Dodaj do ulubionych

Jaki kupić wózek?

20.04.06, 10:50
Proszę o radę, jaki mam kupić wózek, czy głęboki, czy taki 3-funkcyjny?
Zasr=tanawiam się też na jąką markę się zdecydować.Z góry dziękuję za
odpowiedzi, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mania3 Re: Jaki kupić wózek? 20.04.06, 10:52
      A jakie masz oczekiwania?Będzie łatwiej doradzić
      • mollas1 Re: Jaki kupić wózek? 20.04.06, 10:56
        Na pewno musi mieć duze koła (ze względu na brak chodników na moim
        osiedlu),zastanawiałam się nad bebe comfort,ale jest trochę drogi-sama nie
        wiem.Może xlander...
        • mania3 Re: Jaki kupić wózek? 20.04.06, 11:04
          Jeżeli chodzi o Bebe Confort to ja mam spacerówkę trójkołową i jestem naprawdę
          bardzo zadowolona.Można poszperać na allegro i znaleźć tam niedrogie nowe
          wózki.Co do wózków wielofunkcyjnych to nie jestem przekonana.Sama miałam Chicco
          C1 Trio i niby byłam zadowolona ,bo lekki i dobrze się składał, miał przenośną
          gondolę, tyle,że miał niewielkie koła i spacery zimą po śniegu były
          katorgą.Myślę,że trudno połączyć wszystkie zalety w wózku wielofunkcyjnym
          • sofi84 Re: Jaki kupić wózek? 20.04.06, 11:08
            dla jakiego dziecka ten wózek?
            • mollas1 Re: Jaki kupić wózek? 20.04.06, 11:25
              Dla noworodka
    • alojw Re: Jaki kupić wózek? 20.04.06, 12:55
      Polecam najpierw zakupić wózek z tylko z gondolą na dużych pompowanych kołach
      (może być nawet uzywany, bo dziecko aż tak długo w tym wózku nie pojeździ), a
      później zainwestować w porządną spacerówkę. Ja niestety nie pomyślałąm, a
      właścieiwe zasugerowałam się radą innych i kupiłam wózek głęboki + spacerówka.
      Efekt był taki, że po 6 miesiącach kupowaliśmy spacerówkę, bo ta była
      beznadziejna. Zazwyczaj spacerówki w wózkach wielofunkcyjnych nie są tak
      praktyczne jak sam wózek spacerówka. Życzę udanego wyboru.
      • justakoko Re: Jaki kupić wózek? 20.04.06, 15:17
        a ja uważam ze jest wózek 3 funkcyjny, ktory spełnia wszystkie oczekiwania.
        Bebecar Stylo.
        zawieszenie miękkie - można bujać dziecko
        skrętne przednie koła z mozliwoscia blowady
        duze koła piankowe lub pompowane-dp wyboru
        nie za ciezki stelarz
        • justakoko Re: cd 20.04.06, 15:21
          za wczesnie mi sie wcianął enter smile

kontynuuje:
          obszerna gondola
          wygodna sopacerowka
          fotelik sam mozna zamontowac na stelazu
          torba, pokrowiec na nozki+folia przeciwdeszczowa do wozka w komplecie
          fajne kolory

ja osobiście mam PegPerego Piumotta, ale to dlatego ze jak kupowałam wozek
          (prawie 3 lata temu) nie było jeszcze modelu Stylo.PegPerego też ok, ale wadą
          są nieskrętne koła - mnie to bardzo wkurzało.
          Kupiła go za to moja sasiadka i jest bardzo zdowolona - wg spełnia wszystkie
          moje oczekiwania.
        • lukoj Re: Jaki kupić wózek? 21.04.06, 17:09
          a może wózek implast driver 4XL??
          • yonkaa Re: Jaki kupić wózek? 21.04.06, 20:54
            Nie kupuj go. Ja dzis wlasnie reklamowalam po roku uzywania. Przednie skretne kola strasznie sie
            "rozjechaly" wozek stale skreca w obie strony i nie da sie bez manewrowania jechac na wprost. Nie
            mowiac juz o hamulcu, ktory doslownie po kilku uzyciach zaczal sie blokowac podczas jazdy, a kiedy
            chce go uzyc, to dzwignia nie daje sie przelaczyc. Ogolnie jest solidny, ale te wady bardzo utrudniaja
            uzytkowanie sad
            • fizia-kulawa Re: Jaki kupić wózek? 21.04.06, 21:27
              tu się trochę rozwodzę w temacie wózkowymsmile
              fiziakulawa.blox.pl/2006/04/wybor-wozka-doskonaly.html
            • mollas1 Re: Jaki kupić wózek? 23.04.06, 21:59
              Dziękuję wszystkim za rady,teraz wiem za jakim wózkiem sie rozglądać.pozdrawiam
      • sayyes Re: Jaki kupić wózek? 22.04.06, 16:39
        Ja tez uwazam,ze gondola dla noworodka jest jednak najlepszym rozwiazaniem, na plecach dziecka nie zamierzalam oszczedzac, wiec kupilam najlepiej amortyzowany wozek, jaki wyszukalam (bebe confort z duzą gondolą prelude), lekko tylko uzywany- bo, to prawda, to inwestycja na ok.pol roku- teraz sprzedaje, a zamierzam zainwestowac w nową spacerowke, bo ta dluzej posluzy. Aha, spacerowke do tego zestawu tez mialam, ale sprzedalam od razu, byla beznadziejna smile
    • weronka77 Re: Jaki kupić wózek? 21.04.06, 00:54
      A może Emmaljunga Smart Duo?Edge już droższa;-(
    • maczkama Re: Jaki kupić wózek? 21.04.06, 17:47
      My mieliśmy od początku spacerówkę z dużymi kołami rozkładaną na płasko (chicco 6 wd)
      Moje dziecko od urodzenia nie znosioło spacerów i potrafiło drzeć się przez całą drogę. Nasze spacery czasami były bardzo krótkie, właściwie nigdy nie były dalekie, czasami chodziłyśmy tylko dookoła bloku. Zawsze były dla mnie ogromnym stresem. Dopiero jak córka miała ok 8 miesięcy i np dostawała jakiegoś chrupka, czy biszkopta do rączki mogłyśmy pospacerować troszkę dłużej i przyjemniej. U mnie wózek głęboki nie sprawdziłby się zupełnie, ale tego czy dziecko będzie lubiło spacery nie da się przewidzieć.
      Pozdrawiam.
      • arwena_11 Re: Jaki kupić wózek? 22.04.06, 17:01
        Pierwsze pytanie to kiedy rodzisz, bo od tego wiele zależy. Jak w lato, jesień
        czy zima, to lepsza duża gondola, bo dziecku po prostu jest cieplej. NIe jest
        też prawdą że to tylko na max pół roku. Ro zależy od dziecKA. Mój syn jeździł w
        gondoli tylko jakieś 3-4 miesiące i przesadziłam go do spacerówki bo po prostu
        więcej widział, a rwał sie do siedzenia. Córka natomiast przejeździła w
        gondolce prawie cały rok ( była mniejsza o 10 cm jak się urodziła i mając pół
        roku dorosła do jego wzrostu urodzeniowego ), bo na spacerach spała i tak było
        jej najwygodniej. A miejsca miała bardzo dużo, bo miałam emmaljungę.
        Co do wózków 3funkcyjnych. Nasza spacerówka sprawdziła sie w 100%, Córka
        jeździła w niej jeszcze niedawno, a w zeszłe lato jako trzylatka mogła nawet w
        niej spać. Dlatego powinnaś sie zastanowić ile jesteś w stanie wydać kasy na
        wózek. Jest to zazwyczaj inwestycja na dłuższy czas, zwłaszcza jak się planuje
        więcej dzieci. W moim będzie jeździło obecnie 5 dziecko i wózek nadal wygląda
        jak nowy. Pewnie tylko koła koleżanka wymieni sobie na nowe i pompowane ( bo w
        2000 roku jeszcze takich nie było ). Niestety wózek dobrej klasy to wydatek ok
        2500 tyś. nowy, ale na allegro można trafić prawie nowe za połowę ceny, lub
        nowe ale starsze modele.
        Ja polecem emmaljungę, ale z gondolką, a spacerówka od kompletu jest super i
        się sprawdza.
        Jak ja kupiłam ten wózek w 2000 roku, to na osiedlu były może ze trzy takie
        wózki ( z moim ). Z daleka sie wyróżniały wielkością, solidnością i klasą.
        Teraz zrobiły się modne, bo nieomal co drugi wózek to emmaljunga. Ludzie sie
        przekonali pewnie o ich solidności i trwałości. Wszyscy znajomi, mający później
        dzieci ode mnie pokupowali sobie emmaljungi, bo obejżeniu u mnie i wyprubowaniu.
        • weronka77 Re: Jaki kupić wózek? 22.04.06, 19:40
          Większość jeżdzi tym Smartem bo tańszy po prostu.Edge i Classic wciąż
          nielicznewinkJa kupię kolejnemu dzidziusiowi Classic'awink
          • magia Re: Jaki kupić wózek? 22.04.06, 19:47
            Tak OT troche. Chcesz kupic dziecku Emmaljunge a oszczedzasz na foteliku????
            Nie musisz odpowiadac. Jestem poporstu zaskoczona.
            • weronka77 Re: Jaki kupić wózek? 22.04.06, 20:28
              Oszczędzam?Recaro za 1700to oszczędność?wink
              • weronka77 Re: Jaki kupić wózek? 22.04.06, 20:34
                Chyba nie do mnie był ten postwinkOszczędność w przypadku Juleczki nie
                funkcjonujewinkOstatni mój post na temat fotelika jest taki że Recaro plus
                nowe,najbezpieczniejsze autowinkBezpieczniej się chyba nie dawink
                • magia Re: Jaki kupić wózek? 22.04.06, 22:13
                  I jeszcze. znalalzma testy Recaro Start Pro (9-36).
                  www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=262
                  Ani on ladniejszy od Kiddy ani bezpieczniejszy.
                  • weronka77 Re: Jaki kupić wózek? 22.04.06, 23:24
                    Ładniejszy trochę..Kiddy troszkę taki worek uformowany przypomina.Nic to.Maxi-
                    Cosi kupię w takim razie,ale to dopiero za rok.DO tego czasu możeBMW
                    przetestuje swój fotelikwink
              • magia Re: OT 22.04.06, 20:55
                IMO oszczedzasz na bezpieczesnstwie. No chyba, ze Recaro ma zrobione jakies
                wiarygodne testy, bo cena to nie wyznacznik.
                Co do auta to nawet najlepsze/najbezpieczniejsze nie zagwarantuje
                zycia/przezycia dziecka w malo bezpiecznym foteliku.
                • weronka77 Re: OT 22.04.06, 21:04
                  To co mam kupić zamiast tego paskudnego Kiddy?W poniedziałek chcę zapytać w
                  Volvo i Saabie o fotelik.Nie mogę nic znależć o tym BMW a pamietam że 2 lata
                  temu czytałam opinię że jest najbezpieczniejszy z możliwych..
                  • magia Re: OT 22.04.06, 21:16
                    Mam taka szwajcarska ksiazeczke o fotelikach, testach itd. I w niej jest
                    napisane, ze BMW Junior Seat (9-36) czeka w kolejce do testowania, ale nie jest
                    podane iedy bedzie testowany. A na tej liscie, ktora mam jest ok 300 modeli
                    czekajacych.
                    Wg tej ksiazczki Volvo nie ma fotelika w grupie 9-36, sa jedynie: 0-10, 9-18
                    (oba z isofixem), 0-18, 15-36 i wszystkie czekaja na testy.

Co do bezpiecznego fotelika, to skoro cena nie gra roli kup kolejny z grupy 9-
                    18. W tej grupie da sie pogodzic i urode i bezpieczenstwo smile
                    • weronka77 Re: OT 22.04.06, 21:18
                      FAjnie!! A gdzie mogę pooglądać?Jaki sklep internetowy?
                      • weronka77 Re: OT 22.04.06, 21:23
                        Ja mam fotelik 0-18teraz.więc następny to 15-36 tak? Który jest ładny i
                        bezpieczny?
                        • magia Re: OT 22.04.06, 22:09
                          IMO w grupie 15-36 najladniejsze sa Concord Lift Evo, w testach tez dobrze
                          wypadaja. Tu masz najlepsze foteliki (4 gwiazdki) w tej grupie:
                          Concord Lift Evo www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=263
                          Maxi Cosi Rodi XP www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=264
                          Roemer Kid www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=338
                          Concord Lift Protect www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=421
                          Roemer Vip www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=422

Kolejnosc przypadkowa.
                      • magia Re: OT 22.04.06, 22:04
                        Nie wiem co chcesz ogladac, jesli foteliki z grupy 9-18 to moze Calineczka?
                        Tu masz te najlepsze w grupie (maja 4 gwiazdki w testach):
                        HTS BeSafe iZi Comfort www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=315
                        Roemer Duo Plus www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=317
                        Roemer King TS www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=257
                        Roemer Duo Plus www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=414
                        Roemer King TS Plus www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=415

I modele z 3 gwiazdkami:
                        Chicco Key 1 www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=416
                        Bobob Plus www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=320
                        Maxi Cosi Priori XP www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=322
                        Roemer King Quickfix www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=324
                        Roemer Lord Plus www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=326
                        Storchenmuhle Primus www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=259
    • weronka77 Re: Jaki kupić wózek? 22.04.06, 21:29
      Maxi-Cosi i Roemer najlepszy w testach.Ale ten drugi koszmarny...Maxi-Cosi
      dobry?
      • arwena_11 Re: Jaki kupić wózek? 24.04.06, 08:25
        Maxi cosi polecam, sprawdził się u nas. Używamy go już od 4 lat ( dwoje dzieci )
        i super. Teraz przeszedł do nastepnego dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka