22.07.06, 20:33
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • monii_1 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 22.07.06, 21:26
      jestem w SZOKU...chociaż w naszym kraju nie powinnam być sadPozdrawiam i życzę
      spokoju w tych niespokojnych czasach. Swoja drogą teraz będę miała na uwadze
      sklep DLA DZIECI NET (nic u nich nie kupię za taki szantaż), który nie może sie
      pogodzić z konkurencją detinki
      • minimis Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 22.07.06, 21:34
        Szok!!! też sprzedaje specyficzny towar i też ostatnio miałam kilka donosów i e-
        mail od konkurencji... i już się boję co dalej... wiem jakie jest przebicie na
        towarach i puściłam towar za połowe ceny sugerowanej - czyt. ceny
        konkurencji... a i tak zarabiałam. Nie sądziłam, ze to moze być niebezpieczne...

A u dladziecinet nigdy juz nic nie kupie i odradze komu się da!
        • monii_1 do detinka 22.07.06, 21:39
          przed chwila przecytała ten tekst w opisach twoich aukcji i zastanawiam sie czy
          nie powinnas to zgłosić allegro? chociaz po moich ostatnich interwenjach w
          przypadku nieuczciwości jacekada2 nic sobie nie robili...ale az mnie krew zalewa
          ze dladziecinet maja czelność coś takiego pisać ...no nie mogę
        • detinka Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 22.07.06, 22:14
          no i zobacz minimis, nie ma u nas wolnego rynku. Wystarczyłby mi taki zysk, a
          największą satysfakcję dawał uśmiech.... ale cóż trzeba będzie przyłączyć sie
          do grona krwiopijców i mieć czasem 40% zysku. Swoją droga wiemy jak można sobie
          pozwolić potem na wyprzedaże 30% 50% itp.
    • t.nina1 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 22.07.06, 22:14
      Bardzo mi przykro, że tego typu praktyki są stosowane. Niestety zdarza się to w
      niemal każdej branży. Wszyscy którzy prowadzą działalność i mają do czynienia z
      konkurencją spotkali się z podobnymi zachowaniami.

Miejmy nadzieję, że importer nie zareaguje i cała sytuacja zakończy się na tym
      mailu. Oczywiście apeluję do bojkotu dladziecinet!!!
      Pozdrawiam

P.S. Czekam na Maclarena od Detinki, ale gdyby coś poszło nie tak, zrozumiem smile

• leigh4 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 22.07.06, 22:34
        Detinka, to co zrobił "dladziecinet" jest przestępstwem, więc powinnaś zgłosić
        sprawę na policji(wyczerpuje znamiona i z kk i z ustawy o nieuczciwej
        konkurencji). Z doświadczenia zawodowego wiem, że wtedy allegro reaguje nader
        skwapliwiesmile Nawoływanie do bojkotu nie ma sensu-wątek za kilka dni pójdzie w
        niepamięć.Przestępcy należy się kara.Przy okazji będzie to najbardziej
        skutecznym działaniem, gdyż z pewnością poinformowany będzie również sam
        importer, więc nawet gdyby miał jakieś niezbyt czyste układziki z szantażystą,
        to raczej z nich zrezygnuje.
        • detinka Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 22.07.06, 22:53
          absolutnie nie mam zamiaru nawoływać nikogo do bojkotu, jestem tylko ciekawa
          Waszych opini i tego na ile są one zgodne z moimi odczuciami.
          Wiesz nie za bardzo wiem jakie podejście będzie miał do tego sam importer.
          Logiczne jest myślenie, że powinno mu zależeć na jak największym zbycie ale jak
          jest w praktyce zobaczymy.
          Zastanawiam się, który art. k.k. miałaś na myśli w zastosowaniu do jego czynu i
          czy aby na pewno jeden mail wyczerpuje znamiona przestępstwa.
          Zastanawiam sie też czy Allegro w jakiś sposób może reagować czy też odpisuj
          standardowo, że nie wnikaja w spory pomiedzy użytkownikami.
          Chol..a a wszyscy wiemy kto na tym traci.
    • weronka77 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 22.07.06, 22:49
      Mozesz napisac gdzie znalezc ten Dladziecinet? Bardzo chetnie równiez go
      nastraszę ponieważ wyjątkowo podła jestem w stusunku do szantażystów i z reguły
      nie przebieram w środkachwink
      • magia Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 22.07.06, 23:00
        allegro - na smym dole tej akcji jest informacja detinki
        www.allegro.pl/item116489699_maclaren_techno_xt_kolory_2006_okazja_wys_gratis.html

a tu dladziecinet:
        www.allegro.pl/show_user.php?uid=3035457
      • monii_1 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 23.07.06, 08:00
        wiesz weronka77 ...moja pierwsza myśl po przeczytaniu postu detinki...była taka,
        że napiszę do dladziecinet jako uzytkownik allegro ze swojego konta co o tym
        myślę, ale po pewnej chwili pomyslałam czy to nie będzie niedźwiedzia przysługa
        dla detinki i czy dladziecinet nie bedzie sie jakoś mścił...sama nie wiem sadMoże
        więcej osób do nich napisze albo do allegro żeby zwrócili uwage na takie
        praktyki z tym ze sama detinika tez musiałaby w takim przypadku zgłosic to do
        allegro
    • xar Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 22.07.06, 23:09
      Przykro mi detinka. Szkoda,że w naszym chorym kraju tak jest...sad
    • detinka czas pokarze ... 23.07.06, 09:01
      Dziewczyny myślę, że wszystko okarze się jutro, po rozmowie z importerem.
      Zrobiłam sobie porównanie cen rynkowych różnych sprzedawców i różnice między
      nimi są całkiem spore.
      Prawdopodobnie, importer może sugerować minimalną cene detaliczną (ja takiej
      informacji nie dostałam) poniżej której nie można sprzedawać. Zastanawia mnie
      jednak fakt czy nie można w tym przypadku zastosować metody rabatu np.
      wystawiam cenę sugerowana ale dla stałych klientów i forumowiczek e-dziecka
      rabat w wysokości np 10 %
      Brakuje mi jeszcze kilku okienek w przygotowanym arkuszu porównawczym i mam
      prośbe do Was. Jeśli pamiętacie podajcie ceny na Maclareny, najlepiej z nazwa
      firmy, żebym mogła dokończyć porównanie.
      Dziękuję Wam stukrotnie za zaangażowanie i za to, że jak zwykle na Was można
      polegać.
      • monii_1 Re: czas pokarze ... 23.07.06, 09:26
        sklep.kajtek.pl/index.php?manufacturers_id=3&osCsid=645e64a55672f133b930b6149970cd8e
        • detinka thx przyda się /bt. 23.07.06, 09:45

• weronka77 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 23.07.06, 16:03
      Cholera,hasło do allergo zostawiłam w domu...;-((ALe ja proponuję napisac do
      tego idioty bądż idiotki-niech wie że jego działania nie są anonimowe.Detince
      radzę przesłać całego maila do allegro-powinna to zrobić żeby uświadomić o tym
      jakie praktyki prowadza niektórzy sprzedawcy.POnadto maila przesłać do
      dostawcó towaru,hurotwni,wszędzie gdzie się da.Nie można dawać się zastraszać
      tylko dlatego że ktoś ma na to ochotę! To nie jest mafia z kijami która rozwala
      okna i wymusza haracze!! Ale jeśli na to pozwolisz to nie wiadomo jak się
      skończy.Powinnaś odpisac żeby się puknął w czoło i nie zasmiecał Ci skrzynki
      mailami ponieważ możesz mu również narobić "koło pióra"!!Nie wiesz czy
      przypadkiem w podobny sposób nie zwraca się do innych.nie daj się Detinka!!
      Facet lub facetka tylko na to czeka-nie dawaj mu tej satysfakcji.niech tez się
      przestraszy bo czas najwyższy!!!
      • czarna_maruda Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 23.07.06, 21:42
        Nigdy ale to NIGDY nie kupię nic od "dladziecinet" chociazby miał najniższe
        ceny...
    • detinka Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 09:21
      a jednak nie jest , aż tak źle ... Rozmawiałam z importerem i nie jest to
      sztywną regulą i można mieć niskie ceny do momentu kiedy sie ktoś nie skarży.
      Potem mniej wiecej trzeba miec cenę na podobnym poziomie, ale .... można mieć
      KARTY RABATOWE i gratisy. Więc od dzisiaj macie u mnie stały rabat min. 8% wink
      W tej chwili poszerzam ofertę o macsi-cosi i na dniach zaproponuję ceny.
      Aukcje z Maclarenem zostają do momentu zakończenia.
      Dzięki wielkie za wsparcie i poczte pantoflową. Razem nie zginiemy wink
      Piszcie na bansiewicz@op.pl
      detinka
      • monii_1 Dasz radę 24.07.06, 09:29
        smile)))
    • smartika2 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 10:28
      A ja sobie myślę, że cały ten wątek jest wykorzystany do reklamy działalności detinki - a tego tu chyba
      robić nie wolno
      • gina26 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 10:58
        Tez mi to przeszlo przez mysl...
        ale swoja droga Volo 35 zloty tanszy jest wiec troche sie zaoszczedzi.
        • detinka Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 12:48
          z drugiej strony TECHNO XT 699 a 815 to już dwie MEGA PAKI pampersów wink
      • detinka Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 12:46
        hmm a ja myślę, że przede wszystkim powstał po to aby otworzyć oczy na niektóre
        praktyki stosowane w naszym kraju i znaleźć rozwiązanie na przeskoczenie tego
        typu praktyk.
        Wiele z Was zna mnie, już nawet prv i nie jestem typem maniakalnie reklamującym
        swoja działalność. Gdybyś zechciała, możesz przecież przejrzeć sobie wątki w
        których się wypowiadam. Uwierz mi jestem bardziej MAMĄ (niedługo trojga !!!)
        niż właścicielką jakiejś tam firemki.
        Nigdy nie handlowałam nowym towarem, ale szlag mnie trafia jak widzę jak z nas
        zdzierają.
        Swoją drogą w tych czasach, można się było spodziewać takiej reakcji.
        • gina26 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 12:49
          Detinko, nie miej mi tego za zle, ze tak napisalam, ale to ludzie ucza innych.
          Ja tez napisalam kilka postow o sklepie internetowym i odrazu zostalam posadzona
          o reklame i zwiazek z tym sklepem, co rowniez bylo nietaktowne...

Przperaszam jesli urazilam Cie tym moim poejrzeniem... Posluze sie madrym
          cytetem "Ludzie, ludziom zgotowali ten los..." i chyba rzeczywiscie tak jest,
          ze jeden, drugiego "nakręca" i odrazu zawsze podejrzewa niewiadomo co uncertain

Pozdrawiam,
          Gosia
          • detinka do gina26 24.07.06, 13:19
            nie ma sprawy wink
            trzymajmy się razem, a będzie dobrze.

detinka
          • magia Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 13:53
            gina26 napisała:

> Detinko, nie miej mi tego za zle, ze tak napisalam, ale to ludzie ucza innych.
            > Ja tez napisalam kilka postow o sklepie internetowym i odrazu zostalam
            posadzon
            > a
            > o reklame i zwiazek z tym sklepem, co rowniez bylo nietaktowne...

Widac "pijesz" miedzy innymi do mnie.
            Otoz - jesli jeszcze to do Ciebie nie dotarlo - to co Ty robilas to byla
            chamska/beszczelna reklama sklepu internetowego. Prawie w kazdym watku w owym
            czasie, w ktorym sie wypowiadalas byl link do tego sklepu.
            Do tego sama sie przyznalas, ze prowadzi go /twoja znajoma, wiec nie odwracaj
            teraz kota ogonem, ze nie masz/mialas zadnych zwiazkow z tym sklepem.
            I taktu jednak brakuje Tobie, skoro przywolujesz tamta sprawe bezszczelnie
            klamiac i sugerujac, ze Ty taka niewinna.
            • gina26 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 14:03
              Do tego sama sie przyznalas, ze prowadzi go /twoja znajoma, wiec nie odwracaj
              > teraz kota ogonem, ze nie masz/mialas zadnych zwiazkow z tym sklepem.
              > I taktu jednak brakuje Tobie, skoro przywolujesz tamta sprawe bezszczelnie
              > klamiac i sugerujac, ze Ty taka niewinna.

Zapewniam Cie, ze taktu mi nie brak i nie pisz tego bo mnie nie znasz.

Zwiazek ze sklepem rozumiem przez czerpanie z tego zysku...a to, ze prowadzi go
              moja znajoma to chyba nie wplywa na to, ze ja czerpe z tego jakies zyski, prawda
              ??!! Polecam go bo rzeczy ma bardzo ladne i wiem, ze to godna polecenia osoba, a
              to uwazam, ze nie jest zle w dzisiejszych czasach, aby polecac osoby godne
              zaufania i ktore nie "wykiwaja" nikogo na zadnym kroku bo naprawde ciezko o
              solidnego sprzedawce !
              • magia Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 14:15
                gina26 napisała:
                > Zapewniam Cie, ze taktu mi nie brak i nie pisz tego bo mnie nie znasz.

Nie musze Cie znac osobiscie, by wiedziec, ze na forum Zakupy taktu Ci jednak
                brak, a to na tym forum i o tym forum dyskutujemy. Poza mozesz byc nawet Matka
                Teresa, nie ma to zadnego znaczenia.
                Roznica miedzy detinka a Toba jest taka, ze Ty sklep reklamowalas jako niby
                niezwiazana z nim zadowolona klientka, a ona przedstawila ogolna sytuacje i bez
                reklamy (bez linkow, bez nazwy swojego sklepu). Widzisz roznice?
                >
                > Zwiazek ze sklepem rozumiem przez czerpanie z tego zysku...a to, ze prowadzi
                go
                > moja znajoma to chyba nie wplywa na to, ze ja czerpe z tego jakies zyski,
                prawd
                > a
                > ??!!

Chyba zartujesz.
                Po pierwsze w tym przypadku nie mozesz byc obiektywna czy sklep faktycznie jest
                super-hiper dla innych, bo Ciebie byc moze jako kolezanke kolezanka
                potraktowala wyjatkowo.
                Poza tym skad mozemy wiedziec czy np. za reklamowanie tego sklepu jako
                kolezanka ne dostajesz jakichs gratisow/rabatow czy cokolwiek.
                Ze juz pomine styl w jakim to robilas.

> to uwazam, ze nie jest zle w dzisiejszych czasach, aby polecac osoby godne
                > zaufania i ktore nie "wykiwaja" nikogo na zadnym kroku bo naprawde ciezko o
                > solidnego sprzedawce !

Twoja reklama dla sklepu niestety odniosla odwrotny skutek. Ja za wzgledu na
                chamska reklame jaka uprawialas nigdy nic w nim nie kupie.
                • gina26 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 14:28
                  magia napisała:

> > Zwiazek ze sklepem rozumiem przez czerpanie z tego zysku...a to, ze prowa
                  > dzi
                  > go
                  > > moja znajoma to chyba nie wplywa na to, ze ja czerpe z tego jakies zyski,
                  >
                  > prawd
                  > > a
                  > > ??!!
                  >
                  > Chyba zartujesz.
                  > Po pierwsze w tym przypadku nie mozesz byc obiektywna czy sklep faktycznie jest
                  >
                  > super-hiper dla innych, bo Ciebie byc moze jako kolezanke kolezanka
                  > potraktowala wyjatkowo.

Moje znajome, ktore z mojego polecenia kupuja tam rozne rzeczy sa rownie
                  zadowolone jak ja... Moze to Cie przekona, ze nie tylko ja jestem traktowana
                  "wyjatkowo".
                  A znajomych tu nie bede namawiala na pisanie bo znowu napiszesz Ty albo ktos
                  inny, ze kolejna reklama i ze one tez maja zwiazek ze sklepem... :-]

> Poza tym skad mozemy wiedziec czy np. za reklamowanie tego sklepu jako
                  > kolezanka ne dostajesz jakichs gratisow/rabatow czy cokolwiek.
                  > Ze juz pomine styl w jakim to robilas.

Haha..dobre.. dostaje gratisy za reklamowanie sklepu. Moze Ty jako kolezanka tej
                  osoby co prowadzi sklep, napisalabys coklowiek o nim, tylko pod warunkiem, ze
                  dostalabys jakies gratisy...ale nie ja...ja pomagam znajomym bezinteresowanie i
                  nie musze otrzymywac zadnych gratisow i nawet gdyby mi kolezanka dawala to nie
                  chcialabym niczego brac za to, ze wyrazm tylko swoja, osobista opinie!
                  >
                  > > to uwazam, ze nie jest zle w dzisiejszych czasach, aby polecac osoby godn
                  > e
                  > > zaufania i ktore nie "wykiwaja" nikogo na zadnym kroku bo naprawde ciezko
                  > o
                  > > solidnego sprzedawce !
                  >
                  > Twoja reklama dla sklepu niestety odniosla odwrotny skutek. Ja za wzgledu na
                  > chamska reklame jaka uprawialas nigdy nic w nim nie kupie.

To juz Twoja decyzja i zrobisz jak chcesz.
                  Nie przekonasz sie dopoki sama nie sprobujesz.

A czy "reklama" - ja bym to nazwala polecanie sklepu - byla skuteczna czy nie
                  to ja sie nie wypoiem bo nie znam statystyk sklepu.

Pozdrawiam i zycze milego dnia smile
                  • magia Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 15:10
                    gina26 napisała:
                    > Moje znajome, ktore z mojego polecenia kupuja tam rozne rzeczy sa rownie
                    > zadowolone jak ja... Moze to Cie przekona, ze nie tylko ja jestem traktowana
                    > "wyjatkowo".

Otoz wlasnie nie przekonuje, bo jestes kolezanka, a wiec byc moze malo
                    obiektywna osoba. Koniec kropka.

> Haha..dobre.. dostaje gratisy za reklamowanie sklepu. Moze Ty jako kolezanka
                    te
                    > j
                    > osoby co prowadzi sklep, napisalabys coklowiek o nim, tylko pod warunkiem, ze
                    > dostalabys jakies gratisy...ale nie ja...ja pomagam znajomym bezinteresowanie
                    i
                    > nie musze otrzymywac zadnych gratisow i nawet gdyby mi kolezanka dawala to nie
                    > chcialabym niczego brac za to, ze wyrazm tylko swoja, osobista opinie!

Ja nigdy nie bede miala takiego dylematu, bo dla mnie samo reklamowanie sklepu
                    kolezanki jest nieetyczne i nie podjalabym sie tego publicznie.
                    A co Tobie przyswiecalo, ze nachalnie sklep reklamowalas to juz Ty sama wiesz,
                    grunt, ze to robilas, a czy dostawalas za to cos to Twoja sprawa. Cokolwiek nie
                    napiszesz, dla mnie jestes niewiarygodna.
                  • magia Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 15:59
                    gina26 napisała:

> ale nie ja...ja pomagam znajomym bezinteresowanie i
                    > nie musze otrzymywac zadnych gratisow i nawet gdyby mi kolezanka dawala to nie
                    > chcialabym niczego brac za to, ze wyrazm tylko swoja, osobista opinie!

No to jeszcze ciut o Twojej "bezinteresownosci" i nie braniu nawet gdy daja:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=45559819&a=45611422
                    Az mi sie nie chce komentowac. Pogrążasz sie panna.
                    • gina26 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 16:11
                      Chyba Ty sie pograzasz...Kobieto w jakim Ty swiecie zyjesz? Nie dostalas nigdy
                      gratisu za zlozenie duzego zamowienia??? Czy jak kupowalas swojemu Maluchowi
                      jakies zrzeczy za duzo kwote to nie dali Ci jakiejs drobnostki?
                      To chyba normalne! A jesli nie dostalas nic, to znaczy, ze sklep ma Klienta
                      gleboko w d*** bo teraz kazdy dba o swojego Klienta a to ze i ja dostalam gratis
                      to normalne, bo przy duzych zamowieniach oni dodaja gratisy do paczki. Nie
                      dostalam go bynajmniej jak mi tu insynuujesz, za polecanie go na forum ! I nie
                      zycze sobie takich podtekstów!

Moje znajome, ktorym takze polecilam ten sklepik, tez tam robily zakupy i takze
                      dostaly gratis-fartuszek do karmienia ! Nie tylko ja... wiec przestan Ty sie
                      pograzasz i szukac na mnie jakis haczykow, moze powinnas pojsc do szkoly
                      detektywistycznej :-] ?

Powiedzialam Ci juz wczensiej, jak tak bardzo Cie to wszystko ciekawi to zloz
                      zamowienie i pewnie tez dostaniesz gratis i sie przekonasz jak jest i daj juz
                      sobie spokoj. Forum jest otwarte dla kazdego a Ty chyba chcesz sie pozbyc stad
                      ludzi.
                      • magia Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 16:39
                        gina26 napisała:

> Nie dostalas nigdy
                        > gratisu za zlozenie duzego zamowienia??? Czy jak kupowalas swojemu Maluchowi
                        > jakies zrzeczy za duzo kwote to nie dali Ci jakiejs drobnostki?
                        > To chyba normalne!

No prosze teraz to normalne, a przed chwila twierdzilas, ze nie masz od
                        kolezanki zadnych profitow.
                        Jednak jakis rabacik i jakies gratiski wpadaja? big_grin
                        Ciekawe czy wszystkim klientom czy tylko kolezanka kolezanki ma tak dobrze.

> I nie
                        > zycze sobie takich podtekstów!

A nie zycz sobie. Postepujesz nieetycznie, zarzucasz m.in. mi brak taktu, wiec
                        nie dziw sie, ze nie wierze w Twoja moralnosc.

>
                        > Moje znajome, ktorym takze polecilam ten sklepik, tez tam robily zakupy i
                        takz
                        > e
                        > dostaly gratis-fartuszek do karmienia ! Nie tylko ja... w

Bla, bla, bla.

> Powiedzialam Ci juz wczensiej, jak tak bardzo Cie to wszystko ciekawi

Nie ciekawi. Irytusz mnie Ty swoim spamowaniem i probą wykrecenia sie z tego i
                        sugerując, ze detinka sie reklamuje.

> Forum jest otwarte dla kazdego a Ty chyba chcesz sie pozbyc stad
                        > ludzi.

Spamerow chetnie.
                        • gina26 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 17:05
                          To proponuje sobie zalozyc wlasne, prywatne forum i selekcjonowac kandydatow do
                          pisania :-] moze wtedy sobie wybierac, przebierac...

A poraz kolejny nie mam zamiaru Ci odpisywac i tlumaczyc czekolowiek bo Ty i tak
                          widzisz "swoje" na wierzchu i nic do Ciebie nie dociera wiec mysl sobie jak chcesz.

Kto bedzie chcial to tam zajrzy, kazdego wolny wybor.

A co do Deltinki to juz sobie wszystko wyjasnilysmy i nie musisz jej tu
                          pzywolywac bo kilka postow wyzej wszystko jest czarno na bialym. Ja pierwsza nie
                          zaczelam psac o tym, ze to reklama wiec tez juz daj sobie spokoj. Idac Twoim
                          tokiem myslenia, powinnas zaczac czepiac sie 3/4 osob piszacych o jakis
                          rzeczach, badz zachwalaych jakies rzeczy.
                          Wiec wyluzuj Kobieto i jesli nie masz co robic, to proponuje zajac sie domkiem,
                          rodzina, moze poczytac jakies ksiazki itp.
                          • monika121975 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 17:15
                            Magia - przesadzasz.
                            Sama jestem klientką ww sklepu i kilkakrotnie w swoich postach chwaliłam ich
                            wyroby, aczkolwiek żadnych profitów z tego tytułu nie miałam.
                            Po to chyba jest to forum, aby reklamować towar dobry i sprawdzonysmile

Detinko - no niestety, takie są prawa rynku, że niejednokrotnie cenę detaliczną
                            ustala importer w porozumieniu z producentem.
                            • magia Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 17:25
                              Nie przesadzam. Widac nie widzialas w jaki sposob kolezanka reklamowala ten
                              sklep uncertain I ten przywolany link jest jedna z jej ladniejszych reklam. Zreszta
                              nie czepnelabym sie dzis gdyby m.in. mi braku taktu nie zarzucala samej go nie
                              posiadajac.
                              • gina26 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 17:32
                                magia napisała:

> Nie przesadzam. Widac nie widzialas w jaki sposob kolezanka reklamowala ten
                                > sklep uncertain I ten przywolany link jest jedna z jej ladniejszych reklam. Zreszta
                                > nie czepnelabym sie dzis gdyby m.in. mi braku taktu nie zarzucala samej go nie
                                > posiadajac.
                                >
                                Wiesz co, przestan juz teraz Ty cokolwiek komukolwiek wmawiac! Gdzie Cie niby
                                przywolalam i gdzie niby napisalam o Tobie, ze jestes nietaktowna. Napisalam w
                                poscie wyzej ogolnie o wszystkich osobach, ktore zarzucaja innym reklamowanie,
                                ze sa nietaktowne, a Ty sama sie odezwalas wtedy, podejrzewajac sama siebie o
                                takie zachowanie wiec widac cos w tym jest i musialas miec cos na sumieniu,
                                skoro sama napisalas, ze pewnie Ciebie mam na mysli...

Oj...widzisz teraz sama pod soba dolki kopiesz...
                                • magia Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 17:40
                                  Cytuje:
                                  "Ja tez napisalam kilka postow o sklepie internetowym i odrazu zostalam
                                  posadzona
                                  o reklame i zwiazek z tym sklepem, co rowniez bylo nietaktowne... "

Ja m.in. Cie posadzilam o reklame, wiec zwrocilas sie w tym zdaniu m.in. do
                                  mnie. Wiec nie personalnie, ale mnie przywolalas. Wystarczajaco łopatologicznie
                                  napisalam?
                                  I nie pisalas jak widac OGOLNIE o osobach, ktore INNYM zarzucaja reklamowanie,
                                  ale ktore TOBIE zarzucaja spamowanie.
                                  Sama przekrecasz wlasna wympowiedz teraz.
                                  Glowy juz Ci z tego dolka nie widac, bo tam coraz glebiej big_grin
                                  • gina26 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 17:47
                                    Nie pamietam czy to Ty czy nie Ty posadzalas mniewczensiej o reklamowanie,
                                    dlatego napisalam wyraznie i jeszcze raz napisze, zebys nie miala watpliowisc i
                                    znowu nie lapala za slowa, ze napsalam to ogolnie do osob, ktore posadzaja o
                                    reklamowanie na forum, wystarczy?

Wiesz co, nudzi mnie pisanie z Toba i wole isc do dziecka, anizeli pisac tu
                                    dalej z Toba wiec zegnam...
                                    a swoja droga, zebys nie miala zludzen, jesli bedzie pytanie o jakis sklep
                                    internetowy czy inna rzecz, ktora moja kolezanka ma w sklepie, bez wahania
                                    napisze i przywolalm adres jej sklepu wiec daruj sobie kolejne pisanie.

• magia Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 17:52
                                      gina26 napisała:

> ze napsalam to ogolnie do osob, ktore posadzaja o
                                      > reklamowanie na forum, wystarczy?

Ale o to chodzi, ze nie napisalas ogolnie. Naprawde masz problem z rozumieniem
                                      wlasnych slow? Moze chcialas napisac, ale napisalas konkretnie do osob, ktore
                                      ciebie ochrzanialy za reklamowanie, wiec nie odwracaj kota ogonem.
                                      Nie wiem co chcialas napisac, ale wyszlo do konkretnych osob a nie do
                                      wszystkich.

> a swoja droga, zebys nie miala zludzen, jesli bedzie pytanie o jakis sklep
                                      > internetowy czy inna rzecz, ktora moja kolezanka ma w sklepie, bez wahania
                                      > napisze i przywolalm adres jej sklepu wiec daruj sobie kolejne pisanie.
                                      >
                                      Czyli "bezinteresownej" reklamy c.d.n.
                                      • gina26 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 17:59
                                        magia napisała:

> gina26 napisała:
                                        >
                                        > > ze napsalam to ogolnie do osob, ktore posadzaja o
                                        > > reklamowanie na forum, wystarczy?
                                        >
                                        > Ale o to chodzi, ze nie napisalas ogolnie. Naprawde masz problem z rozumieniem
                                        > wlasnych slow? Moze chcialas napisac, ale napisalas konkretnie do osob, ktore
                                        > ciebie ochrzanialy za reklamowanie, wiec nie odwracaj kota ogonem.
                                        > Nie wiem co chcialas napisac, ale wyszlo do konkretnych osob a nie do
                                        > wszystkich.

No przeciez tak napisalam, chyba ktos nie umie czytac ze zrozumieniem...
                                        napisalam, ze bylo to skieorowane ogolnie do osob, ktore posadzaly mnie o
                                        reklamowanie, ale nie napisalam KONKRETNIE do Ciebie!!! Matko czy Tobie trzeba
                                        tak zawsze wszystko kawe na lawe? Czy napisalam w swoim poscie, ze "magia
                                        zachowala sie nietaktowanie? " ??? NIE ! Wiec daj sobie spokoj i odczep sie juz
                                        ode mnie!!!

> > a swoja droga, zebys nie miala zludzen, jesli bedzie pytanie o jakis skle
                                        > p
                                        > > internetowy czy inna rzecz, ktora moja kolezanka ma w sklepie, bez wahan
                                        > ia
                                        > > napisze i przywolalm adres jej sklepu wiec daruj sobie kolejne pisanie.
                                        > >
                                        > Czyli "bezinteresownej" reklamy c.d.n.
                                        >

TAK, DOKLADNIE TAK JAK NAPISALAS, BEDZIE TO CALKOWICIE BEZINTERESOWANA REKLAMA !

I daj juz sobie Kobieto spokoj, bo robisz sie nudna i monotonna...i widac,ze
                                        chyba nie tylko ja to zauwazylam.
                                        • magia Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 18:11
                                          gina26 napisała:
                                          > No przeciez tak napisalam, chyba ktos nie umie czytac ze zrozumieniem...
                                          > napisalam, ze bylo to skieorowane ogolnie do osob, ktore posadzaly mnie o
                                          > reklamowanie, ale nie napisalam KONKRETNIE do Ciebie!!!

No widac Ty nie umiesz czytac siebie ze zrozumieniem.
                                          Najpierw napisalas do osob, ktore CIEBIE ochrzanialy za reklamowanie:
                                          Cytuje:
                                          posadzona

Pozniej twierdzisz, ze:
                                          "..napsalam to ogolnie do osob, ktore posadzaja o
                                          reklamowanie na forum"

A teraz twierdzisz, ze:
                                          "bylo to skieorowane ogolnie do osob, ktore posadzaly mnie obreklamowanie"

Wez sie dziewczyno zdecyduj, co Ty chcesz wyrazic slowami, bo kolejny raz
                                          przeczysz sobie.
                                          • gina26 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 18:25
                                            Hhehe, teraz to Ty chyba sobie zartujesz...chyba chodizlas kieys do szkoly i
                                            mialas matematyke a dokladniej zbiory...i byl tez przypadek zbiorow zachdzacych
                                            na siebie...do czego zmierzam...
                                            piszac , "bylo to skieorowane ogolnie do osob, ktore posadzaly mnie o
                                            reklamowanie" chyba zawiera sie w wiekszym zbiorze -> "..napsalam to ogolnie do
                                            osob, ktore posadzaja o reklamowanie na forum" i chyba ewidentnie jeden zbior w
                                            drugim sie zawiera i skoro napisalam tak, to nie widze roznicy i nadal nie widze
                                            przypadku, w ktorym moglabys pisac ze to dokladnie o Ciebie chodzilo, ale skoro
                                            sama siebie wywolalas, to powtarzam, czulas sama, ze to o Ciebie chodzi...

...Po co ja sie wogole wdaje z Toba w dyskusje...przeciez to jak grochem o
                                            sciane...koniec...mozesz sobie pisac co chcesz, ja wiem swoje jak jest a Ty
                                            skoro nie wiesz, to poprostu sie nie wtracaj!

Oj sprawdza sie stwierdzenie, ze im ktos mniej wie, tym glosniej
                                            krzyczy...świeta prawda...
                                            ale coz mozna oczekiwac...wazne, ze kogos sie krytykuje, bo sie tu niby "rzadzi"
                                            i mozna pisac co sie chce.
                                            • magia Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 18:45
                                              gina26 napisała:

> Hhehe, teraz to Ty chyba sobie zartujesz...chyba chodizlas kieys do szkoly i
                                              > mialas matematyke a dokladniej zbiory...i byl tez przypadek zbiorow
                                              zachdzacych
                                              > na siebie...do czego zmierzam...

LOL
                                              Trzeba bylo sie po prostu przyznac, ze argumenty Ci sie skonczyly, a nie
                                              wyskakiwac z czyms tak absurdalnym teraz.

> przypadku, w ktorym moglabys pisac ze to dokladnie o Ciebie chodzilo, ale
                                              skoro
                                              > sama siebie wywolalas, to powtarzam, czulas sama, ze to o Ciebie chodzi...

Masz chyba problemy z czytaniem, wiec powtorze tym razem wielkimi literami,
                                              moze dotrze do Ciebie:
                                              Piszac:
                                              posadzona

NIE PISALAS _OGOLNIE_ DO WSZYSTKICH TYLKO DO OSOB, KTORE _TOBIE KONKRETNIE_
                                              ZARZUCILY SPAMOWANIE SUGERUJĄC IM BRAK TAKTU, wiec zwrocilas sie rowniez
                                              bezposrednio do mnie, bo ja Ci zarzucalam spamowanie. Nie musialas uzyc mojego
                                              nicka czy wymienic calej listy osob, zeby to zostalo skierowane bezposrednio. A
                                              zostalo.

Chcesz sie wyrazac ogolnie to pisz mniej konkretnie.

> ...Po co ja sie wogole wdaje z Toba w dyskusje...przeciez to jak grochem o
                                              > sciane...koniec...mozesz sobie pisac co chcesz, ja wiem swoje jak jest a Ty
                                              > skoro nie wiesz, to poprostu sie nie wtracaj!

To nie jest prywatne forum (co juz sama spostrzegawczo zauwazylas), wiec bede
                                              sie wtracac tam gdzie mam akurat ochote smile

> ale coz mozna oczekiwac...wazne, ze kogos sie krytykuje,

Nie kogos a spamera, ktory innych posadza o brak taktu.
                                              I gdybys miala watpliwosci, to fat, ze nie uzylam w powyzszym zdaniu nicka ,
                                              nie oznacza, ze ten tekst byl ogolnie do wszystkich, ale oznacza, ze byl do
                                              spamera skierowany.

> i mozna pisac co sie chce.

Ba, pewnie, ze mozna smile
                                              • ewelinaz25 magia... 25.07.06, 16:10
                                                dziewczyny sledzę z zaciekawieniem waszą dyskusję i przyznam również, że ten
                                                sklep o tkóry się sprzeczacie również gina reklamowała na moim forum, ba nawet
                                                dostałam mail z prośbą o zamieszczenie reklamy na moim forum. A oto link do
                                                dyskusji: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=30423&w=43414968&a=43547058
                                                • ewelinaz25 Re: magia... 25.07.06, 16:13
                                                  z resztą reklamy tego sklepu można spotkać również prawie na wszystkich
                                                  prywatnych forach rówieśników. Ja reklamę skasowałam, ale dostałam e-mail z
                                                  zapytaniem dlaczego skasowałam reklamę.
                                                  • ewelinaz25 Re: magia... 25.07.06, 16:34
                                                    i jeszcze tu znalazłam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                                                    f=34796&w=44135173&a=44135173
                                                    dziwne, ze na każdym prywatnym forum jest odnośnik do ego sklepu i ciągle ta
                                                    sama osoba reklamuje
                            • monika121975 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 26.07.06, 21:50
                              pisząc ww sklep nie wiem dlaczego miałam na myśli sklep guliana...chyba nicki
                              mnie zmyliły smile
                          • magia Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 24.07.06, 17:35
                            gina26 napisała:

> To proponuje sobie zalozyc wlasne, prywatne forum i selekcjonowac kandydatow
                            do
                            > pisania :-] moze wtedy sobie wybierac, przebierac...

Poki co moge miec dowolne zdanie na dowolny temat i moge je wypowiadac, co
                            zreszta robie. I bede pisac co chce na temat Ciebie jako spamera.

>
                            > A poraz kolejny nie mam zamiaru Ci odpisywac i tlumaczyc czekolowiek bo Ty i
                            ta
                            > k
                            > widzisz "swoje" na wierzchu i nic do Ciebie nie dociera wiec mysl sobie jak
                            chc
                            > esz.

To po co wciaz to robisz.

> Ja pierwsza ni
                            > e
                            > zaczelam psac o tym, ze to reklama wiec tez juz daj sobie spokoj.

Acha, druga rzucilas kamieniem wiec jestes usprawidliwiona, tak?
                            To Ty mnie wywolalas do tablicy piszac do detinki, a przyklad detinki podalam
                            jako Twoje odwracanie kota ogonem - spamujesz na prawo i lewo i smiesz jeszcze
                            zarzucac to innym. Beszczelnosc.

> tokiem myslenia, powinnas zaczac czepiac sie 3/4 osob piszacych o jakis
                            > rzeczach, badz zachwalaych jakies rzeczy.

A Ty nadal nie widzisz roznicy miedzy reklama sklepu kolezanki a polecaniem
                            sprzedawcow z ktorymi nie jest sie nijak zwiazanym, ech.
                            • maja285 Błagam Was.......... 24.07.06, 19:07
                              Jescze nie tak dawno to forum było przyjazne, pełne ciepła i fajnych rad,
                              wolałam się tu zapytać o tematy nietylkozakupowe, bo nie było tu kłótni,
                              pokrzykiwania i obrażania.....błagam Was dziewczyny dajcie spokój, czy nawet
                              tutaj posądzanie, brak zaufania musi stać się normalnością...przecież to zależy
                              tylko od Nas...
                              • magia Re: Błagam Was.......... 24.07.06, 20:26
                                E tam smile
                                Jak raz na miesiac sie trafi taki watek to choc jakies urozmaicenie jest.
                                I bardzo OT nie jest, tylko troche smile
                                Poza tym jeszcze sie nie wyzywamy surprised)
                                • iwek33 Re: Błagam Was.......... 24.07.06, 20:34
                                  Sorki Magia, ale jak kiedyś ktoś mnie pozdrowił na forum i przekazał wiadomość,
                                  to zrobiłaś wielkie halo, że zaśmiecamy forum, bo piszemy nie o zakupach, może
                                  wtedy Ty mogłaś to też potraktować jako urozmaicenie na forum, a nie robić nam
                                  uwag, że piszemy nie na temat, tylko się pozdrawiamy...a co robisz teraz Ty??
                                  Pół wątku to zgryźliwe uwagi kompletnie nie o zakupach..... z resztą nie tylko
                                  ja to zauważyłam, ze Ty chyba faktycznie powinnaś swoje właśne forum założyć,
                                  bo bardzo się tu teraz kłótliwie zrobiło...
                                  • gina26 Re: Błagam Was.......... 24.07.06, 20:51
                                    iwek33 napisała:

> Sorki Magia, ale jak kiedyś ktoś mnie pozdrowił na forum i przekazał wiadomość,
                                    >
                                    > to zrobiłaś wielkie halo, że zaśmiecamy forum, bo piszemy nie o zakupach, może
                                    > wtedy Ty mogłaś to też potraktować jako urozmaicenie na forum, a nie robić nam
                                    > uwag, że piszemy nie na temat, tylko się pozdrawiamy...a co robisz teraz Ty??
                                    > Pół wątku to zgryźliwe uwagi kompletnie nie o zakupach..... z resztą nie tylko
                                    > ja to zauważyłam, ze Ty chyba faktycznie powinnaś swoje właśne forum założyć,
                                    > bo bardzo się tu teraz kłótliwie zrobiło...

Iwek zgadza sie, tez pamietam ten watek, kiedy pozdrawialas kolezanke z forum i
                                    wtedy Magia tez byla zla, ze to nie miejsce na to itp. itd. Nie wiem czy dobrze
                                    pamietam, ale pozdrawiaas osobe, od ktorej cos kupilas, moze sie myle, jesli tak
                                    to mnie popraw...i moim zdaniem tamten watek byl jak najbardziej na miejscu.

Po pierwsze jak juz napisalam wczesniej, powinno sie pisac o osobach godnych
                                    zaufania, sprawdzonych sklepach internetowych badz stacjonarnych i innych
                                    wartych polecenia rzeczach. Tak wiec watek, ktory zalozyla Iwek byl jak
                                    najbardziej na temat i powinno byc takich tutaj wiecej.
                                  • magia Re: Błagam Was.......... 24.07.06, 21:02
                                    Widzisz roznica jest taka, ze wy zakladalyscie zupelnie prywatny oddzialny
                                    watek kompletnie nie zwiazany z zakupami i forum, a ten mimo wszystko jest.
                                    • iwek33 Re: Błagam Was.......... 24.07.06, 21:20
                                      magia napisała:

> Widzisz roznica jest taka, ze wy zakladalyscie zupelnie prywatny oddzialny
                                      > watek kompletnie nie zwiazany z zakupami i forum, a ten mimo wszystko jest.

A ja uważam, że Twoje wypowiedzi w tym wątku nic nie wniosły do
                                      tematu "zakupy". Zwykła pyskówka i tyle.
                                  • magia Re: Błagam Was.......... 24.07.06, 21:17
                                    iwek33 napisała:
                                    > Pół wątku to zgryźliwe uwagi kompletnie nie o zakupach..... z resztą nie
                                    tylko
                                    > ja to zauważyłam, ze Ty chyba faktycznie powinnaś swoje właśne forum założyć,
                                    > bo bardzo się tu teraz kłótliwie zrobiło...

Wybacz, ale nie bede cicho siedziec gdy ktos mi cos zarzuca do tego
                                    nieprawdziwie. A ze spam i zarzut koleznka podala publicznie to niech
                                    publicznie sie tlumaczy.
                                    A ze jej to kulawo szlo/idzie to i watek sie rozrosl, bo jak widac jej
                                    odpowiedzi mnie nie satysfakcjonowaly.
                                    I nie uwazam tego za klotnie, co najwyzej za domaganie sie argumentow.
                                    Zreszta i tak sie nie dogadalysmy jesli komus sie chcialo przebrnac przez watek.
                                    • iwek33 Re: Błagam Was.......... 24.07.06, 21:35
                                      Wybacz, ale nie dam Ci tej satysfakcji, żebyś teraz rozdrabniała każde moje
                                      zdanie i dopisywała ripostę ( to lubisz najbardziej, jak już zdążyłam zauważyć
                                      ( i nie tylko ja). Kończę wypowiedzi w tym i tak już zaśmieconym wątku, szkoda
                                      mi czasu na puste dysputy z Tobą które i tak do niczego nie prowadzą. Ot,
                                      lubisz mieć zawsze rację i myśl sobie, że ją masz.
                                      • magia Re: Błagam Was.......... 24.07.06, 22:06
                                        iwek33 napisała:

> Wybacz, ale nie dam Ci tej satysfakcji, żebyś teraz rozdrabniała każde moje
                                        > zdanie i dopisywała ripostę ( to lubisz najbardziej, jak już zdążyłam
                                        zauważyć
                                        > ( i nie tylko ja).

Staram sie odnosic do konkretnych zarzutow a nie pisac ogolnie, a o to chyba
                                        chodzi w dyskusji.

> mi czasu na puste dysputy z Tobą które i tak do niczego nie prowadzą. Ot,
                                        > lubisz mieć zawsze rację i myśl sobie, że ją masz.

Ano lubie miec, a przynajmniej staram sie nie dyskutowac gdy nie mam. IMO tu ja
                                        mam, ale masz prawo uwazac inaczej.
                                    • betty1234 Re: Błagam Was.......... 24.07.06, 21:40
                                      No kurcze śledzę tą dyskusję od rana, nie miałam się odzywać ale to juz staje
                                      się nudne i niesmaczne. Piszecie jedna przez drugą - please skończcie już.
                                      Jeżeli chcecie prowadzić tą dyskusję dalej to na priva.
                                      A swoja drogą magia - gdyby nie to, że sama wywołałaś ta kłótnię (nie widzę
                                      nigdzie żeby gina26 "piła" bezpośrednio do ciebie)to nawet nie wiedziałabym
                                      (nie chciałoby mi się wyszukiwać kto i co), że to ty coś tam kiedyś jej
                                      zarzucałaś.
                                      Wydaje mi się, że forum jest po to aby wymieniać informacje i doświadczenia a
                                      czasami nawet schodzić na inne (może i bardziej prywatne) tematy ale nie w
                                      tonie jakiego nabrała ta dyskusja.
                                      • magia Re: Błagam Was.......... 24.07.06, 22:02
                                        Bo ona nie "pila" bezposrednio do mnie a m.in. do mnie.
                                        Ja do niej nic nie mam dopoki ona nie ma do mnie, a jak widac miala.
                                        A to, ze tamtego, a moze tamtych watkow nie znasz to nie ma znaczenia,
                                        nawiazala do nich (niepotrzebnie zreszta), wiec kto zaczal to kwestia
                                        dyskusyjna, choc nie bede sie upierac, ze swieta jestem smile
                                        • cubus1 Re: Błagam Was.......... 25.07.06, 10:37
                                          A mnie zadziwia ze nikt nie przyznal racji Magii tylko ja atakuje.

Po 1 byly to spamy, pisanie bezoosobowo zachwytow o sklepie swojej kolezanki-
                                          To jest spam.
                                          Gdybys napisala: moja kolezanka otworzyla sklep itd... to byloby uczciwe i
                                          zgodne z prawda. Ale pewnie juz byly na ten temat dyskusje.
                                          Zadziwiajace ze nadal uwazasz ze bylas OK choc absolutnie nie bylas.

Po 2 szczytem bezczelnosci jest samemu po pisaniu spamow posadzanie Deltinki o
                                          reklamowanie swojego sklepu w tym poscie.
                                          To obludne i chore.

Bardzo Ci wspolczuje Deltinko ale tak niestety jest nie tylko w naszym kraju.
                                          Mozesz to zglosic do Allegro, zwlaszcza ze list zostal wyslany z ich strony
                                          internetowej.
                                          To bylo zastraszenie.

Pozdrawiam i zycze milych wakacji smile
    • detinka dziewczyny przykro mi ... 24.07.06, 21:36
      dlaczego tyle goryczy i nienawiści w sobie każda z nas nosi ? Powstrzymajcie
      się troszkę i trzymajmy się tematu. Zadziwiajace jest to, że nawet nie
      rzuciłyście tyle obelg na gościa, który w tym wątku narzuca swoje ceny, jak do
      siebie wzajemnie. Przykro się czyta .
      • magia Re: dziewczyny przykro mi ... 24.07.06, 22:08
        Chyba zle wnioski wyciagnelas z tej naszej wymiany. Trudno.
        Swoja droga przepraszam, bo faktycznie to Twoj watek i z dyskusja mozna bylo
        sie wyniesc gdzie indziej.
    • detinka dwa kolejne wózeczki u e-mam 24.07.06, 21:38
      dziś dostarczone w kolorze crimson red i czekamy na opinie ...
      • t.nina1 Opinia... 24.07.06, 23:20
        późno już a ja niedawno dotarłam do domu, więc więcej jutro. Póki co serdecznie
        dziękuję za przemiły kontakt i możliwość zakupu świetnego wózeczka za
        rewelacyjną cenę (to co zaoszczędziłam wydałam na śliczne ciuszki w Zarze).

Błagam też o info czy można dokupić folię przeciwdeszczową do tego wózka,
        dokładnie taką jaką dostałam przy zakupie.

Moja młoda gdzieś ją wyrzuciła w sklepie ze sprzętem AGD (wyjęła z koszyka pod
        wózkiem), tatuś to widział, ale nie zareagował myśląc, że to element lodówki
        czy czegoś takiego. Wrrrrrrr, chodzę wściekła bo nie lubię zdekompletowanych
        rzeczy.

pozdrawiam,
        Nina
        • detinka Popytamy o folijkę /bt 24.07.06, 23:32

• t.nina1 Re: Popytamy o folijkę /bt 25.07.06, 01:15
            Jutro z samego ranka postaram się ustalić czy się cosik nie znalazło we
            wspomnianym sklepie, jeśli nie, będę z rozpaczą poszukiwać możliwości nabycia
            takiej jak utracona sad

...a ja rozbudzona wink opiszę pierwsze wrażenia wózka.
            Super!!! fajna rzecz, że te rączki wysoko w tym wózku i z najwyższym
            ustawieniem fajnie (mam 168 +jakiś tam obcasik, ale nie zawsze). Wózek
            gwarantuje wymuszone proste plecy.
            Składanie i rozkładanie szybkie, sprawne i choćbym wybrała się paniusia w
            białych łachach to jest duuuuuuża szansa że się nie ubrudzę przy wkładaniu
            tegoż do bagażnika.
            Podbijanie super lekkie. Na kostce brukowej a nawet tramwajowych szynach wózek
            nie stawał dęba (co mój ponee xs robi notorycznie).
            Zwrotny niesłychanie.
            Już widzę, że budka będzie hitem.
            Leciuteńki smile wiadomo, dwa porody w krótkim czasie za sobą, dźwiganie
            nadmiernych ciężarów niekoniecznie wskazane wink))

Wysuwanie podnóżka mnie drażni, ale ja wusuwam na maxa i tak zostawiam.

Generalnie bomba, tylko ta folia mnie drażni, że się straciła między
            piekarnikami, zmywarkami i lodówkami.

A żeby nie było!
            Największy ++++++ dla detinki, że niedrogo i sympatycznie.

Nina
            • detinka Re: Popytamy o folijkę /bt 25.07.06, 08:25
              Nina, wyglądasz jak laseczka z okładki (nie mylić z rozkładówkąwinki kto by
              pomyslał, że Ciebie też krzyże mogą boleć.

A tak na poważnie to coraz bardziej się przekonuję do tych wózków ... my dalej
              dzielnie ujeżdżamy Mutsy Freerider'a.
              • t.nina1 Re: Popytamy o folijkę /bt 25.07.06, 10:00
                Moja droga o plecy to ja dbać muszę. Mamusia i tatuś w okolicach 50-tki (w
                sumie to nawet przed) z problemami w okolicach kręgosłupa. Jestem obciążona
                genetycznie wink

Pomijająć moje słabe punkty ;P , pchać wózek w pozycji przygarbionej to bardzo
                nieładnie wygląda. Maclaren wymusza ładną sylwetkę.

A Mutsy... bardzo mi się marzył już przy pierwszej córci. Albo taka
                Emmaljunga... Tylko żebym ja to wnosić miała na moje ostatnie (czyli drugie)
                piętro, żadna przyjemność.
                • t.nina1 Folijka się znalazła ;)))))))))) 25.07.06, 10:34
                  Właśnie dzwoniłam i odnaleziona folijka czeka na mnie cała i zdrowa smile
                  • detinka Re: Folijka się znalazła ;)))))))))) 25.07.06, 12:11
                    no to teraz może padać wink
    • detinka konkrety ad. temat 25.07.06, 12:15
      ciąg dalszy...
      Napisałam do Allegro i wysłałam im otrzymanego maila od "dladziecinet", byłam
      przygotowana na odpowiedź typu: "nie wnikamy w spory pomiędzy użytkownikami
      Allegro.." itp. a tu dzisiaj przyszedł mail o treści :

"Witam,

Dziękuję za wiadomo?ć.

Pragnę poinformować, że podjęli?my już stosowne działania, wskazany Użytkownik
      otrzymał od Allegro ostrzeżenie w zwišzku z tš sprawš.

W przypadku napotkania aukcji bšd? działań Użytkowników budzšcych wštpliwo?ci
      co do ich zgodno?ci z Regulaminem, proszę nam to zgłosić poprzez formularz
      kontaktowy lub odno?nik "Zgło? naruszenie zasad" widoczny w prawym górnym rogu
      każdej trwajšcej aukcji.

Dzięki temu będziemy mogli poprawić jako?ć usług i bezpieczeństwo serwisu.

Pozdrawiam,

--
      Natalia Chwalisz
      Zespół Allegro
      www.allegro.pl"
      Chylę czoła smile
      • monii_1 Re: konkrety ad. temat 25.07.06, 12:23
        no to teraz jestem ciekawa jakie kroki podejmie dladziecinet? mam nadzieję że
        żadnych smile
    • jzabro Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 25.07.06, 14:40
      Nie znamy drugiej strony medalu. Nie wiemy, co pisała detinka dla sklepu
      dladziecinet. Prawa rynku w dzisiejszych czasach są bezwzględne i trzeba się z
      tym liczyć. To są rozgrywki między dladziecinet a detinką. Ten wątek ewidentnie
      przyczynił się do reklamy detinki i bojkotu dladziecinet. Nie udawajmy, że
      jesteśmy mamuśkami altruistkami, świętymi, postępującymi głównie dla dobra
      innych. Każda z nas ma pracę, za którą utrzymuje dom. Ewidentnie detinka
      przysporzy sobie nowych klientów i taki był cel całego zamieszania. To też jest
      reklama, tylko zawoalowana. Przecież to nie jest osoba początkująca w handlu,
      wie z czym to się je. Zresztą spamuje nie tylko ona, też gina, kuczyńska, olaj,
      marvelus czy jakoś tam... A kłótnie proponują przenieść na priv.
      P.S. Nie jestem związana z dladziecinet, nie kupuję w sklepach internetowych,
      nie pracuję w handlu, na maklareny mnie nie stać i nie udaję naiwniaczki.
      • ewelinaz25 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 25.07.06, 16:17
        jesli nawet była to reklama, to uważam, ze konkurencja pisząc do niej takiego
        maila wykorzystała chwyt poniżej pasa. A ten sposób działania detinki niech
        będzie zemstą dla nieuczciwych sprzedawców. Nie w ten sposób zdobywa się
        klientelę, dlaczego np. nie obniżą cen swoich produktów?
      • detinka każdy ma prawo do wyrażania własnych opini ... 25.07.06, 17:57
        każdy medal ma dwie strony.
        Jesteśmy narodem coraz mniej naiwnym, coraz bardziej podejżliwym, coraz
        bardziej sceptycznym i w zwyczaju już mamy szukać wszędzie "dziury w całym" i
        doszukiwać się "drugiego dna". W większości przypadków cechy te pozwalają nam
        uniknąć problemów i przysłowiowego "nabicia się w butelkę", ale tak bardzo
        weszły nam w krew, że nie wyobrażamy sobie, iż kiedykolwiek może być inaczej.
        Przykre jest to, że zauważamy to co godne krytyki a pomijamy godne pochwały.
        Już nie raz stwierdzono, że aby komuś za cos podziękowac potrzebujemy kilku
        słów a jak jesteśmy z czegoś niezadowoleni piszemy całe elaboraty.
        Taka już natura ludzka.
        Tak więc, zauważamy, że wątek reklamuje działalność detinki a nie widzimy, że
        gdyby nie ten wątek conajmniej pięć mam musiałoby wydać 100 zł więcej w
        sklepie.
        Nie oburza nas tak bardzo bezczelny mail, jak ciekawi co też detinka mogła
        wypisywac do gościa.
        Nie zapytamy detinki o korespondencję, bo tak naprawdę nas to nie interesuje,
        tylko celem jest rzucić cień podejrzeń na jej poczynania.
        Za proste wydaje się a wręcz niemożliwe, aby detinka z czystej chęci i dla
        satysfakcji oferowała taniej produkty.
        Logiczne jest, że nie robię niczego dla idei ale ta sama logika podpowiada mi,
        że moge nie bawić się w takie przkomarzanie i sprzedać normalną drogą z
        normalnym zyskiem (czyt. 30%) dwa wózki, a niekoniecznie pięć po zaniżonych
        cenach.
        Nie doszukujcie się już tutaj złej woli ...
        • ewelinaz25 Re: każdy ma prawo do wyrażania własnych opini .. 25.07.06, 18:16
          ja cię popieram, bo wierzę, że nie miałaś złych intencji, a postawą tamtego
          sprzedawcy jestem oburzona!
          • detinka sorki ;-) podpinanie to sztuka .../ bt 25.07.06, 18:36

• detinka Zbieram zamówienia na Maxi-Cosi 25.07.06, 21:35
      Dziewczyny, w chwili obecnej zbieram zamówienia produkty Maxi-Cosi. Pierwsze
      zamówienie u nich musi być spore, ale jeśli znalazły by się chętne osoby to
      może razem coś sklecimy z dwustronną korzyścią. Zapytania o ceny na e-mail.
      detinka
    • babystyle Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 25.07.06, 22:02
      Dziewczyny,

jestem wlascicielka tego sklepu i zapytana przez kolezanke z innego działu forum
      czy znam te osobe, takze zainteresowlam sie ta sprawa. Jestem w szoku po tym, co
      tutaj przeczytalam.

Jaki czas temu na Zakupach napisala, ze jest Klientka mojego sklepu i ze jest
      zadowolona z obslugi wiec bardzo sie ucieszylam, bo milo uslyszec takie slowa. A
      ze rzadko zagladam na forum, bo tak jak napisalam wyzej dziecka jeszcze nie mam
      wiec w zasadzie nie mialabym o czym pisac a konto na gazecie mam w celu
      wykupywania reklamy na forum "Niemowle" to nie wiedzialam nawet, ze ta osoba
      robi to doysc czesto!

Napisalam juz do niej maila z pytaniem czy sie znamy, bo podaje, ze jest moja
      znajoma/kolezanka...
      Pewnie mysli, ze robi dobrze reklamujac moj sklep, ale przeciez tylko szkodzi
      takim zachowaniem, bo ja rowniez nie lubie nachalnej reklamy i jak ktos mi cos
      wciska ! :-[

Narazie odpowiedzi nie dostalam. Zobaczymy. Dam Wam znac jak tylko cos odpisze.
      • weronka77 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 25.07.06, 22:33
        Przepraszam,którego sklepu bo tracę wątek..Dladziecinet? Detinka podawała się
        za Waszą klientkę? CZy Twoją koleżankę?Możesz proszę napisać jaśniej?
        • babystyle Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 25.07.06, 22:36
          weronka77 napisała:

> Przepraszam,którego sklepu bo tracę wątek..Dladziecinet? Detinka podawała się
          > za Waszą klientkę? CZy Twoją koleżankę?Możesz proszę napisać jaśniej?

Nie, nie. Ja prowadze sklep babystyle.pl, ktory gina26 caly czas reklamowala i
          podawala, ze jest moja znajoma/kolezanka. Napisalam do tej osoby maila z
          zapytaniem, aby sie przedstawila, ale narazie nie dostalam dopowiedzi.
          • weronka77 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 25.07.06, 22:54
            AHA-kumam czaczę terazwink)
            • detinka ja też zakumałam he he he ............/ bt 25.07.06, 23:07

• detinka ha ha ha proszę zamknąć ten wątek ... 25.07.06, 23:04
      Dziewczyny uśmiałam sie do łez ..... zrobił się taki galimatias, że chyba
      poprosze o zamknięcie tego wątku.
      Zwariować można ...........
      • babystyle Re: ha ha ha proszę zamknąć ten wątek ... 25.07.06, 23:19
        Detinko, ze swojej strony przepraszam Cie, ze Twoj watek zostal zasmiecony. Jet
        to dla mnie niezreczna sytuacja bo to wkoncu pzez moj sklep taki galimatias.

Tak jak napisalam, czekam na odpowiedz od giny26 i mam nadzieje, ze dowiem sie,
        ktora to znajoma robi mi taka "przysluge". Domyslam sie, ze pewnie do pewnego
        momentu chciala jak najlepiej, ale chyba po wczorajszych postach...przesadzila.

Wiem, ze natretne reklamy niczego dobrego nie prowadza i sama ich nie lubie
        wrecz denerwuja mnie, dlatego PRZEPRASZAM Wszystkich, z powodu tej sytuacji,
        jest mi naprawde glupio, ze takie rzeczy tu sie dzialy...
    • babystyle Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 26.07.06, 18:08
      Witajcie,

wkoncu sie wyjasnila sprawa ciekawej osoby giny26 i przy okazji, dzieki
      wczorajszemu postowi reddy - meggis, katriny i monii....

Gina26 odpisala dzis i jak sie okazalo, to rzeczywiscie moja kolezanka, ktora
      poprostu ukrywala to, ze pisze o moim sklepie. Byla przekonana, ze pomaga mi i
      ze dzieki temu sklepik sie lepiej rozreklamuje...do czasu dyskusji z magia
      (chyba dobrze napisalam, bo wtedy to juz przesadzila, przepraszam magia...).
      Rozmawialysmy pozniej na gg i jak sie okazalo, po kilku probach "wyciagniecia"
      od niej czy zna wspomniane wyzej osoby - katrine, meggis i monie, okazalo sie,
      co mnie bardzo zaszokowalo...ze poprosila 3 swoje kolezanki, aby takze pisaly o
      sklepie...nie chce pisac tutaj o swojej irytacji i zlosci, choc wiem, ze
      Dziewczyny chcialy dla mnie dobrze i zdecydowanie nie byla ich celem
      "pseudoreklama". Katrina, meggis i moniaa podobno wycofaly sie jakis czas temu z
      pisania, gdyz jak mi napisala kolezanka zostaly "nakryte", ze wciaz reklamuja
      moj sklep...

Eh..nie chce juz pisac wiecej tego co czulam i dlaczego to sie dzialo za moimi
      plecami i dlaczego ja o tym nie wiedzialam...

Jedyny plus jaki tu widze to to, ze kolezanka chciala mi pomoc a do tego 3
      nieznane mi osoby, rowniez chcialy pomoc w reklamie sklepu...co jak juz napislam
      i niejedna z Was napisala , tylko tym zaszkodzily...bo nikt nie lubi wciskania
      na sile czegos...Gina26 obiecala mi, ze zaprzesta takich wiadomosci na forum i
      mysle, ze ostatnie posty, ktore napisala sa dla niej nauczka...

Przepraszm, ze tak wyszlo, przepraszam za to, ze kolezanka i 3 pozostale osoby
      tak natretnie reklamowaly moj sklep, ktory prowadze. Gdyby nie rozmowa z jedna z
      dziewczyn z innego dzialu z gazety.pl, pewnie jeszcze dlugo bym sie nie
      dowiedziala, ze taka sytuacja tu panuje i ze sklep jest natretnie opisywany.

Co bylo to sie nie odstanie, ale niemniej jednak mam duza nadzieje, ze tamte
      posty pojda w niepamiec i przestaniecie patrzec na sklepik przez pryzmat tych
      osob...
      • jusienka Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 26.07.06, 22:16
        A masz na imie Gosia czy Agnieszka, bo juz zwatpilam. Widzialam na roznych
        forach, ze podpisujesz sie roznymi imionami. Niewatpliwie zas pisala to jedna
        osoba. Wiec Gosia czy Agnieszka?
        • ewelinaz25 Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 27.07.06, 10:48
          no i w końcu na nick się zdecyduj! a moze zagłosujmy co wybieracie dziewczyny:
          gina26, meggis, katrina79 czy babystyle?
        • jusienka Re: W Polsce nie może być tanio !!! Prosze o opin 28.07.06, 11:32
          Trudno, chyba nie ma sensownego wyjasnienia Agnieszko/Gosiu? Dla mnie to
          wszystko, cala ta historia z Twoimi imionami, z nickami kolezanek, z dlugimi
          wyjasnieniami - mocno nakrecone. Szkoda.
        • magia Re: jak babystyle zapomina sie przelogowac 29.07.06, 16:54
          To chyba wystarczy za podsumowanie dzialalnosci tej Pani:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32870&w=44091027&v=2&s=0
          • lgosia1 Re: jak babystyle zapomina sie przelogowac 29.07.06, 20:58
            wiecie co, siedziałam kiedyś nałogowo na tym forum i byłam wdzięczna wszystkim,
            dzięki którym udało mi się zrobić tanio zakupy. I nie interesowało mnie to, czy
            to była autoreklama, czy nachalne zachwalanie jakiejś obłędnie zadowolonej
            użytkowniczki, czy sucha informacja kogokolwiek o promocji, obniżce itp.
            Ważne, że dzięki informacjom na tym forum mogłam sobie przeanalizować swoje
            decyzje zakupowe i dokonać korzystnego w moim przypadku wyboru. Oczywiście moje
            analizy brały pod uwagę to, że ktoś tam może coś zachwalać przesadnie,
            niewłaściwie, niemoralnie czy błędnie nawet - ale od tego mamy rozum, by sobie
            zebrać różne informacje do kupy i wybrać opcję najlepszą dla siebie. Obojętnie
            czy uprawiamy autoreklamę - reklamę własnego sklepu czy zwyczajnie zachwycamy
            się jakimś produktem jako końcowy użytkownik to zawsze może się znaleźć ktoś
            oburzony, kto zarzuci amoralność takich subiektywnych zachwalań. Ale PO CO?
            PO CO TU SIĘ WGŁĘBIAĆ W TAKIE DYSPUTY FILOZOFICZNE co jest moralne, co jest
            amoralne. Moim celem przebywania na tym forum było sprecyzowanie decyzji co do
            zakupu, który to zakup będzie dla mnie optymalny. Czyli maksimum korzyści na
            pewnym poziomie kosztów. I osobiście cieszę się, że są sprzedawcy, którzy mnie
            informują na tym forum, że coś tam sobie sprzedają taniej niż wszyscy inni - bo
            wtedy na tym korzystam. A rozum mam od tego, by sobie zweryfikować, czy to
            prawda, czy nie, czy rzeczywiście oferta jest korzystna czy nie. I na Boga, nie
            róbmy afery. I wszystkie osoby podważające zasadność autoreklamy na
            forum "zakupy" pod hasłem :"forum zakupy nie służy tym celom" - niech się
            zastanowią czy forum zakupy służy też tym pytaniom:
            1. czy postępowanie pani X jest moralne czy nie;
            2. czy reklama jest błogosławieństwem czy przekleństwem klienta;
            3. czy pani x miała prawo pozdrowić panią y na forum pt. zakupy;

Osobiście uważam, że jeśli tylko forumowicze danego forum mają ochotę
            dyskutować na jakikolwiek temat - to niech sobie dyskutują. Jeśli znajdą się
            odbiorcy na autoreklamę - to dajmy im prawo na odbiór tej autoreklamy - jeśli
            znajdą się dyskutanci na filozoficzne tematy - to też niech sobie filozofują.
            Forum zakupy spełni swój cel, jeśli wszelkie zamieszczone tu informacje pomogą
            dokonać optymalnego zakupu - a akurat informacje o promocjach, obniżkach i
            niskich cenach - nasze zakupy optymalizują!!!
            Ja chcę wiedzieć o wszelkich korzystnych dla mnie cenach, nawet jeśli to będzie
            autoreklama!!!!!!!!
            Natomiast mniej mnie interesują wszelkie utarczki słowne między oburzonymi
            strażnikami moralności. Gdybym chciała takie rzeczy czytać, przeniosłabym się
            na forum pt."porozmawiajmy o czynach amoralnych"smile)))
    • monii_1 dlaczego zostało skasowane? 27.07.06, 08:39
      zastanawiam sie dlaczego początek został skasowany? co tam naruszało regulamin?
    • detinka moderatorko prosimy o wyjaśnienie ... / bt 27.07.06, 09:25

• ffiill Re: moderatorko prosimy o wyjaśnienie ... / bt 27.07.06, 18:22
        A może dlatego został skasowany post, że motto FORUM ZAKUPY brzmi: "Sprawdź,
        może inni już wiedzą, czy warto kupić to, nad czym się zastanawiasz" i nie
        polega reklamowaniu swoich biznesów, udzielaniu rabatów itp. - tak
        przypuszczam! Wyobraźcie sobie jakby każdy handlarz z allegro wrzucał swoje
        oferty, linki, rabaty - dodać jeszcze do tego sklepy internetowe ze swoim
        wkładem - powstał by śmietnik a nie FORUM pt. co warto kupić!
        • monii_1 Re: moderatorko prosimy o wyjaśnienie ... / bt 27.07.06, 18:28
          no nie wiem ...akurat w tamtym pierwszym tekście nie było nic o rabatach itp. a
          uważam, że o sprzedawcach też warto wiedzieć coś nie coś, sama czasami poruszam
          zreszta nie ja jedna temat np. który sprzedawca na allegro mnie wkurzył czyt.
          oszukał. Uważam że pewne sprawy mieszczą się w ramach forum ZAKUPY, i warto o
          nich poczytać i się czegoś dowiedzieć
          • ffiill Re: moderatorko prosimy o wyjaśnienie ... / bt 27.07.06, 18:42
            Zgadza się, ale to forum służy do czegoś innego. Mimo to czesto spotyka się
            polecanie zakupów tu i tam (ale nie bezpośrednią REKLAMĘ ze strony
            sprzedającego) - pewnie to jeszcze przejdzie u moderatora i w miarę jest do
            wytłumaczenia (szuka się dostawców poleconych-mimo że forum nie ma tematyki 'u
            kogo kupić' i produktów godnych zaufania), ale dyskusja na temat jak 'uratować'
            jedną z użytkowniczek allegro przed innym, a nastepnie narzekanie z jej strony
            że nie będzie juz rabatów, później ponowne zbieranie zamówień i proponowanie z
            jej strony rabatów, wklejania linków, to nic innego jak czysta reklama i to
            prawie powiedzmy to 'namolna'. Moim zdaniem ADMIN powinien od razu ucinać takie
            dyskusje do niczego nie prowadzące, zaśmiecające forum i odbiegające tematyką
            od jego głównego założenia.
            Przecież każdy może sobie założyć forum prywatne i tam już udzielać rabatów,
            rozprawiać się nad swoim losem sprzedawcy, reklamować się do bólu!
            Takie mam zdanie i go nie zmienię - fora tematyczne służą do dyskusji na dany
            temat - a tutaj znajdziesz i żaluzje, nakładki durexa wink.. i różne inne
            całkowicie nie w temacie! Znam fora gdzie przez taki śmietnik ludzie przestali
            je czytać - bo na 10 postów 1 byl w temacie!
            • detinka detinkowe ble ble ble 27.07.06, 22:15
              Ja również, uważam, że moderatorzy są od tego aby ochronić formum przed spamem
              i pilnować zasad. Jednak tu zastanawia mnie fakt, dlaczego nie został usunięty
              cały wątek, tylko pierwszy post. Poza tym pamiętaj, że na tym forum wypowiadają
              się rodzice a ja do takich należę. Jak juz pisałam przede wszystkim jestem
              MAMĄ. Poza tym celem tego wątku, było otworzenie oczu na niektóre praktyki
              stosowane przez Sprzedawców co ma związek przede wszystkim z zakupami, bo
              odpowiada na jedno pytanie DLACZEGO NIE MOŻNA KUPIĆ TANIO.
              Mój post nie był formą UŻALANIA SIĘ tylko PROTESTEM na tego typu praktyki.
              Nie można wszystkich wkładać do jednego wora. Jest jeszcze jedna sprawa ten
              wątek wynikał z poprzedniego na temat Maclarenów i ich cen, a nie pojawił się
              tak "ni z gruchy, ni z pietruchy"
              • sagittario Re: detinkowe ble ble ble 28.07.06, 19:01
                detinka napisała:

> Ja również, uważam, że moderatorzy są od tego aby ochronić formum przed
                spamem
                > i pilnować zasad. Jednak tu zastanawia mnie fakt, dlaczego nie został
                usunięty
                > cały wątek, tylko pierwszy post. Poza tym pamiętaj, że na tym forum
                wypowiadają
                >
                > się rodzice a ja do takich należę. Jak juz pisałam przede wszystkim jestem
                > MAMĄ. Poza tym celem tego wątku, było otworzenie oczu na niektóre praktyki
                > stosowane przez Sprzedawców co ma związek przede wszystkim z zakupami, bo
                > odpowiada na jedno pytanie DLACZEGO NIE MOŻNA KUPIĆ TANIO.
                > Mój post nie był formą UŻALANIA SIĘ tylko PROTESTEM na tego typu praktyki.
                > Nie można wszystkich wkładać do jednego wora. Jest jeszcze jedna sprawa ten
                > wątek wynikał z poprzedniego na temat Maclarenów i ich cen, a nie pojawił się
                > tak "ni z gruchy, ni z pietruchy"
                >
                Szanowna Pani!

Jako właściciel sklepu (również internetowego) oraz sprzedawca na allegro z
                zainteresowaniem przeglądam od kilku dni ten wątek który powstał z Pani
                inicjatywy. Początkowo miałem nie brać udziału w tej dyskusji ( chwilami
                burzliwej ) aby nie narazić się na powiedzmy "bojkot" ewentualnych
                potencjalnych klientów, ale postanowiłem odpowiedzieć na Pani "protest" w
                sprawie ustalania cen.
                Każda osoba która zajmuje się handlem niezależnie od branży, czy to na małą
                skalę na allegro, czy też poprzez sklep internetowy, prowadząc sklep
                stacjonarny lub wielkie centrum handlowe traktuje to zajęcie jako osiągnięcie
                przychodów i zysków przede wszystkim (Pani również z pewnością nie działa
                charytatywnie i czerpie zyski ze swojej działalności).
                Wiadomo również że czym szersza oferta tym większy trzeba wnieść wkład
                finansowy, a co się z tym wiąże aby wycofać zainwestowane środki oraz uzyskiwać
                zyski na poziomie opłacającym się prowadzenie takiej działalności muszą być
                również odpowiednio skalkulowane ceny detaliczne dla klienta końcowego, jakimi
                w większości są również osoby odwiedzający to forum. Tak postępują wszyscy
                zajmujący się jakimkolwiek biznesem, również
                ja, „dziecinet”, „calineczka”, „babystyle” i tysiące innych właścicieli sklepów
                tej branży, która jest w kręgu zainteresowania wszystkich którzy mają dzieci
                lub planują je mieć.
                Wszyscy również stosują się również do pewnych zasad, czy to narzuconych przez
                producentów, importerów, hurtowników (np. minimalna cena detaliczna) czy też
                tzw. ”niepisanych” zasad obowiązujących pomiędzy nami konkurentami bo takimi w
                rzeczywistości jesteśmy. Proszę się nie dziwić że ktoś zareagował w momencie
                kiedy zaniża Pani niesamowicie ceny na produkty które znajdują się w ofercie
                prawie wszystkich działających w tej branży, oczywiście pomijam tu fakt sposobu
                tej reakcji, ponieważ jest to już indywidualna sprawa osoby która się z Panią
                skontaktowała w tej sprawie. Osobiście, powiedzmy że mam podobne odczucia jeśli
                chodzi o Pani ofertę, natomiast podkreślam że absolutnie nie pochwalam sposobu
                i formy reakcji osoby która się do Pani zwróciła.

Sądząc po aktualnej Pani ofercie na allegro zawierającej kilka wózków, które na
                dobrą sprawę można przechować w mieszkaniu prywatnym, na balkonie czy w garażu
                (oczywiście pod warunkiem że wszystkie modele i ilości posiada Pani realnie, a
                nie realizuje zamówienia po otrzymaniu zgłoszenia o zakupie) nie ponosi Pani
                zbyt dużych kosztów własnych.
                Proszę spróbować poszerzyć ofertę, wynająć na te produkty pomieszczenie
                magazynowe, otworzyć sklep stacjonarny, zatrudnić pracownika, ( proszę tylko
                nie twierdzić że ja również nie muszę prowadzić sklepu bo to tylko zwiększa
                koszty własne i sklepy nie są potrzebne, ponieważ śmiem przypuszczać że np.
                chleba Pani sama nie piecze tylko raczej kupuje go w sklepie tak jak i setki
                innych potrzebnych rzeczy) wykupić domenę, miejsce na serwerze, zlecić
                wykonanie strony internetowej, zlecić administrowanie jej, wydrukować kilka
                tysięcy ulotek reklamujących Pani działalność, wykupić płatne ogłoszenia czy to
                w gazetach czy też w portalach internetowych, ponieść wiele innych dodatkowych
                kosztów mających na celu jak najbardziej profesjonalne podejście do oczekiwań
                potencjalnego klienta oraz nastawić się przy tym na czerpanie zysków z tej
                działalności, a gwarantuję Pani że przestanie być dla Pani opłacalne
                sprzedawanie np. Maclarena Techno XT w cenie 699,-

Dlatego proszę się nie dziwić reakcji osoby lub osób które w ten właśnie sposób
                prowadzą swoją działalność, a postarać się, aby samej sobie odpowiedzieć na
                pytanie które jest tematem wątku. Przypuszczam że jak spełni Pani te wszystkie
                warunki to diametralnie zmieni Pani swoją interpretację słowa „protest”.

Co do reklamy świadomej lub nie w postach zamieszczanych na forum, to jest to
                pojęcie bardzo szerokie i bardzo często informacja jest interpretowana jako
                forma autoreklamy, ale może być zupełnie odwrotnie, to już kwestia osobistych
                odczuć i podejścia do sprawy.
                Osobiście starając się czasami odpowiedzieć na pytanie lub udzielając jakiejś
                rady ( a sądzę że upoważnia mnie do tego nie tylko fakt że również jestem
                rodzicem, ale i wieloletnie doświadczenia nabyte podczas pracy w jednym z
                większych sklepów warszawskich oraz obecny fakt prowadzenia własnej
                działalności w tej branży) umieszczam w podpisie adres strony internetowej.
                Może być Pani pewna że nie udzielam się w każdym wątku tylko po to aby ten
                adres zaistniał, a jedynie w chwili kiedy naprawdę mam coś do powiedzenia i
                czego jestem pewien. Naturalnie zdarzyło mi się zamieścić posta z czystą
                informacją dotyczącą np. promocji czy wyprzedaży ( tak było w przypadku
                ponownego pojawienia się w Polsce fotelików Cybex, ponieważ było duże
                zainteresowanie tymi fotelikami i padały dosłowne pytania kiedy ponownie się
                pojawią, więc z jednej strony można uznać to za suchą informację, a z drugiej
                za reklamę – każdy ma prawo do własnego zdania) ale jednocześnie staram się
                korzystać z płatnej formy reklamy kiedy tylko jest to możliwe zarówno na tym
                forum jak i na innych tematycznie związanych z interesującą mnie branżą
                dziecięca. Niestety nie mogę powiedzieć abym widział kiedykolwiek reklamę
                wykupioną na gazeta.pl dotyczącą prowadzonej przez Panią działalności, no cóż,
                może wiąże się to z faktem jej niedawnego rozpoczęcia, rozpoczęcia z konfliktem
                w tle.

Reasumując, mam nadzieje że kiedyś znajdzie Pani odpowiedź na własne pytanie,
                osobiście życzę powodzenia w biznesie na dłuższą skalę tak aby co najwyżej
                miała Pani konkurentów a nie wrogów.

Pozdrawiam serdecznie
                Arek Pika
                www.sklep-bambino.pl/
                P.S. Oświadczam jednocześnie że całość mojej wypowiedzi wyraża tylko i
                wyłącznie moje osobiste zdanie na tamat poruszony w tym wątku.
                • ffiill Re: detinkowe ble ble ble 28.07.06, 20:32
                  Moim zdaniem marże sobie każdy może ustalać sam - na tym polega konkurencyjny
                  rynek - przecież nie działacie w tej branży kartelowo. Problem jest po stronie
                  dystrybutora bo jak nie ustala cen minimalnych to wyżynka może iśc do granic
                  absurdu - ale to jest korzyste dla konsumenta smile W takiej sytuacji masz
                  problem jeżeli ktoś potrafi sprzedać taniej - przecież takiej osobie musi się
                  to jakoś kalkulować, jeżeli Tobie się nie opłaca to zamknij biznes i może
                  sprzedawaj jak ta osoba z allegro po niższych cenach - rynek jest rynek i tego
                  nie da się zmienić!
                  Ja zawsze przeglądam różne oferty i wybieram dla mnie najlepszą (nie zawsze
                  najtańszą) - cena to nie jedyny składnik do konkurowania.
                  NIE popieram jednak namolnego reklamowania się na siłe pod byle jakim
                  pretekstem na takich forach.. i właśnie z tego powodu wziąłem udział w tej
                  dyskusji - bo uważam że ten wątek temu właśnie służył!

• ela-e22 Re: detinkowe ble ble ble 28.07.06, 21:07
                    NIE popieram jednak namolnego reklamowania się na siłe pod byle jakim
                    > pretekstem na takich forach..
                    > ...uważam że ten wątek temu właśnie służył!
                    Święte słowa.
                    • t.nina1 Re: detinkowe ble ble ble 29.07.06, 22:16
                      Nie przesadzajmy!
                      Korzystam z tego forum w celach bynajmniej towarzyskich. Głównie dzielę się
                      swoimi doświadczeniami oraz poszukuję informacji co kupić, a po podjętej
                      decyzji przechodzę do "za ile". Przecież to forum "zakupy" jeśli coś już
                      wybierzemy musimy za to zapłacić, pamiętajmy że często niemało.
                      To ja pytałam w osobnym wątku o maclareny na Śląsku i tam detinka zaproponowała
                      maclarena w konkurencyjnej cenie, za co bardzo jej dziękuję (po raz kolejny).
                      Myślę, że nie ja jedna nabyłam wózek właśnie dzięki temu forum.
                      Oferty detinki nie są nachlane i nie zaśmiecają forum (vide poruszona tu sprawa
                      babystyle), są krótkie, rzeczowe i co najważniejsze znajdują zadowolonych
                      odbiorców.
                      Idąc za ciosem, może wszystkie wątki o promocjach, wyprzedażach należy usunąć?
                      Nie przekraczajmy granic absurdu, bo będziemy zachwalać wózki nie używyając
                      nazw firm, gdyż będzie to też jakaś forma reklamy.
              • anianiania1 Re: detinkowe ble ble ble 14.08.06, 16:32
                detinka napisała:

> Poza tym pamiętaj, że na tym forum wypowiadają> się rodzice a ja do takich
                należę. Jak juz pisałam przede wszystkim jestem > MAMĄ.

Ja też jestem mamą i pisząc na forum nigdy nie reklamowałam swojej
                działalności. Od tego są płatne reklamy.

> Poza tym celem tego wątku, było otworzenie oczu na niektóre praktyki
                > stosowane przez Sprzedawców co ma związek przede wszystkim z zakupami, bo
                > odpowiada na jedno pytanie DLACZEGO NIE MOŻNA KUPIĆ TANIO.
                > Mój post nie był formą UŻALANIA SIĘ tylko PROTESTEM na tego typu praktyki.

Oczywiście nie popieram sposobu, w jaki zwróciła Pani uwagę konkurencja. Z Pani
                wypowiedzi wynika jednak, że zarabia Pani na sprzedaży wózków. Chyba, że
                sprzedaje Pani po cenach producenta a jedyną nagrodą za Pani trud jest uśmiech
                Klienta.

> Logiczne jest, że nie robię niczego dla idei ale ta sama logika podpowiada
                mi, > że moge nie bawić się w takie przkomarzanie i sprzedać normalną drogą z
                > normalnym zyskiem (czyt. 30%) dwa wózki, a niekoniecznie pięć po zaniżonych
                > cenach.

Niekoniecznie ponieważ możliwe, że z normalnym 30% zyskiem nie sprzedałaby Pani
                jednak tych wózków i niczego nie zarobiła, a popyt na Pani ofertę wynika
                właśnie z niskich cen, które Pani proponuje i w ten sposób jest Pani pewna
                zarobku. Nie ponosi Pani ryzyka, sprzeda Pani więcej i w rezultacie zarobi
                tyle, ile przy zysku 30% (bo części by Pani nie sprzedała), więc proszę nie
                mówić o normalnym i nienormalnym zysku bo jasnym jest, że Pani na tym zarabia.
                Zwłaszcza, że zamówienia zbiera Pani na forum przed dokonaniem zakupu u
                producenta:

> Dziewczyny, w chwili obecnej zbieram zamówienia produkty Maxi-Cosi. Pierwsze
                > zamówienie u nich musi być spore, ale jeśli znalazły by się chętne osoby to
                > może razem coś sklecimy z dwustronną korzyścią. Zapytania o ceny na e-mail.
                > detinka

Mimo, że twierdzi Pani, iż:

> Wiele z Was zna mnie, już nawet prv i nie jestem typem maniakalnie
                reklamującym> swoja działalność.

Nie mówię, że Klienci nie mają prawa do niskich cen. Rolą sprzedawcy jest
                skalkulowanie cen i swoich kosztów. Nie chciałabym również powiedzieć, że nie
                ma Pani prawa sprzedawać towaru po ustalonych przez siebie cenach (jeśli
                producent Pani tego nie zabronił). Jednak, jako handlowiec, powinna Pani zdawać
                sobie sprawę z tego, co Pani robi nawołując do "bojkotu" innych sklepów a ich
                właścicieli, często bardzo ciężko pracujących na życie nazywać "krwiopijcami":

> Wystarczyłby mi taki zysk, a > największą satysfakcję dawał uśmiech.... ale
                cóż trzeba będzie przyłączyć sie > do grona krwiopijców i mieć czasem 40%
                zysku. Swoją droga wiemy jak można sobie> pozwolić potem na wyprzedaże 30% 50%
                itp.
                > Nigdy nie handlowałam nowym towarem, ale szlag mnie trafia jak widzę jak z
                nas > zdzierają.

Podsumowując, Pani aktywność na forum postrzegam jako typową działalność
                handlowo-reklamową i nawet Pani przekonanie o przestrzeganiu zasad netykiety
                nie zmienia mojego widzenia tej sprawy. Gdybym teraz chciała kupić od Pani
                wózek, bez trudu dotarłabym do Pani kont w allegro, jak również do Pani postów,
                z których zdecydowana większość jest poświęcona sprzedawanym przez Panią
                produktom.

Pozdrawiam
                • detinka do anianiania1 14.08.06, 17:29
                  Ktoś taki jak Ty zadając sobie tyle trudu, by odnieść się do mojego postu,
                  powinien przede wszystkim zerknać na posty w których się wypowiadam, a potem
                  zabierać głos.
                  • anianiania1 Re: do detinka 14.08.06, 17:40
                    Szanowna Pani,
                    niestety zadałam sobie trud przeczytania wszystkich Pani postów w tym wątku,
                    jak również w kilku innych. Moja wypowiedź zresztą zawiera cytaty z Pani
                    wypowiedzi.
                    Badzo często reklamuje Pani na forum swoją działalność i bardzo nieładnie mówi
                    o konkurencji. Oczekuje Pani szacunku dla siebie, sama nazywając osoby
                    trudniące się tym samym handlem co Pani, krwiopijcami. Sprzedaje Pani swój
                    towar taniej, dzięki czemu ma Pani większy zysk ponieważ sprzedaje Pani dzięki
                    temu więcej.
                    Pozdrawiam
                    • detinka Re: do detinka 14.08.06, 17:45
                      No to słoneczko kiepskie to Twoje szukanie ...
                      • anianiania1 Re: do detinka 14.08.06, 17:57
                        Życzę dalszej skutecznej i darmowej reklamy na forum. Dopóki oczywiście nie
                        zostanie usunięta.
                        Ja już bym raczej nie kupiła niczego na żadnym z Pani allegrowych kont bo
                        zachowuje się Pani niemiło.
                        Pozdrawiam
                        • detinka Re: do detinka 14.08.06, 18:26
                          Nie bardzo mam ochotę, ciągnąć dyskusji na tym wątku, gdyż przeoczyłaś fakt, że
                          jest już mało aktualny.
                          Rozumiem, że coś Cię zbulwesowało aż tak, że musiałaś zabrać głos w tym temacie
                          (przypuszczam, że słowo "KRIOPIJCY" wink To Twoje prawo.
                          Jestem na tym forum od kilku lat i jeszcze nikomu nie zalazłam specjalnie za
                          skórę, więc niech tak pozostanie.
                          Nie mam zbyt dużego szacunku, do osób , które tylko po to by komuś dopiec albo
                          wyrazić opinię na którą nie było by ich stać normalnie, otwierają nowe konto.
                          Nigdy nie musiałam logować się tutaj pod innym nickiem i życzę Tobie tego
                          samego.

W sygnaturce też nie zwykłam używać rekalmy ....
                          • anianiania1 Re: do detinka 14.08.06, 19:01
                            detinka napisała:

> Rozumiem, że coś Cię zbulwesowało aż tak, że musiałaś zabrać głos w tym
                            temacie > (przypuszczam, że słowo "KRIOPIJCY" wink

Tak, to mnie mocno zbulwersowało. Pluje Pani na konkurencję a sama domaga się
                            szacunku. Prowadzi Pani nieuczciwą grę polegającą na negatywnym ocenianiu
                            innych sklepów. Samo zaniżanie cen - bywa, Pani prawo ale cała otoczka "robię
                            to dla Was, przeciwko krwiopijcom" bardzo nieładna zwłaszcza, że Pani zarabia
                            i, sądząc po ilości aukcji na allegro, ten zarobek może nie być mały.

> Jestem na tym forum od kilku lat i jeszcze nikomu nie zalazłam specjalnie za
                            > skórę, więc niech tak pozostanie.

To proszę nie wywoływać wojny bo sama się Pani naraża.

> Nie mam zbyt dużego szacunku, do osób , które tylko po to by komuś dopiec
                            albo > wyrazić opinię na którą nie było by ich stać normalnie, otwierają nowe
                            konto.
                            > Nigdy nie musiałam logować się tutaj pod innym nickiem i życzę Tobie tego
                            > samego.

Nie zależy mi na Pani szacunku. Jeśli napisałabym pod swoim nickiem to zapewne
                            zostałabym obgadana tak, jak to się zdarzyło właścicielowi sklepu, który w
                            bardzo kulturalny sposób włączył się do dyskusji w tym wątku. Napisał bardzo
                            rzeczowo jakie ma uwagi do Pani zachowania, Pani nie omieszkała już
                            podyskutować o Nim wraz z linkowaniem wypowiedzi i aukcji (polecam lekturę
                            założonego przez Panią wątku "ABC desing rodeo - czy już ktoś jeździ?").

Zresztą nie wiem czy nie loguje tu się Pani również pod innym nickiem. Swoją
                            drogą - czy nie szanuje Pani tylko osób, które mają kilka nicków na gazeta.pl
                            czy również tych, które mają ich kilka na allegro?

Proponuję jednak zakończyć tę dyskusję.

Pozdrawiam
            • detinka do ffiill ... 27.07.06, 22:28
              "...dyskusja na temat jak 'uratować'jedną z użytkowniczek allegro przed
              innym ?" - Jeśli możesz wyjaśnij, po którym moim zdaniu wyciągnęłaś taki
              wniosek ?

"...a nastepnie narzekanie z jej strony że nie będzie juz rabatów" -nie mogę
              sie doszukać takie sformułowania w swoich wypowiedziach.

"później ponowne zbieranie zamówień i proponowanie z jej strony rabatów" -
              racja chylę czoła i postaram sie unikać informowania o rabatach. Tylko
              odpowiedz mi na pytanie co mam zrobić jeśli na forum, ktoś zapyta: gdzie kupię
              maclarena poniżej 750 zł? Mam nie pisać, że u mnie ?

"wklejania linków, to nic innego jak czysta reklama i to prawie powiedzmy
              to 'namolna'" - co jak co ale netykiety staram się przestrzegać ! Znajdź mój
              post w którym to użyłam linku do swoich aukcji albo podałam nick z Allegro.

W świetle tych wyjaśnień wiele argumentów straciło swoją moc ...
              Chyba, że się mylę ?
              • ffiill Re: do ffiill ... 27.07.06, 22:40
                >>"...dyskusja na temat jak 'uratować'jedną z użytkowniczek allegro przed
                innym ?" - Jeśli możesz wyjaśnij, po którym moim zdaniu wyciągnęłaś taki
                wniosek ?

po reakcjach innych forumowiczów, którzy chcieli pisać do allegro, do tego co
                Cię straszył itd.

>>"...a nastepnie narzekanie z jej strony że nie będzie juz rabatów" -nie mogę
                sie doszukać takie sformułowania w swoich wypowiedziach.

Było na ten temat w pierwszym poscie - coś na zasaddzie że bedziesz musiała
                zrezygnowac z rabatów.. poźniej też jest jakaś wstawka że w takiej sytuacji
                trzeba się dostosowac bo większych marż..

>>"później ponowne zbieranie zamówień i proponowanie z jej strony rabatów" -
                racja chylę czoła i postaram sie unikać informowania o rabatach. Tylko
                odpowiedz mi na pytanie co mam zrobić jeśli na forum, ktoś zapyta: gdzie kupię
                maclarena poniżej 750 zł? Mam nie pisać, że u mnie ?

napisz ze na allegro - mechanizm wyszukiwania działa tam perfekcyjnie..

>>"wklejania linków, to nic innego jak czysta reklama i to prawie powiedzmy
                to 'namolna'" - co jak co ale netykiety staram się przestrzegać ! Znajdź mój
                post w którym to użyłam linku do swoich aukcji albo podałam nick z Allegro.

ale wklejali inni dyskutujący linki do Twojej aukcji i z tego co pamiętam do
                tego co Cię straszył.. jeszcze do czegoś innego - nie chce mi sie wracac do
                czytania wszystkiego..

>>W świetle tych wyjaśnień wiele argumentów straciło swoją moc ...

Mimo wszystko temat odbiega od tematyki forum - nasza dyskusja tez - ale mam
                nadzieje, że inni ją może przeczytaja i czasami zastanowią sie nad swoimi
                postami.. o ile wczesniej calegowątku nie usunie moderator - na co liczę wink
                Pozdro
    • smartika2 ? 29.07.06, 00:08
      A tymczasem aukcja detinki została usunięta przez pracownika Allegro

• magia Re: ? 29.07.06, 22:30
        Dosc zrozumiale. Detinka umiescila w aukcji email od innego uzytkownika, malo
        pochlebny dla niego, a tamten sie poskarzyl allegro.
        (Tak przypuszczam, bo mialam kiedy podobna sytuacje).
        • dronka aaa, spoznilam sie z przeczytaniem pierwszego post 13.08.06, 20:26
          postu i nie kumam do konca o co chodzi. Czy ktos moglby mi przeslac maila
          jakiego dostala detinka od dladziecinet? Bo mnie, cholera, ciekawosc zzera a
          wiadomo, ze nie wolno denerwowac matek karmiacych, wiec bardzo prosze o pierwszy
          post na maila gazetowego smile.
          Dziekuje wink
          • detinka poszło, aby mleczko się nie ważyło ;-) 14.08.06, 08:53

• detinka Re: poszło, aby mleczko się nie ważyło ;-) 14.08.06, 08:53
              a może warzyło wink
              • duszka30 i ja poproszę:) 14.08.06, 09:05
                • detinka Re: i ja poproszę:) 14.08.06, 11:09
                  poszło
                  • magda.mama.antosia Re: i ja poproszę:) 14.08.06, 22:04
                    i ja tez poprosze.
                    • jusienka Re: i ja poproszę:) 14.08.06, 22:59
                      Zaczyna mi to przypominac elektroniczna ksiazke kucharska dla niemowlat ;O)
                      • detinka Re: i ja poproszę:) 15.08.06, 00:09
                        poszło smile
    • fabiola10 Pytanie do Detinki 15.08.06, 01:37
      A ten pierwszy negatywny komentarz dla dladziecinet to przypadek czy taki mały
      odwecik?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka