sloneczko507 04.07.06, 16:45 CZeść dziewczyny jakie nosidełka kupujecie swoim maluchom ?? mój mały na prawie 2 m-ce i zastanawiam sie nad wyborem.Co sklep to polecają co innego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olimpia_b81 Re: Nosidełko?? 04.07.06, 16:59 ja mam premaxx-mala uwielbia, co prawda swiata nie widzi-do tego mamy inne, takie ze mala w pionie, ale jako ze lubi byc noszona i sie budzi jak ja sie odklada sprawdza sie wysmienicie a ja mam rece wolne. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka99 Re: Nosidełko?? 07.07.06, 10:15 My mamy póki co chustę Bebelulu, bo Kubuś ma dopiero dwa miesiące i na razie sobie leży. Synek bardzo polubił noszenie w chuście, aż sama jestem zaskoczona! Zasypia w ciągu kilku minut, a nawet przestaje płakać po kilku chwilach "bujania" No i nie budzi się przy odkładaniu! Ale trzeba opanować technikę... Dla mnie chusta jest rewelacyjna - wygodna, miła, śliczny kolor. Do tej pory nosiłam Kubusia przed snem w rożku, ale kręgosłup niestety nie wytrzymywał już... Teraz namawiam męża do "nauki chusty", bo też już zaczyna narzekać na dolegliwości kręgosłupa, a jest bardzo sceptyczny co do zalet chusty. Piszesz, że mała świata nie widzi - spróbuj położyć ją bliżej zewnętrznej krawędzi chusty. Mój synek uwielbia patrzeć na świat, więc jak go wkładałam tak głęboko w chustę nie był zbyt szczęśliwy. Teraz patrzy i zasypia Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wilfrid Re: Nosidełko?? 04.07.06, 17:27 Tylko Baby Bjorn. Próbowaliśmy kilka, ale tylko do tego się łatwo (samemu) wkłada dzieciaczka, który potem słodko śpi Odpowiedz Link Zgłoś
lenka_style Re: Nosidełko?? 04.07.06, 18:47 ja mam mothercare, jestem zachwycona - było na nim napisane, że jest od urodzenia dzidziusia (bardzo stabilne), ale ja stosowałam od 3 miesiąca - jest super na allegro sprzedałam niedawno austriackie haucka, też było fajne, takie usztywniane dla mnie chusta to jest porażka, tylko nosidełko - ale chyba jestem w tym odosobniona Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: Nosidełko?? 04.07.06, 20:08 Mam takie: www.allegro.pl/item113682676_nosidelko_chit_rewelacja.html kupione na allegro za 10 zł. Używam, od kiedy młody skończył 3 miesiące. Sprawdza się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka2000 Re: Nosidełko?? 04.07.06, 22:05 Co do wyboru firmy, to pewnie sama będziesz musiała przetestować i wybrać takie nosidełko, które bedzie dla Twojego dziecka najodpowiedniejsze. Poczekaj jednak może z tym, aż dziecko bedzie troszke starsze. Kazdy mówi i poleca coś innego, marketing nakreca swoje i nawet wmówią nam, że od urodzenia juz można wkładać dziecko do nosidełka, bo niby mozna ale warto zastanowić się, co dla dziecka jest wygodne, najlepsze. Rozmawiałam o tym z lekarzem (b.dobry), który proponuje rozwage i poleca używanie nosidełek dopiero, gdy dziecko juz samo siedzi, wtedy kręgosłup dziecka jest juz na tyle stabilny. Jeszcze zdążymy sie "nanosić". .....ale decyzja należy do Ciebie. Dobro mojego dziecka jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
sineira Re: Nosidełko?? 04.07.06, 22:34 Stokrotko, masz oczywiście rację, ale - jak sądzę - nikt rozsądny nie będzie nosił paromiesięcznego malucha godzinami. Jednak nosidełko jest świetnym rozwiązaniem na krótkie spacerki "krajoznawcze" po domu albo wtedy, kiedy chcemy szybciutko wyskoczyć do sklepu po chleb. Przydaje się też do leżenia "brzuch w brzuch", kiedy mama jest baaardzo zmęczona i boi się, że zaśnie Odpowiedz Link Zgłoś
marli3 Re: Nosidełko?? 06.07.06, 10:51 Nosidełko to niestety porażka dla dziecka, które nie trzyma sztywno kręgosłupa, czyli nie siedzi. Powie Wam to każdy dobry specjalista. Tak samo jak potem chodziki czy huśtawki, w których dziecko odbija się od ziemi. Wszystko to obciążą osiowo kręgosłup. Każde pół godziny jest niestety ważne, bo sumuje się do tego, że w wieku trzydziestu paru lat mamy scholiozy, kifozy, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
majatusia Re: Nosidełko?? 06.07.06, 22:42 Mam w domu 2... Jedno nowiusieńkie Chico Go... i takie nowiuśieńkie pozostanie bo jest beznadziejne. Zeby wsadzić w nie dziecko trzeba mocno pomęczyć dziecko. Tragedia! Wsadziłam w nie malego tylko raz .. i zaraz kupiłam używane BabyBjorn. Te nosiedełko to prawdziwa rewlacja. Używamy go codziennie bo mój syn przechodzi w tej chwli etap butu wózkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Nosidełko?? 07.07.06, 11:58 Miałam Mothercare 3 way, bardzo wygodne, mozesz samo włozyc dziecko, bez pomocy drugiej osoby. Dosatlismy w prezencie, wiec troche na siłe szukałam okazji do noszenia małej. Generalnie uwazam, ze nosdidełki jest niepotrzebne - trudno mi wyobrazic sobie miejsce, gdzie miałabym mała w tym nosić. Moze jakbym miała ciężki wózek i musiała jeździc autobusem od lekarza... W kazdej innej sytuacji wózek sprawdza sie duzo lepiej. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Nosidełko?? 07.07.06, 12:12 tylko baby bjorn, bardzo czesto nam sie przydaje, mala uwielbia w nim byc, widzi swiatr z wysoka i bardzo sie cieszy, nosidelko jest drogie, ale komfortowe zarowno dla rodzicow jak i dla dziecka, a co najwazniejsze mozna do niego wlozyc samodzielnie dziecko i wyjac je spiace bez wyjmowania go z niego.A co do miejsc gdzie sie choidzi z nosidelkiem, to mozna zabierac je wszedzie, my chadzamy nja wieczorne spacerki, do piaskownicy,m nad morzem sparwdzilo sie swietnie, na zakupach, w domu, takze doslownie wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Nosidełko?? 07.07.06, 16:23 mi się chicco go plus nie sprawdziło zupełnie, natomiast przez 18 mies. używania pochwalę "zefirka" typu chusta-kangurka, allegro.pl/item113176722_chusta_kangurka_do_noszenia_niemowlat_letnia.html jest z mocnej bawełny, bez sztucznego, wiec ani ja nia mały sie nie pocimy, nie jest tak gruba jak np. sztruksowa Odpowiedz Link Zgłoś
johanapa Re: Nosidełko?? 08.07.06, 22:48 Jak mały miał 3 miesiące, kupiłam nosidło red castle(to z pasem biodrowym). Rewelacja, nawet miało wkładkę ortopedyczną(żeby nóżki były szeroko). Bardzo praktyczne, sprawdziło się, byliśmy nad morzem i na wielu długich wycieczkach. Ma możliwość karmienia nawet - ale nigdy nie próbowałam. Ma wszelkie atesty i jest nagrodzony, jako produkt roku. Jedynie cena droga - ponad 350zł, ale warto. Gorąco polecam!!!!!!!!!! Długo nie wyrzymywałam z noszeniem - bo synek był i jest straszliwie ciężki. To jest jedyny ogranicznik. Teraz poszukuję, takie nosidło turystyczne - na plecy. Ze względu na najmilsze kilogramy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Nosidełko?? 08.07.06, 23:57 Ja miałam do kompletu z Mutsy-kupowałam trzyfunkcyjny wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Nosidełko?? 08.07.06, 23:58 EEe to takiego na brzuch nie miałam-mama nosiła i niania Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka99 Re: Nosidełko?? 10.07.06, 10:24 Dla pierwdzej dwojki tez nie miala, ale jak przyszlo mi sie tachac na 3-cie pietro z maluszkiem, 6-cio i 3-latkiem i zakupami, to zmienilam zdanie I jeszcze bardzo mi sie przydalo przy odbieraniu trzylatka z przedszkola - maluszka nie bylo gdzie odlozyc, a trzylatek zawsze w czyms potrzebowal pomocy - a to zapiac bucik czy kurtke... Dwie rece potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka99 Re: Nosidełko?? 09.07.06, 22:51 Tylko Baby Bjorn - ja mialam model Active z podparciem ledzwiowym, absolutna rewelacja. Znakomicie sprawdza sie i dla malenkiego niemowlaczka i dla 12- kilogramowego dzieciaczka. Testowalam tez Chicco Go (beznadzieja) i Mothercare 3-way (niezle ale za duzo paskow i rzepow i ciezko samemu wlozyc dziecko, no i potem wyjac nie budzac go, rzepy strasznie glosne, nie odczepia sie od szelek). Baby Bjorn jest tak skonstruowane, ze dzieciaczek zawsze jest dobrze podparty niezaleznie od wagi, a reguluje sie jedynie dlugosc nosidelka dostosowujac ja do wzrostu dziecka (rzadkosc w nosidelkach, a jest to niezmiernie wazne). Dziecko jest tak stabilne w nosidelku, ze naprawde sie ma dwie rece wolne. Latwosc wkladania i wyjmowania dziecka jest nie do pobicia, jedna osoba robi to bez najmniejszego problemu "w powietrzu", nie potrzeba zadnego podparcia typu stol. Ponadto w pozycji przodem do swiata dziecko ma gorna czesc nosidelka zapieta nad ramionkami (a w Mothercare np. pod ramionkami), co powoduje, ze mozna nosic przodem dziecko jak tylko trzyma ono sztywno glowke. Bardzo polecam Baby Bjorn, szczegolnie model Active, niestety jest on drogi (ok. 360 zl, ale mozna cos "upolowac" na Allegro - ja wlasnie sprzedalam swoje w idealnym stanie dodatkowo ze sliniaczkami za znacznie mniejsza kwote). Odpowiedz Link Zgłoś
lubieradio Re: Nosidełko?? 12.07.06, 13:15 Baby Bjorn. Niestety ale to najlepsze wyjście w tym niedobrym pomyśle. Nosiedełko to koniecznośc, ale nic zdrowego. Model Active jest bardzo dobry. Ale...dziecko po dłuzszym czasie zwyczajnie poci się straszliwie i plecki są mokre. Coś za cos. Jakos Baby Bjorna faktycznie bardzo wysoka. Jak juz sie nauczysz sprawnie nim posługiwac...trudno sobie wyobrazic lepsze patenty. Cena - wysoka. na allegro niestey trudno trafic nowe, uzywane tez jak tylko sie pojawia od razu znikaja. Sprawdząłem cene polską i ceny na ebayu i w sklepach zagranicznych. I jest prawie to samo. Tutaj niestey jakośc produktu powoduje iz cena jest jaka jest. Odpowiedz Link Zgłoś