Dodaj do ulubionych

zakupy w USA

14.04.06, 07:52
mam nadzieję, że pomożecie mi odpowiedzieć na to pytanie
co się tam opłaca kupować dla dzieci - chłopca 2,5 roku i dziewczynki 2-
miesięcznej ?
ubrania, zabawki ?
nie chodzi o koszty przesyłki, tylko same zakupy
Obserwuj wątek
    • kate8025 Re: zakupy w USA 14.04.06, 08:43
      wiesz co moja mama kupuje mojej córeczce tam sporo rzeczy z racji tego, że mieszka tam na stałe i wydaje mi się, że te rzeczy nie są drogie, zwłaszcza, jak trafi się na wyprzedaż, a często tam są. sweterek za 5 $ czy sukieneczka letnia za 5$ to chyba nie dużo? Nawet kiedyś kupiła firmowy dresik Fila za 10$!! Gebneralnie zawsze mówiła, że jest dość drogo z rzeczami dziecięcymi, ale wydaje mi się ,że ceny są umiarkowane, a na pewno adekwatne do zarobków w stanach, nie to co u nas sad(
      a zabawki, porównując np, Fisher price o połowe tańszy niż u nas(porównując dwie identyczne zabawki) tyle, że do tego dochodzi jescze koszt przesyłki i z rozmiarami bywa róznie, niestety. Moja córcia ma 3 latka, a rozmiar 4T (czyli 4 lata) często jest na styk
      pozdrawiam
      • kate8025 Re: zakupy w USA 14.04.06, 08:45
        acha i wydaje mi się jescze że dla niemowlaków rzeczy są droższe. Podam Ci trzy strony zobacz sobie ceny
        www.burlingtoncoatfactory.com
        www.kidsurplus.com
        www.toysrus.com
      • anetina Re: zakupy w USA 14.04.06, 11:20
        a duża jest twoja córeczka
        też mam wysłane rozmiary 4 i teraz się boję, czy będą dobre
        Mały ma prawie 98 cm wzrostu
        • kate8025 Re: zakupy w USA 14.04.06, 14:26
          Oj duża, ale nie większa niż Twój synek, ma też ok. 100cm.
    • agni71 Re: zakupy w USA 14.04.06, 18:22
      Moim zdaniem, ubranka w promocjach. Dla orientacji zobacz sobie co
      popularniejsze firmy ubrankowe w internecie - np. Old navy, Gap, the Children's
      Place, Carter's. Jak widzę te ceny w promocjach, to taaaak bym chciała móc tam
      zrobic większe zakupy smile Na pewno niektóre zabawki też są tańsze niz u nas -
      kiedyś sprawdzałam ceny zabawek Tiny Love i np. mata ZOO była wyrażnie tańsza w
      sklepie internetowym producenta w Stanach.

aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka