Dodaj do ulubionych

dobry środek na komary

26.06.06, 14:42
dla dzieci i dla dorosłych, możecie coś polecić????
dziecko ma prawie 2,5 roku
Obserwuj wątek
    • sweet.joan Re: dobry środek na komary 26.06.06, 14:51
      My używamy AntyBzzz Ziai. Wybrałam ten ze względu na to, ze chyba jako jedyny
      chroni ponoć też przed pszczołami i osami, oprócz komarów, kleszczy i meszek.
      A jeśli już pogryzą, smarujemy się Fenistilem, bo syn mocno na ukąszenia reaguje.
      • jolakl Re: dobry środek na komary 26.06.06, 14:53
        Czy AntyBzz'em pryska sie skóre czy ubrania? Można go stosowac na twarz dziecka?
        • 76kitka Re: dobry środek na komary 26.06.06, 15:04
          Na antybzz jest napisane, że pryskać na odłoniente części ciała.
      • 76kitka Re: dobry środek na komary 26.06.06, 15:01

ja tez kupiłam antybzzz i moim zdaniem jest beznadziejny, za każdym razem mały wracał ze spaceru pogryziony przez: komary, meszki i mrówki. Wrócilismy do SVR, które działa, a chroni między innymi przed komarami, kleszczami, gzami, mrówkami, osami, meszkami. Ja używam Autanu. Jest tez taki środek produkowany przez 3M, ale w Polsce go nie widziałam.
        • sweet.joan Re: dobry środek na komary 26.06.06, 15:23
          Kitka, a możesz zdradzić, w jakiej cenie jest ten SVR? Może też bym kupiła...
          Ja tę Ziaję przetestowałam w mega zakomarzonym otoczeniu - nie pogryzły, ale
          przy twarzy latały smile No i trzeba było często się spryskiwać. Ale w zwykłym
          lasku jakoś nas nic nie atakowało.
    • robalrobal Re: dobry środek na komary 26.06.06, 16:23
      My używamy AUTAN firmy Bayer. Jest świetny. Kosztował ok. 20 zł.
    • tina1234 Re: dobry środek na komary 26.06.06, 17:26
      A my używamy moustidose. Narazie małej jeszcze nic nie ugryzło. Kosztował coś
      koło 15 zł.
      • agunek1 Re: dobry środek na komary 26.06.06, 19:29
        Bransoletka przeciw komarom firmy Mothercare. Jest wątek na ten temat w pobliżu
        tego.
        • robalrobal Re: dobry środek na komary 26.06.06, 21:39
          Tylko ta bransoletka jest trochę droga. Z tego co wiem, od wyjęcia z opakowania zachowuje swoje właściwości przez tydzień. 4 na miesiąc to 100 zł!
          • agunek1 Re: dobry środek na komary 26.06.06, 22:00
            Ale tej bransoletki nie nosi się bez przerwy, tylko wtedy kiedy jest się
            narażonym. Kiedy jest niepotrzebna chowa się ją w pudełeczku, które jest
            dołączone do opakowania. Starcza na cały sezon.
            Czy sprey używasz bez przerwy? Psikasz się powiedzmy przez cały dzień co 3
            godziny? Raczej tylko wtedy kiedy jesteś najbardziej narażona.
            • robalrobal Re: dobry środek na komary 26.06.06, 22:06
              No to super, bo ja myslałam, że jak się ją wyjmie to czas leci niezależnie czy się ją nosi czy nie.
    • finezze Re: dobry środek na komary 26.06.06, 21:49
      Kupilam Pungi-No w sprayu. Nadaje sie dla dwulatka, slicznie pachnie - same
      naturalne skladniki. Jak na razie nic malego nie ugryzlo. Kosztowal 16 zl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka