Dodaj do ulubionych

Nowość Cybex Solution S opinie

04.06.06, 23:00
Proszę o opinie szczęśliwych nabywców na temat w/w fotelika.
Obserwuj wątek
    • karola40 Re: Nowość Cybex Solution S opinie 05.06.06, 10:56
      Witam serdecznie,
      ja również jestem bardzo zainteresowana opiniami na temat fotelików Cybex.
      Z tego co się dowiedziałam od importera to model Solution S ma taki sam
      materiał jak model Solution. Jedynie Solution Plus ma tapicerkę welurową.
      Dowiedziałam się również, że te foteliki są produkowane w Korei (szkoda, że nie
      w Niemczech). Najwyższe oceny podczas testów zderzeniowych otrzymał Solution
      Plus, bo na tym modelu były one wykonywane. Nowszym modelem jest Solution S (z
      dodatkowym zabezpieczeniem ramion)ale nie wiem czy wyniki tych testów można
      przypisać modelowi "S"? Mam mętlik w głowie. Szukam bezpiecznego i wygodnego
      fotelika dla córki 4 letniej - może doświadczone mamy coś doradzą...
      • fryce Re: Nowość Cybex Solution S opinie 05.06.06, 11:37
        A jaka firma jest importerem tych fotelików?
      • dzieciowy Re: Nowość Cybex Solution S opinie 10.06.06, 00:46
        karola40 napisała:

> Witam serdecznie,
        > ja również jestem bardzo zainteresowana opiniami na temat fotelików Cybex.
        > Z tego co się dowiedziałam od importera to model Solution S ma taki sam
        > materiał jak model Solution. Jedynie Solution Plus ma tapicerkę welurową.
        > Dowiedziałam się również, że te foteliki są produkowane w Korei (szkoda, że nie
        >
        > w Niemczech). Najwyższe oceny podczas testów zderzeniowych otrzymał Solution
        > Plus, bo na tym modelu były one wykonywane. Nowszym modelem jest Solution S (z
        > dodatkowym zabezpieczeniem ramion)ale nie wiem czy wyniki tych testów można
        > przypisać modelowi "S"? Mam mętlik w głowie. Szukam bezpiecznego i wygodnego
        > fotelika dla córki 4 letniej - może doświadczone mamy coś doradzą...

A ja z kolei jestem sprzedawcą. Cybex Solution S różni sie od Cybex Solution i
        Cybex Solution + tylko i aż zabezpieczeniem ramion. Jeśli chodzi o testy to ze
        względu na fakt, iż Cybex Solution S bazuje na foteliku Solution wyniki powinny
        być podobne, a nawet lepsze, jeśli chodzi o zderzenia boczne.
        Niestety Cybex Solution S, pomimo wyższej ceny, jest wykonany z materiału
        podobnego do użytego w Cybex Solution, a nie tego z Cybex Solution Plus,
        strukturą przypominającego zamsz. Pewnie niedługo powstanie Cybex Solution S
        Plus wink

Według moich obserwacji większość klientów kieruje się jednak względami
        bezpieczeństwa (lub nowością?), dopłacając 20 zł za fotelik z troche słabszym
        materiałem ale potencjalnie bezpieczniejszy. Po pojawieniu się Cybex Solution S
        sprzedaję średnio 1 Cybex Solution Plus na 4 Cybex Solution S.

Pozdrawiam,
        dzieciowy.pl
    • karola40 Re: Nowość Cybex Solution S opinie 05.06.06, 11:55
      Dzwoniłam na nr tel podany na stronie www.cybex-online.com/
      i takie udzielili mi informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka