Dodaj do ulubionych

Łóżeczka 140cm

12.06.06, 11:47
Mam na mysli łóżeczka dzieciece, które z czasem mozna przekrztałcić w łóżko
dla wiekszych dzieci. Przedemną zakup łóżeczka i zastanawiam się nad kupnem
takiego własnie. Mam więc kilka pytanek:
-Jak się sprawdza takie łóżeczko dla małego dziecka i czy faktycznie jest tak
praktyczne jak mówią (nie ma problemów z "przeobrażenie");
-Ile trzeba zainwestować, jaka róznica w cenie między tym a łóżeczkiem
standardowym (120cm)
-Wiem że podawana szerokość 140cm to długość materacyka. Ile mniej-wiecej
szerokości i długości (razem z bokami) ma takie łóżeczko? (mały problemik z
metrażem pokoju smile)
Obserwuj wątek
    • monisia98 Re: Łóżeczka 140cm 12.06.06, 12:34
      najzwyklejsze lozeczko widzialam juz za jakies 110 zl - ja kupilam dla synka 7
      lat temu takie 140 cm bylo na kolkach- z mozliwoscia zastopowania ich i
      zciagniecia- dalej idac z mozliwoscia przeksztalcenia w normalne lozeczko-
      zdejowane boki - kosztowalo 7 lat temu cos ok. 380 zl - wiec nie bylo tanie bez
      materaca i wszystkiego - sa materac ktory wzielismy koszowal 200 zl - nie
      pamietam ale byl jakis oddychajacy itd ..wiec wszystko zalezy - teraz nie wiem
      ile kosztuje takie lozeczko ale powiem ze wychowala sie tez na nim moja mala -
      wiec sie oplacalo - mialo tez wyciagane 3 szczebelki - wiec jak dziecko bylo
      wieksze wyciagalam je i samo jak chcaial i sie obudzilo przychodzilo do nas.
    • biazgus Re: Łóżeczka 140cm 12.06.06, 12:48
      Ja mam łóżeczko firmy Klupś
      www.klups.pl/szablon.php?z=23&t=lozeczka&p=lozeczka
      Ma trzy poziomy ustawienia materaca i wyjmowane szczebelki. Nie pamiętam ceny
      (chyba ok 360 zł) bo kupowane było ponad 2 lata temu, ale napewno je znajdziesz
      w sklepie internetowym (ja tak je nabyłam) i o ile dobrze pamiętam było tańsze
      z dowozem niż normalnie w sklepie. Dla mnie to łóżeczko to istna wygoda, i
      oszczędność bo nie muszę kupować łóżeczka dla malucha a potem tapczanika. Całe
      łóżeczko ma długość ok 143 cm
    • mamamytata Re: Łóżeczka 140cm 12.06.06, 13:11
      Ja też mam takie łóżeczko i jestem bardzo zadowolona.
      Kupiłam je 7 lat temu dla starszego synka i wtedy to dosyć dużo zapłaciłam
      (firmy Drewex), a teraz służy nam dla naszego roczniaka (tylko kupiliśmy nowy
      materac). Też ma 3 poziomy , wyjmowane szczebelki i szufladę na dole. Przez 2-3
      lata kiedy były szczebelki to w szufladzie trzymałam różne drobiazgi i pieluchy
      maleństwa a jak już podrósł i zrobiliśmy mu z niego tapczanik szuflada idealna
      na pościel. Jak widać nam bardzo służy. Aha starszy syn spał w nim przez 5 lat.
      Jego prawdziwa długość to 143 a szer. 75 cm.
      • asku100 Re: Łóżeczka 140cm 12.06.06, 13:22
        2,5 roku temu kupilismy takie lozeczko firmy Klupś Bartek, bardzo dobra jakosc,
        szuflada bardzo sie przydala na posciel i pieluchy, nie bylo problemow ze
        zmiana na tapczanik, wtedy kosztowalo ok 460zl
    • lea190 Re: Łóżeczka 140cm 20.06.06, 13:39
      polecam voxa, mają dużo fajnych modeli - zobacz tutaj: www.vox.pl. W tym, które
      ja dostałam 4 lata temu dla córci śpi teraz synek
    • lamatha Re: Łóżeczka 140cm 20.06.06, 17:21
      vento-meble.pl/pl/

ja polecam vento, super swietne lozeczka, mozna dokupic przewijak i szuflade,
      czyste drewno nie jakas sklejka, szybko wysylaja. Lozeczko kosztuje 520 zl,
      szuflada i przewijak 205. Wyglada rewelacyjnie smile
      M

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka