Dodaj do ulubionych

Huggies czy Pampers?

19.09.06, 11:55
Które pieluszki lepsze dla noworodka? Podzielcie się spostrzezeniami z
niedoświadczoną mamą. Niedługo dzidzia pojawi sie na świecie i muszę jakieś
piluszki kupić żeby mieć do szpitala.
Obserwuj wątek
    • roksanaa22 Re: Huggies czy Pampers? 19.09.06, 12:00
      pampers lub bella happy.te drugie tez b.fajne
    • andzia322 Re: Huggies czy Pampers? 19.09.06, 12:14
      pampers
    • apdutkiewicz Re: Huggies czy Pampers? 19.09.06, 12:33
      Ja najpierw używałam huggiesy, a potem pampersy ze względu na cenę. Nie było żadnej różnicy. Teraz synek ma 9 m-cy i spróbowałam znowu huggiesy i tym razem pozytywniej wypadły pampersy.
    • ewcia1980 Re: Huggies czy Pampers? 19.09.06, 12:33
      Ja kupiłam Bella Happy ponieważ maja wyciecie na pępek (ani pampersy ani
      huggies nie maja takiego wyciecia).
      gdybym jednak miała wybierać miedzy podanymi przec Ciebie pieluszkami to
      wybrałabym pampersy.
      pozdrawiam
      Ewelina
      • moreno500 Re: Huggies czy Pampers? 19.09.06, 15:22
        to wycięcie się do niczego nie przydaje, a jeszcze często wypada nie do końca
        na pępku
    • mag7701 Re: Huggies czy Pampers? 19.09.06, 12:37
      używałam chyba wszystkich dostępnych na rynku pieluszek- najlepiej wypadają
      bella happy- choc nie wszędzie można je dostać. Ale jeżeli miałabym wybierać
      pomiędzy pampersem a huggisem to zdecydowanie te drugie(w opakowaniu niebiesko-
      zielonym lub dla noworodków niebiesko- zółtym, odradzam niebiesko- różowe).
    • lunetkaa Re: Huggies czy Pampers? 19.09.06, 13:12
      Hej,
      ja polecam Huggiesy. Dla noworodka najlepsze sa Newborn żółto-niebieskie.
      Dostępne sa w dwóch rozmiarach 2-5kg lub 3-6kg. Dla większych dzieciaczków
      zdecydowanie lepsze są Super-Flexy zielono-niebieskie. Tak jak napisała powyżej
      mag nie polecam tańszych pieluszek soft&dry czerwono-niebieskich.
      Podaję linka do stronki huggiesa: www.pieluszki.pl/index.php?section=5
      lub www.huggies.com/pl/Huggies1.aspx.

pozdrawiam
    • kasiorka81 Re: Huggies czy Pampers? 19.09.06, 13:22
      Używałam jednych i drugich. Nie było dla mnie żadanej różnicy. Teraz stosujemy
      Rossman i są takiej samej jakości a o połowę tańsze.
      • moreno500 Re: Huggies czy Pampers? 19.09.06, 15:24
        nie wiem, gdzie są o połowę tańsze....paczka z tego, co pamiętam kosztuje ok.27
        zł.
    • agaw00 Re: Huggies czy Pampers? 19.09.06, 13:45
      dla noworodka sa najlepsze happy bo sa szersze w standardzie i dzieki temu
      rozszerzaja lepiej nózki a trzeba na poczatku dbac o bioderka! jesli jest
      upalne lato lub dziecko jest starsze to najlepsze sa pampersy sa cieniutkie i
      mocno wykrojone ja to nazywam stringi:0 hugisy to jakas porażka mają takie
      gumki które potrafia ciąz uda dzicka do krwi to jakas fatalna porazka.
      Bella sa mocnej chłonne od pampersów wiec mozna stosowac na noc lub kupic
      wiekszy rozmiar papmpersów.
      dla dzieci raczkujacych polecam tylko pampersy z taka gasienica mają gumki na
      brzuszki i sa rewelacja dla ruszajacego sie szkraba
      mówi tmama która juz przerobiła wszytskie mozliwe pieluchy na dziecku alergiku
      pozdr
    • moreno500 Re: Huggies czy Pampers? 19.09.06, 15:23
      my zaczynaliśmy z pampersami - były super, ale rozmiar 3 zaczął odparzać pupę i
      przeszliśmy na huggies. nie są jakieś lepsze, czy gorsze, po prostu pupa je
      toleruje.
    • elieka bella happy 19.09.06, 15:53
      są chłonne, mają wycięcie na pępuszek (a właściwie na kikucik) i w ogóle są ok.
      • 24lena Re: bella happy 19.09.06, 16:51

• 24lena za szybko kliknelam-przepraszam 19.09.06, 16:52
          u nas na poczatku pampers,ale huggies'y okazaly sie o niebo lepsze...
          jestesmy bardzo zadowoleni
    • kodam3 Re: Huggies czy Pampers? 19.09.06, 20:31
      Na samym początku używałam pampersy, potem huggiesy,ale najlepsze według mnie
      są bella happy. Zakładam je mojej córeczce od 2-go miesiąca, a w tej chwili ma
      6 miesięcy. Są chłonne i szeroko rozstawiają bioderka. Polecam.
    • robin2510 Re: Huggies czy Pampers? 19.09.06, 21:23
      powiem tak z perspektywy matki 12 miesięcznego dziecka.

Hugiesy-najgorsze g...o jakie spotkałam wśród pieluch, NIE POLECAM!!!, sztywne,
      kinga miała aż przetarte na nóżkach od tych pieluch, po kilku siusianiach i
      noszenia ok 2h pieluchy ,te przeciekają nie bokami ale środkiem, bo zamiast
      żelu robi się watowa klucha

pampery-te pierwsze ok, potem już nie bo przecioekają górą, bokami, nie mają z
      tyły takiego sciągacza, teraz gdy mała ma rok wróciliśmy do nich bo są cienkie
      i łatwow nich się chodzi, na razie nie przepuszczają jak te "środkowe"-mogą być

najlepsze- Bella happy również stosowałam od urodzenia razem z pampersami,
      jednak troszkę za grube w kroku, NIGDY nie przepuściły niczego, używamy na
      noc.Z tym, że jedna uwaga, od jakiegoś czasu coś chyba zmienili w składzie bo
      siusiki "pachną" chemią, woń okropna., ale ok, pomijając zapach.

Na razie używamy Pampersów na dzień i Bella Happy na noc

pozdr.
      • moreno500 Re: Huggies czy Pampers? 19.09.06, 23:03
        a których huggiesów używałaś? tych różowych czy tych z kubusiem puchatkiem -
        zielonych? te zielone ponoć lepsze. nam środkiem nie przeciekają, ale bokami -
        owszem. ale co zrobić, wszystko inne odparza
        • robin2510 Re: Do Moreno500 20.09.06, 19:08
          te huggisy to takie z niebieską gumką z tyłu z kubusiem puchatkiem z przodu
    • bob.budowniczy Re: Huggies czy Pampers? 20.09.06, 09:47
      Moja córeczka ma 3 m-ce. U nas wyglądało to tak. Pampers 1 Newborn - rewelacja,
      ale już 2 odparzyła tyłeczek małej momentalnie. Więc przerzuciliśmy się na
      Huggies i jesteśmy zadowoleni.
    • molowiak Re: Huggies czy Pampers? 20.09.06, 10:55
      IMHO dla noworodka najlepsze Pampersy 1, później używaliśmy Huggisów super
      fleksów, ze względu na gumeczki na plecach (wydatnie ograniczało to ilość tzw
      kupek-plecówek) później na lato przerzuciliśmy się na pampersy, bo cieńsze,
      ostatnio znowu Huggisy, bo pojawiło się uczulenie na pampersy strech (gdyby nie
      to uczulenie to pieluchy byłyby super i generalnie polecam.
      Jak widzisz dobór pieluch to sprawa indywidualna i uzalezniona od wielu
      czynników, zdecyduj się na jakieś jedynki i kup tylko małą paczkę, bo po
      pierwsze nie wiesz na co dziecko będzie uczulone, a po drugie dzieci szybko
      wyrastają z tych pierwszych pieluch. Pozdrawiam.
    • brasiunia Re: Huggies czy Pampers? 20.09.06, 12:06
      zdecydowanie Pampers
    • klnga Huggies 20.09.06, 13:16
      Huggies są delikatniejsze dla skóry mojej córeczki. Wcześniej miałam okazję
      używać pampersów i też się sparawdzały i były nawet łatwiejsze do zakładania ale
      po kilku dniach używania huggies przekonałam się, że sa lepsze dla mojej córeczki.
    • ozega Re: Huggies czy Pampers? 20.09.06, 13:56
      Mi pasowały Pampersy ale stosowałam też Huggisa.Ostatecznie wybrałam Pampersa i
      stosuję je do dziś.Ale wybór pieluch to indywidualne potrzeba każdego dziecka.
    • kama_24 Re: Huggies czy Pampers? 20.09.06, 15:17
      zdecydowanie polecam Huggies Newborn 2-5kg z kubusiem puchatkiem
    • shamsa Re: Huggies czy Pampers? 20.09.06, 16:32
      kupilam jedne i drugie, bo kazde mogą uczulic. ostatecznie żadne nie uczuliły.
    • joanna.marta Huggies 20.09.06, 17:16
      U nas sprawdziły się Huggiesy! Pampersy odparzały (oprócz tych początkowych).
      Próbowaliśmy też belle happy i dla nas były najgorsze ze wszystkich.
      Zakupiliśmy wielką pakę (w myśl oszczędności) i niestety, wszystkich pieluszek
      nawet nie zużyliśmy. Dla mnie były porażką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka