anetina 14.04.06, 07:52 mam nadzieję, że pomożecie mi odpowiedzieć na to pytanie co się tam opłaca kupować dla dzieci - chłopca 2,5 roku i dziewczynki 2- miesięcznej ? ubrania, zabawki ? nie chodzi o koszty przesyłki, tylko same zakupy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kate8025 Re: zakupy w USA 14.04.06, 08:43 wiesz co moja mama kupuje mojej córeczce tam sporo rzeczy z racji tego, że mieszka tam na stałe i wydaje mi się, że te rzeczy nie są drogie, zwłaszcza, jak trafi się na wyprzedaż, a często tam są. sweterek za 5 $ czy sukieneczka letnia za 5$ to chyba nie dużo? Nawet kiedyś kupiła firmowy dresik Fila za 10$!! Gebneralnie zawsze mówiła, że jest dość drogo z rzeczami dziecięcymi, ale wydaje mi się ,że ceny są umiarkowane, a na pewno adekwatne do zarobków w stanach, nie to co u nas ( a zabawki, porównując np, Fisher price o połowe tańszy niż u nas(porównując dwie identyczne zabawki) tyle, że do tego dochodzi jescze koszt przesyłki i z rozmiarami bywa róznie, niestety. Moja córcia ma 3 latka, a rozmiar 4T (czyli 4 lata) często jest na styk pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: zakupy w USA 14.04.06, 08:45 acha i wydaje mi się jescze że dla niemowlaków rzeczy są droższe. Podam Ci trzy strony zobacz sobie ceny www.burlingtoncoatfactory.com www.kidsurplus.com www.toysrus.com Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: zakupy w USA 14.04.06, 11:20 a duża jest twoja córeczka też mam wysłane rozmiary 4 i teraz się boję, czy będą dobre Mały ma prawie 98 cm wzrostu Odpowiedz Link Zgłoś
kate8025 Re: zakupy w USA 14.04.06, 14:26 Oj duża, ale nie większa niż Twój synek, ma też ok. 100cm. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: zakupy w USA 14.04.06, 18:22 Moim zdaniem, ubranka w promocjach. Dla orientacji zobacz sobie co popularniejsze firmy ubrankowe w internecie - np. Old navy, Gap, the Children's Place, Carter's. Jak widzę te ceny w promocjach, to taaaak bym chciała móc tam zrobic większe zakupy Na pewno niektóre zabawki też są tańsze niz u nas - kiedyś sprawdzałam ceny zabawek Tiny Love i np. mata ZOO była wyrażnie tańsza w sklepie internetowym producenta w Stanach. aga Odpowiedz Link Zgłoś