mamazuzika 16.08.06, 20:04 czesc ! czy sa na forum mamy ,ktore nosza soczewki kontaktowe?mam pytanie ,jako laik,gdzie sie zaopatrujecie? w aptece, na allegro? nie wiem co robic ,a chce je nabyc dziekuje za odpowiedzi ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shady27 Re: soczewki 16.08.06, 20:17 nie w aptece tylko w sklepach okulistycznych...... Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: soczewki 16.08.06, 20:19 co prawda nie jestem mama wiec moja odpowidz moze miec mniejsze znaczenie ale idz do okulisty on ci dobierze bo soczewki na ogol sa slabsze od okularow Odpowiedz Link Zgłoś
mamazuzika Re: soczewki 16.08.06, 20:27 wlasnie bylam dzis u okulisty i tylko mi podal ze mam -3 dioptrie w lewym i -3,5 w prawym i tyle,wiec myslalam ze mam isc do apteki.a co z allegro ?nie polecacie? zadna mama nie nosi soczewek? Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: soczewki 16.08.06, 20:29 a mowilas ze cchesz soczewki temu lekarzowi?? ja kupuje bescona dwumiesieczne bo nie chce mi sie myslec o tym co miesiac czy o zgrozo co dwa tygodnie. Niestety to ci moze dobrze dobrac tylko lekarz. mzoe masz jakis Vision Express w okolicy tam czasem bywaja bezplatne badania lub normalnie za kase. Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 okulista muisi dobrac rozmiar soczewek 16.08.06, 20:33 wiec najpierw idz do okulisty zeby wymierzyl wszystko a pozniej mozesz kupowac na allegro czy gdzies indziej choc ja bym sie na to nie decydowala Odpowiedz Link Zgłoś
hratli internet 16.08.06, 20:41 www.soczewkowo.pl/ takze maja na allegro tu gdzie mieszkam, trudno jest o soczewki, ktore nosze. poza tym nie mam za bardzo czasu szukac sklepow, czekac az zamowia na nie wiadomo kiedy. znam firme soczewek, ktore mi pasuja i zamawiam. tak jest mi wygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtusia2 Re: internet 16.08.06, 21:01 pierwsze soczewki lepiej aby dobrał okulista. Ja używam soczewek miesięcznych Optix. One najbardziej mi służą. Inne uwierają w oko i powodują, że widzę jak przez mgłę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamadominika3 Re: soczewki 16.08.06, 23:31 Nigdy nawet nie pomyślałąm, żeby soczewki kupować na allegro. Okulista wypisał mi receptę na okulary i jednocześnie podał, jakie soczewki mam kupić, bo jakieś moja wada wzroku ma tutaj znaczenie. No i tak już od ładnych 6-7 lat noszę soczewki, kupuję u optyka 3 sztuki miesięcznych i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: soczewki 16.08.06, 23:46 ja tez mialam wczesniej recepte od lekarza tylko nie ma znaczenia, gdzie kupujesz, jesli masz ta sama firme itp. w zyciu nie zdecydowalabym sie kupic w ciemno nie znajac swoich "wymiarów" ja wybralam internet, bo jest latwiej i wiekszy wybor Odpowiedz Link Zgłoś
mamurzyca Re: soczewki 17.08.06, 16:54 nosze nosze... choc troche sucho sie zrobilo w oczkach podczs karmienia piersia.. nosze night and day ciba vision - miesiac bez zdejmowania, najpierw idz do lekarza zeby sprawdzil i przpisal a potem kupuj na necie, bo taniej. ja kupuje z postoptics.co.uk ale czasem mozna sie zalapac na niezle promocje u optykow! Odpowiedz Link Zgłoś
wenus2006 Re: soczewki 17.08.06, 19:25 noszę soczewki 10 lat, ostatnio zamówiłam Bauscha na allegro - dużo taniej i wszysstko ok Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: soczewki 17.08.06, 22:18 Ja tutaj: www.soczewka.pl/sklep.php Oczywiście 2 razy w roku odwiedzam okulistę, ale soczewki tu wychodzą taniej. Czasem w Vision Express, ale ostatnio pomylili mi soczewki i mam mały uraz na jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: soczewki 18.08.06, 09:06 Mi i mojemu mężowi soczewki wybrał okulista - odwiedzamy go 2 razy w roku na badania kontrolne - a w soczewki (oboje używamy kwartalnych bauscha)i płyny zaopatrujemy się na allegro. Jest dużo taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
monikn78 Re: soczewki 18.08.06, 09:25 doradzam ostrożność w związku z kupowaniem soczewek przez net. ja skusiła się super ofertą cenową na stronie www.sklep-soczewki.pl/. zamówiłam soczewki bausch&lomb PureVision i okazało się, że po dwóch tygodniach soczewki nie nadają się do użytku, zmieniła na kolejny komplet i to samo. dwa tygodnie i do kosza. a są to soczewki do noszenia przez m-c. zaniosłam je do optyka i okazało się, że są to soczewki z wycofanej partii w którejś był kłopot z płynem w którym zanurzone były soczewki. cikawostką jest też to, że jako gratis wysłali mi płyn wycofany przez bausch&lomb z rynku. także odradzam wam korzystanie, zwłascza z tego sklepu. tym bardziej, że nadal kuszą tą samą ofertą 8 soczewek za 112zł. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lamatha Re: soczewki 18.08.06, 09:59 www.sklep-soczewki.pl/ Plyn Bausch & Lomb kupilam na 2 miesiace przed wycofywaniem z rynku, napisalam maila i im odeslalam do wymiany. WYMIENILI. Z soczewkami nie bylo problemu, takie jak zawsze kupowalam u optyka. Polecam ten sklep. M i Odpowiedz Link Zgłoś
monikn78 Re: soczewki 18.08.06, 10:26 a ja niestety odradzam. sam fakt sprzedawania towaru wycofanego z rynku poinien dać do myślenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
burka11 Re: soczewki 18.08.06, 10:11 Jeszcze się nie nadzialam na jakieś lipne soczewki. Mamy jednego sprzedawcę, którego polecili nam znajomi i jestem bardzo zadowolona z tego, ze nie muszę jeździć do Wrocławia po soczewki - w mojej mieścince jak poprosiłam o soczewki kwartalne to pani stwierdziła, że takich jeszcze nie wynaleziono. Odpowiedz Link Zgłoś
dididexter Re: soczewki 19.08.06, 13:21 a nosiłaś już kiedyś soczewki? Jak nie mósisz iść do okulisty który je dobiera i uczy jak zakładac, pielęgnowac. Zazwyczaj pierwsza para jest gratis. Odpowiedz Link Zgłoś