16.08.06, 20:04
czesc ! czy sa na forum mamy ,ktore nosza soczewki kontaktowe?mam pytanie ,jako laik,gdzie sie zaopatrujecie? w aptece, na allegro? nie wiem co robic ,a chce je nabyc smile dziekuje za odpowiedzi !
Obserwuj wątek
    • shady27 Re: soczewki 16.08.06, 20:17
      nie w aptece tylko w sklepach okulistycznych......
      • aga55jaga Re: soczewki 16.08.06, 20:18
        w gabinetach lub salonach optycznych
    • oxygen100 Re: soczewki 16.08.06, 20:19
      co prawda nie jestem mama wiec moja odpowidz moze miec mniejsze znaczenie ale
      idz do okulisty on ci dobierze bo soczewki na ogol sa slabsze od okularow
    • mamazuzika Re: soczewki 16.08.06, 20:27
      wlasnie bylam dzis u okulisty i tylko mi podal ze mam -3 dioptrie w lewym i -3,5 w prawym i tyle,wiec myslalam ze mam isc do apteki.a co z allegro ?nie polecacie? zadna mama nie nosi soczewek?
      • oxygen100 Re: soczewki 16.08.06, 20:29
        a mowilas ze cchesz soczewki temu lekarzowi?? ja kupuje bescona dwumiesieczne
        bo nie chce mi sie myslec o tym co miesiac czy o zgrozo co dwa tygodnie.
        Niestety to ci moze dobrze dobrac tylko lekarz. mzoe masz jakis Vision Express
        w okolicy tam czasem bywaja bezplatne badania lub normalnie za kase.
      • shady27 okulista muisi dobrac rozmiar soczewek 16.08.06, 20:33
        wiec najpierw idz do okulisty zeby wymierzyl wszystko a pozniej mozesz kupowac na allegro czy gdzies indziej choc ja bym sie na to nie decydowala
    • hratli internet 16.08.06, 20:41
      www.soczewkowo.pl/ takze maja na allegro

tu gdzie mieszkam, trudno jest o soczewki, ktore nosze. poza tym nie mam za
      bardzo czasu szukac sklepow, czekac az zamowia na nie wiadomo kiedy. znam firme
      soczewek, ktore mi pasuja i zamawiam. tak jest mi wygodnie
      • mama_wojtusia2 Re: internet 16.08.06, 21:01
        pierwsze soczewki lepiej aby dobrał okulista. Ja używam soczewek
        miesięcznych Optix. One najbardziej mi służą. Inne uwierają w oko
        i powodują, że widzę jak przez mgłę.
    • mamadominika3 Re: soczewki 16.08.06, 23:31
      Nigdy nawet nie pomyślałąm, żeby soczewki kupować na allegro. Okulista wypisał
      mi receptę na okulary i jednocześnie podał, jakie soczewki mam kupić, bo jakieś
      moja wada wzroku ma tutaj znaczenie. No i tak już od ładnych 6-7 lat noszę
      soczewki, kupuję u optyka 3 sztuki miesięcznych i jest ok
      • hratli Re: soczewki 16.08.06, 23:46
        ja tez mialam wczesniej recepte od lekarza smile tylko nie ma znaczenia, gdzie
        kupujesz, jesli masz ta sama firme itp. w zyciu nie zdecydowalabym sie kupic w
        ciemno nie znajac swoich "wymiarów" smile ja wybralam internet, bo jest latwiej i
        wiekszy wybor
    • mamurzyca Re: soczewki 17.08.06, 16:54
      nosze nosze... choc troche sucho sie zrobilo w oczkach podczs karmienia
      piersia.. nosze night and day ciba vision - miesiac bez zdejmowania, najpierw
      idz do lekarza zeby sprawdzil i przpisal a potem kupuj na necie, bo taniej. ja
      kupuje z postoptics.co.uk ale czasem mozna sie zalapac na niezle promocje u
      optykow!
    • wenus2006 Re: soczewki 17.08.06, 19:25
      noszę soczewki 10 lat, ostatnio zamówiłam Bauscha na allegro - dużo taniej i
      wszysstko ok
    • mama-smyka Re: soczewki 17.08.06, 22:18
      Ja tutaj: www.soczewka.pl/sklep.php
      Oczywiście 2 razy w roku odwiedzam okulistę, ale soczewki tu wychodzą taniej.
      Czasem w Vision Express, ale ostatnio pomylili mi soczewki i mam mały uraz na
      jakiś czas.
    • burka11 Re: soczewki 18.08.06, 09:06
      Mi i mojemu mężowi soczewki wybrał okulista - odwiedzamy go 2 razy w roku na
      badania kontrolne - a w soczewki (oboje używamy kwartalnych bauscha)i płyny
      zaopatrujemy się na allegro. Jest dużo taniej.
      • monikn78 Re: soczewki 18.08.06, 09:25
        doradzam ostrożność w związku z kupowaniem soczewek przez net. ja skusiła się
        super ofertą cenową na stronie www.sklep-soczewki.pl/. zamówiłam
        soczewki bausch&lomb PureVision i okazało się, że po dwóch tygodniach soczewki
        nie nadają się do użytku, zmieniła na kolejny komplet i to samo. dwa tygodnie i
        do kosza. a są to soczewki do noszenia przez m-c. zaniosłam je do optyka i
        okazało się, że są to soczewki z wycofanej partii w którejś był kłopot z płynem
        w którym zanurzone były soczewki. cikawostką jest też to, że jako gratis
        wysłali mi płyn wycofany przez bausch&lomb z rynku.
        także odradzam wam korzystanie, zwłascza z tego sklepu. tym bardziej, że nadal
        kuszą tą samą ofertą 8 soczewek za 112zł.
        pozdrawiam
        • lamatha Re: soczewki 18.08.06, 09:59
          www.sklep-soczewki.pl/
          Plyn Bausch & Lomb kupilam na 2 miesiace przed wycofywaniem z rynku, napisalam
          maila i im odeslalam do wymiany. WYMIENILI.
          Z soczewkami nie bylo problemu, takie jak zawsze kupowalam u optyka.
          Polecam ten sklep.
          M i
          • monikn78 Re: soczewki 18.08.06, 10:26
            a ja niestety odradzam. sam fakt sprzedawania towaru wycofanego z rynku poinien
            dać do myślenia.
            pozdrawiam
        • burka11 Re: soczewki 18.08.06, 10:11
          Jeszcze się nie nadzialam na jakieś lipne soczewki. Mamy jednego sprzedawcę,
          którego polecili nam znajomi i jestem bardzo zadowolona z tego, ze nie muszę
          jeździć do Wrocławia po soczewki - w mojej mieścince jak poprosiłam o soczewki
          kwartalne to pani stwierdziła, że takich jeszcze nie wynaleziono.
          • dididexter Re: soczewki 19.08.06, 13:21
            a nosiłaś już kiedyś soczewki? Jak nie mósisz iść do okulisty który je dobiera
            i uczy jak zakładac, pielęgnowac. Zazwyczaj pierwsza para jest gratis.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka