Dodaj do ulubionych

Fotelik 9- 36kg

14.07.06, 13:30
Jestem mamą 9 miesięcznego chłopczyka i stoję nad dylematem zakupu fotelika,
chciałabym nie wydawać 2 razy kasy więc wolałabym przeznaczyć więcej na
jednorazowy zakup fotelika z grupy 9-36 iteraz pytanie czy są tutaj rodzice
którzy używali takiego fotelika do tak małego dziecka i czy się sprawdził?
Fotelik interesuje mnie tylko z regulowaną pozycją oparcia!
Obserwuj wątek
    • magia Re: Fotelik 9- 36kg 14.07.06, 13:36
      Jesli fotelik w takim przedile to tylko Kiddy Life Plus lub Pro, ale dla 9
      miesieczniaka to on jeszcze za duzy jest
      www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=330
      tinylink.com/?0dGt5ZGYPu
    • galaxia Re: Fotelik 9- 36kg 18.07.06, 00:07
      Ja używam Kiddy Life Plus i cały czas sprawdza się on znakomicie. Zaczęliśmy go
      używac w wieku około 10 m-cy przy wadze 8,9 kg czyli o 0,1 kg za wcześnie.
      Co do terminu rozpoczęcia eksploatacji fotelika przodem do kierunku jazdy to
      poczekaj jak najdłużej możesz. Im póżniej przesadzisz dziecko z nosidełka tym
      lepiej.

Pozdrawiam
    • opica Re: Fotelik 9- 36kg 18.07.06, 14:54
      Proszę mi jeszcze powiedzieć czy dziecku nie jest ciepło w takim foteliku cały
      brzuch jest osłonięty?Iczy oparcie się rozkłada do pozycji półleżącej?
      • agni71 Re: Fotelik 9- 36kg 18.07.06, 22:22
        My poduchy juz dawno nie uzywamy, z pasem samochodowym fotelik jest przewiewny -
        córka (ale ona juz ma prawie 4 latka) nie poci się w nim. Natomiast
        rozkładanie jest kiepskie (ale to chyba problem wszystkich takich fotelików) -
        jak córka zaśnie, to przy hamowaniu główka jej opada do przodu. Z tego powodu
        myslę o zmianie tego fotelika na Cybex (odchylane oparcie pod sama główką),
        tyle, że córcia jeszcze nie waży 15 kg (bo Cybexy są właśnie od 15 kg).

aga
      • galaxia Re: Fotelik 9- 36kg 19.07.06, 00:31
        Cześć Opica,
        Nie zauważyłąm jakiegoś specjalnego pocenia pod poduchą - ona ma takie pionowe
        wyżłobienia, rowki od strony dziecka a więc jakaś tam cyrkulacja jest. A co do
        pozycji sleep i rozkładania do spania to w jednym aucie z płaskim siedziskiem to
        rozkładam a w drugim z bardziej pochyłym siedziskiem to nie rozkładam i główka
        nie leci do przodu. Zależy to bardziej od kąta pochylenia siedziska w aucie, ale
        jak już sobie rozłożysz do sleepa to będzie zawsze ok.

Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka