Dodaj do ulubionych

Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek

04.09.06, 13:11
Mam pytanko do osób, które już używały kombinezonów tej firmy. Jaka jest ich
jakość. Czy są ciepłe? W zeszłym roku mieliśmy Wójcika, ale w tym roku ich
ceny są dla mnie nie do przyjęcia nawet za taką jakość. Spodobała mi się
mariquita, ale nie wiem czy to dobre kombinezony.
Obserwuj wątek
    • kasiu78 Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 04.09.06, 13:19
      Faktycznie ceny Wójcika zwalają z nóg!!!
      A co do Mariquity, to mialam dla córki kombinezon tej firmy 3 lata temu, kiedy
      mała miała kilka miesięcy (rozmiar 74). Wówczas jeździła w głębokim wózku
      jeszcze i w śpiworku. Wtedy wydawał wystarczający, zwłaszcza że nie był
      przesadnie nadmuchany i mała mogła swobodnie w nim leżeć w wózeczku, ale do
      najgrubszych też nie należał. A jak jest tymi z nowej kolekcji to nie wiem, bo
      ich na żywo nie widziałam, tylko w katalogu. Generalnie byłam z niego
      zadowolona (z jakości również)!!
    • iwek33 Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 04.09.06, 15:29
      Ja polecam. W zeszłym roku kupiłam synkowi jednoczęściowy kombinezon z myślą o
      szaleństwach na śniegu. Kombinezon okazał się rewelacyjny! Ciepły, miękki,
      wygodny, ma podwójne nogawki ( wewnętrzna z gumką do założenia na buciku) cena
      przystępna, bo płaciłam ok. 90 zł ponieważ był to wzór z ubiegłego sezonu ( w
      ogóle mi to nie przeszkadzało, bo uważam, że jest bardzo ładny i przede
      wszystkim praktyczny)a dzięki tym podwójnym nogawkom, mogłam kupić rozmiar
      większy i te zewnętrzne nogawki, ciut za długie, po prosu wywinąć. W tym roku
      synek nadal będzie używał Mariquity, a gdybym spotkała w sklepie podobny model
      bez zastanowienia kupiłabym młodszemu synkowi.
      • pade Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 04.09.06, 17:33
        Ja też polecam, gorąco!
        i odradzam coccodrillo, jak nic przynajmniej zamek będzie do wymianysmile
        • pia_ Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 05.09.06, 11:30
          He, he co do Coccodrillo to się zgadzam w kwestii zamka, ale reszta była ok smile
      • greenland Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 05.09.06, 12:15
        Podpisuje się pod słowami Iwek33 - nic dodac nic ujaćsmile))
        Kombinezon rewelacyjny!!!
    • janka19 Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 04.09.06, 18:31
      A jak wygląda rozmiarówka ? Zaniżona, zawyżona czy typowa?

• zuza08 Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 05.09.06, 08:56
        Witam.
        Polecam te kombinezony. W ubiegłą zimę kupiłam córeczce rozmiar 86. Wydaje mi
        się, że rozmiarówka jest typowa. Chociaż ja kupiłam większy kombinezon aby
        wystarczył do końca zimy. Córeczka mierzyła 80 cm, kombinezon kupiłyśmy 86.
        Wybór był słuszny, ponieważ mała szybko rośnie.
      • agab72 Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 06.09.06, 09:44
        A czy w warszawie można gdzieś obejżeć, kupić ubrania tej firmy ? Na stronie
        internetowej firmy znalazłam tylko sklep w Poznaniu.

Pozdrawiam.
        Aga.
    • robalrobal Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 04.09.06, 21:00
      Mój synek miał w zeszłym roku dwuczęściowy z kolekcji snow mania. Zapłaciłam 170 zł. Był super. W dotyku nie był zbyt gruby (a nawet wydawał się cienki) ale mimo to był super cieplutki. Świetnie sie nosił i prał. Co do rozmiarówki to tego naszego kombinezonu była dziwna. Kurtka miała rękawy dobre za to nogawki w spodniach trochę za długie i trzeba było wywijać. Myslę że te spodnie będą dobre i w tym roku także planuje dokupić tylko większą kurteczkę.
    • milla1 Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 04.09.06, 21:01
      Ja również polecam. Wydaje mi się, że wypadają większe.W kazdym razie na pewno
      spodniewink
      • kaliaa Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 04.09.06, 22:26
        gdzie mozna je obejrzec w warszawie?
        • alojw Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 04.09.06, 22:52
          Zajrzyj na stronę www.mariquita.pl tam jest wykaz sklepów sprzedających ich
          produkty oraz katalog całej kolekcji (z tego co wiem to jeszcze nowa kolekcja
          nie jest dostępna w sklepach).
          • kaliaa Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 04.09.06, 22:55
            dzieki, na stronce juz bylam
            • abosa Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 05.09.06, 09:02
              Poszukaj też na allegro, jest parę osób, które sprzedają NOWE ubrania
              mariquity. Osobiście polecam panią Kasię, (wpisz w wyszukiwarkę k29), robiłam
              u niej zakupy dwukrotnie i jestem bardzo zadowolona smile
              • milla1 Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 05.09.06, 13:23
                Ja również polecam Panią Kasie z Allegro, ma niższe ceny niż w sklepach nawet o 30%
                • dzidzia_ch p.Kasia 05.09.06, 15:45
                  wrzcucilam w wyszukiwarke allegro uzytkowanika k29 i owszem jest takowy(takowa)
                  ale zero komentarzy i wysatwionych przedmiotow
                  o co chodzi?
                  • abosa Re: p.Kasia 06.09.06, 09:08
                    'k29' to nie nick ale skrót dołączany do tytułu każdej aukcji smile
                    wrzuć go w główną wyszukiwarkę;
              • iwek33 Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 05.09.06, 19:58
                Nick Pani Kasi : kaska-29 też robiłam u niej zakupy i też jestem z transakcji
                i kontaktu bardzo zadowolona
                • greenland Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 06.09.06, 12:06
                  a ja kupowalam w sklepie www.sklep.urwis.com.pl/ i tez bylam bardzo
                  zadowolona smile Ceny byly nizsze niz u Pani Kasi tongue_out
                  • iwek33 Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 06.09.06, 16:56
                    Ja też zimowy kombinezon kupowałam w tym sklepie ( www.urwis.com.pl) ale inne
                    rzeczy kupowałam u Pani Kasi i byłam zadowolona z transakcji.
                    • greenland Re: Kombinezony mariquita - pyt. do użytkowniczek 06.09.06, 16:57
                      wiem wiem - pamiętam wink
    • pia_ Nic sensownego w rozmiarze 104 :-( 06.09.06, 09:36
      Widocznie Marquita stawia bardziej na większe dzieci, bo kolekcji w r 104 jak na
      lekarstwo sad((
      • greenland Re: Nic sensownego w rozmiarze 104 :-( 06.09.06, 12:07
        a ja rok temu kupilam sensowny kombinezon wlasnie na 104 smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka