iwasia 01.11.06, 12:52 Czy ktoś ma taki fotelik chicco i jak się on sprawdza. Nie wiem czy kupić 9 - 36 kg, czy może jednak 9 - 18? Dziecko ma około roku. Jakie macie doświadczenia? Będę wdzięczna za wszelkie informacje na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kasi_ha Re: fotelik chicco 9 - 36 kg 01.11.06, 14:54 Dla tak malego dziecka radzilabym kupic taki do 18 kg, poniewaz te z przedzialu 9-36 sa bardzo pionowe i rocznemu Maluchowi moze nie byc wygodnie. Z tego przedz. wagowego jedynie Kiddy Life Plus jest fotelikiem z 4 - gwiazdkami w testach adac. www.mojeauto.pl Jesli chodzi o firme, nie kupuj chicco. Chicco robi dosc fajne wozki, ale nie foteliki. Sama zerknij na testy. Oczywiscie wybor nalezy do Ciebie, ale na prawde lepiej kupic taki 9-18. Ja teraz kupilam Tobi, choc Kasia ma juz 19 mies. Posluzy pewnie rok, ale wazne, ze bedzie bezpieczna. Jednak jesli masz malo funduszy, to lepiej kupic Kiddy Life Plus (ma 5-punktowe pasy bezpieczenstwa), niz jakis tani z przedz. 9-18 kg. To tyle. Jesli masz pytania- prosze bardzo Pozdr. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kasi_ha Re: fotelik chicco 9 - 36 kg 01.11.06, 15:53 Dodam tylko, ze polecam fotelik Romer King Ts Plus. Jest super i sama zaluje, ze kupilam Tobi z Maxi- Cosi, choc tez nie jest zly. A najwazniejsze, abys przymierzyla fotelik do samochodu. Wbrew temu, co twierdza sprzedawcy i producenci, nie wszystkie pasuja do wszystkich aut. Pozdrowionka. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
nan12 Re: fotelik chicco 9 - 36 kg 01.11.06, 16:14 My kupiliśmy Chicco Key (chyba dobrze zapisałam), nie jest najtańszy, ale dzięki temu że jest do 18 kg można go przechylać do pozycji półleżącej, dzięki temu maluszkowi jeszcze nie rocznemu też jest wygodnie, taki posłuży do 3 lat, a potem może już wystarczy poduszka, w każdym razie na tym nie warto zbyt oszczędzać, choć oczywiście umiar wskazany. Nas przekonał tu przesuwany zagłówek oprócz wielopunktowych pasów bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
galaxia Re: fotelik chicco 9 - 36 kg 04.11.06, 12:28 Z tego przedziału wagowego to jedynie Kiddy Life Plus lub Pro. Odpowiedz Link Zgłoś