Dodaj do ulubionych

Maxi Rodi XP czy Cybex Solution Plus?

07.07.06, 12:25
Witam, po przekopaniu forum i allegro planuje zakup fotelika j/w. Wybór
zawęziłam do tych dwóch fotelików. Prosiłabym mamy użytkowniczki o pomoc w
wyborze. Zalety i wady. Mojej córeczce zaczyna wystawać głowa z fotelika do
18 i trzeba wymienić na nowy fotel dodam że ma 104 cm i waży 16 kg. Wyjeżdżam
ok 22.007 i chciałabym do tego czasu coś kupić. Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • mira31 Re: Maxi Rodi XP czy Cybex Solution Plus? 07.07.06, 12:53
      witaj, mam rodi xp,
      plusy:
      -bezpieczny - 4 gwiazdki w testach ADAC,
      -dobrze wyprofilowany, jak dziecko zaśnie to główka nie leci ani na boki, ani
      do przodu,
      -mocowany na specjalnej bazie w samochodzie, która pozwala na odchylenie go do
      spania BEZ utraty bezpieczeństwa-fakt trzeba to zrobic jak dziecka nie ma w
      foteliku i odchył nie jest duży, ale jest co jest ewenementem w tej kategorii
      wagowej. wiem, że jeden z concordów (chyba lift evo) ma tą możliwość, nie wiem
      jak jest z cybexem. inne foteliki, mimo, że piszą, że oparcie można odchylić,
      to można to zrobić tylko odstawiając fotelik od kanapy, na czym traci jego
      stabilność, ewentualnie montując fotelik na przednim siedzeniu.
      -dokupiłam pokrowiec frotte, super sprawa ze względów higieny, latem piorę go
      co 2-3 tygodnie,
      -dokupiłam uchwyt na kubek maxi bubble córka siedząc z tyłu i pijąc picie może
      je tam zawsze odstawić i ma je pod ręką.
      Wady:
      -po ponad roku użytkowania nie stwierdziłam
      Dziecko przesadziłam jak miało 4 lata, 105 cm wzrostu i ok. 18 kg i ten wzrost
      to minimun, bo inaczej pas samochodowy będzie przebiegał przez szyję dziecka.
      Fotelik świetnie wykonany, jestem z niego bardzo zadowolona. polecam
    • drzazga69 Re: Maxi Rodi XP czy Cybex Solution Plus? 08.07.06, 07:49
      Dziękuję za odpowiedź. A może jeszcze inne mamy wypowiedziały się na temat tych
      fotelików?
      • bell5 Re: Maxi Rodi XP czy Cybex Solution Plus? 08.07.06, 12:31
        Mamy od niedawna Maxi Rodi XP i mogę podpisać się pod tym, co napisała moja
        poprzedniczka mira31. Moja córeczka jest zachwycona fotelikiem, po "jeźcie
        próbnej" stwierdziła, że nowy fotelik jest super i nie chce już starego, bo
        nowy jest wygodniejszy no i zapina się takimi pasami jak mama i tata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka