18.04.06, 18:47
Potrzebuję porady w sprawie wyboru spacerówki - parasolki. Przeczytałam już
wszystkie wątki dotyczące tego tematu i nadal mam mętlik w głowie.
Ostatecznie jestem prawie zdecydowana na Maclarena, który ma chyba obok PP
Pliko najwięcej pozytywnych opinii na tym forum. Ma to być wózek dodatkowy,
mieszczący się do małego bagażnika, ale jednocześnie jak najbardziej
konfortowy dla dziecka. Zastanawiam się między Quest Sport (przerażają mnie
maleńkie kółeczka), a Techno xt (tu niewątpliwie cena nie jest sprzyjająca).
Myślałam jeszcze o Inglesinie Trip, ale po obejrzeniu w sklepie odpadła (mała
i nieciekawy materiał zwłaszcza na lato). Myślałam jeszcze o Jane Energy,
ale w Łodzi nigdzie nie moge jej obejrzeć na żywo.
może ktoś odpowie na kolejny post o parasolkach
basia
Obserwuj wątek
    • monika_wroclaw Re: Maclaren 18.04.06, 19:11
      Witam

Na temat maclarena Ci nie odpowiem..., ale na stronie dystrybutora Jane
      znalazłam adres sklepu w Łodzi
      Dino
      Piotrkowska 91
      90-423 Łódź
      tel. (42) 630 13 79

Możesz zadzwonić i zapytać czy mają Energy na stanie, zawsze to lepiej obejrzeć
      na żywo.
      Ja też szukałam lekkiej i komfortowej parasolki dla córki i mój wybór padł
      właśnie na Energy.

pozdrawiam
    • bea-ta Re: Maclaren 19.04.06, 09:22
      Maclaren techno nie zmieści sie do małego bagaznika- u mnie złożony w laske
      wózek na szerokośc sie nie mieścil i trzeba było wozić go z przodu lub
      odchylajać tylne siedzenie. Poza tym wózek jesli masz spore dzieciatko jest
      super, a jesli kolekcja 2006 jest lżejsza( z rok 2005 ważył wózek 8 kg) to
      jeszcze lepiej. Jane energi jest mniejszym wózkiem, wagowo wbrew opisowi w
      katalogu porównywalnym, cena mniejsza, ale i jakośc wg. mnie nieco gorsza.
      Wybierz Questa lub jesli nie zalezy Ci na rozkładaniu zupełnym i bedzie to
      przewozówka to parasolke Chicco CT 05
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=40407649&a=40427666.
      Nadaje sie dla malucha od 18mż wg mnie, bo wózeczek ma miekkie oparcie i
      mniejsze dziecko bedzie siedziec zgarbione i zsuwać sie może( tak było z moja
      pociechą). Poza tym parasolka super łatwo się składa i jest naprawde lekka,
      mając spore jak na parasolke kółka!Fajnie sie prowadzi. Miłam Chicco Ct 05, ale
      jak syn miał rok i sprzedałam, a teraz żałuje, bo byłaby dla niego teraz ( ma
      22m) idealna, szczegolnie, że bagaznik mam naprawde mały- vw lupo. Beata
      • bea-ta Re: Maclaren 19.04.06, 09:23
        Jeszcze raz link do wózeczka
        www.chicco.pl/main/map/details.asp?a_id=8&c_id=11&a_name=3+&c_name=Na+spacerze&p_id=1466&sub_id=139
    • basia741 Re: Maclaren 19.04.06, 16:21
      dziękuję za odpowiedzi. Co do Chicco to jakoś nie mam zaufania do wózków tej
      firmy, chociaż nigdy żadnego nie miałam. Zajrzę do Dino może uda mi się
      zobaczyć Jane Energy, ale znając sklepy w Łodzi to zazwyczaj nie ma tego czego
      szukam, a wszystko trzeba zamawiać.
      Wózek ma służyć jako typowo przewozowy: do samolotu, na wakacje, na zakupy
      itp., dlatego nie chciałabym wydać za dużo, ale z drugiej strony chcę żeby był
      wygodny i żebyśmy go polubili, a nie został odstawiony w kąt. Jednoczśnie ma to
      być już ostatni wózek, bo nie mam zamiaru za rok znowu kupować wózka. Oparcie
      musi być odchylane na prawie płasko, bo córeczka lubi spać w wózku. Musi też
      się nadawać na dziurawe chodniki. Ostatecznie mogę go wozić na przednim
      siedzeniu lub za fotelami.
      Nadal faworytem jest Maclaren. Kusi mnie Quest Sport tylko mam poważne
      wątpliwości czy nie trzęsie za bardzo dzieckiem, bo kółeczka są takie maleńkie.
      Z drugiej strony nie spotkałam opinii negatywnej o tym modelu.
      Wózek muszę kupić przed wakacjami, czyli mam jeszcze trochę czasu. Córka będzie
      miała wtedy skończony rok.
      pozdrawiam gorąco
      basia
      • gina26 Re: Maclaren 19.04.06, 21:11
        Rzucily mi sie w oczy te Maclareny tutaj
        www.babystyle.pl/sklep/poza_domem_wozki/1.htm i sama zastnawiam sie
        własnie nad tym Queste. Tez m isie bardzo podoba i jak narazie jst moim
        fawoorytem. Chociaz powiem Wam, ze ten Volo tez jest niczego sobie wozek, kurcze
        ciezko rzech do zgryzienia... W zasadzei ten Volo jest lzejszy i cena troche
        nizsza, chociaz na tego questa wdze, ze tez maja dobra cena. Chyba kupie ten
        drugi, starczy na dluzej.
    • adulaw Re: Maclaren 19.04.06, 18:31
      mój mały ma prawie roczek (brakują mu 2 tygodnie) i dla niego kupiliśmy jakieś 3 tyg. temu maclarena techno XT i jak na razie jest super też myślałam o Queście ale kółeczka mnie przerażały i XT lepiej mi sie prowadziło, fajne ma zapięcie szelek i super ochrone przeciw wiatrowi polecam
    • menacz Re: Maclaren 19.04.06, 19:47
      ja mam "questa", kupiłam go rok temu- mała miała rok i 5 m-cy.jestem naprawdę
      zadowolona.choć na początku przerażały mnie te małe kółeczka to wózek sprawdził
      się we wszystkich warunkach(przeżył ulewę na wakacjach,spacer po fatalnych
      chodnikach, po lesie- też na wakacjach i jest w b. dobrym stanie)dla mnie jest
      wygodny i myślę ze dla dziecka też. najważniejsze ze jest lekki i mieści się do
      bagażnika. jeśli ma to być - jak piszesz- wózek dodatkowy to nie ma sie nad
      czym zastanawiać.jest solidny. ja musiałam jeszcze przetrwać z nim zimę... smile
      jak tylko kupiłam parasolkę sprzedałam duży wózek. a swoją drogą też
      zastanawiałam sie na xt, ale głównie różnił się wielkością kół i dodatkową
      osłonką p/słoneczną a cena była znacznie wyższa..
    • mija281 Re: Maclaren 20.04.06, 10:03
      jeśli czytałaś juz na forum wątki o maclarenach to napwno trafiłaś i na mojesmile
      więc krótko napisze jeszcze raz...mam techno classic (dziecie teraz ma 10 m-cy),
      jestem bardzo zadowolona, koła są ok, rozkłada się na płasko, ma wysuwany
      podnóżek, i lekko sie podbija, no i to co Cię interesuje: bardzo łatwo się
      składa (nawet z doczepionym okryciem na nóżki) i mieści się do bagażnika matiza,
      a jak wiadomo matiz ogromny nie jestsmile
      u mnie maclaren też miał być dodatkowy, skonczyło się na tym, że jest jedyny...smile
    • basia741 Jane Energy 21.04.06, 21:21
      Dzisiaj obejrzałam w sklepie Jane energy i niestety spodobała mi się. Teraz to
      dopiero mam dylemt co wybrać. Muszę przymierzyć Hanię do Jane może wtedy coś
      się rozstrzygnie, bo Energy wydaje sie być wąska. Orientujecie się może czy
      możliwe jest zdjęcie tapicerki wypranie jej?
      dziękuję za wszystkie rady
      pozdrawiam
      basia
      • monika_wroclaw Re: Jane Energy 22.04.06, 11:28
        Tapicerka w Energy bardzo łatwo się zdejmuje, jest przypięta na napy, w
        niektórych wózkach tego typu trzeba użyć śrubokręta aby odczepić tapicerkę, bo
        są takie nakładki i śrubki wkręcane do rurek... a w Energy bez problemu w ciągu
        kilku sekund można zdjąć tapicerkę.
        Jeżeli chodzi o wielkość siedziska to jest porównywalna z innymi, bo mierzyłam,
        a poza tym siedzisko jest usztywnione i dziecko się w nim nie zapada tak w
        środek, w większości parasolek tego typu siedzisko jest słabo usztywnione.
        Szerokość siedziska 32cm, głębokość siedziska 23cm, z rozłożonym podnóżkiem
        37cm, wysokość oparcie 48cm.

Jeżeli chodzi o wagę to sam stelaż waży 5,6kg, ale dokładna waga całego wózka z
        budką i koszem to 6,9kg ( ważyłam go smile ), waga jest porównywalna z Questem,
        bo techno waży ponad 8kg.
        Jeżeli chodzi o podawanie wagi wózka przez producenta to w większości wózków
        jest ona zaniżona.

Jeszcze jeden duży plus Energy to wysoko osadzone siedzisko, posadziłam w wózku
        moją starszą córkę, któa ma 105cm wzrostu i nóżki opierała sobie na dolnym
        podnóżku, kolana miała zgięte pod kątem 90 stopni, w wielu wózkach tego typu
        siedziska są nisko i starsze dziecko albo szura nogami po asfalcie, a jeżeli
        trzyma nóżki na podnóżku to ma je mocno przygiete.

Jak kupowałam Nince wózek to przymierzałam ją do bardzo wielu i wszystkie po
        kolei odpadały, moje oczekiwania spełniał tylko Jane i maclaren, paramatrami
        wózki są bardzo podobne i jeżeli chodzi o wagę i wymiary siedziska, ale z
        wyglądu dużo bardziej podoba mi się Jane ( kwesta gustu ), w quest nie podobają
        mi się małe kółeczka, no i Jane jest trochę tańszy.

Życzę udanego wyboru!
    • weronka77 Re: Maclaren 21.04.06, 22:38
      Chciałam Maclarena..do wczoraj.Wszystko super ale jeden malutki detal który
      dyskwalifikuje go jako pojazd dla Julki.Podobnie jak poprzedni nasz-
      Mutsy,szelki ma przytroczone na stałe do oparcia;-(Julka tego
      nienawidzi,szarpie się,płacze..Dlatego pozbyłam się Mutsy.Jedyny wózek który
      możemy używać to PegPerego.JAko jedyny ze wszystkich dostępnych ma szelki
      wyjmowane z oparcia i możliwość zapięcia tylko wokół bioderek.Tak więc kupię
      P3.No i pałąk mawink
      • kaska.to Re: Maclaren 22.04.06, 15:03
        Weronka77 masz moze gdzies zdjecie P3,jakie sa parametry??
        Kasia
        • weronka77 Re: Maclaren 22.04.06, 20:45
          Mniejszy od Atlantico-dlatego kupię za rok.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka