleżanka ma Inglesinę max, tylko już starą, bo drugie dziecko w niej jeździ,
              więc może się amortyzatory wyrobiły, bo trzęsie w niej okrutnie....
              • monika_wroclaw Re: miko by Inglesina 31.03.06, 22:56
                A jeszcze sobie przypomniałam, że carrera ma dwustopniową regulację amortyzacji
                tylnych kół.
                • mama2miskow Re: miko by Inglesina 31.03.06, 23:00
                  a jaką masz tą carrerę: "C" czy tą z dwoma rączkami??
                  • monika_wroclaw Re: miko by Inglesina 31.03.06, 23:09
                    mama2miskow napisała:

> a jaką masz tą carrerę: "C" czy tą z dwoma rączkami??

Ja mam teraz Energy, a chcę kupić jeszcze carrere pro z kolekcji 2006, carrerę
                    oglądałam w sklepie i sprawdzałam jaką ma amortyzację.
                    Na pewno ta zwykła carrera z dwiema rączkami ma tą dwustopniową regulację
                    amortyzatorów tylnych, którą ustawia się w zależności od podłoża.
                    • mama2miskow Re: miko by Inglesina 31.03.06, 23:16
                      Dzięki za info. Znów zaczynam się bardziej wahać tym bardziej że tapicerka
                      Carrery bardziej mi odpowiada niż Inglesiny

jak możesz zobaczyć założyłam nowy wątek o Carrerze - może dowiem się coś nowego
                      A.
                      • jogaj Re: miko by Inglesina 01.04.06, 11:44
                        To ja napisze jeszcze o Inglesinie,nie dosc,ze jezdzi nia moje drugie dziecko to
                        ja sie nie patyczkuje z tym wozkiem i zjezdzam i wjezdzam nim po schodach na
                        drugie pietro z dzieckiem w srodku.Jak byli mlodsi to nosilam wozek,ale potem
                        juz mi sie nie chcialo,dziecko + zakupy,tak jezdziam z pierwszym,bo bylam w
                        ciazy.Teraz robie tak samo. Czasem jezdza w tym wozku moi synkowie na raz,tzn
                        mlodszy siedzi w wozku,a starszy stoi na tym gumowym podnozku,trzyma sie budy i
                        jedzie tylem do kierunku jazdy.Poza tym moi synkowie spia w niej w dzien w domu.
                        Wozek jest w dobrym stanie.
                        Jola
                        • mama2miskow Re: miko by Inglesina 01.04.06, 14:48
                          a jaki masz kolor swojej Inglesiny Max?
                          A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka