Dodaj do ulubionych

Arka Noego Little People - macie i polecacie?

18.11.06, 17:31
Jakos ja przeoczylam i nie kupilam wczesniej, a ze w tesco ost. rzucila mi
sie w oczy, pomyslalam, ze spytam Was czy warto kupic. Kasia lubi zwierzatka,
figurki, powinna jej sie podobac.
W planach mam tez domek Teletubies - dla zainteresowanych jest na allegro
teraz za 137 zl.
A gadajaca i spiewajaca ksiazeczke ktos ma? Nie jest to FP, nie znam firmy,
ale wygladala super.
Pzdr, Asia
Obserwuj wątek
    • leigh4 Re: Arka Noego Little People - macie i polecacie? 19.11.06, 22:51
      Mamy i polecamysmile Ale dla trzylatka dopiero. Mały dostał go gdy miał niewiele
      ponad rok. Trochę się nia pobawił, ale bez entuzjazmu. Wylądowała na strychu.
      Ok pół roku temu przyniosłam ją z innymi zestawami little people i ..odkrycie:
      rewelacja! Podobnie jak farma arka jest w niemal codziennym użyciu, służy jako
      statek, domek, transportowiec itpwink
      Obserwując małego widzę, że zabawki little people najlepiej sprawdzają się u
      dwulatków i starszych dzieci, które umieją już bawić się "abstrakcyjnie", z
      udziałem wyobraźni, tworzeniem historyjek i odgrywaniem scenek.
      • mama_kasi_ha Re: Arka Noego Little People - macie i polecacie? 19.11.06, 23:07
        Hey! Dzieki smile. Wydaje mi sie wiec, ze dla mojej Maluszki, ktora ma dopiero 20
        mcy moze byc chyba za wczesnie. Choc Kasia odstawia nieraz niezle scenki,
        glownie z Misiami i lalkami. Ostatnio dobiera w pary i tancza wink.
        Sama nie wiem. Leigh, a co z little people polecilabys, z wlasnego
        doswiadczenia, dla Dziewczynki, ktora nie ma nawet 2 latek?
        Bede wdzieczna za podpowiedz.
        Pozdr. Aska
        • pia_ Re: Arka Noego Little People - macie i polecacie? 20.11.06, 08:28
          Wg mnie najlepiej sprawdzającymi się zestawami Little People są te
          z "odgłosami". Farma albo Różowy domek powinny się spodobać niespełna 2-latce.
          Moja córka, kiedy miała niecałe 1,5 roku dostała farmę i bardzo długo się nią
          bawiła. W tym roku na Dzień Dziecka (miała wtedy niecałe 3 lata) dostała Domek
          i po okresie braku zainteresowania tą zabawką bawi się nią teraz prawie
          codziennie.
          • mama_kasi_ha Re: Arka Noego Little People - macie i polecacie? 20.11.06, 21:04
            No. To juz 2 nastepne na liscie. Dzieki Pia smile
            Pa
    • lolka33 nie na temat ale 20.11.06, 01:15
      mamo kasi h - bardzo się cieszę, że "powróciłaś" na forum, bo tu bez Ciebie
      straszne nudy, a ja bardzo lubię czytać Twoje przekomarzania ( no chyba, że
      byłaś, a ja Cię nie zauważyłam )
      • mama_kasi_ha Re: nie na temat ale 20.11.06, 21:12
        Lolka, tylko, ze ja nie moge zapewnic Cie, ze nadal bedziesz miala co czytac,
        bo przekomarzalam sie raptem 3 razy, a raczej z 3 osobami, moze 4 wink))))))
        To nie jest moje stale zajecie, ale przyznaje, ze reaktywna jestem, owszem wink).
        Czasem ciezko jest jak zejda sie 2 gory lodowe i kazda ma absolutna racje, nie?
        A na forum nie bylam pare dni, bo bylam w gorach i tylko raz zajrzalam, bo
        szkoda mi bylo czasu. W obliczu gor nic nie jest wazne.
        Ale wrocilam, stesknilam sie za forum i znow jestem wink
        No! To papa :_)
        • mama_kasi_ha Lolka :-) 20.11.06, 21:33
          Sluchaj, teraz ja nie na temat smile. Wrzucilam Cie w wyszukiwarke bo pamietalam,
          ze tez kupowalas Tobi. Jaki kolor w koncu masz? Ja mam animali wymieniony na
          athletic. Poczatkowo nie bylam zadowolona, bo myslalam, ze jasna tapicerka
          bedzie niepraktyczna, ale teraz mysle juz inaczej, bo fotelik na prawde sie nie
          brudzi, a nawet jesli Kasia usmarowala go czekolada to ten "bawelniany"
          material super sie czysci. Przetarlam doslownie nawilzana chusteczka i zero
          plamki. Zastanwiam sie teraz co lepsze. Ciemne czy jasne. Jedno i drugie sie
          brudzi, bo nie brudzacych jeszcze nikt nie wymyslil, ale na jednych widac jasne
          plamy, na innych ciemne. Zdziwilo mnie, ze napsialas, ze Athletic to jednen z
          najslabszych kolorow. Dlaczego tak uwazasz? Ja dostalam go od Poltrade wlasnie
          dlatego, ze jest mocny i zadne literki nie beda odpadac. Z wlasnego
          doswiadczenia powiem Ci, ze wyglada o niebo lepiej niz animali. Jesli chodzi o
          to, czy fotelik sie brudzi, czy nie. Co do koloru to wiadomo- kwestia gustu,
          ale ja juz teraz bardzo lubie ten kolor. Fajny jest. Taki sportowy. Do
          wszystkiego pasuje, a mnie do samochodu szczegolnie wink.Ma jeszcze jedna zalete-
          z siedzenia z przodu dokladnie widze, nawet w nocy, cala Kasie, a na ciemnym
          tle dziecka nie widac. Moze to detal, a jednak.
          Mnie osobiscie najbardziej podoba sie Red Flame, ale nie dostalam go, a
          athletic ma tez troche czerwonego wink
          Lolka, a Ty jaki masz? Bardzo jestem ciekawa. Zadowolona jestes z niego?
          Pozdr. Asia
          • lolka33 Re: Lolka :-) 20.11.06, 22:32
            Usmiejesz się bo ja byłam na 100% zdecydowana na Tobi, ale najpierw zanim
            zamówiłam na allegro ( bo jednak taniej niz u nas w sklepie ) podjechałam z
            córką do sklepu i jak ją zapięłyśmy w te pasy to się darła nie do wytrzymania.
            Potem przeczytałam, że nie jesteś zadowolona i na ebay.de kupiłam tego romera i
            niedrogo mi to wyszło, bo nie chciałam tyle inwestowć ( wracam do pracy i nie
            będę już tyle jeździć ). Co prawda jeszcze nie dotarł ( rodzina nie
            przyjechała ), a córka i tak dopiero osiągnęła w ogóle 9 kg więc nie musiałam
            się spieszyć ale nie mogę się już doczekać. Tapicerka 2007 - Sasha kolor szaro-
            różowy więc też jasny.
            Mnie się w Athletic nie podoba ta szara tkanina - bo ona przypomina mi taki
            materiał dresowy, optycznie kolorystycznie to tak ale ten melanż w tej szarej
            tkaninie akurat mi się nie widzi, chociaż bardzo możliwe, że to jest
            praktyczne, bo co innego spojrzeć w sklepie ( lub nie daj Boże w internecie ) a
            co innego użytkować. Dobrze, że się już do niego przekonałaś. Mnie się w
            Romerze spodobał sposób zapinania pasów i to mnie dodatkowo przekonało. I
            wydaje mi się, że chyba jest szerszy od Tobi ale może to złudzenie. Tobi ma za
            to fajniejszy kubełkowy kształt.
            • mama_kasi_ha Re: Lolka :-) 21.11.06, 00:28
              Faktycznie jaja jak berety smile)). Ja bylam i jestem nadal zakochana w romerze,
              ale przekonalam sie do Tobi, a Ty chcialas Tobi, a masz Romera wink).
              Kobieta zmienna jest wink.
              Malo tego- mnie tez ta szara tkanina kojarzy sie z dresami, sama kiedys takie
              mialam i dlatego mowie, ze ma sportowy charakter. Jedno jest pewne: jest milsza
              i absolutnie sie jej nic nie czepia, tak jak troche czepialo sie w animali,
              prince, black reflection, co juz w sklepie zauwazylam. Aniamli na poczatku byl
              o.k. ale po kilku dniach te literki odpadly, a potem jeszce nie moglam go
              doczyscic z roznych farfocli, ktore sie go uczepily, zanim wyslalam do
              reklamacji. Poza tym athletic jest bardziej elegancki (sportowa elegancjawink,
              niz animali. Generalnie zmiana na plus, choc nie do konca satysfakcynujaca bo
              jak mowie- kocham czerwien, ale Waletko mnie postawili przed faktem dokonanym.
              Ciesze sie, ze nie wyslali mi ktoregos z nowej kolekcji, np. tego rozowego w
              kwiatki albo chinskiego blekitu- to by byla zalamka wink
              Fajnie, ze masz Romera, bo jest rewelacyjny. Szczegolnie system montazu,
              miekkie pasy z otulinkami, wiekszy kat odchylenia do tylu niz w Tobim. Ja mam
              sosbista satysfakcje jak ktos kupuje Romera, bo to fotelik absolutnie bardzo
              dobry. Masz tez racje, ze jest troszke szerszy- zrobili go super- dziecko,
              ktore lubi rozkladac nozki na boki ma wiecej mca niz w Tobim. Tobi jest
              faktycznie kubelkowy i ma dluzsze siedzisko. To rekompensuje to, ze Romer jest
              szerszy. Jednak patrzac z boku- Tobi jest bardziej zabudowany i stwarza
              wrazenie bezpieczniejszego, bo scisle otula Dziecko. Jednak testy mowia, ze
              Romer tez swietnie chroni, wiec nie ma o czym mowic. Tobi jest jedynie lepszy w
              ochronie podczas zderzenia przedniego. A w ogole najwazniejsze lolka, ze
              Malenstwo zaakceptowalo fotelik :_), bo te pasy w Tobim roznie dzieci akceptuja.
              Ja Tobiego polubilam, ciagle sie mu przygladam i tak sie zaprzyjazniamy wink
              Athletic, mimo, ze Kasia non stop sie nim bawi (wklada misie i lalki-hurtowosmile,
              to jakims cudem na tym jasnym materiale nic nie widac!
              Nastepnym razem, gdy bede kupowac dla Kasi od 15 kg lub dla Nowej Dzidzi 0-13
              kupie sobie czerwony i bedzie super! Oba samochody mam czerwone- bedzie
              pasowac :_).
              Pewnie masz jakis kolor z nowej kolekcji, bo te co ja ogladalam byly glownie
              bordowo- czarne, czy grafitowe, niebieskie, i grafit- bez, jedyny, ktory mi sie
              podobal. Tez byl bardzo jasny w tych neuralgicznych miejscach. A jaki to
              material? High, trendy czy Classic?
              Pozdr. Asia
              Pozdr. Asia
    • koma.edziecko Re: Arka Noego Little People - macie i polecacie? 20.11.06, 08:08
      My mamy farmę i Oliwka bardzo lubi się nią bawić,najbardziej lubi jak farmer
      tłucze młotkiem i się stuknie w palec smile
      Jesteśmy na etapie zwierzątek więc farkma się sprawdziła.
      U nas nie tańczą ale zato się całują wink
      • leigh4 Re: Arka Noego Little People - macie i polecacie? 20.11.06, 09:43
        Reczywiście zestawy dźwiękowe będą najciekawsze. Polecam farmę-ją mamy. Gdybym
        miała córeczkę pewnie skusiłabym się też na domekwink
        • monix123 Re: Arka Noego Little People - macie i polecacie? 20.11.06, 14:14
          Ja tez polecam farmesmileMloda dostała na dzien dziecka mając 14 miesięcy. Teraz
          ma 2,5 roku i naprawdę jest to zabawka wykorzystywana suuuper. A teraz to już w
          ogóle. Ma pare jeszcze dokupionych ludzików, autko itp i bawi się świetnie i
          samodzielnie. Teraz na swieta myślałam o domku, ale jednak dostanie z duplo, bo
          teraz w w lego "inwestujemy"smile
          • mama_kasi_ha Dziewczyny :-) 20.11.06, 21:18
            Dziekuje! Prosze jeszcze o jedno, o linka do farmy i domu, jak ktoras z Was ma,
            oczywiscie
            Dzieki. Pozdr. Asia
            • pia_ linki 20.11.06, 22:04
              farma (wersja "dotykowa" i zwykła)
              www.allegro.pl/item141348854_fisher_price_little_people_dotknij_i_poczuj_farma.html
              www.allegro.pl/item142125237_pingoo_farma_fisher_price_little_people_ss.html
              domek
              www.allegro.pl/item143805102_nowy_domek_fisher_price_little_people.html
              • mama_kasi_ha Re: linki 21.11.06, 00:32
                Sliczne dzieki Pia_ smile. Dotykowa wersja pewnie lepsza, co? A domek jest po
                prostu super! Kasia bedzie zachwycona. Juz rodzinka ma zapewnione prezenty na
                gwiazdke dla Kasienki wink
                Pozdr. Asia
                • pia_ Re: linki 21.11.06, 08:40
                  Dokykowa wersja jest bardziej efektowna, ale np. nie można brać ludzików i
                  zwierzaków do kąpieli - co moja córa uwielbiała. Zresztą wydaje mi się, że te
                  wersje dodatkowe sprawdzają się bardziej przy młodszych dzieciach. Można kupić
                  tą zwykłą farmę i dokupić jakiś mały zestaw dotykowy np
                  www.allegro.pl/item142378774__nowa_farma_little_people_fisher_price_2006.html
                  www.allegro.pl/item142379106__nowa_farma_little_people_fisher_price_2006.html
                  Te małe zestawy dotykowe powinny być w dobrej cenie w Auchan.
                  • pia_ jeszcze ten zestaw do farmy jest świetny 21.11.06, 08:46
                    www.allegro.pl/item141041340_zagroda_little_people_farmer_fisher_price.html
                    ma rewelacyjne odgłosy galopujących i rżących koników oraz odgłos jak chrupią
                    jabłka smile
                    • mama_kasi_ha Re: jeszcze ten zestaw do farmy jest świetny 21.11.06, 10:24
                      Ojejku, patataj smile. Super! Pia_ a myslisz, ze na poczatek wystarczy ten
                      zestwaik, a potem mala faremka za 39,99 (pomylilm sie wyzej z tym 37 zl)?
                      Konieczne jest kupienie calej duzej farmy dla 100 % satysfakcji Maluszka?\
                      Ja mam w palnie jeszcze rozowy domek i teletubisie i mimo iz rodzina cos tam
                      Kasi na Gwaizdke kupi, to jednak chcialam na poczatek zaoszczedzic.
                      Pozdr. Asia
                  • mama_kasi_ha Re: linki 21.11.06, 10:19
                    Wlasnie tak sobie wymyslilam- wersja zwykla ok.124 zl + 37 zl za dodatkowa
                    faremke i wyjdzie fajna cena i jeszzce zwierzatek bedzie wiecej :_)
                    Pia_ jeszcze raz slicznie dziekuje smile'
                    Pozdr. Asia
                    • koma.edziecko Re: linki 21.11.06, 12:29
                      Ja na Twoim miejscu kupiłabym dużą farmę a jak Kasię zainteresuje to zwierzątka
                      i zestawy zawsze możesz dokupić.
                      My mieliśmy najpierw mini zoo które nie wydaje żadnych dźwięków i Oliwka bawiła
                      się głównie kangurkiem,którego zresztą zgubiła nad morzem,a jak kupiłam dużą
                      farmę to dopiero zabawa się rozkręciła,te dźwięki sąrewelacyjne,teraz obydwie
                      się chętnie bawią i dołączają też zwierzątka z zoo do zabawy.
                      Ja planuję dokupić studnię z dziewczynką i zwierzątkami do tej farmy ale to za
                      jakiś czas,narazie kasy nie mam a na gwiazdkę kupię Oliwce domek teletubbies.
                      • mama_kasi_ha Re: linki 21.11.06, 12:56
                        Wlasnie, ja tez nie mam az tyle gotowki zeby kilka zabwek kupowac, wiec cos
                        musze wybrac, a reszta ciocia, baba itd. smile.
                        Mowisz, ze duza bedzie lepsza? Moze i masz racje. Kupie duza, a jak sie Kasi
                        spodoba to potem ewentulanie dokupie inne zwierzatka, fajne sa smile
                        Na domek Teletubisiow tez choruje. On tez ma jakies dzwieki? Np. :"jesce,
                        jesce". Kasia to uwielbia smile. Chyba wiekszosc Dzieci lubi Tubisie smile
                        Pozdr. Asia
                        • koma.edziecko Re: linki 21.11.06, 17:14
                          Tubisiowy domek na szczęście dźwięków nie wydaje,świecą się światełka przy
                          zjeżdżalni,ja jestem zdecydowana na ten domek tylko dzisiaj zapłaciliśmy tyle
                          za naprawę samochodu że musże się narazie wstrzymać.
                          • mama_kasi_ha Re: linki 21.11.06, 22:34
                            Koma mam ten sam problem- wymiana silnika w jednym samochodzie, bo mi
                            pracownica auto zakatowala, cholera jasna sad
                            Pa
                  • misialla Re: linki 22.11.06, 21:02
                    Kupiłam farmę dotykową dla synka kuzynki i totalna katastrofa. Mały próbował
                    brać do buźki zwierzątka i elementy z tkanin okazały się tylko przeszkodą w
                    zabawie. Ani to umyć ani wyprać. Może lepiej sprawdziłaby się ta farma przy
                    większym dziecku, które już nie poznaje świata, biorąc wszystko do buźki. Tak
                    więc dla bardzo małych dzieci moim zdaniem raczej się nie nadaje. My mamy starą
                    wersję farmy. Wrzucam wszystko od czasu do czasu do miski z mydłem i wszystko
                    jest czyściutkie. Nie bardzo wyobrażam sobie jak można wyczyścić zwierzątka z
                    elementami z tkaniny.

Kasia
      • mama_kasi_ha Re: Arka Noego Little People - macie i polecacie? 20.11.06, 21:15
        O! Koma, czesc smile. Juz wiem, ze farma musi byc! Potem Tubisie. Ty tez chyba
        kupujesz je na gwiazdke, co?
        Agnieszka, u nas i tancza i sie caluja i ...robia jeszce inne rzeczy wink)))))
        Papa
        • weronka77 Re: Arka Noego Little People - macie i polecacie? 20.11.06, 21:23
          Kasia ja kupiłam na pierwsze urodziny farmę z całym kompletem zabudowań i
          zwierzaczków.Fajnma zabawa bo dżwięki wydają nawetwinkPO naciśnięciu odpowiednich
          miejsc w głównym budynku farmy.Kupowałam w hurtowni zabawek więc za komplet
          trzech zabudowań w tym jednego głównego wielkiego, płótków,zwierzątek zapłaciłam
          tyle ile w Smyku za samą farmę-czyli ok 300zł.Fakt że dopiero w tym roku
          córeczka zaczęła się tym bawić w pełni..Aczkolwiek rzuciła w kąt po inwazji
          zwierzątek Schleichwink) Są nie do pobicia przynajmniej u Naswink
          Realistyczne,ładne,wytrzymałewink
          • mama_kasi_ha Re: Arka Noego Little People - macie i polecacie? 20.11.06, 21:36
            Bonjorno smile. No to mam kolejny przyklad, ze farma jest o.k ale o tych Twoich
            zwierzatkach tez mysle.
            Pa
            • weronka77 Re: Arka Noego Little People - macie i polecacie? 20.11.06, 21:40
              Asia Ty dla mnie będziesz Kasia.chyba zawsze,wiesz?wink Mój ojciec w tym tygodniu
              upolował 4 w totka a dzisiaj ze zdrapki wycieczkę na KanarywinkCiekawe za ile
              "odpali"wink Zwierzaki Schleich to ja w hurtowych ilościach kupujęwink Zamówiłam
              im teraz stajnię i oboręwink)
              • gucci77 do Weronki 20.11.06, 22:43
                a gdzie kupujesz te zwierzaki i stajnię i oborę?
                • weronka77 Re: do Weronki 21.11.06, 16:04
                  W Mikim na Wielickiej.Stajnię i oborę trzeba zamawiać.
              • mama_kasi_ha Re: Arka Noego Little People - macie i polecacie? 21.11.06, 00:36
                Weronka, moze byc Kasia bo po pierwsze mam na imie... Joanna Katarzyna, a po
                drugie moja Maluszka jest Kasia - takze wszystko wporzo kochana wink
                Niech Wam tatko polowe chociaz odpali ;_)
                Ja tez bym chciala takie figurki, tylko chyba poczekam z pol roku. Teraz bedzie
                farma, domek i arka, ale nie wszystko od razu. Juz ja powiem rodzince co Kasia
                chce na Gwiazdke wink
                Papa
                • gucci77 do Weronki 21.11.06, 18:59
                  na www.miki.com?
                  • weronka77 Re: do Weronki 21.11.06, 19:00
                    Dokładnie tak ale nie wszystkie zwierzaczki są na stronie-więcej w sklepie..
                    • gucci77 Re: do Weronki 21.11.06, 22:28
                      czy to ta stsjnia?
                      www.miki.com.pl/show.php?parent=113&id=4423
                      "trochę" droga...
                      • weronka77 Re: do Weronki 22.11.06, 17:41
                        Dokłądnie ta.Ale solidna,drewniana i zwierzaczki się zmieszcząwink)
    • muchomorek23 stara a nowa farma 22.11.06, 15:33
      dziewczyny mogłybyście napisać czym one się różni oprócz tego że w nowej
      zwnierzaki mają grzywy itp.
      zastanawiam się którą lepiej kupić, a raczej wpisać na listęwink
    • koma.edziecko Re: Arka Noego Little People - macie i polecacie? 23.11.06, 07:41
      Moja też czasem się z nimi kąpie więc cieszę się że kupiłąm tą starą wresję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka