znaniec1 14.04.06, 20:58 witam, jakie macie i polecacie, juz mnie głowa boli od oglądanie a i tak nie wiem jaki. musi być wygodny dla dziecka, stolik odpowiednio blisko, pod pleckami i tyłeczkiem miekko, szelki cena nie jest najważniejsza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sdec Re: krzesełko do karmienia 14.04.06, 21:07 Moje faworyty: 1. Peg Perego Prima Pappa Diner; 2. Fisher Price Aquarium; W Peg Perego regulacja całym siedziskiem, zabezpieczenie między nóżkami można później odkręcić; Fisher Price regulacja oparciem, na stałe zabezpieczenie między nóżkami, ciekawe zabawki, możliwość prania tapicerki w pralce; Ja osobiście nie umiem wybrać, ale może ktoś tak! Ciekawe jest Chicco Polly ma regulowany podnóżek, regulacja oparciem, zabezpieczenie przy tacy, można odkręcić; Tylko jakoś te boki krzesełko, podłokietniki nie przekonują mnie. Pozostałe funkcje (np. tace, regulacja wysokości, 4 kółka, blokady kółek, itp.) w tych 3 krzesełkach takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia-kubusia1 Re: krzesełko do karmienia 15.04.06, 06:22 Powiem tak. Te podane w poście powyżej koszują coś ok. 500-600 zł, a ja kupiłam Baby Dreams Bambi z IDENTYCZNYMI funkcjami za 300 zł. Opłaca się, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
w1paula Re: krzesełko do karmienia 15.04.06, 10:09 My mamy Fisher Price i jesteśmy bardzo zadowoleni. Kupione w USA za 100$. Na allegro też się już pojawiły. Czytałam kiedyś na forum, że kiepsko jest jak oparcie reguluje się razem z podnóżkiem. Ale nie wiem czy tak jest bo u nas podnóżek się nie rusza i jest ok. Nie prawda ,że Baby Dreams ma identyczne funkcje. www.allegro.pl/item97467900_krzeselko_fisher_price_aquarium_z_usa_od_reki_.html Odpowiedz Link Zgłoś
ola31121982 baby dreams bambi 15.04.06, 23:42 moze to krzeselko nie ma wszystkich tych samych funkcji, ale ma wszytskie te ktore sa potrzebne.jest super.nie zamienie na zadne inne.mamy juz jakies pol roczku i sprawdza sie swietnie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ola31121982 Re: baby dreams bambi 15.04.06, 23:44 tak sobie porownalam z tym Fischer Price i poza tym ze nie ma tych zabaweczek to wszystkie inne funkcje są identyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
znaniec1 a GRAPI??? 17.04.06, 20:42 a co sądzicie o tym ??? mi sie dośc podoba. www.allegro.pl/item98599550_krzeselko_do_karmienia_grapi_maxus_plus_swietne.html Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: a GRAPI??? 17.04.06, 22:39 mam bardzo podobne tylko innej firmy (pomijajac tapicerke, jest identyczne).Polecam, sa swietne.Nie oszukujmy sie, to sluzy do jedzenia, wiec dziecko nie siedzi tam pol dnia.A to krzeselko jest duze, ma kolka, jest mieciutkie, ma sciagana tacke, regulacje oparcia (z czego przestalismy korzystac jak Mateusz zaczal sam siedziec)i wysokosci (nawet nie wiem ile ma nasze krzeselko, bo korzystam tylko z dwoch).Poza tym fajnie sie sklada jak sie chce je gdzies przewiesc ,sa bardzo trwale-my mamy od wrzesnia i nic sie nie stalo.Jezeli nie masz ochoty wydawac 500zl na krzeselko, to wlasnie to jak najbardziej polecam. Mozesz tez kupic w Ikea, calkiem fajne i jeszcze tansze. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: krzesełko do karmienia 17.04.06, 20:46 Omega BebeConfort-cena700zl Odpowiedz Link Zgłoś
jadis76 Re: krzesełko do karmienia 17.04.06, 22:31 też niedawno stalam przed tym wyborem i polecam peg perego prima pappa diner wybieralam między tym a bebe comfort omega koszt prawie taki sam ( kupowalam w calineczce ) zaplacilam 600 zl i jestem zachwycona bardzo wygodne, a dzidzia uwielbia w nim siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
kaska.to Re: krzesełko do karmienia 17.04.06, 23:00 Witam, my tez sie zastanawialismy jakis czas temu,kupilismy wspominy tutaj baby dreams bambi w tanimmarkecie za 300 zl.Nie oplac sie wydawac wiecej-i tak duzo dalismy.Moj synek ode kiedy zaczal raczkowac, siedzi tam tylko i wylacznie do jedzenia-wczesniej owszem lubil sie tam bawic.Teraz jak jest samodzielny,od razu ryk, jak tylko go sadzam-on chce chodzic...A do jedzienia posilkow, wiecej funkcji jest chyba niepotrzebnych,Ale to jest moje zdanie i nie chce sie nikomu narzucac.Dla mnie i tak są za drogie te krzeselka,ale niestety drewnianie nie nadaja sie do niczego, brak kólek dla mnie to dyskwalifikacja... Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
19maj Re: krzesełko do karmienia 18.04.06, 10:55 fajny w krzesełku jest też ten "bolec" między nóżkami bo jak daje jeść i nie odchodzę to nie musze zapinać pasami i się mała dołem nie wysuni Odpowiedz Link Zgłoś
ozania Re: krzesełko do karmienia 18.04.06, 11:22 Hej, w domu mamy Chicco Polly (450zl) i b. sobie chwale,malej tez wygodnie.O zaletach nie bede sie rozpisywac po raz kolejny,podkresle tylko,ze najfajniejsze jest to,ze podnozek jest regulowany niezaleznie od siedziska i jesli ustawisz go poziomo do sidziska,to dziecku nie zwisaja nozki-b.dobre dla malego dziecka,a ja mala sadzalam w krzeselku od 4mies. Odnosnie uwagi dot. podlokietnikow polly,ktore nie wzbudzaly zaufania ktorejs z mam:szczerze mowiac nie rozumiem o co chodzi...b. uzyteczne opuszczone a dzieki ich podnoszeniu krzeselko sklada sie do naprawde malej glebokosci (ok.25cm!)Dlaczego krzeselka o zabudowanych boczkach mialyby byc lepsze??? W kwestii bolca posrodku siedziska-ja nie bylam do niego przekonana i slusznie jak sie okazalo,bo mloda stara sie siegnac buzia do wszystkiego co sie da (uwielbia lapac i wsadzac do buzi ten srodkowy wpinacz do pasow) i jak pomysle,ze lacialaby z zebami do tego bolca,to sie ciesze,ze go tam nie maPasy swietnie spelniaja swoja role.Zreszta przy tej wysokosci na jakiej znajduje sie dziecko w krzeselku i jej ruchliwosci jakos nie widze nie korzystania z pasow...Mysle jednak,ze to kwestia indywidualna i zalezy od temperamentu dziecka Dla dziecka blizszego roczku jednak polecam ikea antilop (mamy u dziadkow,ktorzy opiekuja sie mloda super do czyszczenia,wygodny dla dziecka (moze za wyjatkiem wyciagania dziecka ze srodka),stabilne (nawet nie probowala z niego sama wylezc,a z polly owszem...),skladane (nozki sa demontowalne) i lekkie do przenoszenia (latamy z nim miedzy pietrami,bez mlodej w srodku oczywiscie.Starsze niemowle juz nie spedza tyle czasu w krzeselku,swietnie spenia swoja role przy karmieniu,wiec po prostu nie ma sensu przeplacac... Pozdrawiam, ozania Odpowiedz Link Zgłoś
mon-ya Re: krzesełko do karmienia 18.04.06, 21:38 A ja mam takie: www.sklep.babymoose.pl/index.php?cPath=24 Sprawdza sie doskonale i mam nadzieje, ze rzeczywiscie posluzy nam do 10-12 rz. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
znaniec1 Re: krzesełko do karmienia 07.05.06, 00:01 kupiłam chicco poly . jest super Odpowiedz Link Zgłoś