Dodaj do ulubionych

Nosidełko??

04.07.06, 16:45
CZeść dziewczyny
jakie nosidełka kupujecie swoim maluchom ?? mój mały na prawie 2 m-ce i
zastanawiam sie nad wyborem.Co sklep to polecają co innego
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • olimpia_b81 Re: Nosidełko?? 04.07.06, 16:59
      ja mam premaxx-mala uwielbia, co prawda swiata nie widzi-do tego mamy inne,
      takie ze mala w pionie, ale jako ze lubi byc noszona i sie budzi jak ja sie
      odklada sprawdza sie wysmienicie a ja mam rece wolne.
      • aniutka99 Re: Nosidełko?? 07.07.06, 10:15
        My mamy póki co chustę Bebelulu, bo Kubuś ma dopiero dwa miesiące i na razie
        sobie leży.
        Synek bardzo polubił noszenie w chuście, aż sama jestem zaskoczona!
        Zasypia w ciągu kilku minut, a nawet przestaje płakać po kilku
        chwilach "bujania" smile No i nie budzi się przy odkładaniu! Ale trzeba opanować
        technikę...
        Dla mnie chusta jest rewelacyjna - wygodna, miła, śliczny kolor.
        Do tej pory nosiłam Kubusia przed snem w rożku, ale kręgosłup niestety nie
        wytrzymywał już...
        Teraz namawiam męża do "nauki chusty", bo też już zaczyna narzekać na
        dolegliwości kręgosłupa, a jest bardzo sceptyczny co do zalet chusty.

Piszesz, że mała świata nie widzi - spróbuj położyć ją bliżej zewnętrznej
        krawędzi chusty. Mój synek uwielbia patrzeć na świat, więc jak go wkładałam tak
        głęboko w chustę nie był zbyt szczęśliwy. Teraz patrzy i zasypia smile

Pozdrawiam
    • aleks32 Re: Nosidełko?? 04.07.06, 17:05
      U nas sprawdziło się Baby Bjorn.
      • wilfrid Re: Nosidełko?? 04.07.06, 17:27
        Tylko Baby Bjorn. Próbowaliśmy kilka, ale tylko do tego się łatwo (samemu)
        wkłada dzieciaczka, który potem słodko śpismile
    • lenka_style Re: Nosidełko?? 04.07.06, 18:47
      ja mam mothercare, jestem zachwycona - było na nim napisane, że jest od
      urodzenia dzidziusia (bardzo stabilne), ale ja stosowałam od 3 miesiąca - jest
      super
      na allegro sprzedałam niedawno austriackie haucka, też było fajne, takie
      usztywniane
      dla mnie chusta to jest porażka, tylko nosidełko - ale chyba jestem w tym
      odosobniona smile
    • sineira Re: Nosidełko?? 04.07.06, 20:08
      Mam takie: www.allegro.pl/item113682676_nosidelko_chit_rewelacja.html
      kupione na allegro za 10 zł. Używam, od kiedy młody skończył 3 miesiące.
      Sprawdza się świetnie.
    • stokrotka2000 Re: Nosidełko?? 04.07.06, 22:05
      Co do wyboru firmy, to pewnie sama będziesz musiała przetestować i wybrać takie
      nosidełko, które bedzie dla Twojego dziecka najodpowiedniejsze. Poczekaj jednak
      może z tym, aż dziecko bedzie troszke starsze. Kazdy mówi i poleca coś innego,
      marketing nakreca swoje i nawet wmówią nam, że od urodzenia juz można wkładać
      dziecko do nosidełka, bo niby mozna ale warto zastanowić się, co dla dziecka
      jest wygodne, najlepsze. Rozmawiałam o tym z lekarzem (b.dobry), który
      proponuje rozwage i poleca używanie nosidełek dopiero, gdy dziecko juz samo
      siedzi, wtedy kręgosłup dziecka jest juz na tyle stabilny. Jeszcze zdążymy
      sie "nanosić". .....ale decyzja należy do Ciebie.

Dobro mojego dziecka jest najważniejsze.
      • sineira Re: Nosidełko?? 04.07.06, 22:34
        Stokrotko, masz oczywiście rację, ale - jak sądzę - nikt rozsądny nie będzie
        nosił paromiesięcznego malucha godzinami. Jednak nosidełko jest świetnym
        rozwiązaniem na krótkie spacerki "krajoznawcze" po domu albo wtedy, kiedy
        chcemy szybciutko wyskoczyć do sklepu po chleb. Przydaje się też do
        leżenia "brzuch w brzuch", kiedy mama jest baaardzo zmęczona i boi się, że
        zaśniesmile
        • marli3 Re: Nosidełko?? 06.07.06, 10:51
          Nosidełko to niestety porażka dla dziecka, które nie trzyma sztywno kręgosłupa, czyli nie siedzi. Powie Wam to każdy dobry specjalista. Tak samo jak potem chodziki czy huśtawki, w których dziecko odbija się od ziemi. Wszystko to obciążą osiowo kręgosłup. Każde pół godziny jest niestety ważne, bo sumuje się do tego, że w wieku trzydziestu paru lat mamy scholiozy, kifozy, etc...
          • majatusia Re: Nosidełko?? 06.07.06, 22:42
            Mam w domu 2...
            Jedno nowiusieńkie Chico Go... i takie nowiuśieńkie pozostanie bo jest
            beznadziejne. Zeby wsadzić w nie dziecko trzeba mocno pomęczyć dziecko.
            Tragedia! Wsadziłam w nie malego tylko raz .. i zaraz kupiłam używane
            BabyBjorn. Te nosiedełko to prawdziwa rewlacja. Używamy go codziennie bo mój
            syn przechodzi w tej chwli etap butu wózkowego.
    • kanna Re: Nosidełko?? 07.07.06, 11:58
      Miałam Mothercare 3 way, bardzo wygodne, mozesz samo włozyc dziecko, bez pomocy
      drugiej osoby.
      Dosatlismy w prezencie, wiec troche na siłe szukałam okazji do noszenia małej.

Generalnie uwazam, ze nosdidełki jest niepotrzebne - trudno mi wyobrazic sobie
      miejsce, gdzie miałabym mała w tym nosić. Moze jakbym miała ciężki wózek i
      musiała jeździc autobusem od lekarza... W kazdej innej sytuacji wózek sprawdza
      sie duzo lepiej.

pozd. Ania
      • kaliaa Re: Nosidełko?? 07.07.06, 12:12
        tylko baby bjorn, bardzo czesto nam sie przydaje, mala uwielbia w nim byc,
        widzi swiatr z wysoka i bardzo sie cieszy, nosidelko jest drogie, ale
        komfortowe zarowno dla rodzicow jak i dla dziecka, a co najwazniejsze mozna do
        niego wlozyc samodzielnie dziecko i wyjac je spiace bez wyjmowania go z niego.A
        co do miejsc gdzie sie choidzi z nosidelkiem, to mozna zabierac je wszedzie, my
        chadzamy nja wieczorne spacerki, do piaskownicy,m nad morzem sparwdzilo sie
        swietnie, na zakupach, w domu, takze doslownie wszedzie.
        • mam6lat Re: Nosidełko?? 07.07.06, 16:23
          mi się chicco go plus nie sprawdziło zupełnie,
          natomiast przez 18 mies. używania pochwalę "zefirka"
          typu chusta-kangurka,
          allegro.pl/item113176722_chusta_kangurka_do_noszenia_niemowlat_letnia.html
          jest z mocnej bawełny, bez sztucznego, wiec ani ja nia mały sie nie pocimy,
          nie jest tak gruba jak np. sztruksowa
    • johanapa Re: Nosidełko?? 08.07.06, 22:48
      Jak mały miał 3 miesiące, kupiłam nosidło red castle(to z pasem biodrowym).
      Rewelacja, nawet miało wkładkę ortopedyczną(żeby nóżki były szeroko). Bardzo
      praktyczne, sprawdziło się, byliśmy nad morzem i na wielu długich wycieczkach.
      Ma możliwość karmienia nawet - ale nigdy nie próbowałam. Ma wszelkie atesty i
      jest nagrodzony, jako produkt roku. Jedynie cena droga - ponad 350zł, ale
      warto. Gorąco polecam!!!!!!!!!!
      Długo nie wyrzymywałam z noszeniem - bo synek był i jest straszliwie ciężki. To
      jest jedyny ogranicznik. Teraz poszukuję, takie nosidło turystyczne - na plecy.
      Ze względu na najmilsze kilogramy. Pozdrawiam
    • weronka77 Re: Nosidełko?? 08.07.06, 23:57
      Ja miałam do kompletu z Mutsy-kupowałam trzyfunkcyjny wózek.
      • weronka77 Re: Nosidełko?? 08.07.06, 23:58
        EEe to takiego na brzuch nie miałam-mama nosiła i nianiawink
        • fasolka99 Re: Nosidełko?? 10.07.06, 10:24
          Dla pierwdzej dwojki tez nie miala, ale jak przyszlo mi sie tachac na 3-cie
          pietro z maluszkiem, 6-cio i 3-latkiem i zakupami, to zmienilam zdanie smile I
          jeszcze bardzo mi sie przydalo przy odbieraniu trzylatka z przedszkola -
          maluszka nie bylo gdzie odlozyc, a trzylatek zawsze w czyms potrzebowal pomocy -
          a to zapiac bucik czy kurtke... Dwie rece potrzebne smile
    • fasolka99 Re: Nosidełko?? 09.07.06, 22:51
      Tylko Baby Bjorn - ja mialam model Active z podparciem ledzwiowym, absolutna
      rewelacja. Znakomicie sprawdza sie i dla malenkiego niemowlaczka i dla 12-
      kilogramowego dzieciaczka. Testowalam tez Chicco Go (beznadzieja) i Mothercare
      3-way (niezle ale za duzo paskow i rzepow i ciezko samemu wlozyc dziecko, no i
      potem wyjac nie budzac go, rzepy strasznie glosne, nie odczepia sie od
      szelek). Baby Bjorn jest tak skonstruowane, ze dzieciaczek zawsze jest dobrze
      podparty niezaleznie od wagi, a reguluje sie jedynie dlugosc nosidelka
      dostosowujac ja do wzrostu dziecka (rzadkosc w nosidelkach, a jest to
      niezmiernie wazne). Dziecko jest tak stabilne w nosidelku, ze naprawde sie ma
      dwie rece wolne. Latwosc wkladania i wyjmowania dziecka jest nie do pobicia,
      jedna osoba robi to bez najmniejszego problemu "w powietrzu", nie potrzeba
      zadnego podparcia typu stol. Ponadto w pozycji przodem do swiata dziecko ma
      gorna czesc nosidelka zapieta nad ramionkami (a w Mothercare np. pod
      ramionkami), co powoduje, ze mozna nosic przodem dziecko jak tylko trzyma ono
      sztywno glowke. Bardzo polecam Baby Bjorn, szczegolnie model Active, niestety
      jest on drogi (ok. 360 zl, ale mozna cos "upolowac" na Allegro - ja wlasnie
      sprzedalam swoje w idealnym stanie dodatkowo ze sliniaczkami za znacznie
      mniejsza kwote).
      • lubieradio Re: Nosidełko?? 12.07.06, 13:15
        Baby Bjorn. Niestety ale to najlepsze wyjście w tym niedobrym pomyśle.
        Nosiedełko to koniecznośc, ale nic zdrowego. Model Active jest bardzo dobry.
        Ale...dziecko po dłuzszym czasie zwyczajnie poci się straszliwie i plecki są
        mokre. Coś za cos. Jakos Baby Bjorna faktycznie bardzo wysoka. Jak juz sie
        nauczysz sprawnie nim posługiwac...trudno sobie wyobrazic lepsze patenty. Cena -
        wysoka. na allegro niestey trudno trafic nowe, uzywane tez jak tylko sie
        pojawia od razu znikaja. Sprawdząłem cene polską i ceny na ebayu i w sklepach
        zagranicznych. I jest prawie to samo. Tutaj niestey jakośc produktu powoduje iz
        cena jest jaka jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka