Dodaj do ulubionych

qiunny zipp sprawdza sie czy nie?

03.07.06, 21:27
napiszcie czy jestescie zadowolone z tego wozka.Znalazlam w wyszukiwarce,ze
pare osob zdecydowalo sie na jego kupno,napiszcie czy z perspektywy czasu
sprawdzilsie czy nie .Ja potrzebuje wozek maly ,lekki na zakupy i do miasta
oraz na krotkie spacerki ,bo na dluzsze eskapady mam jeszcze wozek
wielofunkcyjny
Obserwuj wątek
    • kamilla29 Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 03.07.06, 22:05
      Właśnie dzisiaj miałam założyć wątek "Zapp jest wspaniały".Mam go ok.1,5
      miesiaca i na każdym spacerze upewniam sie ,że to był dobry zakup.Prowadzi się
      wspaniale,bez problemów można pchać go jedną ręką.Zwrotny jak diabli,do tej
      pory swoim czołgiem nie mogłam za bardzo wjeżdżac do sklepów,a tym wszędzie sie
      wcisnę i zawrócę dosłownie w miejscu.Jest leciutki(wnoszę go na 2 pietro z
      dzieckiem-12kg,malutki po złożeniu(leży właśnie złozony pod krzesłem).Jezdziłam
      nim po bruku i tylko terkoczą kółka,ale daje sobie świetnie radę,a małym wcale
      nie trzęsie-tu porównując z graco quatro tour 100 razy lepszy mimo że graco ma
      większe koła.Super się podbija,tu mam porównanie z peg perego pliko p3,którym
      po prostu na chodnik było ciężko mi wjechać,a ten lekko pokonuje nawet wysokie
      krawężniki.Wadą dla niektórych może byc brak rozkładanego siedzenia i kosza na
      zakupy.Ja jednak koszyk kupiłam od "pinik"(teraz są wystawione na allegro)-
      bardzo sie sprawdza.Rozkładanie oparcia-dla mnie to nie problem ,bo mały na
      popołudniowych spacerach ze mną nie śpi.Jako drugi wózek (u mnie oprócz x
      landera x3-ogromnego)jest wspaniały.Ja właściwie używam tylko zappa,a tamtym
      jezdzi niania.Uważam ,że to był mój najlepszy zakup wózkowy do tej pory, a było
      ich 5.Zappa kupiłabym po raz drugi na pewno,po raz czwarty i dziesiąty też...
    • mama-smyka Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 03.07.06, 23:14
      Nie będę kopiować, by nie zaśmiecać, ale możesz wejść i przeczytać.
      Wrażenia bez zmian, czyli jest za mały na 2-letnie dziecko, ale nadal jestem w
      nim zakochana i czasem upycham w nim Antka, bo jakoś nie protestuje. wink
      Ale to tylko na naprawdę króciutkie spacerki.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=43757771&a=43757771
      • an-nika Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 04.07.06, 16:29
        Przy okazji wielkie dzięki mamo-smyka za rzetelną ocenę. Kupiłam zappa po
        przeczytaniu wielu informacji na forum i postu mamy-smyka. I powiem tak: jestem
        nim zauroczona. Fakt koła słychać dość wyraźnie, ale w wielu wózkach typowo
        spacerowych też terkoczą koła. Przede wszystkim jest lekki, super zwrotny i
        naprawdę super się prowadzi. Kupiłam go jako drugi wózek typowo przewozowy,
        żeby móc samej wydostać się z domu /mieszkam na wsi/. Testowałam wózek na swoim
        podwórku, które jest bardzo nierówne i jest ok. Po przeczytaniu postu mamy-
        smyka miałam pewne obiekcje, ale po przymierzeniu dziecka i przetestowaniu w
        domu okazało się że dla mnie super się sprawdza. Brakuje faktycznie jakiejś
        choć namiastki torby na zakupy, ale z tym problemem sobie poradzę - mama uszyje
        mi taką siatkę, którą zamontuję na rączkach i przyczepię na dole rzepami i
        będzie ok. I pomimo, że nie lubię różu kupiłam dla córeczki właśnie róż, ale
        jest do przyjęcia. Ładny jest też limonkowy, ale mam już jasnozielony -
        jabłkowy dokładnie wózek. Mała ma 13 mies /ok.12,5 kg/ i wózek jest dla niej
        dość duży - szeroki, pasy są mocowane jeszcze za wysoko /nie ma regulacji/, ale
        dziecko nie protestuje i wydaje mi się, że jest chyba dość wygodny i co ciekawe
        bardzo jej się podoba. Jak go widzi to wydaje radosne okrzyki, strasznie mnie
        to bawi. No i jeszcze jedno, moja mała nie śpi na spacerach i w czasie
        wyjazdów - śpi tylko w domu, taki typ. Podsumowując: jako dodatkowy wózek
        przewozowy dla takiego dziecka i starszego napewno polecam, jako jedyny wózek
        raczej nie, chyba, że dla starszego, które dużo chodzi. Czyli u mnie się
        sprawdza i myślę, że jeszcze długo będzie. Ania
    • gosia336 Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 04.07.06, 22:29
      dzieki za odpowiedzi ,jutro ide jeszcze raz przymierzyc mlodego do wozka.Martwi
      mnie ten brak kosza ,takze to ze oparcie jest tylko w pozycji siedzacej -moj
      syn czasem przysypia na spacerze ,nie wiem czy bedzie chcial non stop
      siedziec.Nie wiem jak sie sprawdza to ze oparcie jest miekkie ,alezaleta jest
      to ze wozek sklada sie do tak malych rozmiarow-dla mnie to istotny element.
      • mama-smyka Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 04.07.06, 23:02
        aukcja.onet.pl/show_item.php?item=112917221
    • gosia336 Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 05.07.06, 21:52
      decyzja podjeta-kupujemy zappa.Mlodemu chyba sie wozek spodobal ,bo chichotal i
      pokrzykiwal gdy go w nim umocowalismy.Bawily go chyba te zakretasy ,ktore
      robilismy.Mam nadzieje ze troche w nim pojezdzi ,bo na dzis to ma w wozku sporo
      miejsca.Koszyk czy tam siatke kupimy na allegro.Wozek traktujemy jako
      przewozowy-na zakupy do galerii,do supermarketu i dla mnie na krotkie
      spacerki ,gdy meza nie ma w domu.Nawiasem mowiac dzis musialam zaniesc spodnie
      do skrocenia ,poniewaz to niedaleko wiec mlodego zapakowalam na reke i w
      droge.Jak wrocilam do domu to myslalam,ze wypluje pluca -wozek jest mi
      niezbedny.Musze tylko czekac do 14 lipca ,bo wtedy dystrybutor sprowadzi
      odpowiedni kolor.
      • kamilla29 Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 05.07.06, 22:14
        Gratuluję-nie będziesz żałować.Nie wiem co jest w tym zappie ,ze dzieci sie z
        niego tak cieszą.Mój tak samo,przymierzyłam go w sklepie i wtedy rozwiały sie
        moje wątpliwości-mały tak sie śmiał i był zadowolony.A wybredny to on do wózków
        jest bardzo.Gdy krótko jeżdził pozyczonym pliko p3 to w nim non-stop
        jęczał.przy próbie wkładania do inglesiny max -wygiał sie w pałąk i nawet go
        nie włozyłam-a zapp ..musi byc w domu złozony i schowany ,bo inaczej do niego
        włazi,albo chce sam prowadzić.Za każdym razem gdy dojeżdżam na plac zabaw,on
        nie chce odrazu wysiadac,tylko jeszcze pare minut w nim sobie dumnie siedzi.
        Kamilla&Antolek(3.02.2005)
        • mama-smyka Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 05.07.06, 22:54
          Hihi, mój Antoś też wyjątkowo lubi ten wózek - ciągle do niego pochodzi, jeździ
          nim sobie po domu i po dworze, ostatnio nawet zniknął mi z pokoju, po chwili
          usłyszałam dziwne pokrzykiwania - wyszłam, patrzę a tam Antek wypchał sobie
          Zappa na ganek, wsiadł do niego i próbował zapiąć pasy. ;D
          Jestem zadowolona z tego zakupu, choć nadal widzę, że Antoś źle w nim siedzi,
          tzn. jest na ten wózek już za duży. No ale skoro jemu się podoba, to mnie
          również. smile
    • madzialena11 Do mamy-smyka. 06.07.06, 09:13
      Na jakiej zasadzie uważasz, że Twój synek jest już za duży na wózek. Ja chcę go
      kupić dla swojej 2,5 latki. (jak jesteśmy na dworze bez wózka to płacze, "na
      ręce". Wogóle to jest leń i nie wyobrażam sobie spacerów bez wózka, a tym
      bardziej załatwiania spraw.
    • pyza_uk Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 06.07.06, 09:34
      Dziewczyny, podsylam wam alternatywe dla Zappa, niestety na zasobna kieszen...

www.twoleftfeet.co.uk/Mutsy_Spider_Bright_Blue.html
      Niestety, nie wiem jak sie spisuje na zywo, ale wyglada ladnie smile
      • sdec Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 06.07.06, 09:54
        Na Allegro też są:
        www.allegro.pl/item113973070_nowy_wozek_mutsy_spider_2_kolory_super_.html
    • koma.edziecko Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 06.07.06, 09:54
      Ten mutsy wygląda jak fotel dentystyczny na kółkach,koszmarek.
      Zapp dużo fajniejszy mam na niego chętkę ale dopiero za rok jak moja Oliwka
      będzie miała 2 lata i przestanie sypiac na spacerach.
    • pysiorek Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 06.07.06, 10:07
      Witam.
      Ja jestem bardzo, bardzo zadowolona z Zappa a przede wszystkim jest z niego
      zadowolony mój synek.Jest drobnym dzieckiem i ma w nim dużo miejsca.Uwielbia w
      nim jeździc.Czesto zasypia mi na spacerach i wtedy rozkładam mu oparcie i śpi
      nawet 3 godziny.Koszyk kupiłam na allegro u Pinik.
      Polecam ten wózek ze względu na jego wygląd i funkcjonalnośc.
      Pozdrawiam. Magda
      • madzialena11 Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 06.07.06, 10:12
        pysiorek napisała:

> Witam.
        > Ja jestem bardzo, bardzo zadowolona z Zappa a przede wszystkim jest z niego
        > zadowolony mój synek.Jest drobnym dzieckiem i ma w nim dużo miejsca.Uwielbia w
        > nim jeździc.Czesto zasypia mi na spacerach i wtedy rozkładam mu oparcie i śpi
        > nawet 3 godziny.

Przecież zapp się nie rozkłada...
      • madzialena11 Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 07.07.06, 11:08
        Czesto zasypia mi na spacerach i wtedy rozkładam mu oparcie i śpi
        > nawet 3 godziny

To w takim razie skąd to się wzięło???
    • koma.edziecko Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 06.07.06, 10:57
      no właśnie jak rozkładasz nierozkładane oparcie......?
      • madzialena11 Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 06.07.06, 12:23
        Albo to czysta magia smile albo inny model wózkasmile))
    • koma.edziecko Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 06.07.06, 12:27
      Mi się wydaje że dziewczynie się z buzzem pomyliło.
    • pysiorek Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 06.07.06, 20:15
      Dziewczynie nie pomyliło się z Buzzem,jeszcze odróżniam wózki.Mam Zappa!!!
    • koma.edziecko Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 06.07.06, 20:42
      No dobra skoro Ci się nie pomyliło to w jaki sposób rozkładasz oparcie jak ono
      się nie rozkłada?Ten wózek jest super w wyglądzie ale co do funcjonalności to
      bym polemizowała,ani kosza ani rozkładanego oparcia.
      • duszka30 Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 07.07.06, 08:39
        No i muszę się włączyć, kosz jest moim zdaniem zbędny, bo zakupy można sobie
        nieść w jednej ręce, drugą prowadzić wózek, on jest leciutki a obładowany
        zakupami nie spełniałby swojej roli, Zapp ma spełniać funkcję przewozową, jeśli
        dziecku zdarzy się usnąć na spacerze, wystarczy oprzeć wózek o ławkę i już
        dziecko leży razem z wózeczkiem, ale wydaje mi się, że od pewnego wieku lepiej
        przyzwyczajać dziecko do drzemki w domu, a na spacerze niech poznaje świat.
    • pysiorek Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 07.07.06, 10:01
      Kosz jest faktycznie zbędny,bo zakupy można sobie nieśc w jednej ręce,drugą
      prowadzic wózek a dziecko na barana.Super spacer.
      • duszka30 Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 07.07.06, 11:15
        A to nie wiedziałam, że spacer z dzieciem to wyprawa na zakupy.Super spacer.
        • leigh4 do duszka:-) 07.07.06, 11:18
          Zapp nie jest wózkiem spacerowym-to jest właśnie wózek przewozowy, na zakupysmile
          • duszka30 Re: do duszka:-) 07.07.06, 11:26
            Pysiorek mi zarzuca, że twierdzę iż jedną siatkę można wziąć w rękę a drugą
            ręką prowadzić wóżek i to była odpowiedź na jej zarzut. Też uważam, że jest
            przewozowym a nie zakupowym!!!
      • leigh4 Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 07.07.06, 11:17
        Czytam z ciekawością, ponieważ również bardzo podobał mi się ten wózek. Brak
        kosza u mnie przeważył szale na "nie". Potrzebowałam wózka do podjechania
        kilkuset metrów do pobliskiego sklepu spożywczego lub do centrum handlowego na
        zakupy. Pożyczyłam więc od znajomych zappa, aby spróbować. Opcję z wieszaniem
        toreb na rączkach przećwiczyłam-do niczegosad Móże jeśli byłby to batonik,
        chleb i pęczek rzodkiewki, zdałoby takie rozwiązanie egzamin. Ale przy zakupie
        wody mineralnej, pieczywa i warzyw wózek nie był już stabliny.Gdy mały wysiadł
        od razy przewrócił się do tyłu-niby normalne, ale uciążliwe. Na zakupy do
        centrum handlowego równiez się nie nadaje-chyba, że zakłada się, że zakupy będą
        niewielkie. Moje były duże, mały akurat chciał iść nie jechać, więc opcja z
        zakupami na rączkach odpadła i w efekcie torby z zakupami jechały na siedzeniu:-
        )A chyba nie o to w wózku chodzi..wink Ta siaatka z allegro jakoś mnie nie
        przekonuje: wyglada raczej jak mały woreczek, w który niewiele można zapakować.
        U nas do pakowania oprócz ewentualnych zakupów zawsze jest ekwipunek małego,
        czyli picie, ubranie do przebrania, jedzenie i zabawki. Nie jestem przekonana,
        czy zmieściłoby się to bez uszczerbku dla siatki. Mam obawy, czy nie wisiałaby
        wyciagnięta do samej ziemisad
        Co do wielkości: mój wysoki, ale drobny dwu i pół latek mieścił się bez
        problemu. Nie usztywnione oparcie na krótkie przejażdżki jest ok, ale dla
        młodszego dziecka, które jeszcze sporo jeździ -nie nadaje się(jak zresztą w
        każdej innej parasolce).
    • koma.edziecko Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 07.07.06, 18:47
      Na spacer do parku zabieram komplet zabawek do piasku,mokre
      chusteczki,pampersa,butelke picia,cos do jedzenia,ewentualnie ubranko na zmiane
      i gdzie to wszystko wlozyc do wozka bez koszyka?
      A Pysiorek dalej nie odpowiedziala na pytanie jak rozklada oparcie w zappie
      wiec pytam jeszcze raz?
      Zapp mi sie bardzo podoba ale jest niepraktyczny jak na moje potrzeby chociaz
      chyba i tak go kupie za rok,ale nie bedzie jedynym wozkiem mojej corki.
      • duszka30 Re: qiunny zipp sprawdza sie czy nie? 07.07.06, 19:02
        Ja to sobie kupiłam poprostu w Pumie torbę na ramię i w nią pakuję sobie rzeczy
        podręczne na spacer.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka