Dodaj do ulubionych

Spacerówka na zimę

11.08.06, 15:58
Mam półrocznego synka, ładnie siedzi i planuję do miesiaca czasu kupić
spacerówke, bo dość mam mojego cieżkiego wózka. Myslałam o wózkach Babydreams
Tiny (7kg, aluminiowy stelaż) lub Walker. Czy macie jakieś doswiadczenia w
uzytkowaniu tych wózeczków w zimie, i nie tylko? A moze polecicie cos
podobnego, cenowo i klasą?
Obserwuj wątek
    • finezze Re: Spacerówka na zimę 11.08.06, 22:52
      Walker na zime ?? Tylko nie to !! smile

W ogole odradzam Baby Dreamsa. Najlepiej kup cos na duzych kolach, solidnego.
      Zdaje mi sie, ze osmiokolowe wozki jezdza gorzej po sniegu, niz 6-cio, 4-ro czy
      nawet trojkolowe. Ja mam juz piaty wozek (Zapp, 3 kolka male ale szerokie) i
      bez watpienia wozek jezdzi najlepiej ze wszystkich. Jesli nie musisz sprzedawac
      kolumbryny nie rob tego. Fakt jest taki, ze najlepiej po sniegu prowadzi sie
      wozek na wielkich, pompowanych kolach. Na szczescie do zimy jeszcze daleko
      brrr...
      • alfa36 do finezze 11.08.06, 22:58
        3-kołowiec źle prowadzi sie po śniegu?
      • finezze Re: Spacerówka na zimę 12.08.06, 08:13
        Nic takiego nie napisalam.
        Nie wiem jak jezdzi trojkolowiec po sniegu bo swojego mam dopiero od 6 dni smile
        • alfa36 Re: Spacerówka na zimę 12.08.06, 16:10
          "Zdaje mi sie, ze osmiokolowe wozki jezdza gorzej po sniegu, niz 6-cio, 4-ro czy
          nawet trojkolowe".
          Ja po prostu tak zinterpretowałam Twoje słowa. Pozdrawiam.
          • dorro1 Re: Spacerówka na zimę 12.08.06, 18:56
            dziewczyny, prosze, nie sprzeczajcie sie o szczegóły. prosiłam o radę i nadal
            czekam na konkrety. dzięki.
            • roksana216 Re: Spacerówka na zimę 12.08.06, 20:54
              Nsjlepszy na zimę jest wózek na dużych, pompowanych kołach (niestety są
              ciężkie, ale coś za coś- wygoda w prowadzeniu albo lekka waga).
              Polecam X-lander x-1. smile
            • finezze Re: Spacerówka na zimę 12.08.06, 20:59
              Absolutnie nikt sie nie sprzecza. Po prostu zle sformulowalam zdanie smile
    • alojw Re: Spacerówka na zimę 12.08.06, 22:23
      Jeżeli dotychczasowy wózek masz na dużych pompowanych kołach to lepiej pomęcz
      się z nim przez zimę, a będziesz bardzo szczęśliwa. Ja też w zeszłe wakacje
      przerzuciłam się na sześciokołowy a w zimę przeprosiłam się z tym ciężkim
      wózkiem na pompowanych kołach. Na zimę zdecydowanie duże pompowane koła. Chyba,
      że masz możliwość kupienia nowego wózka pozostawiając ten stary na zimę. To
      będzie duże lepsze rozwiązanie.
      • dorro1 Re: Spacerówka na zimę 13.08.06, 10:44
        Alojw - własnie z tego wszystkiego tak zrobie. Dotychczasowy wózek jest z tych
        dwufunkcyjnych, po wyciagnieciu gondoli jest teraz spacerówką, ale dosć ciężką
        (jakieś 15kg) i na duzych kołach. W zimie był pod tym wzgledem dobry. Teraz
        kupie poprostu taka spacerówkę jaka mi sie podoba, a jak spadnie śnieg, wrócę
        do mojej cieżarówki. Dzieki za pomysł.

Ale czy mój wybór jest dobry - wózki Babydreams podobaja mi sie i cena mi
        odpowiada. Czy jestescie z nich zadowolone (Tiny, Walker)?
        • asiastach Re: Spacerówka na zimę 14.08.06, 23:25
          Ja mam Tiny generalnie jestem zadowolona, jedyna wada to raczka poniewaz jest
          regulowana przy podbijaniu wozka ma sie wrazenie ze zaraz sie zlamie smile ale mam
          go 4 m-ce i narazie wszystko ok i mam nadzieje ze tak zostanie. Wybralam ta
          spacerowke poniewaz rozklada sie prawie na plasko i moj maly wygodnie w niej
          spi (ma teraz 9 m-cy)latwo sie sklada i nie trzeba odpinac palaka przy
          skladaniu.
          • asiastach Re: Spacerówka na zimę 14.08.06, 23:31
            Ja wlasciwie tez mam pytanie odnosnie Chicco Ct 0.4 czy któraś z Was go ma i
            uzywała go juz zimą, jak się prowadzi po sniegu na nierownym terenie ( mieszkam
            poza miastem)? bo chcialam go kupic wlasnie na zime i nie wiem czy to dobry
            pomysl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka