kievova 20.05.06, 09:02 Pytanie może się wydać trochę dziwne, ale czy jako pierwsze buciki dla dziecka moga być typowe sandałki, takie bez palców? Czy lepiej kupić z zakrytym przodem, wycięte po bokach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magia Re: sandały jako pierwsze buciki? 20.05.06, 10:38 A co Ci rozsadek mowi? Przeciez taka mala stopka jeszcze w gole nie jest uksztaltowana i trzeba jej troche w tym pomoc, wiec stopka powinna byc odpowiednio zabezpieczona. Wydaje mi sie, ze cos takiego to minimum: www.bartek.com.pl/produkt.php?id=316 ewentualnie miekka podeszwa, lekki bucik typu: www.deichmann.com/website_en/img/schuhe_popup/00_1400879_pp.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
apsik10 Re: sandały jako pierwsze buciki? 20.05.06, 11:48 A ja kupilam mojej prawie 11-miesiecznej corci sandalki Naturino Falcotto, ktore sa przeznaczone dla maluchow stawiajacych pierwsze kroczki. Sandalki sa leciutkie i bardzo dobrze trzymaja nozke. Odpowiedz Link Zgłoś
efka_30 Re: do apsik10 20.05.06, 12:14 witam! Jaki rozmiar maja te sandałki, bo ja dla swojej 10 miesięcznej córci szukam bucików, ale najmniejszy rozmiar to 19 jak dla mojej kobietki to troche za duże . Odpowiedz Link Zgłoś
monika_wroclaw Re: do apsik10 20.05.06, 13:07 Naturino są w rozm.18, moja Ninka miała na jesieni w takim rozmiarze trzewiki Naturino, sandałki też są. Odpowiedz Link Zgłoś
efka_30 Re: do apsik10 20.05.06, 14:02 Hehe to i tak za duże moja Mała ma długość stopki 12 cm. W czym będzie chodzić buuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
apsik10 Re: do apsik10 21.05.06, 10:45 Kupilam corci rozmiar 19. Wydaje mi sie, ze Naturino ma troszke zanizone rozmiary, bo butki innych firm(w rozmiarze 19) byly o wiele za duze. Odpowiedz Link Zgłoś
aetas Gucio - buciki 22.05.06, 23:04 my jako pierwsze mamy gucie, mięciutkie, za kostkę, z usztywnionym zapiętkiem, leciutkie, dziecko prawie nie czuje ich na nóżkach, starszy nosił Bartki, ale jakoś teraz żądne nie wydały mi się tak miękkie i lekkie jak gucie, naprawdę polecam, minus: jeden i ten sam fason taki jak dla dzieci Małego Johna z Robin Hooda, ale nam to akurat nie przeszkadza www.buciki.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
schola21 Re: sandały jako pierwsze buciki? 20.05.06, 12:25 otoz moja droga te drugie zupelnie sie nie nadaja dla stawiajacego pierwsze kroki malucha. Mialam ostatnio wyklad na ten temat u naszej rehabilitantki-maja miec mieka, cienka podeszwe(bez traktorka)usztywniana piete, byc za kostke i miec wyprofilowany srodek. Sandalki najlepiej z trzema regulowanymi zapieciami. Odpowiedz Link Zgłoś
magia Re: sandały jako pierwsze buciki? 20.05.06, 13:00 Jesli masz na mysli te z Deichmanna to sie mylisz. One sa dokladnie takie jak opisujesz - miekka, cienka podeszwa skorzana, usztywniony zapietek. Odpowiedz Link Zgłoś
janka19 Re: sandały jako pierwsze buciki? 20.05.06, 21:44 A ja kupiłam córeczce sandałki firmy GULIANA. Oczywiście przez internet-innej możliwości "zakupowej" nie miałam. Kupiłam roz.18, czyli dł. wkładki 12 cm. Zapinane na 2 sprzączki i 1 rzepa. Dobrze trzymaja nózkę, lekarz je oglądał i w pełni zaakceptował. Wiem że nie mają w ofercie roz.18 ale jak sie do nich napiszę to na pewno zrobią. Ja kupiłam białe i czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś