Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy - pytanko

IP: *.* 11.12.01, 14:07
Dziewczyny, jak zwykle liczę na Wasze cenne rady. Nastała pora na zakup fotelika dla mojego synka. I teraz ma dylemat, panienka w sklepie namawiała nas na model Iseos - Bebe Comfort 9-18 kg./ i taki oglądałam - przyznam, że wyglądał całkiem nieźle./ Natomiast przeglądając strony w necie znalazłam inny model Bebe Comfortu dla przedziału 9-36kg. Przyznam, że ten wydał mi się bardziej ekonomiczny bo przecież na dłużej wystarczy ale przecierz nie tylko o ekonomię chodzi. Ten drugi model oglądałam tylko na zdjęciu w związku z czym moja opinia jest żadna. Poradźcie, który lepiej kupić? Pozdrawiam Edyta mama Alexa
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Fotelik samochodowy - pytanko IP: *.* 11.12.01, 14:19
      Z tego co wiem, ten fotelik do 36kg nie rozkłada się w żaden sposób (pozycja do spania)pozdrawiam kaya
    • Gość: guest Re: Fotelik samochodowy - pytanko IP: *.* 11.12.01, 15:39
      Nie znam tych fotelików, ale kiedy sama dokonywałam wyboru, sprzedawca powiedział mi " jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego". I zdecydowałam się na fotelik 9-18 kg. Nie traktuj mojej wypowiedzi jak wyroczni, bo powtarzam, tych fotelików, o które pytasz - nie znam. Ważne jest na pewno, aby fotelik miał możliwość łatwego przestawiania do pozycji leżącej - małe dzieci często usypiają podczas jazdy - sprawdź więc foteliki pod tym względem.
    • Gość: guest Re: Fotelik samochodowy - pytanko IP: *.* 11.12.01, 21:49
      Hej, Z tego co wiem, z tych fotelikach do 36 kg dziecko jest zapinane standardowymi pasami samochodowymi - moje na 100% by sie wyplataly z takich pasow. Dlatego nie kupie tego fotelika. A co do Iseosa - wyglada wspaniale ale dobija mnie cena (ja musze kupic dwa foteliki naraz).Magda
      • Gość: guest Re: Fotelik samochodowy - pytanko IP: *.* 12.12.01, 11:40
        Znam foteliki Bebe Confort i specjalnie nie polecam. Mielismy Cosmos (poprzednik Iseosa), ale corcia chociaz jeszcze jej daleko do 18 kg juz z niego wyrosla na "wysokosc" (fotelik jest za maly jak skronie dziecka wystaje ponad boczki oparcia). Iseos jest duzo wyzszy, ale jak dla mnie wada jest pokretlo do regulacji kata nachylenia - strasznie sie trzeba nakrecic. Natomiast bajer typu rozszerzanie fotelika niespecjalnie nam sie przydal. Osobiscie polecam Maxi Cosi Priori, tez drogi, ale za to pochyla sie do spania jedna reka, nawet w czasie jazdy jest to mozliwe, ma wysokie oparcie (moja corcia ma 98 cm i jeszcze z niego nie wyrosla). O ile wiem w sklepie z wozkami w Al. Solidarnosci w Warszawie (jesli jestes z W-wy) mozna kupic wersje "lux" z wkladka okalajaca glowke dziecka. Pozdrawiam serdecznie!
    • Gość: guest Re: Fotelik samochodowy - pytanko IP: *.* 12.12.01, 12:09
      Dzięki dziewczyny!!! :)
    • Gość: guest Re: Fotelik samochodowy - pytanko IP: *.* 12.12.01, 12:26
      Ja kupiłam mojemu dziecku fotelik PLAYBEAT - 9-36 kg. Po prostu REWELACJA, zarówno w wyglądzie, jak i cena, jak i stosowanie. Pasy ekstra (fotelika, nie samochodu), można montować w dwóch kierunkach. Łatwo prać obicie fotelika, i w ogóle jest takie inne - podobno przeciwwstrząsowe. Regulacja do spania jedną ręką. Zagłówek podnosi się wraz ze wzrostem dziecka. Mogę polecić. Kupiłam go w Baby Landzie, na Puławskiej. Pan obsługujący był bardzo elokwentny i naprawdę znał się na tych fotelikach, a wybieraliśmy z godzinę, porównując Maxi Cosi i Bebe Confort.
      • Gość: guest Re: Fotelik samochodowy - pytanko IP: *.* 12.12.01, 16:21
        A propos Play beata - czy nie jest za waski w ramionach??? Tak mi powiedziala pani w sklepie, polecajac oczywiscie Iseosa (najdrozszy). Magda
        • Gość: guest Re: Fotelik samochodowy do Magdy IP: *.* 13.12.01, 08:56
          Moje dziecko nie należy do najmniejszych: 10,5 miesiąca, 11 kg wagi i prawie 80 cm, a mieści się w tym foteliku nawet w polarowej kurtce (naprawdę napchana - Kaśka wygląda wtedy jak okrąglutki misio). Oparcie fotelika zwęża się ku górze, co przynajmniej ogranicza "przechylanie się głowy" podczas snu. Ale to Twój wybór, każdy zwraca uwagę na coś innego.
      • Gość: guest Re: Fotelik samochodowy - pytanko do Ani IP: *.* 14.12.01, 10:08
        Aniu,czy nazwa fotelika PLAYBEAT jest prawidłowa? Wrzuciłam w wyszukiwarkę internetową, bo chciałam obejrzeć jakieś zdjęcie, uzyskać dodatkowe informację, cenę itp., ale nic mi nie znalazło.Pozdrawiam,Ludek
        • Gość: guest Re: Fotelik samochodowy - do Ludka IP: *.* 14.12.01, 11:23
          Ludku (nie wiem jak to się odmienia),Wejdź na stronę www.baby.com.pl, w spisie po lewej stronie wybierz foteliki PLAY i wyświetli Ci się cała lista. Przyznaję, że coś mi sie pomyliło i te foteliki są do 25 kg, ale później przecież wystarczają tylko podkładki.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka