Dodaj do ulubionych

maclaren techno clasic i XT-istotne różnice między

31.05.06, 11:06
Dziewczyny jestem zainteresowana wózkami maclaren techno classic i XT. Mam
pytanie, czy są między nimi jakieś istotne różnice (poza tym że classic ma
pokrowiec na nogi a XT nie). Mam jeszcze pytanie do mam posiadających classic
czy budkę można rozłożyć tak jak w XT (ten patent z odpinanym zamikiem co
powoduje że buda jest bardziej naciągnięta), przyznam że bardzo mi na tym
zależy (przyzwyczajenie i wygoda). I jeszcze mam pytanie jak rozkłada się
oparcie w obu (tzn czy jest uchwyt do rozkładania czy paski). Bardzo będę
wdzięczna za odpowiedzi na moje pytania. Nie mogę znaleźć w trójmieście tych
modeli więc proszę Was o pomoc
Pozdrawiam
Basia
Obserwuj wątek
    • sdec Re: maclaren techno clasic i XT-istotne różnice m 31.05.06, 11:16
      Różnice to w Classic osłonka na nóżki, dodatkowa miękka wkładka w wózku. Poza
      tym to taki sam wózek.
      • miloszkowa4 Re: maclaren techno clasic i XT-istotne różnice m 31.05.06, 11:21
        dzięki sdec za odpowiedź
        • monii_1 Re: maclaren techno clasic i XT-istotne różnice m 31.05.06, 11:54
          ja mam xt model z 2005 roku i tu budka nie jest dodatkowo rozpinana na zameczki,
          ale i tak po rozłożeniu tej folii w budce ładnie zasłania przed wiatrem. Piszę o
          tym bo nie wiem na model z którego roku się zdecydujesz smile Poza tym myślę że nie
          ma sensu przepłacać za classic chyba że masz bardzo malutka dzidzię to wkładka
          moze się przydać smile)
          • miloszkowa4 do minii_1 31.05.06, 12:32
            mój synek ma 9,5 miesiąca i waży 13 kg, więc do maluszków nie mależy ani wiekowo
            ani wagowo smile. Czytałam tu na forum, że maclareny techno madają się dla
            większych gabarytowo dzieciaczków. Teraz wózek będzie służył nam sporadycznie,
            ale w pszyszłym roku pewnie będę go używała częściej. Mam pytanie, a nie
            przeszkadza ci brak osłonki na nóżki? Wiem że na zimę wózek się nie nadaje, ale
            jesienia i wiosną może być chłodno dzieciaczkowi bez osłonki na nóżki
          • miloszkowa4 do monii_1 31.05.06, 12:33
            mój synek ma 9,5 miesiąca i waży 13 kg, więc do maluszków nie mależy ani wiekowo
            ani wagowo smile. Czytałam tu na forum, że maclareny techno madają się dla
            większych gabarytowo dzieciaczków. Teraz wózek będzie służył nam sporadycznie,
            ale w pszyszłym roku pewnie będę go używała częściej. Mam pytanie, a nie
            przeszkadza ci brak osłonki na nóżki? Wiem że na zimę wózek się nie nadaje, ale
            jesienia i wiosną może być chłodno dzieciaczkowi bez osłonki na nóżki
            • monii_1 Re: do monii_1 31.05.06, 12:40
              ciężko mi powiedzieć ja wózeczek kupiłam używany (miesiąc temu) dla 1,5 rocznej
              córeczki, ale na wszelki wypadek mam osłonkę na nóżki kupioną osobno z firmy
              graco (używałam jej zimą do wózka PP A3) i akurat jest w kolorze grafitowym więc
              mi pasuje. 9,5 misiąca to już za duży na osłonkę na główkę (takie jest moje
              zdanie)no i ta kratka z classiców tez mi się nie podoba. Mam color
              grafitowo-czerwony (carbon- chyba)
              • monii_1 Re: do monii_1 31.05.06, 13:49
                nie wiem skąd mi się wziął kolor carbon to miał być crimson
                www.babyuniverse.com/pro.asp?id=85048&rc=nextag85048&srccode=cii_9324560&cpncode=09-9117653-2
    • w1paula Re: maclaren techno clasic i XT-istotne różnice m 31.05.06, 12:34
      ja mam Classica chociaż zastanawiałam sie nad XT bo wg mnie jest ładniejszy.
      Przeważyła jednak osłonka na nóżki. W chłodniejsze dni bylam zaadowolona ze
      wybrałam właśnie ten wózeczek. Zakładałam osłonkę i nawet drobny deszczyk był
      niestraszny. Uważam, że się przydaje a różnica w cenie nie jest aż tak duża.
      Mam model z 2005 roku bo bardziej odpowiadały mi kolory. Ta krata jakoś do mnie
      nie przemawia. Budka nie ma suwaczków ale jak dziecko siedzi to rzeczywiście
      budkę można naciągnąć prawie do samego przodu. Jak jednak to zrobilam kilk
      arazy to Hubert łapał za budkę i gryzł. Natomiast jak maluch leży na płasko to
      robi się dziura z tyły jak chcesz budkę naciągnąć do przodu. Oparcie rozkłada
      się na dwa uchwyty, sa po obu stronach. Trzeba luciutko podnieść je do góry i
      ciągnąć na dół. Wszystko chodzi gładko. A z tą budka na suwaczki to myślę że
      najlepiej zrobisz jak napiszesz albo zadzwonisz do sklepu gdzie mają te
      wózeczki.
      • miloszkowa4 do w1paula 31.05.06, 12:38
        serdeczne dzieki za odpowiedź, ta kratka też mi jakoś nie pasuje, zastanawiam
        się czy nie kupić (oczywiście jak przymierzę Miłka do wózka i będzie mi
        odpowiadał) maclarena techno XT i nie dokupić śpiworka. Cenowo wyjdzie podobnie
        jak classic
        Pozdrawiam
        Basia
        • monii_1 Re: do w1paula 31.05.06, 12:43
          zobacz tu sklep.kajtek.pl/index.php/manufacturers_id/3/sort/2a/page/2
          ale w zasadzie ze spiworkiem kupionym osobno wychodzi drozej
          • miloszkowa4 Re: do monii_1 31.05.06, 12:50
            dzięki za linka, a kolorek wybrałabym ten sam co Ty, mimo że dla chłopca smile
    • w1paula Re: maclaren techno clasic i XT-istotne różnice m 31.05.06, 12:51
      Z oryginalnym śpiworkiem dużo drożej. Nie orientowałam się czy można jakiejś
      innej firmy. Ja doszłam do wniosku, że ważniejsza wygoda malucha niz wygląd
      wózka. I jeszcze jedno, w tych nowych XT kolorowy materiał to jakby taka drobna
      kratka 9nie wiem jak dokładnie to nazwać) i pani w sklepie powiedziała, że były
      juz przypadki, że materiał się zaciągnął. Zaraz pewnie zostanę zjechana przez
      użytkowniczki xt. Tak mi powiedziano a ja tego nie próbowałam nawet sprawdzać.
    • w1paula Re: maclaren techno clasic i XT-istotne różnice m 31.05.06, 12:53
      My mamy kolor szaro-niebieski, ale strasznie chciałam ten czerwono-czarny i
      niegdzie w Wawie nie mogłam ich znaleść. Jak wróciłam do domu to okazało
      sie ,ze w Olsztynie jest właśnie ten tylko, że prawie o 100 zł. droższy. teraz
      jednak sie cieszę , ze nie mam tego czarno-czerwonego bo kupiłam nową extra
      spacerówkę (Teutonia Mistral) i jest czerwono-czarna.
      • miloszkowa4 Re: maclaren techno clasic i XT-istotne różnice m 31.05.06, 12:57
        ja z kolei chcę kupić x-landera XA czerwono-czarnego model z 2006 a on z kolei w
        Trójmieście jest tańszy niż gdziekolwiek na internecie
      • monii_1 pytanko do w1paula :) 31.05.06, 12:58
        a z którego masz roku 2005 czy 2006?Bo z tego co zauważyłam to tam są po prostu
        odwrócone kolory , podoba mi się w starszym roczniku ze koloru jest więcej niz
        tego grafitu, jesli chodzi o ten materiał w dzórki to on jest tylko na tej
        poduszeczce, z karty gwarancyjnej wynika ze mój bedzie miał rok 5 lipca i na
        szczęście nic nie jest zaciągnięte...moze komus się tak zdażyło ale to chyba po
        prostu pechowy przypadek . pozdrawiam
        • w1paula Re: pytanko do w1paula :) 31.05.06, 20:13
          Ja mam classica z 2005r
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka