Dodaj do ulubionych

Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_)

20.05.06, 21:17
Jest super! Mysle, ze na niego sie zdecydujemy. Na prawde fajny wozek za
dobra kase. Tzn, ja ogladalam w Smyku w Carrefurze i kosztowal 229, ale
przeciez mozna obczaic taniej smile. Ma fajne szerokie i wcale nie plytkie
siedzisko, dziecko nie spada tak jak w bd buggy- sprawia wrazenie, ze jest mu
wygodnie. Bardzo fajne konkretne kolorki, porzadna tapicerka, waga adekwatna
do deklaracji producenta, super piankowe koleczka, bardzo dobrze amortyzowany
jak na parasoolke w tej klasie wagowej i cenowej- o niebo lepiej niz trip,
ktory nie wiem gdzie ma ta amortyzacje sad. Nawet te suwaczki sa fajne i
uchyla sie na tyle, aby dziecko moglo jesli nie pospac, to chociaz troszke
odpoczac. Jedynym minusem jest troche za nisko osadzony daszek, ale... nie ma
wozkow idealnych smile.
Jako pzrewozowka jest dla mnie lepsz niz buggy, marko, zooty, a nawet
i.trip, bb c. allegro, byc moze nawet j.energy. Jesli chodzi o te 3 ostatnie,
to szczegolnie bije je na glowe cena- w caddy jest to na prawde dobra cena i
jest on w 100 % wart tych 200 zl.
Nie widzialam niestety nigdzie b. b-light, ani tez bunny ale szuklalam
glownie butkow, wiec skupilam sie na nich smile
Bardzo rozczarowal mnie zapp- niestabilny i waga znacznie bardziej odczuwalna
niz 6 kg., trip- zerowa amortyzacja i bardzo waski.
Jesli nie probaby to raczej wlasnie chicco caddysmile
Pozdr
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 20.05.06, 21:47
      Come Back, ja nabylam dzis Bunny i.....
      no wlasnie, nie wiem czy Ci go polecic.Mysle, ze jak na cene 154zl to jest super
      ale jak sie ponad rok jezdzi PP Atlantico to Baby Dreams wymieka, niestety.
      Ja nie wiem jakie Ty rzeczy lubisz i jaki masz gust, dla mnie BD do piaskownicy
      jest ok, wlasnie taki wozek chcialam ale zaden to super wypas, zreszta nie
      spodziewalam sie wcale tegowink
      Nie wiem tylko w jakis sposob trzylatek sie don zmiesci skoro moj wcale nie duzy
      15-sto miesieczniak nie ma zbyt duzo luzu.No ale w Atlantico to on siedzi jak
      krolwink
      Budka jest super, duza, wozek bardzo zwrotny i fajnie sie prowadzi, tapicerka
      taka sobie no ale za te cene to wiadomo.Do kosza zmiesci sie bochenek chleba i
      lopatka, nic wiecej.Wazy chyba faktycznie wiecej niz 5kg ale nie jest zle.
      Jedyny powazny minus dla nas, to to ze palak jest za wysoko ale to wina Matusia,
      bo jest jeszcze za malywink jak troche podrosnie to palak bedzie tam gdzie trzeba.
      Wozkow o ktore pytalas nie bylosadsame Graco, Deltimy itp.
      Chcialam tani lekki wozek do piaskownicy i do sklepu, to mam.
      • come_back Magda :_) 20.05.06, 22:42
        super! No to gratulacje, kochana- w koncu mamy powozik do piachu wink
        Ja chyba jednak kupie caddy, ale nie wiem do konca, bo bunny nie mierzyalam.
        Bedziemy w tym tyg. w koncu jechac w gorki, wiec przez Wroclaw- czyli bunny
        zobaczymy, pzrymierzymy i zdecydujemywink
        Magda, kupilam dla Kasienki w W-wie butki!! Hurra! Nawet sobie watek zalozyla o
        batkachsmile. Bartki odpadly, bo troche za waskie dla Kasi smile i za twarde- dla
        Matka, ktory juz porzadnie biega super, ale Kasiek jeszcze taki niepewny
        piechurek;_)
        A elefanten- byly te fajne czerwone, ale za ciezkie jak na te pierwsze, a
        szczegolnie dla tych, co to sie boja chodzic jak Kasia, no i albo w jednym
        deichmannie nie bylo wcale, albo w innym nie bylo rozmiaru.
        Nie bede sie powtzrac o butkach, bo pisalalm juz, ale zdziwily mnie te baty-
        tansze od tamtych,fajne i... czerwoniutkie z dodatkiem kremowej skory- bardzo
        ladne, choc w necie na fotach ten kremowo-bezowy wyglada jak bialy, ale w realu
        sa ladniejszesmile
        Ciesze sie, ze udaly nam sie zakupy: Matka wozeczek i Kasi butkismile
        Jestem fanatykiem amortyzacji- jaka jest w bunny?
        Magda, dasz fotke ? dzieki :_)
        Pa
        • mmala6 Re: Magda :_) 20.05.06, 22:48
          widzialam watek o butkach, bardzo sie ciesze, ze takie fajne znalazlas.Ja sie
          przypadkiem dowiedzialam, ze Bata tez ma butki dla dzieci ale co tam, zajrze
          jesieniawink
          Asia, nie wiem jaka jest amortyzacja!! jak mam to sprawdzic??? jak pojezdzic po
          nierownym to moze jutro sie uda, bo dzis jezdzilismy tylko po domuwinkMateusz
          kazal sie co chwile wsadzac do tego wozka, hehehe, lubi bryki, nie ma cowink
          Mam granatowo-czerwony, jakos najbardziej przypadl mi do gustu.
          Tapicerka jest troche badziewiasta,taka 'plastykowa', Chicco ma na pewno lepsza
          ale jak pisalam, ja jestem troche skrzywiona po Atlantico, ktory jest absolutnie
          naj!smile
          • come_back Re: Magda :_) 20.05.06, 23:02
            No to jutro czekamy na rewelacje z pierwszej przejazdzki. Amortyzacje mozna
            sprawdzic tez na sucho- jesli dociskasz wozek do podlogi, albo podnosisz go i
            upuszczcasz na podloge,ewentualnie pukasz kolami o twarde podloze, to ten z
            dobra amoryzacja bedzie sie lagodnie odbijal , bedzie taki miekki, a wozek bez-
            walnie o podloge i wszystkie wstrzasy przechodz na dziecko.Nie wiem czy jakos
            sensownie to opisalam, ale to tak jak z amortyz. w samochodzie.
            amortyzowany nie trzesie i nie tzreszczy tak bardzo.
            Mnie tez najbardziej, z bd oczywiscie, podoba sie czerw.-granat. Jesli chodzi o
            fajansiarstwo tapicerki to jesli jest taka jak w buggy, to rzecywiscie traca
            fajansem i caddy ma lepsza. Jakosciowa caddy jest super, ale Iwek kiedys
            pisala, ze amortyzacje wlasnie bunny ma najlepsza. A tapicerka to juz maly
            miki smile, wazne, zeby Matkowi bylo wygodnie smile. Kasia tez lubi wozki, a
            szczegolnie... ten nasz duzy smile) Ona umie juz zmieniac biegi, wlaczac "dlugie"
            i w ogole ekstra wyglada za kierownica smile
            Pozdrawiam. Pa
            • mmala6 Re: Magda :_) 20.05.06, 23:15
              postukalam kolami i nic sie lagodnie nie odbija.Normalnie stuka jak
              kamien.Znaczy ze nie ma amortyzacji?Jak ten ma lepsza od Caddy, to jak jest w
              Caddy????
              • iwek33 Re: Magda :_) 20.05.06, 23:23
                mmala6 napisała:

> postukalam kolami i nic sie lagodnie nie odbija.Normalnie stuka jak
                > kamien.Znaczy ze nie ma amortyzacji?Jak ten ma lepsza od Caddy, to jak jest w
                > Caddy????

Nie wiem, czy to dobry test...stukanie kołami zależy też od tego z czego są
                zrobione kółeczka, w bunny chyba tej pianki na oponkach jest mniej i jest
                bardziej płaska, może dlatego stuka, w Caddy "oponki" są grubsze i takie lekko
                obłe. Spróbuj normalnie dogiąć wózek:oprzeć się mocno na rączkach i wtedy
                poczujesz, czy się doginają czy nic. Ja oglądałam Bunny w sklepie i wydawało mi
                się, ze amortyzatory są bardzo mocno wyczuwalne.
                • come_back Re: Magda :_) 20.05.06, 23:39
                  wlasnie o takie doginanie chodzilosmile slow zabraklo, no i drugie piwko swoje
                  robi smile
                  Oponki caddy ma szersze i to sporo, wiec i pianki wiecej, a co za tym idzie,
                  biorac pod uwage wage Malucha, amortyzacja w chicco moze byc lepsza.
                  Wiesz, to sa subiektywne odczucia; ktos pisal ze buggy ma slaba amortyzacje, a
                  ja twierdze, ze calkiem o.k. Co do Bunny jeszcze nie wiem.
                  Magda nie przejmuj sie. przeciez to i tak tylko do piachu i na krotkie
                  spacerki :_)
                  Jutro sprawdzisz z Matkiem jak jest, bo na sucho nie ma co oceniac.
                  Ide spac, Dobranoc
    • alojw Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 20.05.06, 21:50
      come_back a dla dziecka w ajkim wieku go oglądałaś? Jestem na etapie
      poszukiwania wózka (będzie służył tylko na wyjazdy) dla dziecka 17 miesięcy i
      też się zastanawiam nad caddy. Tylko nie wiem czy mój szkrab jeszcze nie za
      mały do niego. Wózek na stałe też mam chicco i jestem bardzo zadowolona,
      dlatego drugi też bym chciała chicco.
      • iwek33 Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 20.05.06, 22:31
        Come_back,cieszę się, ze już masz jakieś upatrzone typy, ja osobiście bardzo
        lubię mojego Caddy, dla mnie też za cenę 199 zł jest super. I na pewno zmieści
        się do niego rosły trzylatek, taki właśnie "egzemplarz" mam w domu i bardzo
        wygodnie mu się siedzi w caddy, myślę, że to za sprawą głębokiego i dobrze
        wyprofilowanego siedziska. Szkoda, że nie widziałaś na żywo Brevi, sama jestem
        ciekawa jak prezentuje się w rzeczywistości, bo wygląda fajnie.
        Aha, wożę dziecko w caddy od kiedy skończyło 20 mies. myślę, że jako drugi
        wózek na krótkie wypady dla 17 mies. dziecka byłby dobry.
        Zwroćcie tylko uwagę na rączki do prowadzenia, dla wysokich mam Caddy jest za
        niskie! Dla niskich jest prawdziwą perełką wśród parasolek, które w większości
        mają bardzo wysoko osadzone rączki.
        • iwek33 Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 20.05.06, 22:41
          I jeszcze coś: pisałam o tym kilka dni temu, ale nadal nie mam chętnegosad
          Mam do podarowania koszyczek, który otrzymałam gratis od firmy Baby Dreams z
          modelu BD Buggy, można go dopasować do caddy( czarny z szarą tasiemką) i pałąk
          miękki, w kolorze czarnym, nowy oczywiście.
          Sama mam kupiony do Caddy koszyczek firmy Coneco z modelu Speede: bardzo fajnie
          pasuje!
          • come_back Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 20.05.06, 22:52
            Jesli masz na zbyciu- bardzo chetnie, bo po co ma sie u Ciebie poniewierac?
            Zglaszam chec posiadania :_)
            Pozdr
            • iwek33 Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 20.05.06, 23:08
              come_back napisała:

> Jesli masz na zbyciu- bardzo chetnie, bo po co ma sie u Ciebie poniewierac?
              > Zglaszam chec posiadania :_)
              > Pozdr

Napisz mi Twój adres na mój gazetowy. Czy już wysyłać, czy czekać na ostateczną
              decyzję , jak kupisz?
              • come_back Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 20.05.06, 23:42
                iwek, a one pasuja i do chicco caddy i do bd bunny/ Palak pewnie tak, bo ale
                jesli kosz ma nie pasowac, to moze lepiej zostaw dal kogos innego.
                Bede Ci bardzo wdzieczna, bo generalnie jedno i drugie chyba bez kosz jest.
                Nawet nie pamietam czy probaby i brevi maja.
                Pozdr.
                zaraz pisze maila.
                • mmala6 Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 21.05.06, 10:17
                  Come Back, Bunny ma i koszyczek i palak.

Podociskalam Bunny, troche 'sprezynuje'.Mnie tam specjalnie na tej amrtyzacji
                  nie zalezy.Zeby podjechac 50 m do piaskownicy, z czego polowe Matek sam
                  przejdzie, to naprawde nie musi miec zadnej amortyzacji.A i chodnik u nas gladki
                  jak szklosmile
                  • come_back Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 21.05.06, 10:48
                    Wiem, ze bunny ma caly zestaw, bo sama od dawna o nim mysle , ale ogladalam
                    buggy i podejrzewam, ze tapicerka jest podobna, wiec w porownaniu do caddy
                    troche fajans. Ale faktycznie jak wezmiesz cene pod uwage, to bunny wypada
                    lepiej.
                    a Matek z niego nie spada? W ogole to mialas okazje porownywac z buggy, albo
                    chicco caddy? Jestem bardzo ciekawa. A jak jest z waga? Bo jesli jest
                    faktycznie wyzsza od tych 5,5 sporo, to u nas odpada.
                    magda, ja widzialam caddy i buggy, bunny nie, ale z tych 2 to bez zastanowienia
                    wybieram caddy. Ale na pewno Wasz bunny jest o.k. i skoro ma sluzyc tylko do
                    piaskownicy itp. to amortyzacja, szczegolnie przy gladkich chodnikach, nie jest
                    juz taka wazna.
                    Ja jednak mam hopla na jej punkcie,bo moje 2 wczesniejsze wozki sa bardzo
                    dobrze amortyzowane.
                    A jak po wsadzeniu Mateusza? Nie zjezdza? Wygodnie mu? Z nim tez sie wozek
                    ugina?
                    Ja mysle tez o coneco joker. Cena jak buggy i nawet kolrystka troche ciekawsza,
                    ale bunny ma budke, a budka jest lepsza od daszkow.
                    Pozdr
                    • monika_wroclaw Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 21.05.06, 10:55
                      come_back tapicerka w coneco joker jest dużo gorsza od baby dreams... a poza
                      tym jest cięższy.
                      • come_back Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 21.05.06, 10:57
                        aha! czyli juz przez sama wage odpada.
                        pozdr
                    • mmala6 Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 21.05.06, 13:57
                      Ktos pisala ze Bunny ma lepsza tapicerke niz Buggy, nie wiem,bo Buggy nie
                      bylo.Nie mieli tez w ogole Chicco a sklep firmowy jest zupelnie gdzie indziej a
                      my sie spieszylismy na basenwink)
                      Mateusz z niego nie spada, wozilam go wczoraj po domu bez pasow i palaka i nie
                      zjezdza, siedzisko jest fajne.
                      Co do wagi wydaje mi sie ze wazy wiecej niz 5,5kg, ciezko jest podniesc jedna
                      reka.Nie mam go ja zwazyc ale moze mi sie uda u rodzicow, to dam Ci znac.

Nie probowalam amrtyzacji z Matkiem.Nie bylismy dzis na dworze bo jest wstretnie
                      a teraz Mlody juz spi.
                      Chyba mu wygodnie ale musze poczekac zanim sam mi to powiewink)))w kazdym razie
                      wygladal na zadowolonego i kazal sie wczoraj co chwile do wozka wkladacwink

Chicco jest na pewnoe lepiej wykonane, w koncu to Chicco.
                      • come_back Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 21.05.06, 21:30
                        u nas tez pogod w kratke, ale Kasia uwielbia jak deszczyk "kap ka" tak mowi na
                        deszcz smile). Ja z kolei nie widzialam bunny smile, wiec mam takie porownanie jak
                        Ty. Postaniwilam, ze sie wstrzymam z tym wozkiem az zobacze we Wrocku bunny, bo
                        tu cholera maja wszytsko tylko nie bunny sad(
                        Cena jest kuszaca.
                        W-ella namierzyla mi w koncu probaby, tylko kolor pozostawia wiele do zyczenia-
                        musztardowy, ale pewnie mozna miec inny.
                        Mateusz na pewno niedlugo powie, ze jest mu bardzo wygodnie smile
                        Kasia zrobila dzisiaj 3 niesmiale kroczki w nowych batach smile)Na razie tylko w
                        domku, ale myslalam, ze ja poddusze z radosci. Moze ona, cwaniarka Mala czekala
                        az kupimy butki. Jutro idziemy na cwiczenia i mam nadzieje, ze wszystko bedzie
                        ok. Pozdrawiam.
                        Do jutra, bo dzisiaj mam z mezem wieczor filmowysmile
                        Jak bedziesz mogla to zrob fotke Matka w nowym bunny, ok?
                        Butki na razie sprawuja sie dobrze
                        • mmala6 Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 21.05.06, 22:33
                          bylismy po poludniu w parku z bunny i wlasnie pomyslalam aby zrobic Ci zdjecie
                          ale nie mialam aparatu.Zrobie jutro.
                          A nie, nie zrobie, bo wozek zostal w bagazniku, eh...no jakos przy najblizszej
                          okazji zrobie.
                          Moje dzisiejsze spostrzezenia: jezdzi sie super, osmiele sie stwierdzic ze
                          podobnie jak Atlantico, tylko kolka mniejsze ale to kwestia wprawy i
                          przyzwyczajenia.Jest zwrotny, lekki w prowadzeniu, wlasciwie sam jedzie.Matus
                          biedny siedzial i nie bardzo wiedzial o co chodzi, chyba myslal, ze jest w
                          wesolym miasteczkuwinkW Atlantico siedzi wysoko i jest otoczony wozkiem ze
                          wszystkich stron.A w parasolce wiadomo, siedzi tak, ze o obrocie nie ma mowy,
                          raczki grzecznie wzdluz ciala, trzymal sie siedziskawink))Palak zdjelam, narazie
                          Matek jest za maly.Sa dwie wysokosci zamontowania palaka:wyzej-i wtedy Matek ma
                          palak pod pachami, nizej-na kolanach.Wyzej uniemowzliwia mu ruchy i jest taki
                          uwieziony, nizej nie mozna go wyjac z wozka, bo sie buty klinujawinkwiec jezdzil
                          bez i sie chyba czul troszke niepewnie.Musi sie oswoic.
                          Poza tym wozeczek swietnie sobie radzil na 'kocich lbach', po zwirowanej alejce
                          i trawie.Naprawde jestem pod wrazeniem.

Gratuluje Kasi kroczkow!! jestem pewna,ze czekala na buty, jak kazda kobieta, co
                          bedzie na boso chodzicsmile))
        • come_back Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 20.05.06, 22:50
          caddy the best smile. ja jestem srednia- 168 cm, wiec dla mnie na prawde o.k.
          Niestety nie widzaialam probaby i brevi i nie spoczne jak nie zobacze smile)
          Ale jak nie one, to na pewno caddy, bo jest bardzo fajny, niedrogi, lekki i ma
          ciekawy design- piekno tkwi w prostocie smile. Swoja droga producent niezle
          wymyslil- proste formy i zywe kolory- dla mnie super!
          Dzieki Iwek smile
          Kasia tez bedzie chyba rosla
      • come_back Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 20.05.06, 22:45
        mysle, ze dla 17 mies. jest o.k. Kasia ma 14, ale my na prawde bedziemy uzywac
        tylko na kroiciotkie wypady, zakupy, z samochodu "gdzies tam".
        caddy polecam 90 % pozostale 10% to minus za nisko osadzony daszek.
      • kinga1526 chicco caddy 22.05.06, 10:32
        Witam Wszystkich!
        Chciałam rozwiać wątpliwości alojw. Dwa tygodnie temu kupiłam parasolkę Chicco
        Caddy. Nie ukrywam, że dzięki iwek33 i innym użytkowniczkom. Kupiłam na
        allegro, więc nie jest to najnowszy model, ale i tak uważam, ze jest super!
        Używam jej na wyjazdy i czasem na podwórko (tak do piasku wink) Moja córka 26
        maja skończy 18 miesięcy i nie jest szczególnie wyrośniętym dzieckiem. Bardzo
        jej się podoba w nowym wózku. Siedzenie nie jest płytkie, daszek chroni przed
        słońcem, wózeczek łatwo się składa i nie jest ciężki - dodam,że ostatnią podróż
        odbyłyśmy komunikacją miejską i nie było problemu ze schowaniem wózka. Córka
        jak zasnęła rozłożyłam jej oparcie. Myslę,że Chicco Caddy spełnia wszystkie
        funkcje przewozowej parasolki.
        • mamadamianka Re: chicco caddy 22.05.06, 10:43
          smile i najważniejsze, że jest naprawde lekka.
          A tak na marginesie wczoraj mój prawie trzylatek spał w tej parasolce 2,5
          godziny!!!! Wyszalał sie w parku i jak wracalismy to zasnął. (oczywiście
          skorzystałam z pomysłu iwek - jesli chodzi o podnóżeksmile
          Ten pomysła naprawde super!
          • come_back Mamodamianka:-) 22.05.06, 12:38
            Hey! A o co chodzi z tym patentem Iwek na podnozek? Pytam, bo jestem
            zainteresowana caddy smile Wlasnie tez miedzy innymi przez Iwek smile
            Ja tez uwazam, ze wystarczajaco sie odchyla.
            Pozdr
            • mamadamianka Re: Mamodamianka:-) 22.05.06, 12:52
              ten patent iwek - to barierka plastykowa zamocowana prawie ,że na równo z
              siedzonkiem. (+kocyk na siedzonko). Iwek naprawde exstra to wymysliła. Dzieki
              temu jak maluszek spi to nie zwisaja mu nózkismile.

A propo BUNNY. Miałam go w domku.
              Zostawiłam caddy - zadecydowała waga.
              • come_back Re: Mamodamianka:-) 22.05.06, 13:13
                dzieki smile. A tak na oko ile byl ciezszy? Mnie sie marzy wozek o wadze 5-6 kg,
                bo taki 8,5 juz mam.
                Bede miala tylko problem z kupnem chicco, bo u mnie w "cudownym" miescie nie
                maja. a w ogole ciezko zobaczyc wozki z nowej kolekcji, malo tego- na stronie
                chicco... wcale nie ma chicco ct.06 sad(
                A ja chce czerwony i juz.
                Twoje opinie sa dla mnie na wage zlota, mamodamianka, poniewaz mialas jeden i
                drugi, wiec pozawaga i zauwazalnymi roznicam typu dasze/budka czym sie roznia
                te dwa wozeczki? Ja strasznie duza wage przywiazuje do amortyzacji. Ktory ma
                lepsza? Ktory ma wyzsze oparcie, szersze i glebsze siedzonko i ktory jest
                bardziej zwrotnym i lepszym wozeczkem- tzn. bardziej wspolpracuje z mamusia smile?
                A gdzie siedzonko rozklada sie bardziej?
                I tak na koniec- pomijajac wage. ktory bys polecila, bo jestesmy zdecydowani
                prawie na 100 ze kupimy Kasience caddy, ale prosze o Twoja opinie.
                Pozdrawiam.
        • come_back Kinga :-) 22.05.06, 12:43
          to super! rozwiewasz reszte moich watpkiwosci smile. Ja i tak chce jeszzce
          zobaczyc bd bunny na zywo, ale raczej pozostane przy caddy.
          Probaby raczej odpada, bo po dokupieniu budki i kosza jego cena jest wyzsza niz
          caddy, poza tym poza 3 egzemplarzami w Ustce nie widzialam ich nigdzie na zywo-
          probaby "widmo" smile
          O brevi nikt nic nie wie, poza suchymi faktami na temat parametrow, wie teraz
          chicco jest number 1.
          Chyba, ze bunny bedzie lepszy, ale nie sadze.
          Pozdr
          • iwek33 Re come back 22.05.06, 13:44
            Ja oglądałam Bd Bunny w sklepie, a Caddy mam. Moim zdaniem w Bunny jest płytsze
            siedzonko, ale wyższe oparcie. Bunny ma ciut lepsze amortyzatory z tym,że
            pojeździłam tylko trochę w sklepie, bez dziecka w środku. Bunny jest cięższe,
            ale ma budkę, caddy lżejsze ale z daszkiem. Bunny ma koszyczek w Caddy trzeba
            dokupić. Bunny ma jakościowo gorszą tapicerkę i ogólnie wrażenie estetyczne
            jest lepsze w Caddy.

Moje pomysły do Caddy:
            Podnóżek z tacki-barierki Tako ( fotki)
            podwyższenie oparcia poprzez założenie drucików z daszku za stelaż wózka ( ten
            krzyżak-) wtedy oparcie wydłuża się do prawie 60 cm)
            Spłycenie oparcia- jeśli ktoś ma dziecko młodsze niż 2 latka, a ma Caddy i
            oparcie jest wg niego zapadające się i głębokie, można te górne szelki-pasy
            zapiąć z tyłu oparcia o siebie( poprowadzić jeden pas górny z lewej strony
            wokół rurki stelaża, drugi wokół drugiej i z tyłu oparcia zapiąć o siebie)
            wtedy oparcie jest płytsze i proste, bez wgłębienia.
            • mamadamianka Re: Re come back 22.05.06, 13:58
              Baby dreams BUNNY

Wymiary siedzonka - 23,5 x 31,5
              Wysokość oparcia – 48,5 (w najwyższym punkcie), 46,5 ( w najniższym)
              Amortyzacja – super
              Wyważony bardzo dobrze, super podbijanie na krawężniki (konstrukcja
              minimalnie jest przechylona)
              Waga – ok. 7kg (jedna ręka ciężko jest podnieść)
              Budka, tył odpinany
              koszyk symboliczny
              Kółka – chyba 13,5cm
              Możliwość odpięcia kółek
              Pałąk
              Wymiary wózka po złożeniu to ok. 25 cm*24 cm*103 cm
              Rączki do prowadzenia są minimalnie wyżej niż w caddy
            • mamadamianka Re: Re come back 22.05.06, 13:59
              ANALOGICZNIE

Chicco CADDY

Wymiary siedzonka - 25 x 32 Siedzonko super wyprofilowane.
              Wysokość oparcia – ?(w najwyższym punkcie),? ( w najniższym) –
              muszę zmierzyc w domku ale jest niższe niż w bunny (może z 2 cm?)
              Amortyzacja – ok
              Wyważony ok.
              Waga – lżejszy niż bunny (jedna ręka spokojnie podnoszę)
              Daszek (możliwość wygięcia przodu – małemu nie świeci słoneczko w oczkaJ
              koszyk – trzeba dokupić
              Kółka – chyba 16cm ?
              --
              Pałąk – trzeba dokupić
              Wymiary wózka po złożeniu to ok.?zmierzę – ale jest
              szczuplejsze niż bunny

Jak coś mi się przypomni napisze jeszcze.
              Wybór należy do Ciebiesmile

Pozdrawiam
              Agnieszka
              • mamadamianka Re: Re come back 22.05.06, 14:22
                konstrukcja w bunny jest mocniejsza- można przewozic maluchy do 20kg. Tak
                podaje producent.
                • come_back Re: Re come back 22.05.06, 14:57
                  bardzo Ci dziekujesmile. te wymiary w bunny i czesciowo caddy znalam; potrzebna
                  mi byla tylko wysokosc oparcia i faktyczna glebokosc siedzonka, ale i tak
                  dzieki za zestawienie, bo tak obok siebie tego nie mialam.
                  Wnioskuje, ze moge wybrac albo miedzy wozkiem z lepsza amortyz. albo lzejszym,
                  albo fajniejsza tapicerka i designem, albo z budka.
                  Coz, wybor trudny. Bunny jeszcze zobacze, bo Mmala pisze, ze super sie prowadzi.
                  Ale caddy zawsze latiwj byloby sprzedac.
                  Pomysle, zastanowie sie.
                  Jeszcze raz- dzieki!
                  Pozdr
            • come_back Re: Re come back 22.05.06, 14:47
              Jezu! Dzieki Iwek :_) Ty to pomyslowa kobieta jestes, na prawde!
              Wlasnie, ciekawe jak amortyzacja wygada w bunny po wlozeniu dziecka, bo w
              chicco probowalam z nie moja Kasia co prawda, ale z chlopcem zblizonym wagowo,
              wiec o.k..
              Co do wymiarow, to skoro Twoje dosc duze juz dziecko bez problemu sie miesci,
              to Kasia bedzie miala na prawde wygodnie.
              Sama tez juz myslalam, jak tendaszek podwyzszyc, dzieki za pomoc. Poki co, nie
              bede tegon robic bo Kasia jest mala jeszcze, ale za rok to dobry patencik smile
              Poza tym po blizszym przyjrzeniu stwierdzam, ze ten daszek ma swoj urok wink
              No i waga-a u mnie to podstawowe kryterium. Jeszcze amortyzacja, ale zauwazylam
              juz, ze to bardzo subiektywne odczucie/
              Pozdr
    • koma.edziecko Re: Iwek 21.05.06, 06:47
      Iwek,jeśli come_back by przypadkiem zrezygnowała z koszyczka i pałąka to jestem
      druga chętna w kolejce smile
      Sprzedaję babydreams buggy i kupuję caddy smiledecyzja zapadła.
      • iwek33 Re: koszyczek i pałąk do Caddy 21.05.06, 09:26
        Nie ma sprawy, jak Come_back zdecyduje, że jednak nie, posyłam Tobie.
        Z tym koszyczkiem z Baby Dreams Buggy jest tak, że on ładnie pasuje do Caddy (
        dziś mierzyłam do mojego) tylko on ma zaczepy z jednaj strony ( nie wiem,
        dlaczego, widocznie tak pasowało w buggy,) więc te zaczepy zapięłam od strony
        nóżek dziecka, a od strony prowadzącego trzeba doszyć sobie jakieś rzepki,
        tasiemki czy sznureczki,żeby przywiązać do tego krzyżaka. Nie chcę tego sama
        robić, lepiej poślę komuś oryginalny, taki jak dostałam, a same sobie coś
        wymyślicie. Poza tym łądnie wygląda na Caddy, gdybym wcześniej nie kupiła sobie
        koszyczka z Coneco Speede to bym ten zostawiła. Ten ze speede jest trochę
        większy i też bardzo fajnie pasuje, tylko drogi, niestety Coneco nie posyła
        gratisowo jak Baby Dreams, koszyczek ze speede kosztuje 20 zł + przesylka. Ale
        ma inny kształt, z takim podwyższeniem od strony prowadzącego i usztywnieniem
        górnej krawędzi koszyczka. To tyle.
        Come Back czy chcesz ten zestaw ?
      • come_back Re: Iwek :-) 21.05.06, 10:17
        Jasne, ze chce! Wczoraj odpadlam i zasnelam. Jesli oferta aktualna to nadal
        bardzo chce. Zaraz wchodze na poczte i podaje adres. A ile kosztuje taka
        przesylka? Pytam ,bo moze odbierzemy go sosbiscie jak mieszkasz gdzies na
        Slasku: Dolny, albo Gorny:_)
        Zreszta obojetnie- jak wolisz Iwek :_)
        Pozdr
        • iwek33 Re:do Come_back 21.05.06, 13:03
          W takim razie czekam na adres, wyślę jutro, nie przejmuj się przesyłką to ok. 5
          zł, wyślę na mój koszt. Moze kiedyś ja będę potrzebować czegoś i też ktoś mi
          pomoże...
          • come_back Re:do Come_back 21.05.06, 21:37
            No co ty Iweksmile? Nie ma mowy zebys placila za cokolwiek! Moze moge Ci sie
            jakos zrewanzowac za to? Bardzo bym chciala.
            Moj maz choc generalnie ma na glowie inne sprawy niz wozki, stwuerdzil dzisaj-
            "to jak Kochanie, bierzemy to chicco?". Rozbawilo mnie to, bo nigdy nie
            wkrecaly go takie sprawy, po prostu dawal kase i troche doradzal, a teraz sobie
            tak postanowil. Ja jeszcze chce zobaczyc bd bunny, ale raczej kupimy czerwonego
            caddysmile). Gdybym zdecydowala inaczej- wysle to komie, albo innej osobie
            potrzebujacej, chyba, ze chcialabys z powrotem.
            Mam prosbe: moglabys mi dac linka gdzie moge pbejrzec nowa kolekcje chicco z
            caddy w roli glownej- tzn. ct.06, bo na stronce chicco nie ma. Bede Ci
            wdzieczna.
            Pozdr. Asia
            • iwek33 Re:do Come_back 21.05.06, 21:49
              Niestety na stronach Chicco nie ma modelu ct. 06, Nie mam żadnych innych
              linków, gdzie można zobaczyć ten model.
              Proszę napisz mi Twoj adres, będę jutro na poczcie to wyślę Ci paczuszkę.
              Jakbyś nie skorzystala z koszyczka i pałąka, prześlij je Komie, albo innej
              potrzebującej osobie-to dobry pomysł.
              Te 5 zł to naprawdę nie problem. Jeśli koniecznie chcesz się zrewanżować to
              ucieszę się jak poślesz mi kartkę z wakacjismile Pozdrowienia
              Iwona
              • come_back Re:do Come_back 21.05.06, 21:59
                Wchodze na poczte i wysylam. Na maila gazetowego, tak? Iwek, prosze wyslij na
                koszt odbiorcy, bo te 5 zl za taka przysluge to na prawde pikus i w dodatku to
                moj biznes, kochanasmile
                a kartke ci wysle i to nie jedna, tylko prosze wyslij mi tez swoj adresik wink))
                Jeszcze raz dziekuje, bardzo, w imieniu mojej Kasienki tez smile
                Pozdr
                • iwek33 Re:do Come_back 21.05.06, 22:21
                  Adres dotarł. Pozdrawiam. Idę pakować paczuszkę.
    • iwek33 Re: caddy z budką i koszyczkiem 21.05.06, 09:41
      A jak ktoś ma więcej funduszy, to można teraz kupić jeszcze nowszą wersję Caddy
      z budką i koszyczkiem w standardzie
      www.allegro.pl/item105041155_wozek_chicco_c6_parasolka_3_kolory_zobacz.html
      • koma.edziecko Re: caddy z budką i koszyczkiem 21.05.06, 09:46
        No można, tylko po doliczeniu kosztów wysyłki wychodzi straszna kwota jak za
        taką prostą parasolkę.
        Za tyle to ja kupiłam CT 0,5 smile
        • come_back Koma :__) 21.05.06, 10:18

• come_back Koma :__) 21.05.06, 10:20
          Jesli mozna spytac to czemu zamieniasz buggy na caddy? Pytam, bo samam kiedys
          bylam zaintersowana buggy, potem bunny, a teraz mysle ze raczej na 100 % caddy.
          Oczywiscie moja milosc do brevi b-light jest nadal wielka i do probaby tez, ale
          caddy jest bardziej osiagalne.
          Pozdr
    • koma.edziecko Re: Iwek, mialas racje z tym chicco caddy :_) 21.05.06, 10:30
      Już mi się znudził,został po starszej córce.
      Ja byłam z niego zadowolona ale dalej utrzymuję że to wózek dla starszego
      dziecka,wszystkie one nie mają podnóżka i oparcie jest tylko trochę odchylane a
      caddy ma je dużo mniej usztywnione niż babydreams.
      Ogólnie fajne ale dla dwulatka,ja właśnie go kupiłam gdy moja córka tyle miała
      i jeździłyśmy nim codziennie do żłobka przez rok,wracałyśmy piechotką.
      Chcę go kupic bo cena teraz jest strakcyjna,będę narazie go używac na bardzo
      krótkie wypady,za rok będzie jak znalazł,sprzedam bardziej rozbudowane CT 0,5 i
      w przyszłe wakacje będziemy jeździc caddy
      Buggy sprawdził się ale czas na zmianę smile
      • iwek33 Re: Minus w Caddy 22.05.06, 13:58
        Nie myślcie, że to taki idealny wózek, moim zdaniem mnusem Caddy jest to,że jak
        się go składa to stelaż skrzypi. Miałam tak i w tym starym modelu i teraz w tym
        nowym też. Chyba,że to ja mam takie szczęście, ale myślę, że ten typ tak ma smile
    • koma.edziecko Re: Iwek 22.05.06, 16:34
      Iwek jaki kolor kupiłaś tego nowego caddy? ja widziałam dzisiaj w parku
      turkusowy ale nie wiem czy jest gdzieś do dostania a strasznie mi się
      spodobał....
      Kasę na niego będę miała 10 czerwca i wtedy go kupię no chyba że wyjade nad
      morze to po powrocie napewno.
      Przyślij mi jeśli możesz te Twoje patenty na podnóżek itp na koma.aga@wp.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka