Dodaj do ulubionych

Baby Dreams Bunny/Buggy we Wroclawiu?

16.05.06, 22:39
Bylam dzis w Askocie i oni w ogole tej marki nie prowadza.
Chicco ct 0.6 niestety narazie nie ma w Carfurze.
Czy i gdzie znajde BD we Wroclawiu?
Moglabym ostatecznie kupic na allegro (podobnie Chicco)ale chcialabym posadzic
dziecko i pojezdzic wozeczkiem.
Obserwuj wątek
    • come_back Zapraszam Cie na Twoja poczte ;-)) 16.05.06, 23:39
      Wlasnie o tych samych wozkach myslimysmile. Ja tez raczej rezygnuje z tych
      drogich parasolek i wezme co z tych o ktorych piszesz, no i jeszcze rozpatruje
      probaby i brevi b-light. Wszystkie do 280 zl. Ja bede w Wawie to poszukam, ale
      we Wroclaiu tez jest ciekawa gdzie je mozna zobaczyc i przymierzyc?
      • staszka1974 Re: w Bajce na Długosza 17.05.06, 08:28
        Wszystkie wózki BD można kupić w hurtowni Bajka na Długosza. Ja tam kupiłam BD
        Bunny, z którego jestem bardzo zadowolona (dobra jakość w niskiej cenie). Warto
        dziecko rzeczywiście przymierzyć do nowego wózka. Mojej córce BD od razu b. się
        spodobał, mi od razu wydał się łatwy w prowadzeniu. Polecam! (Na allegro te
        wózki są 20 zł droższe, ale mają folię przeciwdeszczową)
        • come_back Staszka :-) 17.05.06, 09:05
          A mozna ta folie dokupic u nich na m-cu? Jaki jest kosz w tych wozkach? Wiem,
          ze nie za duzy, ale cos wlozyc mozna? Widzialas moze parasolki probaby, albo
          brevi? Czemu wybralas bunny? Sorry, za ciekawskosc ale sama sie zastanawiam :
          bunny, czy buggy? Czy rozni je tylko budka/daszek czy cos jeszcze?
          Dzieki za infosmile
          Pozdr
    • babsee Re: Baby Dreams Bunny/Buggy we Wroclawiu? 17.05.06, 08:40
      Tylko w Bajce na Długosza.Ale uwaga!!!To hurtownia i jest czynna do godziny
      16.Wybór wózków maja spory a co najciekawsze-Baby dreams maja taniej niż ceny
      sugerowane na stronach www.babydreams
      • come_back Babsee :-) 17.05.06, 09:00
        Hey! a jaki sa to ceny- 139zl? Porownywalas moze jakoscv bunny do buggy? Roznia
        sie tylko budka czy czyms jeszcze? Czy z tych wozkow sa jakies czerwone?
        Chcialabym przy okazji sobie zrobic przyjemnoscsmile
        pOzdr
    • come_back Re: Baby Dreams Bunny/Buggy we Wroclawiu? 17.05.06, 09:41
      Ja widze tylko dwie roznice poza daszkiem rzecz jasna ;_)
      Bunny jest taki bardziej pionowy, a konstrukcja buggy powoduje, ze wyglada on
      jakby byl bardziejn wyciagniety do gorysmile). Opis moze sredni, ale mam
      nadzieje, ze zrozumieciesmile
      Jestem ciekawa jak z glebokokscia siedziska? Bunny ma regulowany? A ta
      kolorystyka- mozna cos wybrac ciekawego?
      Pozdr
      • mamawiktorki Re: Baby Dreams Bunny/Buggy we Wroclawiu? 17.05.06, 10:42
        Witam.Ja tez kupilam Babay Dreams Bunny .Mieszkam w Czestochowie i byłam po
        wózek u samego producenta.Różnica miedze Bunny a Bggy jest taka ze w Bunny jest
        o niebo lepsza amortyzacja i lepszy material tapicerki.Lepsze tez jest
        zamykanie od samonastawnych kół. Rama wózka jest identyczna i rozmiary
        też.Wózek Bunny jest super.Jestem bardzo zadowolona.Kolory sa cztery.Granatowo
        czerwony ,szaro pomarańczowy,niebiesko stalowy i błekitno beżowy.
        Pozdrawiam
        Justyna
        • come_back Mamowiktorki :-)! 17.05.06, 11:06
          Dzieki w imieniu swoim i Magdy smile. Ile dalas u producenta i gdzie to jest?
          Gdzies w Czestochowie? Moj maz bedzie jechal przez czestochowe, wiec moze
          zajrzec do tego sklepu/ Wiem teraz, ze raczej bunny, po tym, co napisalas.
          Przede wszystkiem z powodu budki i amortyzacji smile
          A jak z siedziskiem? Nie jest za plytkie? Czy mozemy go kupic na krociutkie
          wypady dla naszych Maluchow? Kasia ma 14 miesiecy, a Mateusz ok.15,5 ?
          Wiadomo, ze nie maja to byc wozki na spacery, bo na takowe mamy normalne
          spacerowkiwink
          Dzieki za pomoc. Pozdr
          • mamawiktorki Re: Mamowiktorki :-)! 17.05.06, 11:50
            Moja Wiki ma 18 miesięcy i miesci się idealnie,a jest spora po tatusiu smile
            Jest to może smieszne ale u producenta w tej chwili brak wózków.Ja swój
            wyszarpalam z wystawki bo byl mi potrzebny pilnie.Zaplaciłam 160 zl ale na
            allegro sa tańsze i dodaja jeszcze folie i maja wszystkie kolory.
            Justyna
            • come_back Re: Mamowiktorki :-)! 17.05.06, 11:59
              no to niezle... szewc bez butow chodzi, a raczej... wozkow wink)
              Faktycznie widzialam gdzies taniej, ale koszty presylki spowoduja, ze wyjdzie
              pewnie na jedno,
              pozdr
              • mamawiktorki Re: Mamowiktorki :-)! 17.05.06, 12:04
                Pewnie tak, ale kolory są do wyboru na Allegro a u producenta brak .Wózek
                polecam prowadzi sie genialnie napewno bedziesz zadowolona.
                • come_back Re: Mamowiktorki :-)! 17.05.06, 12:08
                  Wlasciwie sie zdecydowalam; nie wiem jak mmala6, autorka watku, ale ja raczej
                  kupie bunny; chocby dlatego, ze probaby sa jakimis unukatami, a o brevi tez
                  nikt nic nie pisze.
                  no i ta cena- przekonuje mnie 100%
                  Pozdr
                  • mamawiktorki Re: Mamowiktorki :-)! 17.05.06, 12:25
                    Niestety w Czestochowie nikt nie prowadzi Brevi ani Probaby.Chciałam zobaczyc
                    to Chicco które na forum dziewczyny chwalą ale niestety tez go w Czestochowie
                    nie ma.No i cena.Baby dreams widzialam dziecko posiedzialo w nim ,potem nie
                    chciala wyjść tylko kolor chcialam inny ale to jes malo ważne.
                    • staszka1974 Re: do come_back 17.05.06, 12:47
                      Polecam bardziej Bunny. Ma klasyczną budkę, a nie płaski daszek, o który większe
                      dzieci zaczepiają głowami. Poza tym ma nieznacznie inne wymiary (trochę dłuższy,
                      siedzisko głębsze o jakieś 2 cm). Dużo lepszy materiał (siateczka pod pleckami)
                      i w ogóle wydaje się być "mocniejszy i stabilnieszy", chyba ma też większe kółka
                      (kółka skrętne, ale z blokadą skrętu)
                      Buggy w Bajce kosztuje 129 zł, Bunny 149zł. Dziecku jest w nim wygodnie (pod
                      warunkiem, że nie śpi w wózku, bo Bunny rozkłada się wylko do pozycji półleżącej.
                      Poza tym BD mają roczną gwarancję, co za umę 149 zł to jak dla mnie rewelacja.
                      Użytkuję ten wózek od kuilku miesięcy i jestem b. zadowolona. Gdybyś miała
                      jeszcze jakieś pytania zawsze chętnie odpowiem. Pozdrawiam!
                      • come_back Re: do come_back 17.05.06, 13:11
                        Wlasnie o takie konkretne info mi chodzilo- dziekismile
                        Mnie tez bunny wyglada na lepszy. U nas na szczescie kwestia spanie i problemu
                        z mala uchylnoscia oparcia (choc w bd i tak jest spore!) odpada, bo Kasia nie
                        spi na spacerkach wcale, a wozek wlasciwie ma sluzyc tylko na krotkie wypady,
                        wiec bylby o.k. Widzialas gdzies starsza kolekcje bunny- ciekawsze kolory?
                        Chcialam caly czerwony, a u nich nie ma- oczywiscie kolor to rezc II rzedna,
                        ale byloby milo smile)
                        A Ty jaki masz? Czy material bunny jest ta samo fajny jak buggy?
                        Pozdr
                        • staszka1974 Re: do come_back 17.05.06, 13:36
                          Bunny ma lepszy materiał od Buggy (tzn. na pleckach jest jakby grubiej wkładki i
                          ma taka siateczkę). Bunny i Buggy różnią się kolorystyką. Ja mam Bunny szaro -
                          pomarańczowy. Jest ok, bo się nie brudzi ( a niestety kółka po złożeniu dotykają
                          budki, która może sie brudzić). Jest kolor granatowo-czerwony (ale brzydki),
                          błękitno-bezowy (za jasny moim zdanie) i niebiesko-beżowy (b. ładny, ale tez
                          jasny i brudzący).
                          Acha, ostatnio zapomniałam odpowiedzieć na pytanie o koszyk. Koszyk jest, ale
                          symboliczny. Chusteczki, picie czy foremki do piasku się mieszczą, ale 5kg
                          ziemniaków już nie smile Ale czego wymagać od parasolki, nie ma wózków idealnych,
                          zwłaszcza że ma być tani, lekki i zajmować mało miejsca po złożeniu.
                          • staszka1974 Re: i jeszcze coś 17.05.06, 13:40
                            Zapomniałam jeszcze o pewnym szczególe. Bunny ma dużo lepsze pasy (mam na myśli
                            sprzączkę, bardzo bajerancką) i pewnie jeszcze kilka innych rzeczy, o których
                            teraz już nie pamiętam. Różnice sa jednak spore i zdecydowanie polecam Bunny
                            (Buggy wydał mi się "badziewny")
                            • come_back Wlasnie... 17.05.06, 14:26
                              ... design lekko badziewny, dlatego dalam sobie spokoj, ale ze ostatnio mam
                              inne wydatki bd bunny powraca do lask, a j.energy i viva przetaja byc hitem smile
                              Pozdr
                          • come_back Tak jest :-)! 17.05.06, 14:23
                            w parasolkach sie ziemniakow nie wozi wink)
                            dzieki za wszystkie odpowiedzi, pomogly dokonac wyboru.
                            Wlasnie ten niebiesko bezowy mi sie podoba smile
                            Pozdr
                    • come_back Re: Mamowiktorki :-)! 17.05.06, 13:06
                      Wlasnie, te kolory sad. Ale skoro wozeczek ma byc dobry to kolorki schodza na
                      plan dalszy.Zaluje, ze probaby nie kupilam, bo wsadzilam w niego Kasie i na
                      prawde super sie prowadzil, oparcie rozkladane, amrtyzacja, wazyl ok.6 kg, a
                      nawet odczuwalam to na znacznie mniej, zadnego wozka nie prowadzilo sie tak
                      dobrze, jak tej parasolki, tylko,ze ona z budka, folia itp. kosztuje ok.280 zl.
                      Biore poprawke na to, ze Ustka moze byc drozsza, ale i tak mysle, ze cena
                      plasuje sie w granicach 250 zl. Ale jak bym znalazla to kupilabym bez wzgledu
                      na cene! Dla mnie chicco caddy jest o.k. no i wymarzony czerwony by byl, tylko
                      spotkalam sie juz z opinia, ze zarowno bunny, jak i buggy maja lepsza
                      amortyzacje, no i po dokupieniu kosza i palaka cena juz nie jest taka super sad
                      Co do brevi to nigdy nigdzie nie widzialam go na zywo, a opinii na jego temat
                      tez nie ma za wiele; wyglada, jak dla mnie najlepiej z tych wszystkich, ale w
                      ciemno kupowac bym nie chciala . W dodatku jego cena to ok.270 zl + koszty
                      wysylki- taka sobie.Z tych dwoch wolalabym probaby bo widzialam i testowalam i
                      w brode sobie pluje, bo juz bym miala fajny wozek; w Ustce pelno ich jezdzilo.
                      Moze znajdzie sie ktos kto powie gdzie je mozna zobaczyc- byloby super!
                      A bunny to zupelna nowosc w bd? Moze starsza kolekcja ma lepsze kolory? Wiesz
                      cos na ten temat?
                      Pozdr
                      • mmala6 Re: Mamowiktorki :-)! 17.05.06, 13:47
                        o!!dziekuje bardzosmile))
                        a wlasnie sie wczoraj zastanawialam czy nie jechac do Bajki.Ale z Askota na
                        Sztabowej to kawal drogi, wiec cale miasto musielibysmy przejechac.Poza tym moj
                        maz mial mine pt 'litosci!!!', zadzownie do Bajki czy maja te wozki, zeby nie
                        jechac na darmo.
                        Mnie sie podoba kolor taki bezowo-niebieski (ten jasniejszy, bo jest jeszcze
                        bardziej granatowy), ewentulanie czarno-czerwony.
                        Staszka i ComeBack, dziekuje bardzosmile)

Asia, widzialam jeden Brevi w Askocie, ale to nie byl raczej ten, o ktorym
                        piszesz, bo kosztowal ok 400zl i mial jedna raczke, nie dwie jak typowe
                        parasoli.Grantatowy.Fakt,ze bardzo ladny i swietnie sie go prowadzilo ale dla
                        mnie jednak za duzy i za drogi.
                        • come_back Magda :_) 17.05.06, 14:31
                          To byl na pewno brevi grillo- z ceny wynika smile
                          Nasz wymarzony b-light kosztuje 270 zl i jest to typowa parasolka; jest cudny i
                          boski, tylko boje sie kupic zeby nie okazal sie kolejnym niewypalem;_(
                          • mmala6 Re: Magda :_) 17.05.06, 14:34
                            ten grillo (jezeli to byl ten, bo pojecia nie mam) to naprawde bardzo fajny,
                            choc ze wzgledu na to, ze nie spelnial podstawowych kryteriow nie przygladlam mu
                            sie szczegolowo.Pojezdzilam troche, pokrecilam (jest bardzo zwrotny), lekki,
                            fajny naprawde.Jezeli ten b-light jest podobnej jakosci to bedzie super.
    • babsee Re: Come-back 17.05.06, 14:34
      Ja kupowalam w zeszlym roku Baby dreams Smart-dopiero wchodzil na rynek. Na
      stronach cena byla 550 zl a w hurtowni 475 zl.I to o tym pisalam.Ja jeszcze nie
      kupilam nic bo nie mam jak pojechac z Mala przymierzac(pan mąz wyjechal).Ale ja
      wciąz krąże wokół MacLarena- Quest albo Triumph.Jane jest za cięzka, Brevi za
      duży.Ja chce jednak parasolke ale nie aż tak "ubogą".Bo spacerówke to mam.Mała
      już cięzka-12 kg wiec kazdy kilogram wóżka mniej, sie liczy.
      • monika_wroclaw Re: Come-back 17.05.06, 14:39
        babsee napisała:

> wciąz krąże wokół MacLarena- Quest albo Triumph.Jane jest za cięzka, Brevi za
        > duży.Ja chce jednak parasolke ale nie aż tak "ubogą".Bo spacerówke to
        mam.Mała
        > już cięzka-12 kg wiec kazdy kilogram wóżka mniej, sie liczy.

Jane Energy jest porównywalna wagowo z questem, podnosiłam oba i nie było
        róznicy, w Niemczech oglądałam z nowej kolekcji Energy i wydała mi się lżejsza,
        to pewnie dlatego, że ma lżejszą budkę. ( w starej kolekcji budka była z
        grubego impregnowanego materiału i przez to sporo ważyła, w nowej też jest
        impregnowana, ale dużo ciensza i lżejsza )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka