Dodaj do ulubionych

***wanienka***

09.08.06, 14:08
Dziewczyny mam prosbe, mam zamiar kupic wanienke dla noworodka i zauwazylam,
ze sa takie z dziurka i bez. Rozumiem, ze ta dziurka ma sluzyc do
wypuszczania wody ( widzialam tez dolaczxony wezyk), ale jak to sie ma w
praktyce? Ulatwia sprawe? Dodam, ze planuje tez kupic stojak do wanienki.
Poradzcie z wlasnego doswiadczenia.
Obserwuj wątek
    • aniutka99 Re: ***wanienka*** 09.08.06, 14:54
      Ułatwia, bo nie taszczysz wanienki z wodą, tylko spuszczasz np. do wiadereczka
      i wylewasz (wylewanie wody z wanienki zwłaszcza dużej nie jest zbyt wygodne).
      • ela-e22 Re: ***wanienka*** 09.08.06, 17:11
        Miałam wanienkę z odpływem o jakim piszesz , woda leciała nim po kropelce wię
        przestaliśmy z niego korzystać.
        • olisia3 Re: ***wanienka*** 09.08.06, 18:06
          Ja używam wanienki Onda Evolution, która nie ma wężyka, tylko wkręcany
          plastikowy korek, więc bardzo szybko i wygodnie można wypuścić z niej wodę.
          Poza tym ma bardzo praktyczny stelaż do mocowania na wannie, czyli woda wypływa
          prosto do wanny i nie potrzeba nic podkładać. Super sprawa-polecam!
          • majatusia wanienka Onda Evolution - katastrofa 09.08.06, 20:18
            My tez mamy tą wanienkę. Byłam nią zachwycona... do czasu kiedy kąpiel w niej
            nie zakończyła sie tragicznie dla mojego 3 miesiecznego wowczas synka. Mały
            zrobił energiczny wygibas i ...stelarz zjechał z wanny. Stelarz, wannienka i
            dziecko z wielkim łomotem wleciały do wanny. Bogu dzięki że to moj maż wowczas
            kąpał dziecko i swoimi duzymi dłonnimi dorze je przytrzymał, zasekurował upadek.
            Wyprofilowanei wanienki jest super... stelarz do bani!
            • aniutka99 Re: wanienka Onda Evolution - katastrofa 09.08.06, 20:34
              My mamy wanienkę Onda z odpływem i działa okej, woda odpływa normalnie.
              A propos wyprofilowania, to owszem sprawdza się, ale u nas tak dopiero od 2
              miesiąca życia synka, wcześniej zapadał nam się i w wyprofilowaniu, bo był
              malutki, więc kąpaliśmy Kubę podtrzymując plecki i główkę.
            • olisia3 Re: wanienka Onda Evolution - katastrofa 10.08.06, 11:48
              Przy PRAWIDŁOWO zamontowanym stelażu nie ma możliwości, żeby wanienka spadła.
              Ja zawsze zwracam uwagę czy stelaż jest ma właściwy rozstaw i idealnie przylega
              do brzegów wanny, bo jeśli tak nie jest, to kąpiel rzeczywiście może skończyc
              się katastrofą.
          • aluniaaa Re: ***wanienka*** 09.08.06, 21:08
            a my jedno i drugie dziecko kapiemy w zwyklej wanience i taka tez polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka