Dodaj do ulubionych

Mamo Kasi Ha;-)

18.10.06, 23:57
I co z Tobim? Wymienili? Ja juz zrobiłam "wstępną" zadymę i bezdyskusyjnie
będę wszystkie foteliki mierzyć i na krótkie jazdy próbne zabieraćwink
Sterroryzowałam mojego sprzedawcęwink))
Obserwuj wątek
    • mama_kasi_ha Weronka :-) 19.10.06, 07:45
      Dzieki kochana za pamiec smile. Wymienic nie moga przynajmniej do poniedzialku bo
      jestesmy w Krynicy Zdroj, w gorach smile. Dzwonilam tam i pan byl zdziwiony o co
      kaman, skoro nikt tak do tej pory nie robil, no i jeszcze mi mowil, ze przeciez
      pani mierzyla... No to ja mu mowie, ze nie widac tego, ze dziecku opdad glowka
      jak sie przed sklepem mierzy i dzicko radosnie fika, a nie spi wink)
      Obiecal pogada z szefem w sprawie mojej wymiany, ale mowi, ze najlepiej na bc
      tt. Tylko, ze jego nie biore pod uwage, bo ma za krotkie oparcie. Mierzylam-
      okolo 52-54 cm. Dobrze nie pamietam, z reszta wtedy sie spieszylam.
      Kasia tez mala nie jest- teraz 85 c a przeciez ma dopiero 19 m-cy skonczone.
      Ona z tych szczuplych, a wysokich dziecaiczkow smile
      Weronka, ale jest inna sprawa. Maz zdemontowal zupelnie zaglowek i dzieki temu
      zyskalismy okolo 3 c do tylu. Wczoraj jechalismy z Buska Zdroj do Krynicy
      wlasnie, a wiec 150 km i Kasia przez cala ta droge spala i ani razu jej ta
      glowka nie opadal. Nadal ma jakos tak dziwnie (moim zdaniem nienaturlanie)
      odgieta troche do tylu lub na bok,ale nie przechyla jej juz do przodu. Nie wiem
      co robic z tym fantem. Jak mi facet dzisiaj powie, to wymienie na Romera, bo on
      nawet w pozycji pionowe jest bardziej poziomy- Tobi ma chyba kat 90 stopni w
      poz. siedzacej, a Romer jest bardziej pochylony. Ale sie rozpisalam wink, ale
      chcialam wszystko dokladnie opisa.
      Zadzwonie i zobacze. Kurcze, zal mi Tobi bo on na prawde jest super, a tu takie
      buty sad. Nie wiem sama jak dziecku powinna sie glowka ukladac, mnie instynkt
      macierzynski mowi, ze tak jak jest nie jest do konca prawidlowo.
      Ale zadymiara z Ciebie, wszytskie powinnismy brac przyklad, wtedy nie byloby
      problemu. Cholera- porzadna firme powinno byc stac aby miec na skladzie po
      kazdym z modelu, ktory mogliby wypozyczac na probe i problem z glowy!
      Swoja droga, powinna byc lista samochodow, do ktorych Tobi i inne "pionowce"
      nie pasuja wink
      Weronka ja juz sie boje pomyslec co bedzie z nast. od 15 kg. Przeciez one chyba
      sa jeszcze bardziej pionowe, co? Ty jestes juz na biezcao. Jestem cekawa, czy
      jest jakis ktory sie odchyla do tylu?
      Pomyslalam, ze jak nie bedzie dobrze i pan mi nie wymieni, to zamienie sie z
      naszym pracownikiem na samochody wink)). Jezdzi... polonezem truckiem, a tam sa
      super poziome siedzenia z tylu - serio wink))
      Pozdrawiam. Asia
      • mama-smyka Re: Weronka :-) 19.10.06, 08:21
        Z tego co wiem, to właśnie Maxi-Cosi albo Romer (już nie pamietam, który z tych
        dwóch), ma do każdego fotelika opracowaną listę samochodów z rocznikami(!), do
        których dany fotelik pasuje.
        Sprzedawca powiedział, że jest to do oglądnięcia w sieci - niestety, nie
        znalazłam, gdy kupowałam fotelik był przypięty do niego taki mały folder z tymi
        modelami aut.
        • dzidzia_ch mama kasi_ha 19.10.06, 08:47
          ja tak zupelnie nie na temat smile!
          masz moze jakas fajna kwatere w Krynicy?
          • mama-smyka Re: mama kasi_ha 19.10.06, 18:12
            O, przyłączam się do pytania, bo wybieramy się tam w sezonie święta-Nowy Rok. smile
            • mama_kasi_ha Mamo Smyka :-) 19.10.06, 21:44
              Odnosnie kwatery odpisalam powyzej, Dzidzi Ha smile. Sluze pomoca dziewczyny smile.
              W gorach to juz wszedzie cos mam smile
              Co do fotelikow to strasznie zaluje, ze nie wiedzialam, ze jest taka lista sad
              Masz moze namiar na tego sprzedawce? Moze mi odpowie na pytanie.
              Pozdr. Asia
          • mama_kasi_ha Dzidzia :-) 19.10.06, 21:40
            Ta w ktorej jestesmy obecnie jest taka sobie. To zalezy czego oczekujesz, ale
            nie chcialabym polecac niczego, co mnie sie srednio podoba. Moja siostra ma
            adres na bardzo fajna- babka bierze okolo 35-40 zl ale jest za co, na prawde.
            jabys chciala namiar, daj znac. smile
            • dzidzia_ch poprosze o ten namiar :)!a moze masz cos fajnego w 20.10.06, 08:29
              Zakopcu i Szczawnicy?
              • mama_kasi_ha Re: poprosze o ten namiar :)!a moze masz cos fajn 20.10.06, 23:09
                W Zakopcu mam fajne, a w Szczawnicy takie sobie.
                Napisze na priva, ale jutro bo musze wziac ten numer do babki w Krynicy od
                siostry.
                Czesto korzystam z kwatery z portalu www.spane.pl
                Tam sa dosc przyzwoite i maja opinie tych, ktorzy skorzystali, a to wazne.
                W Zakopanem bardzo polecana jest kwatera "Karolcia", z reszta, sama zerknij na
                spanie.
                Pozdrawiam. Asia
                • mama_kasi_ha Blad w linku ;-) 20.10.06, 23:11
                  Mialo byc www.spanie.pl
                  • weronka77 Re: Blad w linku ;-) 20.10.06, 23:55
                    W Sczawcnicy absolutnie polecam Hotel Batory...Cudowna obsluga,pyszne
                    jedzenie,przyjazny dzieciom.Sprawdzalam kilka miejsc- Belweder,Skalny ale
                    Batory jest pięknie polozony,cisza,spokoj no i Julka byla zachwycina.POlecam;-
                    )))
                    • mama_kasi_ha Re: Blad w linku ;-) 21.10.06, 00:41
                      Ja o Skalnym rozne opinie slyszalam, ale o Belwederze i Batprym calkiem
                      pozytywne. Sama wole kameralne pensjonaty i kwatery prywatne- sprawdzaja sie od
                      kilku lat (to samo nad morzem), ale moze dzidzia czy mama smyka sie wybiora do
                      Batorego smile
                      Na razie pozdrawiam z Krynicy Zdroj smile
                      • weronka77 Re: Blad w linku ;-) 21.10.06, 00:46
                        Belweder i Skalny mają stronę internetową nawet,nawet...ale...jak przyjeżdżasz
                        na miejsce to okazuje się żesmirkkalny owszem łądny ale w otoczeniu 4-piętrowych
                        bloków...Zero drzew,zieleni...Belweder kilka uliczek wyżej ale w otoczeniu
                        starych,dogorywających domów wczasowych-przed nosem masz na przykłąd
                        Papiernik...Batory jest w Parku Zdrojowym i chyba to jedyne ładne miejsce w
                        Szczawnicy pod względem kwater..Przydałoby się doinwestowanie znaczne bo się
                        sypią te piękne stare sanatoria...OStatnio coś się zaczęło dziać w Budowlanych-
                        tam na basen chodzimy bo w Batorym tylko sauna i jacuzzi,może za kilka lat i
                        tam będzie ładnie.W zakopanym natomiast polecam Otel Skalny na Pardałówce.A w
                        tej Krynicy to gdzie mam się zatrzymać żeby fajnie było? Dawaj namiarwink)
                        • weronka77 Re: Blad w linku ;-) 21.10.06, 00:47
                          Jeszcze jest Hotel Jan ale daleeko...Ale ma wszystko co fajne i użytecznewink
                          Nawet basen.
                          • mama_kasi_ha Re: Blad w linku ;-) 21.10.06, 09:55
                            Oj, Weronka, moje namiary na nic ci sie nie przydadza raczej, bo Ty po prostu
                            masz inne wymagania wink. My po hotelach nie jezdzimy. Zero basenow, sauny,
                            jacuzzi i innych wynalazkow. To mozna znalezc np. w Aquaparku w Kudowie jako
                            dodatkowa atrakcje, a noclegi- porzadnie, ale jak najtaniej. Wiesz, ja mam
                            snobiz na oszczedzanie na noclegach wink). Na mnie nikt nie zarobi. Poza tym
                            jestem wygodnicka i musze miec cisze, zadnych halasujacych wind, ludzi na
                            korytarzach itp. Wiec dla mnie tylko i wylacznie pensjonaty i kwatery prywatne.
                            Jeszcze jedna sprawa- my jezdzimy z pracownikami, wiec nie wyobrazam sobie
                            placic im za hotele, az tak nie zglupialam wink. No , a glupio by bylo- my do
                            hotelu, oni do noclegowni. Nie robie takich podzialow.
                            Takze, jak ktos chce tanie noclegi, bez zbednych wygod, ktore mozna przeciez
                            dodatkowo sobie zafundowac w kazdym miescie uzdrowiskowym, to prosze. Hotele,
                            owszem sa i zaraz jak wroce ze spaceru i zobacze cos fajnego, to dam Ci namiar.
                            W Krynicy zieleni Ci nie zabraknie. NIe ma takiej opcji, bo tu jest TAK ZELONO,
                            ze nawet troche za bardzo- wszedobylskie drzewa, krzewy zaslaniaja piekna
                            architekture wink)
                            Wiem, ze fajny jest Continental- jest w infhotel
                            Pozdr. Asia
                            • weronka77 Re: Blad w linku ;-) 21.10.06, 14:48
                              Ale Batory to maluteńki hotel-raczej jak pensjonat.Zero tłumów jak w
                              Budowlanych czy tym podobnewinkW sumie z hotelu poza standardem ma tylko
                              nazwę.Żadnych wind czy dyskotekwink Nie chodzi mi o hotele typu Kasprowy(Broń
                              Boże!!!) Tylko takie małe,kameralne-omijane przez "młodych gniewnych",nuworyszy
                              i inne typy osobowości,które potrzebują się "wyszaleć"wink)
                              • mama_kasi_ha Re: Blad w linku ;-) 21.10.06, 21:50
                                Aha. To teraz rozumiem wink. Ale dla mnie hotel to hotel.
                                Pozdr. Aska
                                Jak bede miala wiecej czasu to wysle Wam, Tobie, Dzidzi Ha i Mamie Smyka adresy
                                na maila. Bo tu to nie bardzo m-ce na to, nie ;_)?
      • sdec Do mama_kasi_ha 21.10.06, 10:07
        Po przeczytaniu wątku widzę, że kupiłaś Tobi. Coś z nim też jest nie tak!
        Napisz, bo też zamierzam go kupić. Nie wiecie, czy pasuje do Seata Cordoby
        (stary model).
        • mama_kasi_ha Sdec :-) 21.10.06, 10:14
          Stworzylam caly watek na ten temat. Chyba: Mam juz Tobi i mam watpliwosci.
          Wybacz nie pamietam. Jest chyba na wczesniejszej stronie. Wybacz kochana, ale
          nie mam czasu pisac tego jeszcze raz. Mam sliczny Tobi Animali, w dodatku
          kupiony za dobra kase i nie pasuje do mojego samochodu ;-(((
          Pozdr. Asia
          Musze go albo sprzedac, albo zamienic
    • pyza_uk strona www britax 21.10.06, 11:51
      www.britax.co.uk//FitFinder/GB/FitFinder.php
      Dziewczyny - trzeba sie tam zarejestrowac i mozecie sprawdzic, czy dany fotelik
      Britax (Romer) pasuje do waszego samochodu. Niestety nie ma tam samochodow
      polskiej prod.
      • mama_kasi_ha Re: strona www britax 21.10.06, 21:48
        Fajnie. Dzieki smile.
        Pozdr. Asia
    • katka761 Re: do PYZY 21.10.06, 16:11
      hej a jak się zarejsestrować, bo mnie non stop wybija?
      • pyza_uk Re: do PYZY 21.10.06, 21:54
        www.britax.co.uk/FitFinder/GB/register.php
        wpisujesz dane, o ktore prosza (tytul do wyboru - imie - nazwisko - adres
        mailowy x2 - wybrane haslo x2) i klikasz na 'go'
      • pyza_uk katka - masz wiadomosc! n/t 24.10.06, 13:57
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka