Dodaj do ulubionych

kolor Teutoni Mistral

10.05.06, 18:25
zdecydowalismy sie w koncu(!) na Teutonie Mistral
niestety w Krakowie nie da sie obejrzec tego wozeczka
wstepnie wybralam taki kolor 2550
www.teutonia.pl
czy moze ktoras z Was widziala go na zywca?
amoze inny kolorek bedzie ladniejszy?
kurcze nie znosze "witualnych" zakupow!!!
Obserwuj wątek
    • w1paula Re: kolor Teutoni Mistral 10.05.06, 23:08
      Właśnie dziś oglądaliśmy Teutonię Mistral a właściwie to ją zamówiliśmy. Ja
      najpierw chciałam kolor 2620 lub 2600 ale w rzeczywistości na wzorniku
      wyglądają zupełnie inaczej. 2620 wygląda jak sprany a 2600 smutno. Chociaż
      sprzedawczyni mówiła, że 2620 kiedys mieli i wyglądał ładnie. W końcu
      wybraliśmy 2535. Jest podobny do tego co ty wybrałaś, ale w naszym ta
      wewnętrzna czerwień jest taka milutka, jakby aksamitna. A w tym twoim kolorku
      to wszystkie takie sztuczne. Szkoda, że wcześniej nie przeczytałam twojego
      wątku bo bym dokładnie obejrzała. Za max 2 tygodnie będę odbierać wózeczek więc
      jak masz jakieś pytanka to mogę wszystko posprawdzać. Zamówiliśmy w Gdańsku bo
      tam znalazłam najtaniej 1690 zł. za spacerówkę. Podobną cenę mają w Warszawie w
      www.piotruspan.pl (1699 zł.). A w ogóle to wózeczek mnie zachwycił. Super się
      jeździło i Hubertowi też się podobało w nim. Rewelacyjnie i super łatwo
      przekłada się rączkę i równie łatwo się go składa. Nie trzeba wypinać
      siedziska. Łatwo się go podbija. Jedne co ma kiepskie to składanie budki bo jak
      tylko pchasz do tyłu to jest głośno. Trzeba natomiast najpierw docisnąć lekko
      do dołu a potem złożyć i jest ok. Trzeba się po prostu do tego przyzwyczaić i
      będzie superancko. Już się nie mogę doczekać jak go odbiorę. Domówiłam jeszcze
      moskitierę, parasolkę i okrycie na nóżki. Chciałam tez torbę ale mnie
      rozczarowała, jakaś mała. może przy małym dziecku wystarcza ale przy moim 8
      miesięcznym to juz za mała bo trzeba więcej rzeczy wpakować. Aha, wybraliśmy
      koła nr 44 bo inne mają plastikowe felgi i się nam nie podobały. Ale się
      rozpisałam...
      • dzidzia_ch Re: kolor Teutoni Mistral 11.05.06, 09:50
        mam jesli mozna kilka pytan do Ciebie smile!
        czy siedzisko rozklada sie na calkiem plasko?
        wybralas kolor czarno-czerwony tak?
        czy jest mozliwosc zakupu przez internet w tym sklepie w ktorym Ty kupilas?
        jakim kolorkiem jezdzilas po sklepie?
        • w1paula Re: kolor Teutoni Mistral 11.05.06, 09:59
          Co prawda tak super dobrze to się nie przyglądałam ale z tego co mi sie wydaje
          to siedzisko rozkłada się na płasko. Wybralismy kolor 2535 (czarno-czerwony)
          ale jak się przespałam z problemem to doszłam do wniosku, że zmienię na 2555
          (czerwono-czarny). zaraz będę dzwonić. Mam nadzieję że jeszcze można. Bo ten
          pierwszy to chyba jednak będzie za smutny chociaż ten czerwony materiał taki
          milusiński jest. Jak będę dzwonić to zapytam się czy istnieje możliwość innego
          zakupu niz osobiście. Aha, tak jak pisałam wzięliśmy koła nr 44, które
          normalnie wszędzie są za dopłatą a tutaj na zmówieniu nie jest wpisana dopłata.
          Albo sie pomylili i zapomnieli albo tak jest. Zobaczymy jak będę odbierała
          wózeczek. Po sklepie jeździałam 2605 i stał też 2590.
          • dzidzia_ch Re: kolor Teutoni Mistral 11.05.06, 10:40
            strasznie dlugo sie czeka na ten wozeczek!
            sprzedalam swoj i teraz Ola posiedzi w domku sad!
            a jaka cena dodatkow?nic nie ma w komplecie?
            • w1paula Re: kolor Teutoni Mistral 11.05.06, 11:10
              Tu mi powiedzieli, ze około 2 tygodni a w Piotrus Pan, ze 8 dni. Nam az tak
              bardzo sie nie spieszy bo mamy Maclarena. Ale jakbys chciala kolorek, ktory
              maja na sklepie to by było szybciutko. Czeka sie tyle bo oni recznie szyja te
              wozeczki specjalnie pod kazde zamowienie. W komplecie jest tylko folia
              przeciwdeszczowa - niestety. A to co dobralismy: osłona na nózki - 77,90 zł.,
              moskitiera - 31 zł. i parasolka - 119 zł. Jak jeszcze coś to pytaj, chętnie
              odpowiem
              • donkaczka Re: kolor Teutoni Mistral 11.05.06, 21:25
                oj obśmiałam się trochę smile nie szyją ręcznie zapewniam, po prostu ściągają z
                magazynów i tyle, ja na swój czekałam 4 tygodnie
                a budka ma takie składanie, że przyciska się ją by można było złożyć a bez
                przyciśnięcia blokada trzyma ją w pionie i jeśli nie przyciśniesz i nie zwolnisz
                blokady, to blokada tak trzeszczy - to zupełnie normalne
    • mammazuzi Re: kolor Teutoni Mistral 11.05.06, 11:44
      dodam tylko ze na stronie teutoni sa podane wszystkie sklepy w calej Polsce
      gdzie sa sprzedawane ich wozki i kilka internetowych

co do koloru to nie pomoge bo moj to starszy model i nie mistral wink
      • dzidzia_ch w1paula 11.05.06, 12:54
        moglabys mi podac telefon do tego sklepu w Gdansku?
        czy ten wozek jest bardzo ciezki?
        • dzidzia_ch Re: w1paula 11.05.06, 16:58
          zamowilam wozek w potrusiu panu
          bedzie w srode
          kolor z serii Desenie Fashion - czerwony
          odradzono mi ten kolor czerwono-czarny ze strasznie sztuczny...
          nie moge sie doczekac tego wozeczkasmile!
          • w1paula Re: w1paula 11.05.06, 17:07
            To fajnie. To szybciutko będzie. A domówiłaś cos jeszcze? Czy ja wiem czy
            sztuczny, wszystkie wydawały mi sie takie same. A ile zapłaciłaś?
            • dzidzia_ch Re: w1paula 11.05.06, 19:16
              za wozeczek + oslonka na nozki zaplacilam 1720zl
              parasolke mam a moskitiere dokupie sobie na miejscu
              kola mam nr 44 czyli takie jak Ty smile!
              mam nadzieje ze kolorek bedzie ladny...
              no ale najwazniejsze zeby Oli bylo w wozeczku wygodnie!!!
              • w1paula Re: w1paula 11.05.06, 21:04
                ooo, to jeszcze taniej. No trudno. Jak zobaczysz wózeczek na zywo to z
                pewnoscia bedzie sie podobal. Oli z pewnoscia tez. Daj znac jak juz go
                odbierzesz.
    • mammazuzi Re: kolor Teutoni Mistral 12.05.06, 16:23
      tak z ciekawosci ktora teutonie wybralyscie
      mistral czy mistral s
      ciekawa jestem jak sprawuje sie ta ze skretnymi kolkami
      • w1paula Re: kolor Teutoni Mistral 12.05.06, 16:39
        Ja wybrałam ten na 4 dużych kołach bo mieszkam w lesie i bałam się, że w zimie
        będzie mi ciężko jeździć tym z dwoma małymi. Ale też mnie kusił. Jak chcesz to
        jak będę odbierać swój to mogę popatrzeć dokładnie na tamten.
        Polecam sklep www.piotruspan.pl (022)814-16-89 bardzo miła pani i przez tel.
        udziela szczegółowych wyjaśnień. Zadzwoń to się wszystko wypytasz.
        Moja koleżanka dzwoniła przed chwilą i pytała się o kolorek z fashion-desenie
        nr2665 (cały czerwony) i pani jeje powiedziała, że kolorek nie jest ciekawy.
        Poza tym budka jest niż w tamtych pozostałych kolorach. Podobno jest inaczej
        wykonana, tzn. gorzej. Pani zapewniała, że ładniejsza jest czerwień nr 2555 (ta
        co ja zamówiłam zresztą).
        Można u nich zamówić telefonicznie lub mailowo (www.piotruspan.pl) a jak się
        wpłaci wcześniej kasę to wózeczek nie idzie do nich do sklepu tylko od razu do
        nas do domu.
        • mammazuzi Re: kolor Teutoni Mistral 12.05.06, 16:50
          fajnie by bylo gdybys mogla potestowac i podzielic sie wrazeniami
          na swoj nie narzekam ale troche wiecej zzwrotnosci moglby miec

kobieta podatna jest na kuszenie wink
          • w1paula Re: kolor Teutoni Mistral 12.05.06, 17:05
            no proble. Potestuję jak będę jechała po swój
            • dzidzia_ch Re: kolor Teutoni Mistral 12.05.06, 17:58
              no to niezla jest ta babka z piotrusia pana!
              mnie znow powiedziala ze te kolory desenie fashion sa ladniejsze...
              i maja lepsze wykonczenie!
              na szczecie to samo potwierdzil dystrybutor wiec jak narazie spie spokojnie smile!
              • w1paula Re: kolor Teutoni Mistral 12.05.06, 19:48
                to moze zalezy od dnia, raz sie jej podoba to a raz to. Jak ogladalam wzornik
                na zywo to sie nie przygladalam tym fashion. Na rysunku widze, ze budka jest
                inna od gory.
                Mam nadzieję, że obie będziemy zadowolone z kolorków. Ty pewnie będziesz miała
                pierwsza swój wózeczek to daj znać.
    • karolina.klich Re: kolor Teutoni Mistral 13.05.06, 14:57
      My też niedawno dostaliśmy Mistrala (po 8-miu dniach oczekiwań), w kolorze 2590
      i jest naprawdę fantastyczny, kupiliśmy w sklepie internetowym polecanym
      zresztą przez Teutonię - "BoboWózki" ich adres www.bobowozki.pl, jako
      ciekwostkę powiem że mimo iż ceny mają podobne jak w innych sklepach, to mężowi
      udało się wynegocjować cenę 1590zł smile) Bardzo miłe Panie tam pracują i w
      internecie chyba najbardziej profesjonalny mają sklep z wózkami
      • dzidzia_ch Re: kolor Teutoni Mistral 13.05.06, 20:09
        a rozklada sie na calkiem plasko?
      • w1paula Re: kolor Teutoni Mistral 14.05.06, 11:29
        To niezły rabacik twój mąż wynegocjował. Ja jednak wolałam pojechać te 150 km
        żeby zobaczyć wózeczek na żywo no i wybrać kolorek. A od ceny, która podano mi
        w sklepie (1690 zł.) będę miała rabat 3% więc wyjdzie na taką cenę zbliżoną do
        twojej.
        A jakie maz koła? Wiem, że bobowozki doliczają coś za koła nr 44 co jest
        niezgodne z cennikiem producenta. Nie powinni tego robić zresztą jak i inne
        sklepy internetowe. Nie ma droższych czy tańszych kół. Można po prostu wybrać
        takie jak się nam podobają. Pani w Teutonii mówiła mi, że niektóre sklepy tak
        robią bo koła 44 są najbardziej popularne i dodatkowo na tym zarabiają.
        • agnysek Re: kolor Teutoni Mistral 14.05.06, 14:48
          Witam

absolutnie nieprawdą jest że wszystkie koła w teutoni są w tej samej cenie.
          Widziałam cennik teutoni i za jedne koła jest dopłata - właśnie 44.
          To nie jest wymysł sklepów i jeśli ktoś w teutoni tak twierdzi to napewno nie
          ma racji albo nie zna swojego wsłanego cennika!

Co do kolorów to warto odwiedzić sklep w którym mają wózki oraz próbnik
          materiałów bo to nie tylko kwestia koloru ale i struktury materiału (różnej w
          różnych odcieniach).
          Co do cen to warto się zawsze potargować szczególnie sporo można zbić z ceny
          jak się odbiera wózek osobiście (wtedy sklep nie musi ponosić kosztów wysyłki,
          ubezpieczenia)
          Dla osób z Warszawy Teutonie można zobaczyć na tarchominie - sklep Mazbi strona
          www.tanimarket.pl
          ale są tez inne pełną liste podaje teutonia na swojej stronie www.teutonia.pl
          • dzidzia_ch Re: kolor Teutoni Mistral 14.05.06, 15:40
            nam tez nie policzyli za kola nr44
            nie sadze zeby dali nam je z doboci serca smile!
            pewnie ze lepiej wybrac kolor osobiscie ale nie bardzo chce mi sie jechac w tym
            celu do warszawy - a tam znajduje sie najblizszy od Krakowa sklep z teutonia
            • agnysek Re: kolor Teutoni Mistral 14.05.06, 17:56
              no to juz nie wiem dlaczego niektórzy nie doliczją za koła:
              - może z dobroci serca
              - może z niewiedzy
              - a może po porstu podali od razu cenę modelu z temi kołami 44??

zgadzam się ze szkoda iz u nas niektóre rzeczy ciężko obejrzeć (nie dotyczy to
              tylko teutoni ) i zawsze z zazrością czytam posty mamusiek z niemiec jak piszą
              o wileu fajnych rzeczach które u nas są nieosiągalne.
              Ale może kiedyś będzie lepiej ...smile
              • w1paula Re: kolor Teutoni Mistral 14.05.06, 19:39
                Nam tez w Gdańsku nie doliczyli za koła nr 44 i raczej to nie wynika z ich
                dobroci serca jak napisał ktoś wyżej. Nie sądzę, żeby cana wyjściowa, która
                podają była już z kołami 44. Ja w Gdańsku zapłacę za spacerówkę Mistral z owymi
                kołami 1690 zł. (minus rabat 3%), koleżanka w piotruś pan 1699 zł. (minus rabat
                3%). A w www.bobowozki.pl, www.bobomarket.pl i www.tanimarket.pl Mistral
                kosztuje 1756 zł. + dopłata za koła
                Więc co, inne sklepy dokładaja do interesu?
                • karolina.klich Re: kolor Teutoni Mistral 15.05.06, 10:57
                  Jak kupowaliśmy na www.bobowozki.pl to wcale ta cena nie była aż taka straszna
                  (1590zł), a jeśli chodzi o koła wzieliśmy oczywiście 44, bo są
                  bezkonkurencyjne, ale żadnej dopłaty nie musieliśmy robić. A co do kolorów to
                  też nie musieliśmy kupować w ciemno, bo Pani z Bobowózków była tak uprzejma że
                  wysłała nam (tzn. wypożyczyła) wzornik materiałów, także jesteśmy w pełni
                  zadowoleni z zakupu i z uśmiechniętym malcem śmigamy wózeczkiem.
                  • w1paula Re: kolor Teutoni Mistral 15.05.06, 16:00
                    To na to nie wpadłam, żeby poprosić o przysłanie (wypożtczenie) wzornika.
                    • dzidzia_ch w1paula 18.05.06, 14:59
                      dzwonilam dzis do teutoni i wlasnie mieli dostawe wozkow z Niemiec
                      przyszedl tez moj zamowiony w zeszly czwartek
                      pewnie maja tez i Twoj smile!
                      umowilam sie tak ze wysla go dzis odrazu do mnie!
                      moze bylaby mozliwosc zeby Tobie tez tak wyslali a pieniazki wplacisz na konto?
                      mialabys wozio szybciej no i pisalas ze masz az 150km do Gdanska...
                      • w1paula Re: w1paula 18.05.06, 20:50
                        Dzięki za wiadomość ale chyba jednak wolę odebrać osobiście. Chcę jeszcze
                        dokładnie wszystko posprawdzać, np w tym wózeczku, którym jeździłam w sklepie
                        ciężko wypinały się pasy, a nawet bardzo ciężko. Pojadę więc sama a przy okazji
                        będzie pretekst żeby odwiedzić Ikea. Ale jak już są w Polsce to dobrze, bo może
                        jutro będa w sklepie i w sobotę będę mogła jechać. Napisz koniecznie jak twój
                        wózeczek jak juz dojdzie.
                        • dzidzia_ch Re: w1paula 19.05.06, 19:27
                          od dzis jestem wlascicielka Teutoni Mistral smile!
                          kolor typu desenie fashion czerwony!poprostu sliczny!!!
                          jedno co mnie zaskoczylo to troche waskie siedzisko
                          zastanawiam sie czy mojej Coreczce na zime nie bedzie w nim za ciasno...
                          i nie jest zupelnie plaskie,ma takie wybrzuszenia z pianki dla lepszego oparcia
                          podczas siedzenia
                          ale mojej prawie 5 miesiecznej Oli chyba nie lezy sie na tym zbyt dobrze sad!
                          poza tym jest super!
                          • w1paula Re: w1paula 19.05.06, 20:21
                            Już zazdrościmy. A możesz zrobić zdjęcia wózeczka i przesłać mi na
                            recepcja@elemis.alpha.pl. Będę bardzo wdzięczna bo trasznie jestem ciekawa jak
                            wygląda ten kolorek.
    • mmarysia Re: kolor Teutoni Mistral 19.05.06, 21:42
      my mamy 2525 kolorek i jestem bardzo zadowolona, pozdrawiam
    • w1paula Re: kolor Teutoni Mistral 27.05.06, 12:48
      Jestem w końcu tak jak ty właścicielką Mistrala. Odebrałam w czwartek. Dobrze
      jednak, że sama pojechałam bo jeżdżąc po sklepie okazało się, że jest bicie w
      kole. Ale pan wymienił mi kółko z innego wózka a to jedno pojechało od razu do
      serwisu. Zakochałam się w tym wózeczku.
      Mam pytanko, czy w budce z koloru fashion jest kieszonka? Moja koleżanka też
      zachorowała na ten wózeczek ale w kolorze pomarańczowym. U mnie jest z tyłu
      spora kieszeń. A u ciebie? A może wiesz czy można wybrać wózeczek np.
      pomarańczowy a okrycie na nóżki np zielone i do tego jeszcze zielona parasolkę?
      Czy trzeba wszystko w jednym kolorku.
      • dzidzia_ch Re: kolor Teutoni Mistral 27.05.06, 13:09
        witaj!
        przepraszam ze nie wysylam jeszcze tych zdjec wozeczka!postaram sie w ten
        weekend smile!
        kieszonki nie ma ale mi to nie przeszkadza
        o kombinacje kolorkow najlepiej zadzwonic bezposrednio do importera!bardzo
        chetnie odpowiadaja na wszelkie pytania
        a jak Twojemu Synkowi lezy sie na tej nierownej powierzchni siedziska
        i czy nie jest ono dla niego ciut za waskie?
        a szelki sa wygodne
        dzieki za odpowiedz smile!
        • w1paula Re: kolor Teutoni Mistral 27.05.06, 14:46
          Dzięki za odpowiedź. Szkoda, że nie ma kieszonki bo mojej koleżance na tym
          zależy. Ja mam w swojej budce i się przydaje.
          Hubertowi podpasował wózeczek. A szerokość też wydaje mi się ok. Zresztą
          szerokość 32 cm to taka jedna z większych w spacerówkach. Szelki też ok, tylko
          szkoda, że te ochraniacze pasów są przyszyte na stałe. No i mogliby tez się
          postarać o ładniejsze te ochraniacze. W ogóle jestem bardzo zadowolona bo
          prowadzi się super. A przekładana rączka - rewelka. Może jedno co mi trochę
          przeszkadza, to jak jest oparcie rozłożone i chcę złożyć budkę to muszę tą
          tylną moskitierę poprawiać bo wchodzi na główke małego. U ciebie też tak jest?
          A osłonkę na nóżki masz w kolorze wózka czy inną? A no i czekam na zdjęcia to
          pokażę koleżance. Może się zdecyduje na twój kolorek mimo że nie ma kieszonki w
          budce.
          • mammazuzi Re: kolor Teutoni Mistral 27.05.06, 17:12
            hejka, ja juz tez mam nowy woz i choc mial byc mistral s to kupilismy spirita.
            wozeczek jest super. tapicerka czarna z kieszonkami. pozdrawiam
            • dzidzia_ch do w1paula 28.05.06, 20:13
              zdjecia wyslane smile!jelsi bym mogla prosic o Twoje smile!
              rzeczywiscie ta budka jest nieco denerwujaca...
              a czym wyscielasz Hubertowi wozeczek?
              • ala129 Re: do w1paula 29.05.06, 11:50
                Zastanawiam się nad zakupem tego wózka. Może wiecie gdzie można go obejrzeć w
                Warszawie?
                • w1paula Re: do w1paula 29.05.06, 13:51
                  Z tego co wiem to tylko w świecie dziecka w jupiterze. A może będziesz
                  zainteresowana bo ja muszę sprzedać mój wózeczek. Okazało się, że musimy się
                  przeprowadzić i niestety muszę go sprzedać. A tak się z niego cieszyłam. Jeżeli
                  jesteś zainteresowana to napisz na recepcja@elemis.alpha.pl
                • agnysek Re: do w1paula 29.05.06, 17:14
                  teutonia jest w sklepie na tarchominie
                  MAZBI, ŚWIDERSKA 109H TEL 889 27 37
    • w1paula Re: kolor Teutoni Mistral 29.05.06, 21:53
      Zdjęcia naszego wózeczka już wysłane.
      • katrin_bo Re: kolor Teutoni Mistral 05.06.06, 17:35
        Ostatnio odebraliśmy naszego Mistrala w kolorze 2620 - to ten ciemnoszary ze
        zgaszonym pomarańczem i siedziskiem w paski. Materiał jest jakby
        trochę "dżinsowy", na pewno bardzo praktyczny, kolorystyka wysmakowana.
        Propozycja dla lubiących oryginalność smile))

I oczywiście potwierdzam wszystkie zalety - nie ma się do czego przyczepić.
        Może jakby ważył 5 kg mniej... no ale nie można mieć wszystkiego smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka