Dodaj do ulubionych

Jaka "parasolka"-wózek

IP: *.* 12.10.01, 06:58
Mój synus skończył własnie 14 m-cy, jest strasznie ruchliwy i przez to szczuplutki. Nienawidzi siedziec w wózku a oprócz tego spacerowka którą mamy jest dosć ciężka a musze ją wnosić na I piętro. Czy warto już kupić wózek-parasolkę i na co w niej zwrócić uwagę?Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Jaka "parasolka"-wózek IP: *.* 12.10.01, 11:53
      WARTO! NA 100%! Zwróć uwagę przede wszystkim, czy jest lekka, czy łatwo ją mozna złozyć - np. jedna ręką, czy oparcie sie rozkłada do leżenia..No i chyba ze wzgledu na zime - czy ma budkę??Kika
      • Gość: guest Re: Jaka "parasolka"-wózek IP: *.* 14.10.01, 12:19
        Jasne, że warto. Wiem to, bo do niedawna męczyłam się z przeokropnie ciężkim i wielkim wózkiem Deltim Krzyś. Też jestem mamą 14-to miesięczniaczki, która nie za bardzo chce w wózku siedzieć, a prowadzenie tego nieszczęsnego Deltima to wyjątkowo siłowe zajęcie. Kupiliśmy więc parasolke Inglesina Max Super. Słyszałam o niej różne opinie (łącznie z moim mężem który mówi, że to włoskie badziewie ale on nie chodzi tyle na spacery co ja)ale w moim przypadku się sprawdza. Jest leciutka, łatwo się składa, ma miękkie siedzenie, regulowane oparcie i podnóżek, przednie koła z możliwością odblokowania (staje się wtedy bardzo zwrotna co przydaje się w małych sklepach), ma bagażik, budkę, osłonę na nożki i szelki (z tych nie korzystamy bo Paulina się buntuje). Materiał jest impregnowany ale dokupiliśmy folię p.deszczową. Nie jest za tania (w promocji daliśmy za nią 699 PLN) ale zrzuciła się cała rodzina, więc jakoś poszło... I wyobraźcie sobie moja Pola stosunkowo chętnie w niej jeździ!!! Oczywiście wybór parasolek jest przeogromny, można dostać oczopląsu. Radzę znaleźć sklep z solidną i kompetentną obsługą. Pozdrawiam i życzę udanych zakupów. Magda m. Paulinki
        • Gość: guest Re: Jaka "parasolka"-wózek IP: *.* 24.10.01, 14:15
          Rozważ też Graco City . Najlżejszy wózek na rynku :3,8kg ,z budką i osłonką przeciwdeszczową, amortyzowane kółka, spory koszyk na zakupy.
          • Gość: guest Re: Jaka "parasolka"-wózek IP: *.* 24.10.01, 14:55
            No właśnie rozważałam Graco City, ale nigdzie go nie można dostać, w 3 sklepach moga sprowadzić ale muszę go wtedy wziąć, choć go nie widziałam no i jest wąski z tego co wiem.Ania
            • Gość: guest Re: Jaka "parasolka"-wózek IP: *.* 31.10.01, 11:30
              Szczerze mówiąc nie wiem o co chodzi z tą "wąskością"? :what: Faktycznie mnóstwo osób ma taką opinię, ale przecież tam nie ma twardych krawędzi i ani ścianek! Moje dziecko (20 miesięcy), ubrane w zimową kurtkę wygodnie się w tym wózku mieści. Jedyny jego mankament (jak dla mnie) to brak możliwości rozkładania do leżenia - oparcie można tylko trochę opuścić do pozycji półleżącej. Ale w końcu czy można wszystkiego wymagać od najlżejszego wóżka na rynku?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka