Dodaj do ulubionych

homeopatia

IP: *.* 08.06.01, 18:41
Co sądzicie na temat homeopatii? Czy miałyście jakieś doświadczenia z tą metodą leczenia? Napiszcie.Ja leczę swojego synka w ten sposób od ponad dwóch lat i bardzo sobie chwalę słodkie granulki i syropki, praktycznie na wszystko. Chciałabym się dowiedzieć, czy któraś mama też to pochwala, czy któraś się zawiodła. Odezwijcie się.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: homeopatia IP: *.* 08.06.01, 19:51
      Lecze tego typu syropkami i granulkami moją Małą i siebie. Obydwie reagujemy na nie momentalnie.Prawde powiedziawszy zawsze się zastanawiam jak toto może działać... Ale działa !Monika P
      • Gość: guest Re: homeopatia IP: *.* 08.06.01, 22:15
        Prawda, niesamowite.Jedynie co na razie mi się nie udaje, to wyciszyć i uspokoić mojego upartego i płaczliwego synka. Dostał granulki, ale chyba jest za bardzo nerwowy i słabo reaguje na nie. A tak to jest super. Wszystkie przeziębienia, katarki, brak żelaza, biegunki udało się wyleczyć właśnie w ten sposób. Polecam.
    • Gość: guest Re: homeopatia IP: *.* 08.06.01, 22:44
      Od lat uzywam homeopatii i aromaterapii(takze podczas ciazy i porodu). Bardzo mi pomogla pod wieloma wzgledami-m.in wyeliminowac bole porodowe i inne takie. W przypadku dzieci tez jest to rewelacyjne-moze dlatego wlasnie nasze maluchy nie choruja a jesli juz to jest to maly katarek albo zabkowanie :). Polecam serdecznie choc wiem,ze niektorzy nie widza specjalnie efektow.Bogusia
      • Gość: guest Re: homeopatia IP: *.* 09.06.01, 10:41
        Moim zdaniem trzeba poprostu uwierzyć, że to pomoże. I trzeba być konsekwentnym w stosowaniu leków. Inaczej na pewno kuracja się nie uda. To trochę jak z pogranicza magii, medycyna niekonwencjonalna. Ale skuteczna.Chodzi przecież o to, aby wyeliminować te wszystkie antybiotyki i inne silne leki, które pomagają jednostronnie, a tak naprawdę wyjaławiają organizm. Ważne jest jednak, aby właściwie dobrać leki, do czego trzeba dobrego specjalisty. A o tych trudno.
    • Gość: guest Re: homeopatia IP: *.* 09.06.01, 11:13
      Moja córcia 16,5 miesiąca , od lutego jest pod opieką pediatry homeopaty (Lublin). Nie jest chorowita, ale cierpi na alergię pokarmową , wysypki skórne, czsem zatkany nosek. Po około półtorej miesiąca brania po jednej kropelce leku jednoskładnikowego była znaczna poprawa, praktycznie skóra bez zarzutu no i jadła w zasadzie wszystko. Myśleliśmy ,że albo działą homeopatia , albo może wyrosła. Później jednak przyplątało się zakażenie dróg moczowych i niestety trzeba było podać antybiotyk, potem przez jakiś czas furagin.Od tego okresu stan skóry zaczął się pogarszać. Od dzisiaj Kasia dostaje nowy lek (też kropelkę) i zobaczymy. Z inny leków stosowaliśmy na obniżenie temperatury i ząbkowanie. Tylko czasami niepokoił mnie cukier zawarty w granulkach , czy nie zaszkodzi na zęby, ale może przesadzam. Mam nadzieję , że będzie poprawa bo biedny szkrab tak się drapie...Niestety nie wiem na co jest uczulona, przeszłam już różne diety eliminacyjne zmiany proszków , kosmetyków do pielęgnacji ciała itd. Spróbuję jeszcze chyba diety bezglutenowej , ale czy warto?
      • Gość: guest Re: homeopatia IP: *.* 09.06.01, 19:10
        Skuteczna jest tez ponoc osteopatia-szczegolnie jesli chodzi o kolke i o alergie. Nie wiem jednak jak w Polsce mozna znalezc dobrego osteopate. W Anglii lekarz rodzinny najczesciej kieruje do homeopaty czy osteopaty. Jedna moja kolezanka w polsce zapytala tez swego lekarza i dostala od niego liste najblizszych klinik osteopatii. To tez niesamowite,bo rzeczywiscie troche `magiczne`(polega na delikatnym dotyku( w przypadku dzieci) i eliminowaniu napiec ale w jednym magazynie dla mam czytalam wypowiedzi matek i wszytkie byly pozytywne.Bogusia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka