Dodaj do ulubionych

do użytkowników karuzeli FISHER PRICE z misiami

27.08.06, 23:01
Mam pytanie - na jak długo starczają Wam baterie? U mnie pierwsze na ok.
tydzień, a na drugich - karuzelka przestaje się kręcić już drugiego dnia, nie
kręci się tylko gra i świeci. Czy jest na to rada - można to np. przerobić na
zasilanie z kontaktu?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: do użytkowników karuzeli FISHER PRICE z misia 27.08.06, 23:58
      Można przerobićsmile Ja przerobiłam. Używam zasilacza 6 A.
      pzdr.
    • taormina Re: do użytkowników karuzeli FISHER PRICE z misia 28.08.06, 15:43
      A ja kupiłam po prostu porządne baterie alkaliczne, czyli np. firmowane
      przez... Tesco. Używaliśmy karuzelki bez przerwy przez ponad pół roku i w tym
      czasie dwa razy wymieniałam baterie. Przyznam, że na początku też się załamałam
      szybkością zużywania baterii przez "misie". Podpowiem, że baterie są czerwone.
    • lubieradio Re: do użytkowników karuzeli FISHER PRICE z misia 28.08.06, 16:30
      Nie wiem jakim spsobem baterie wytrzymały kilka miesiecy - baterie TESCO.
      Chyba ze karuzela w tym czasie była właczona dwa razysmile
      Ja używałem najlepszych Duraceli i góra tydzień używania przy dziennym używaniu
      na poziomie 15 min.
      Kupiłem akumulatorki, ale ile mozna odkrecac i przykrecac kilogram śrubek.
      Rozwiazanie ze zmianą bateri jest z gatunku "pancernych" - trzeba na to
      poświecić kilka minut.
      W końcu zainwestowałem 30 zl w zasilacz i po sprawie.
      6 v - podpiansz w komorze baterii i kłopot z głowy.
      Pamietaj o dobrym zamocowaniu przewodów i starannym zabezpieczeniu przewodu, a
      sam zasilacz trzymaj z dala od raczek malucha.
      • taormina Re: do użytkowników karuzeli FISHER PRICE z misia 29.08.06, 10:06
        Nie wiem jak mam to inaczej napisać: DZIAŁAŁA! Też byłam w szoku, chodziła na
        okrągło. Może to rzeczywiście cud, chyba zacznę się do siebie modlić -
        sprawiam, że baterie Tesco działają! Amen!
        A ty może spróbuj tych baterii a nie pisz mi tu o cudach!
    • weronka77 Re: do użytkowników karuzeli FISHER PRICE z misia 28.08.06, 20:08
      Ano miałam podobny problem ale w koncu kupowałam Energizery albo Varta za 11
      zeta sztukę....Jak zapakowałam 4 to działało dwa miesiące.Spróbowałoby nie!!
    • magda_100 Re: do użytkowników karuzeli FISHER PRICE z misia 28.08.06, 23:39
      Dzięki za odzew - chyba faktycznie jedynym wyjściem jest zasilacz. Nie wiecie
      gdzie taki można kupić w Warszawie. Ja się na tym nie znam - muszę wiedzieć
      gdzie pójść i o co poprosić smile))
      Jak zlecę to mężowi to mała zda maturę zanim on to kupi.
      Więc jeszcze raz pytam: gdzie mam pójść i o co konkretnie poprosić.
      Pozdrawiam
      • glaz.ren Re: do użytkowników karuzeli FISHER PRICE z misia 28.08.06, 23:56
        Kup zasilacz 4,5-6 volt z wyjściem na prąd stały z końcówką. Takie zasilacze
        można kupić w sklepach elektronicznych lub na allegro. Cena zasilacza to
        max.30zł czyli jednorazowy wydatek na baterie smile
    • wielorybka Re: do użytkowników karuzeli FISHER PRICE z misia 29.08.06, 01:07
      ja od pocxzatku do końca miałam jeden komplet baterii a korzystałam dośc intensywnie
    • mfka Re: do użytkowników karuzeli FISHER PRICE z misia 29.08.06, 11:09
      Mamy karuzelę już 4 m-ce i ciągle na tych samych bateriach, nie używamy jej
      codziennie, ale czasami jak ją już włączę to kręci się przez pół godziny.
      Baterie kupiłam Panasonic alkaiczne.
    • magda_100 do glaz.ren 29.08.06, 23:52
      Mąż mnie spytał ile amperów ma mieć ten zasilacz - no i nie wiem.
      Pozdrawiam
      • lubieradio Re: do glaz.ren 30.08.06, 16:44
        Magda !

wyslij męża do szkoły, albo zmień "na lepszy model"smile
        Media Markt - popros sprzedawca o zasilacz dajacy na wyjsciu 6 v , pewnie nie
        bedzie takiego , tylko beda takie co maja regulowane wartosci napiecia, bo z
        tego co wiem tylko takie sa w media. To nic. Moze byc i taki, byle nie byl to
        najtańszy model. powiedz ze karuzela korzysta z 4 baterii R20 i dośc szybko je
        wyczerpuje. Jak trafisz na kumatego sprzedawce to Ci wybierze sesnowny zasilacz.
        i teraz uwaga. Trzeba bedzie po zakupie zwyczajnie uciąc końcówkę kabelka
        wychodzacego z zaslacza i będa dwa przewody.
        Czerwony to plus , czarny to minus. Podpiansz przewody w taki sosób ze plusowy
        musisz przlutować (najlepiej) do tego stycznika płaskiego , a minus do takiego
        w kształcie spęzynki - słowem plus do plusa, minus do minusa. mam nadzieje, że
        tyle mąż skuma smile

ufff

chyba bardziej łopatologicznie sie nie dało
    • charizarda Re: do użytkowników karuzeli FISHER PRICE z misia 30.08.06, 10:17
      My używaliśmy akumulatorków paluszków AA energizer 2100 pojemnosci. Poprostu
      trzeba było nadciągnąć spręzyny, aby te akumulatorki stykaly i nie wypadały, no
      i włożyć za nie trochę papieru na tylną scianę, aby nie wpadały. Wiem, że
      karuzelka jest na inne baterie, ale o dziwo paluszki były ok. Niestety
      ładowaliśmy bez przerwy na 2 komplety na zmianę. Starczały na 2-3 dni. Ale
      przynajmniej nie trzebabyło kupować nowych baterii. Tak było przez całe
      użytkowanie, tzn. około 6 miesięcy. Polecam !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka