Dodaj do ulubionych

Kupiłma buty w CCC i ma dylemat

01.09.06, 10:35
Wybraliśmy się wczorja na zakupy po buty jesienne dla naszje rocznej córeczki.
Byliśmy w Ecco ale cena 160 zł to trche za dużo, byliśmy w smyku ale tam
wszystkie buty za kostkę a przecież jak będzie ciepła jesień to za ciepłe
takie buty.
NO i kupiliśmy buty w CCC i teraz ma mdylemat czy to dobrze.
Ja sobie tam butów nie kupuj, że zawsze jak coś przymierze wydaje mi sie
takie twarde i sztuczne i boje się że dzecku będzie teraz niewygodnie w tych
bucikach.
Kierowałam sie zasadami takimi jak do swoich butów i niby te są w miare
miekkie i są przed kostkę - takie w kroju jak adidasy, są ładne.

Jakie macie doświadczenia z butami z CCC?
Obserwuj wątek
    • mahalia1 Re: Kupiłma buty w CCC i ma dylemat 01.09.06, 11:24
      Buty dla starszej zawsze kupowalam w CCC, wowczas jeszcze byla firma Melania dla dzieci i bardzo chwalilam sobie ich wyroby. Jakis czas temu firma sie zmienila na Gufo i od nich mielismy 2 pary - sa tez niezle. Widzialam Melanie w sieci sklepow Abra (chyba tak sie sklep nazywa) ale robia tylko malutkie rozmiary.
      Na jesien jeszcze butkow nie kupowalysmy ale napewno zaczniemy zakupy od CCC.
      Pozdr smile))

PS Buty Gufo na zeszla jesien byly skórkowe.
    • phantomka Re: Kupiłma buty w CCC i ma dylemat 01.09.06, 11:25
      To zalezy, czy stac Cie na buty za 160 zl? Ja nie bede oszczedzac na butach, bo
      moze mnie to pozniej drozej kosztowac. Sama nie nosze butow z CCC ani
      Deichmanna, bo sa dla mnie niewygodne, zle wyprofilowane i sztuczne. Najlepiej
      zapytaj ortopede, jakie buty poleca albo poszukaj po forach opinii o roznych
      butach, np. na forum zdrowie dziecka.
    • kropka1907 Re: Kupiłma buty w CCC i ma dylemat 01.09.06, 11:36
      Znam kilka mam które kupują dzieciom buty w ccc - i jakoś dzieciom nóżki
      się "nie popsuły" Myślę, że Twoje wątpliwości wynikają z forumowej mody na
      drogie buty (bartek, ecco itp). Sama łapię się na tym, że jeśli coś jest tańsze
      to znaczy , że trzeba się temu dobrze przyjżeć bo pewnie ma jakiś feler...
      • nanadomi Re: Kupiłma buty w CCC i ma dylemat 01.09.06, 11:45
        Dylemat naprawde byś mogła miec kupując buty za 20 zł. z tego co wiem w ccc, na
        obuwie dla dziecka cena to minimum 60 złi niewydaje mi się by były żle
        wyprofilowane za tą cene.
    • bea-ta Re: Kupiłma buty w CCC i ma dylemat 01.09.06, 12:10
      Nie ma znaczenia firma a dobór obiuwia do dziecka, nie jak dla siebie, bo
      jestesmy dorosli i mamu ukształtowane stopy( choć przy złym obuwiu łatow tez u
      dorosłego u wady np. haluksy, ostrogi, a co dopiero u dziecka, które jest b.
      plastyczne!).
      U takiego malucha powinny byc buty za kostke( zapobiega to koślawieniu kości
      stepu w stosunku do kości goleni), najlepiej sznurowane lub na kilka rzepów(
      lepiej sie dopasowuje do kształtu stopy but i wygodniej ubiera), skórzane(
      chyba, ze w tych skóropodobnych córze noga sie nie poci to moze być, nie ma to
      specjalnego znavczenia z wyj. estetycznego i zap. ewentualnej grzybicy przy
      poceniu sie nóżek w sztucznym obuwiu)), lekkie, miekkie( góra buta), ale ze
      sztywnym zapietkiem!( zap. koslawości), a podeszwa elastyczną nieco uniesioną w
      palcach,zap. poslizgowi, dającą się zginac w śródstopiu, buty szerokie w
      czubkach palców, co pozwala na ich swobony ruch do góry i rozlożenie w czasie
      stapania, z wyprofilowana wkładką w środku( poduszeczka od strony wewnetrznej,
      zap. płaskostopiu), większe o 0,6-1cm.
      Trzeba co 3m mierzyc długośc stopy, sprawdzac ułożenie nóżek i stopy- koślawośc
      kolan - tzn. X , a często koślawośc stępu, szpotawość kolan- tzn. ()i dobrze
      aby w 1rz byc na konsultacji u ortopedy i on ( jeśli jest to dobry fachowcem
      zwróci uwage nie na firme a budowe buta dla twojego dziecka).
      ważne jest dobre obiuwie po domu, ale tez swobodnie bieganie po grubym dywanie-
      wykładzinie, nierównym terenie- piasek, chodzenie na paluszkach.
      To pozwoli uniknąc przykrych niespodzianek. Nie uzywamy butów uzywanych po
      innym dziecku- każde ma inny proifil stopy, nie kupujemy butów na obcasie
      wąskim o wys. przekraczającej 3,5 cm do 15rż. Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka