Gość: guest
IP: *.*
31.07.01, 07:57
Cześć !!!Proszę o pomoc i ewentualną poradę. Mój Kuba kończy niedługo 11 m-cy. Budzi się kilkakrotnie w ciągu nocy ale to nie jest najgorsze bo już do takiej sytuacji przywykłam, choć nie ukrywam, że marzę o przespanej nocy (jak pewnie wiele mam i tatusiów). Największym problemem jest dla nas uśpienie dziecka. Czasem zdarzało się, że Kubuś zasypiał sam wieczorem po kąpieli i butli z mlekiem. Ale ostatnio koszmar powrócił. Wczoraj postanowiłam wypróbować metodę polecaną przez niektóre mamy, a mianowicie zostawiłam nakarmionego i lekko krzyczącego bobasa w łóżeczku, utuliłam, pogłaskałam i wyszłam z pokoju zamykając drzwi. Po 5 min nie wytrzymałam i weszłam do niego bo tak się zanosił od płaczu. Powtórzyłam to samo, czyli pogłaskanie, herbatka, smok ... nie pomogło. Mały tak się zanosił od płaczu że nie wytrzymałam po raz drugi i wzięłam go na ręce. Był już tak zdenerwowany i rozkrzyczany że ciężko go było uspokoić.W końcu po pół godzinie noszenia na rękach usnął ale nie był to sen spokojny. Obudził się ponownie po godzinie. Później po dwóch, potem standardowo co dwie-trzy godziny. Kuba niechętnie śpi w dzień. Moja niania opiekująca się do południa dzieckiem nie stara się go usypiać w domu ale ciągle z nim kursuje na spacerach, więc Kubuś śpi na dworze.Mam prośbę do mam które mają sprawdzone metody usypiania dziecka karmionego butelką bo nie wiem ile jeszcze to zniesiemy (my rodzicie i Kuba oczywiście).Proszę też jeśli znacie jakieś dobre poradniki, książki o śnie dzieci to podajcie nazwy.Z góry dziękuję. Asia