Dodaj do ulubionych

Hartan VIP (jak bugaboo)

12.05.06, 20:24
Zastanawiałam się, czy pisac ten post. Zauważyłam jakiś czas temu, że i na te, do tej pory spokojne fora, wkracza złosliwość i zgryżliwość. Nie będę wdawać się w chore i bezcelowe dyskucje, ani odpowiadać na głupie pytania o ilość wózków i powody tej ilości.

A post będzie dotyczył nowego wózka, który kupiłam dla Pawła i właśnie ddzisiaj dostałam
Hartan vip
www.hartan.de/produkte/main.php?artnr=2520-27-545
Jdest to nowy produkt hartana, bardzo fajny pod wieloma względami. Cena ok 1700 zł i tych pieniędzy wózek jest absolutnie wart.
zalety:
- super mały po złozeniu
- lekki, naprawde lekki!!
- suuuuper amortyzatory! wózkiem buja jak mało którym!! Mozna to zablokować i mieć normalną spacerówkę
- zwrotny bardzo
- koła lane, super jakości
- siedzonko odwracane przód/tył
- oparcie regulowane od pionu do poziomu
- regulowany podnozek, ktory mozna nie tylko podniesc, ale i przedłuzyc
- pojemny kosz z super dostępem

Jestem po pierwszym spacerze.
Wrazenia na 6+
Obserwuj wątek
    • weronka77 Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 12.05.06, 20:39
      Przecież to Teutonia Mistral....
    • weronka77 Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 12.05.06, 20:41
      Mistral S60-prawie identyczny i cena podobnawink)
    • weronka77 Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 12.05.06, 20:43
      A ile waży?
      • kaliaa Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 12.05.06, 21:14
        jestesmy zakochani z mezem w bugabo smile
        niestety odkrylismy je za pozno, dla samej spacerowki szkoda nam bylo wydac
        tyle kasy, ale przy drugim dzicku na pewno zdecydujemy sie na kompeltne
        bugaboo, prawdziwe bo niestety, ale zadna z dostepnych podrobek nie umywa sie
        jednak do oryginalu sad
        widzielismy tez ten hartana wozek i szczerze to nam sie caly nie podobal
        (gondola tylko byla ok), a spacerowka to w ogole nie przypomina bugaboo
        jak dla mnie paskudna jest ta buda taka zwisajaca z tylu.
        rzeczywiscie wyglada jak teutonia, ktora tez odpadla z tego samego powodu co
        hartan- bo tez ta buda tak zwisala.
        Ciekawa jestem ktory kolor wybralas i waga wozka? Mnie sie podobal ten ciemny.
        my jednak wybralismy w tym przedziale cenowym At4 i jestesmy bardzo zadowoleni,
        choc wiadomo ze jak kazdy wozek i ten nie jest bez wad.
        Nie chcialam byc zlosliwa, wyrazilam swoje subiektywne zdanie.
        pozdrawiam
        • coronella Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 12.05.06, 21:37
          u mnie bugaboo odpadł przez kubełkowe siedzenie. Mój synek spał i spi nadal na brzuchu i na plecach i bugaboo by u nas sie nie sprawdziło zupełnie.
          Ja mam granat z błekitem.
    • muress Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 12.05.06, 22:37
      Hej imienniczko!

(pisałam do Ciebie w tym tygodniu w sprawie termoopakowania wink)

Fajny ten wózek - własnie się zastanawiałam nad teutonią mistral, ale trochę za
      ciężka. Ile ten waży? I czy ma przekładaną rączkę? (a nie, nie ma, siedzonko
      przekładane, racja) I czy kółka przednie można zablokować? I jak go kupić?
      Tylko z Niemiec?

Pozdrawiam smile)

• koma.edziecko Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 13.05.06, 08:48
      A dla mnie okropny z wyglądu,budka przerost formy nad treścią- daszek,pałąk
      suwak i taka zwisająca z tyłu,może i wygodny ale mi wzornictwo
      hartanów,tautonii, emaljungi itp. nie przypadło do gustu.
    • coronella Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 13.05.06, 09:35
      to nie jest teutonia, nie widze zadnego wielkiego podobienstwa. Jest takie jak pomiedzy np pliko p3 a chicco c1, czyli to dwa rozne wozki.

Co do wyglądu, mnie akurat sie pdoba. Niestety, nie ma wózka idealnego, jak juz wiele osób o tym sie przekonało. Często cos uzyskuje sie kosztem czegoś innego. Ale wybór na rynku jest tak duzy, i taka różnorodnośc, że każdy moze dobrac sobie wozek do swoich potrzeb.

VIP jest fajny dla osób które chą mieć:
      wózek w miare terenowy (duże koła i suuper resory)
      lekki (nie znalazłam danych na temat jego wagi, ale tak na oko stawiam na 8-9 kg)
      z odwracanym siedzonkiem, nie ma przekładanej raczki, ale to siedzonko jest tak sprytne, ze mozna je wygodnie zlapac i odwrocic z dzieckiem w srodku
      siedzonko rozklada sie na plasko (nie kubelkowo) co jest duza zaletą
      wózek jest malenki po zlożeniu (krótki!!!!) i spokojnie wejdzie do wszystkich bagazników, nawet tych najmniejszych, do których wózki typu parasolki nie wchodzą.
      ma wyciągana raczkę, która działa super (jedna ręką), mnie sie to przydało np w mojej blokowej windzie, nie musze kombinowac z ustawieniem wózka tak, by zamknąć drzwi, a do tej pory to był spory problem. Albo wózek, albo ja, a jeszcze Dominika tez chciała pojechać. W autobusie, wózek nie zajmuje połowy autobusu, po złożeniu raczki robi sie z niego kosteczka.

Ten pałak na budzie słuzy do regulacji budy. Trzeba go scisnąć (odblokowac) i mozna ustawić bude w dowolnym położeniu. Chodzi bezszelestnie. Z tyłu budy jest spora kieszen i ogromne okienko do podgladania.
      • muress Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 13.05.06, 11:34
        no dobrze, ale jeszcze gdzie i jak go można kupić?

Jeśli chodzi o wzornictwo, to ok, szczyt wyrafinowania to moze nie jest. Ale
        dla mnie bardziej sie jednak liczą zalety użytkowe (a szukam wlasnie pod tym
        samym kątem). Co z tego, ze zapp czy buzz ładne - ale dla mnie nie spełniaja
        podstawowych wymogów, jakie mam w stosunku do wózka.
    • lamatha Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 15.05.06, 13:54
      Hej
      ja ogladam wozki juz od 3 miesiecy, Hartan to nie bugaboo !! Ale bugaboo to
      przerost formy nad trescia, jesli tak moge. Podoba mi sie w nim jedynie waga i
      zwrotnosci, ale pozostale walory: dziecko ograniczone ruchowo aluminiowa rama,
      nie moze spac wyprostowane tylko w pozycji 'wywrocone krzeselko' Ogladalam go
      kilka razy, maz bardzo chcial go kupic, ja powiedzialam NIE.

Tez kupilam Hartan Vip!!! Jest rewelacyjny, lepszy niz teutonia,
      www.kidsroom.de/cgi-bin/kidsroom.shop/44686ad8005e1102274150f3360805e3/Catalog/1658
      Mieszkam w miescie ale wiekszoc parkow obok domu ma alejki kamienisto-zwirowate.
      Biorac pod uwage teutonie, bugaboo, quenny, mutsy, maxi cosi, jane, esprit,
      chicco i inne marki - HARTAN wygrywa !!
      Tez goraco polecam.
      Marta i
      • coronella Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 15.05.06, 17:42
        a jaki masz kolor??
        Wiem, ze to nie bugaboo, napisałam tak w tytule, bo VIP jest dośc nowy, a temat bugaboo był juz tu kilka razy.
        • lamatha Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 15.05.06, 20:28
          My kupilismy na niemieckim net, kolor wybieralisym tez net, czerwony z bialymi
          obwodkami. Jeszcze nie widzialam na zywo, mamy dostac za 3 do 5 tygodni.
          Vip to model tegoroczny i po obejrzeniu, okolo 400 wozkow na zywo, maz kazdy
          przetestowal, pojezdzil po sklepie, rozkladal i skladal i przekladal siedisko -
          zdecydowalismy sie na Hartana.
          Jest bardzo wygodny dla dziecka, jak sie sprawdzi w zyciu bede mogla powiedziec
          za rok, jak syn wyrosnie z gondolki i zacznie jezdzic w spacerowym smile
          M i
          • lamatha Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 15.05.06, 20:31
            No i chyba nie powiedzoaam najwazniejszez rzeczy, ale to slowa meza: jest
            najlepiej wywazony i bardzo lekko sie prowadzi. Zaden wozek nie ma tak dobrze
            okreslonego srodka ciezkosci jak ten, przedzkoda, kraweznik to pestka.
            • coronella Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 15.05.06, 20:47
              ja jezdze juz VIPem kilka dni, i jesli chodzi o wywazenie i te lekkie prowadzenie, to... znam lepsze wozki, niestety. Przed VIPem miałam quinny freestyle 3 xl comfort, i to jak na razie mój faworyt. Prowadzi sie znacznie lepiej. Ale jest sporo cięższy (jeszcze raz tyle) i spoooro większy.
              Ja jezdze spacerówką, obsługa ok, troche beznadziejne rozwiązanie pasów dla dziecka. Ale da sie przezyc.
              • lamatha Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 15.05.06, 20:51
                Mnie sie Quenny nie podobal, zreszta wydaje mi sie ze jest mniej stabilny. Aby
                wozek byl stabilny i niewywrotny os tylnia powinna byc dluzsza od bocznego
                rozstawy. W sumie chcielismy kupic 3 kolowe chicco, ale mialam sen ze
                wywrocilam sie z dzieckiem wysiadajac z tramwaju, bo postawilam wozek na
                przednim kole i stracil rownowage smile Glupie ale dlatego 4 kola wygraly.
                • coronella Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 15.05.06, 21:05
                  no to Cie zaskocze, bo mi juz VIP 2 razy sie zachwial, mężowi raz. Przednie kółko wpadło w dziure. jest lekki, wiec nie taki stabilny. Quinny nic nie ruszało. A jezdziłam nim w max extremalnych warunkach , w czasie tej najgorszej zimy.
                  • lamatha Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 16.05.06, 10:33
                    Jak kolo wpadnie w dziure to i w samochodzie odczujesz, nie zaleznie od tego
                    czy osobowy czy tir.
                    • coronella Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 16.05.06, 11:13
                      nie nie, ja dobrze wiem jaka jest roznica pomiedzy normalnym wpadnięciem w dziurę, a tym mniej kontrolowanym. mam spoore porównanie. Z resztą sama zobaczysz.
                      • lamatha Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 16.05.06, 11:51
                        Mam nadzieje ze nie bedzie zle, w sumie wozek nie jest tani.
                        No i to niemiecka produkcja, mam nadziej ze i niemiecka dokladnosc smile
                        Wybor byl trudny, a pewnie ze gdybym mieszkala w RP wybralabym inny.
                        Jest tak duzo wozkow na rynku, ze mozna sie pogubic. Maz szukal opinia na net
                        na temat Hartanow, duzo pozytywnych, a zycie pokaze jak to bedzie.
                        • coronella Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 16.05.06, 11:58
                          wózek jest świetny!!! Z pewnością nie będziesz zalować! Ja go zamawiałam przez internet, z pomoca kolezanki, i widziałam go tylko na zdjęciach. Więc ryzyko było spore smile) Ale jestem w 100% zadowolona. A jak on buja!! Bajka smile I te małe wy miary, i ta rączka smile Tak super się składa. Hartany to dobre wózki, trwałe. Ten z wyglądu może nie zachwycić każdego, bo jest dośc skromnie zrobiony, ale każdy dodatkowy bajer to dodatkowa waga.
                          Doskonale daje sobie rade na naszych chodnikach, fajny jest smile
                          A gdzie mieszkasz?
                          • lamatha Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 16.05.06, 12:03
                            W Austrii, w starej kamienicy bez windy, no i parki wokolo maja kamienisto-
                            zwirowe alejki. A naprawde przetestowalam tyle wozkow ze glowa boli, maz to
                            oszalam na tym pukcie. Lacznie z tym ze w sklepach to maja 'tory przedzkod' aby
                            pokazac jak sie jezdzi duzymi kolkami, z przodu, malymi z przodu i wozkiem na
                            3. Ja wiem ze bede zadowolona smile a jak nie to .. odsprzedam.
                            • coronella Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 16.05.06, 12:11
                              oj, zazdroszcze męża!! Mój jakis nieczuły na wózki smile Ale przynajmniej mi nie wybrzudza.
                              • lamatha Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 16.05.06, 12:20
                                Ubawilas mnie, moj maz wozek i lozeczko wzial na swoja glowe. Juz zamowilisym
                                wszystko, bo lozeczko koniecznie drewniane !! szalenstwo faceta.
                                A ja moge wszystko inne wybierac, chociaz jak znam zycie to moj maz tez bedzie
                                chcial miec ostatnie zdanie, bo chlopiec czyl niebieski kolor - ulubiony mojego
                                meza. Chociaz wczoraj dostal calusa za kolor wozka, czerwony, dziewczynce
                                napewno by nie wybral czerwonego, on nie lubi tego koloru. Ale napalony byl na
                                chicco czerwone i spodobal mu sie wozek. A ja znowu lubie czerwony smile
      • coronella Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 15.05.06, 20:50
        ja mam ten kolor:
        www.kidsroom.de/cgi-bin/kidsroom.shop/4468cccb010281f6273f50f336080640/Product/View/2520&2D27&2D32090
        w rzeczywistosci duzo ładniejszy smile
        • lamatha Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 15.05.06, 20:53
          Z tej stronki zamawialismy, mamy kolor 538, to ten czerwony.
          Powiedz mi gdzie kupowalas, czy tez na net i ile czekalas??
          • coronella Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 15.05.06, 21:07
            ja kupowalam na ebay, nie czekalam wogole, przeslali mi GLS, paczka idzie 2 dni. ale tez nie mialam wyboru koloru. wzielam ten, ktory byl. I placilam troche taniej.
            • kasia-j Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 16.05.06, 22:23
              Tego modelu wózka nie znam, ale od ponad 2 lat Synek jeździ hartanem (nie
              pamiętam nazwy modelu - taki na 4 dużych kołach, bardzo szerki, wygodny i super
              wyważony) i firmę spokojnie polecam. Wszystko w wózku (poza tapicerką) wygląda
              jak nowe pomimo intensywnego użytkowania. Nic nie trzeszczy, nie piszczy etc. A
              np. inglesina, dosyć popularna, po kilku miesiącach trzeszczała, piszczała i
              cieszylam się, zę miałąm tylko gondolę z tej fimry. W przypadku hartana żaden
              podjazd nie jest straszny, budka nie trzeszczy przy rozkładaniu. A ten "worek"
              z tyłu można odpiąć - ale zimą super się przydaje (zresztą ja chyba tylko raz
              go odpinałam).
    • marzena771 Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 21.08.06, 19:17
      I jak dziewczyny sprawują się wasze hatrany?? jesteście zadowolone?? czy one
      naprawde są lekkie? Właśnie szukam lekkiego wózka i w każdym czegoś brakuje, a
      ten z waszych opisów ma wszystko czego szukam. Powedzcie jak się kupuje z
      niemieckich sklepów inetrnetowych, jak płatność, w jakiej walucie?
      pozdrawiam
    • lamatha Re: Hartan VIP (jak bugaboo) 21.08.06, 20:01
      Ja kupilam na www.kisroom.de
      Jak juz wybierzesz wszystko co chcesz kupic to rejestrujesz swoje dane jako
      kupiec, pozniej dostajesz maila z numerem transakcji, specyfikacja art. i
      wartoscia zakupu + koszty dostawy. Musisz na ich konto przelac kwote pieniezna
      i podac numer transakcji. Najlepiej pojsc do banku i niech bank wyliczy
      rownowarosc zlotego do wartosci euro, tak aby Kidsroom dostal pelna kwote w
      euro. Pozniej dostajesz jeszcze rekojmie gwarncyjna na 2 lata. Dostawa rowno po
      4 tygodni smile
      Chyba wszystko o wozku jest napisane smile
      Jest swietny, sa lzejsze wozki chocby bugaboo, ale one maja kubelkowe siedzisko
      dla dziecka - nie kazdemu to odpowiada. Mnie sie nie podobalo a obejrzalam
      chyba z 300 wozkow, najrozniejszych.
      M i

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka