driadea 10.11.06, 20:21 Od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką zmywarki, a że dotąd nie interesował mnie ten temat, nie mam pojęcia które tabletki do tego urządzenia są najlepsze. Macie jakieś typy, czy to nie ma znaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyzza Re: Tabletki do zmywarki - które? 10.11.06, 21:01 witaj Ja uzywam proszku Calgonit dlatego ze taniej wychodzi. Ale ogólnie używam tylko Calgonitu tzn. nabłyszczacza który starcza na długo a sól to kupuje najtansza Odpowiedz Link Zgłoś
ella111 Re: Tabletki do zmywarki - które? 10.11.06, 21:06 U nas tylko ekologiczne bo po innych za bardzo czuje sie chemie i moj maz nie chce niczego jesc z takich chemicznych naczyn Zamiast plynu do plukania mozna octu uzyc. Ale z taka nowa zmywarka to pewnie nie chcesz eksperymentowac Odpowiedz Link Zgłoś
ewitka610 Re: Tabletki do zmywarki - które? 10.11.06, 21:18 Ja używam Calgonit (4 w 1), bo wydaje mi się, że lepiej domywają niż Somat (3 w 1), ale jak chcę przyoszczędzić, to Somat też ujdzie. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
kotaa Re: Tabletki do zmywarki - które? 10.11.06, 21:42 tylko calgonit. ja do tej pory używalam każdego z tych środków osobno, a ostatnio kupiłam tabletki 4 w 1 i jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
patatajowa Re: Tabletki do zmywarki - które? 10.11.06, 22:30 sól najtańsza jaka się da-z Lidla, za to nabłyszczacz z Lidla -koszmarny zapach- nie polecam.Ostatnio używam Ludwika-tabletek.Właściwie ja nie widze róznicy między tymi wszystkimi środkami, używam co akurat jest w promocji )) Za to widać róznice w zależnośći od ustawionej temperatury. Aha i jesli będziesz składać naczynia w zmywarce to polecam kółeczko zapachowe Calgonitu bodajze ) Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Tabletki do zmywarki - które? 10.11.06, 22:35 Dziękuję - na razie kupiłam Calgonit 5w1, znaczy, że chyba dobrze Ale to jak jest 5w1 to jeszcze trzeba nabłyszczacze i sól? Nie znam się na tym ani trochę Odpowiedz Link Zgłoś
mamachlopca1 Re: Tabletki do zmywarki - które? 10.11.06, 22:38 ja uzywam Somatu.jest tańszy od Calgonitu a róznicy nie widac.Nabłyszczacz teżnajczęściej mam Somat.Za to sól-jak popadnie.Obecnie wsypana jest z Lidla- ok,ale często jest Robot-tez dobry.Proszek Robot tez nie jest zły.Za to tabletki Ludwika dla mnie beznadzieja-nawet kubków po herbacie nie domywały.No i uzywam zapach.Generalnie troche kosztuje ale starcza na bardzo długo.I znów- obecnie mam somat(dodawali do tabletek)-mam go już z pół roku i nie widac by sie choćby do połowy zbliżał. Odpowiedz Link Zgłoś
ewitka610 Re: Tabletki do zmywarki - które? 10.11.06, 23:00 Jak już masz 5 w 1, to nic więcej nie potrzebujesz - tylko wkładasz tabletkę. A m-dzy Calgonitem a Somatem widzę różnicę kiedy myję wkład od zaparzacza do herbaty, po Calgonicie jest bialutki, po Somacie brązowawy. Ale poza tym, to faktycznie różnicy nie widać gołym okiem oczywiście. A tak w ogóle to gratulacje z powodu zakupu zmywarki, nic tak nie ułatwia życia, wydłuża wolnego czasu, jak porządna pomoc domowa! Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: Tabletki do zmywarki - które? 11.11.06, 08:59 witam tez kupuje tylko Calgonit-wszystko osobno,tzn proszek,sol ,nabłyszczacz Zdarzyło mi sie kupic moze ze 2 razy tabletki-owszem o wiele wygodniejsze,niz sypanie kazdego srodka po kolei ale : juz dwoch specjalistów(fachowcy od sprzetu agd) zdecydowanie odradzało mi używanie tabletek...twierdząc ,ze wszystko osobno ,to lepiej dla zmywarki...nie polemizuje z tym byc moze maja rację pozdr,milego uzytkowania zyczę Odpowiedz Link Zgłoś