Dodaj do ulubionych

jaki rożek?

09.08.06, 19:01
Dziewczyny! Cały czas sie zastanawiam jaki rożek kupić miękki czy ten
usztywniany? Mam juz w domu mięciutki spiworek do spania, ale nie wiem co z
tym rożkiem. Prosze doradźcie mi. Jestem w 38 tc i pewnie niedługo urodze.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kachutka Re: jaki rożek? 09.08.06, 19:06
      Ja kupiłam rożek z usztywnieniem kokosowym, które można wyjąć np. do prania. Po
      wyjęciu mam rożek miękki lub kołderkę. Moja koleżanka kupiła sobie dwa-
      usztywniany i miękki...Ja zobaczę jak się sprawdzi ten mój, zawsze mozna
      podjechać do sklepu i kupić inny, nie jest to znowu taki wydatek...pozdrawiam.
      • izis33 dzięki 09.08.06, 19:11
        chyba tez tak zrobię jak Ty. pzdr
      • radowinkaala Re: jaki rożek? 09.08.06, 21:37
        Kuzynka urodziła 1 czerwca dziecko i rożka wcale nie używała. Ja dla mojej
        córki miałam 2 sztuki zwykłych miękkich rożków, natomiast koleżanka kupiła
        kapitalny rożek z wypełnieniem z gąbki - chyba z GLUCK-a - przyznam szczerze,
        że ten pomysł mi się najbardziej podoba, bowiem kokos jest za twardy, a te
        miękkie nie dają takiej pewności jak usztywnienie. Inna z koleżanek miała coś
        takiego
        allegro.pl/item118781516_efik1_womar_spiworek_kocyk_rozek_becik_3_w_1.htm
        l i była baaaaardzo zadowolona - sądzę, że w przyszłości wezmę pod uwagę rożek
        z gąbką albo przedstawione okrycie wielofunkcyjne (w zależności od pory roku
        narodzin dziecka).
    • demarta Re: jaki rożek? 09.08.06, 21:42
      jeśli miałabym śpiworek, to absolutnie nie kupowałabym już rożka. dzieciak
      wyrośnie z niego być może już po miesiącu, a jego funkcje w zupełności zastąpi
      ci śpiworek.
    • anka9717 Re: jaki rożek? 09.08.06, 22:16
      Na temat rożka mam opinie podobną jak demarta.Mój synek urodził się w połowie
      września ubiegłego roku i rożka używałam tylko w szpitalu.Kupiłam taki z
      kokosowym usztywnieniem za ok.60 zł, a teraz nikt nie chce go odkupić za 25
      zł.Pozdrawiam
      • mmalicka21 ja miekki cały czas uzywam 09.08.06, 22:26
        moje dziecko ma 10 dni i strasznie lubi w nim spac
    • shamsa Re: jaki rożek? 09.08.06, 22:45
      o ile w brzuchu tez nosisz kokosowe usztywnienie to z usztywnieniem. a jesli
      chcesz nosic dziecko w pozycji fizjologicznej i kontrolowac ulozenie kregoslupa
      to bez.
    • siedmiokropka Re: jaki rożek? 09.08.06, 22:57
      Ja miałam (cześć Radowinkaalusmile!) rożek z wypełnieniem z gąbki (firmy Gluck)i
      się sprawdził!Nie jest tak strasznie twardy jak z kokosu, a pewnie się w nim
      trzyma dziecko. Moja córka nie narzekała w nim sobie śpiąc,noworodki generalnie
      lubią być opatulone,to je uspokaja,koi.Oczywiście nie trzyma się w nim dziecka
      non stopsmile. A ten z Glucka ma jeszcze jeden fajny atut - taśmę, którą oprócz
      rzepów rożek można ścieśnić tak,że nawet drobny Maluszek się w nim nie topi.
    • agni71 Re: jaki rożek? 10.08.06, 00:48
      Polecam z usztywnieniem z gąbki (robi takie gluck) - jest sztywniejszy niż bez
      żadnego usztywnienia, a dużo miększy i przyjażniejszy w użytkowaniu niż z
      usztywnieniem z kokosa.

aga
      • izis33 Dzięki dziewczyny:) 11.08.06, 14:05
        • apdutkiewicz Rożek bez usztywnienia 11.08.06, 15:05
          Urodziłam w grudniu. Miałam rożek bez usztywnienia, który służył mi przez 2 miesiące. Koleżanka z sali miała usztywniony i lekarze kazali jej wyjąć usztywnienie dla dobra kręgosłupa dziecka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka