Dodaj do ulubionych

popijanie pigułek piwem

IP: *.kosson.com 21.04.06, 20:39
Witajcie!

Ostatnio polubiłam piwo i wieczorami zdarza mi się wypić puszkę lub dwie.
Niestety, pigułki biorę właśnie wieczorem i nieraz zdarza się tak, że tuż po
piwie, albo jeszcze w trakcie, muszę wziąć tabletkę.
Czy orientujecie sie jaki wpływ może mieć picie piwa na działanie pigułek?

Pozdrawiam, Gosia
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: popijanie pigułek piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:48
      Mi kilka razy sie zdarzyło i nic sie nie stało. Ale na wszelki wypadek
      zmieniłam godzine przyjmowania tabletek na wcześniejszą.
      • Gość: Gosia Re: popijanie pigułek piwem IP: *.kosson.com 21.04.06, 20:49
        No właśnie - w ulotkach jest napisane o antybiotykach, ale o alkoholu się nie
        dopatrzyłam, a też nie chcę się denerwować niepotrzebnie...
        • dorianne.gray Re: popijanie pigułek piwem 21.04.06, 21:18
          Wyluzuj smile
          Nic Ci nie będzie smile
      • Gość: zofia Re: popijanie pigułek piwem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.04.06, 22:53
        jednorazowe popicie alkoholem tabl.anty.pewnie daje niewielką szanse że coś się
        stanie ale nie odrazu o tym się dowiesz
        -wam pewnie najbardziej zalezy aby tabl.działała zgodnie z przeznaczeniem -czyli
        antykoncepcyjnie ale jest inna sprawa która powinna być równie ważna a
        mianowicie działanie alkoholu w powiazaniu z hormonem na watrobę (metabolizm
        tych leków odbywa się wątrobie)
        Przyjmowanie leków wraz z alkoholem jest niewskazane -wszelkich leków- bo może
        uszkadzać komórki miąższu wątroby ale o tym mozna bedzie przekonac się dopiero
        za jakiś czas a nawet wiele lat a zmiany beda nieodwracalne.
        Można by zapytać p.dr. co sądzi o alkoholu i tabl.anty.
    • Gość: dgf Re: popijanie pigułek piwem IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.04.06, 23:07
      zlego wplywu nie ma, ale codzienne picie piwa lub dwoch... zapijasz stres?
      • Gość: K Re: popijanie pigułek piwem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 11:57
        Mnie też się to zdarza- tabletki biorę o 20, a czasami jestem wtedy na imprezie
        lub w pubie, więc nawet winem zdarzało mi się popijać. Ale inną kwestią jest
        codzienne picie alkoholu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka