Dodaj do ulubionych

GDZIE SIĘ UBIERAMY ?

IP: *.* 13.03.02, 15:50
Dziewczyny, tyle się pisze o ciuszkach dla naszych dzieci, a może wymienimy się adresami z fajnymi ciuchami dla nas :)Ja byłam ostatnio po dłuuugiej przerwie w ZARZE na Marszałkowskiej i po prostu oczopląsu dostałam...Wzory, kolory, materiały, fasony....dla każdego coś miłego :)Przymierzyłam chyba kilkanaście ciuszków, a że nie mogłam się zdecydować to w końcu kupiłam...buty :). Dla mnie ZARA to absolutna bomba, a co najważniejsze mają całkiem przystępne ceny. Aha, lubię też SOLARA, a Wy ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Honda Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 13.03.02, 16:52
      hejja przede wszystkim : Royal Collection (do pracy), Tatum, Cottonfield (dom)Zara (praca i dom)W Zarze kupuje większość ubrań dla Bartkaeliza
      • Gość: KasiaL Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 14.03.02, 10:31
        Dziewczynki, a w Zarze ubranka dla dzieci są od jakich rozmiarów? Dla zupełnych maleństw też? Dawno nie byłam i nie pamiętam...
        • Gość: Honda Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? do Kasi IP: *.* 14.03.02, 14:53
          Ubranka są juz dla najmniejszych dzieci : od rozmiaru 56e.
      • Gość: MariaMamaOli Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 14.03.02, 10:52
        dziewczyny, jakie mniej więcej są ceny w tej ZARze i czy są takie fasony dla matek-emerytek czy tylko dla młodych gniewnych ????? tradycjonalistka Maria
        • Gość: tygrys Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 14.03.02, 11:10
          Mario tradycjonalistko,na pewno znajdziesz w ZARZE coś dla siebie. Sklep jest podzielony na kilka części. Ubrania klasyczne znajdują się na poziomie 0 i -1. Na -1 są też trochę bardziej odjazdowe ciuchy, ubrania w stylu sportowym, bielizna, dodatki i ubranka dla dzieci. A na poziomie +1 coś dla męża :)A co do cen to są bardzo różne, ale większość nie przyprawia o zawrót głowy. Przed sylwestrem kupiłam piękną, oryginalną suknię wieczorową za 300 PLN. Uważam natomiast, że ubranka dla dzieci nie są najtańsze, ale za to jakie śliczne... Trzeba jeszcze dodać, że mają na prawdę dobrej jakości i świetnie wykończone ciuchy. I cudowne buty :)No, za taką reklamę to należy mi się chyba jakiś bonus ? :)
    • Gość: Gosia26 Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 14.03.02, 12:35
      Zara ma dlamnie jeden mankament- nie przewiduje numeracji powyzej 42 u czuje sie tam jak wieelka gruba baba, jak w wiekszosci polskich sklepow. jesli chodzi o te lepsze rzeczy to tego glupiego uczucie nie wywoluje we mnie Marks and Spencers, gdzie kupuje sobierzeczy a raczaj powinnam powiedziec kupilam bo od trzech lat nie udaje mi sie skasowac dwoch garnitorow i blizniaka. Kosztowaly sporo, ale biorac pod uwage zestarsczyly na tyle i starcza pewnie na drugie tyle...na przeceny chodze do Kappahla, ta sama sprawa rozmiar 46 wisi przy innych ubraniach a nie w miejscu z moda ciazowa (chociaz tam tez ;)A na codzien laze w ciuchach z bazarku i niezmiennie czekam na GAPa w Polsce ;)
      • Gość: Honda Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 14.03.02, 13:55
        Oj na GAPa to i ja czekam. Ciekawa jestem czy ceny będą równie atrakcyjne jak w Stanach ???eliza
      • Gość: nebeska Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 14.03.02, 20:40
        Hej!Na GAP"a w Polsce ja też czekam. Z tego co pamiętam swego czasu był sklep GAP"a i Banana Republic w Warszawie w alejach Jerozolimskich ale niestety go zlikwidowali.PozdrawiamEwaP.S. Od czasu do czasu widuję rzeczy "GAP"a" na pobliskim bazarku ale to chyba nie ten GAP ;-)
      • Gość: Balik Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 16.03.02, 23:41
        Głównie ubieram sie w Jacqueline Riu(galeria Mokotów i Janki) lubię też Pro Mod i Solar całkiem przystępne ceny i można coś fajnego wybrać rozmiary też różne.pozdrawiam Basia
    • Gość: mocar Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 16.03.02, 16:13
      Nie rozumie,dlaczego z takim utesknieniem czekacie w Polscena GAP-a?W Europie sa 100%lepsze ciuchy niz w tym sklepie.Czy to moze snobizm miec ciuch z metka?Mieszkam w Stanach juz chwile i nigdy ciuchy z tej sieci nie robia zadnego wrazenia,dzieciece i owszem.Po za tym w Gap ubiera sie glownie mlodziez w wieku szkolnymalbo tacy,ktorzy szukaja fatalaszkow na sportowo,albona "po domu".Polecam strone www.gap.com ,to co jest tamjest tez w sklepach w wiekszym wyborze.Jezeli tesknicie za dobrym ciuchem polecamwww.express.comwww.victoria"s secret.comPodobno mozna zamawiac bo wysylaja do Europy,ale nie wiemtego na pewno,jezeli bedziecie miec ochote na zakupydowiem sie czy wysylaja do Polski.Milego ogladania.Pozdrowienia dla Wszystkich-Joanna
      • Gość: krakowianka Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 17.03.02, 10:35
        A ja toleruję sklepy orginalne ,,Lumpeksy" są tam też orginalne ciuchy i modne a na wyprzedaży nawet po 50 gr sztuka.Coprawda używane ale po wypraniu są idealne.A jak się pujdzie na nowy towar to naprawde są ciuchy prawie nie zniszczone. ania
        • Gość: Agachod Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 17.03.02, 21:08
          Hejkamieszkam w Krakowie od niedawna. bardzo lubię poszperac w lumpexach. Mogłabyć podać parę adresów. Będę wdzieczna - w ogóle nie znam krakowa z tej stronyPozdrawiam Aga :hello:
      • Gość: Gosia26 Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 18.03.02, 00:05
        Joanno, marze o takiej chwili gdy ze zdziwieniem powiem- no dobra i co w tym gapie takiego....Stronka fajna, tylko ze do Polski nie wysylaja, jakby wysylali to bym sie pewnie skusila...Masz racje,GAP to tak na domowo, lub sportowo, styl jak najbardziej dla mlodej mamy. A obecnie w Polsce mam do wybory Stadion, gdzie wietnamczycy nie przewiduja takich potworow jak ja oraz sklepy firmowe gdzie glupie legginsy kosztuja 200. Na szczescie pojawil sie Cubus, ale moglby byc jeszcze GAP.... ech marzenia...
        • Gość: mocar Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 18.03.02, 18:34
          Gosia,uwierz na slowo,nie masz czego zalowac.Wczoraj tj.w niedziele pojechalismy kupic cos dla chlopcow ,bo okazalo sie,ze kombinezony za male(!)i tu pojawil sie problem.Nie moglam kupic nic z polaru,jakiejs kurtki,normalnie czegos na pogode kiedy jeszcze nie cieplo,a juznie zimno.Okazalo sie,ze w sklepach kroluje-LATO.Ja wiele ciuszkow dzieciecych dostaje z Polski od Mamyi robia one tu furore wsrod znajomych amerykanek,ktore zaskoczone sa tym ,ze mamy taakie rzeczy!Piszesz,ze w sklepach drogo,myslisz,ze GAP bylby tanszy?Ja dalej z uporem maniaka bede twierdzic,ze w Polsce moznadziecko i siebie ubrac lepiej bo ladniej.
          • Gość: Agnieszka_J. Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ?DO MOCAR IP: *.* 18.03.02, 21:12
            Asiu, co do ubrań dla nas to się zgodzę, że w Polsce można ubrać się taniej i lepiej, złaszcza jak się ma figurę anorektyka, to możliwości są nieograniczone. Co do ubrań dziecięcych, to są w Polsce piękne, zwłaszcza te z U.S.A. Ja uwielbiam kupować moim dziewczynkom ciuszki z PLACE, są słodkie. I jestem jak Gosia fanką GAPa, oczywiście chodzi mi o ciuszki dziecięce - body i koszulki są wspaniałej jakości w Polsce nie znalazłam tak dobrych. Aż miło się to na dzieciaczki ubiera. No ale miało być o ubraniach dla nas. Cóż, na razie interesują mnie tylko dzieci. Sobie nie kupuję, czekam aż wróce do figury przedciążowej.Pozdrawiam AgnieszkaJ.
            • Gość: mocar Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ?-do Agnieszki_J IP: *.* 19.03.02, 17:16
              Agnieszko!Czy moglabys zaspokoic moja ciekawosc i napisacmi ile kosztuja body i koszulki GAP-a,bo w moim rodzinnymmiescie nie ma tego sklepu wiec nie ma gdzie siostra mojasprawdzic.Chce tylko zobaczyc jaka jest roznica ,ile wiecej?Z gory dziekuje.
              • Gość: Agnieszka_J. Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ?-do Agnieszki_J IP: *.* 19.03.02, 21:57
                Asiu, trochę niejasno wyraziłam się w moim poście, więc tłumaczę. Ubranek z GAPa w Polsce dostać nie można, ja mam mnóstwo dla moich bliźniaczek od rodziny z USA, są słodkie i takie milutkie. Dziecięce ubranka udaje mi się czasami dostać z Place, to też amerykańska firma, prawda? Ceny: body na dzidziusie, różowe z maleńkimi kokardkami –ok. 20 zł, dżinsy dzwony, haftowane, cudne na roczne panny – 45zł, topy z długim rękawkiem na 5 lat – 30-35zł. W Polsce można kupić „dorosłe” ubrania z GAPa na prawie każdym bazarze, choć z oryginałami niewiele mają wspólnego – ja dałam się nabrać, jak te ubrania się pojawiły, kupiłam kurtkę, z której jestem zresztą bardzo zadowolona. Pozdrawiam, AgnieszkaJ.
                • Gość: mocar Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ?-do Agnieszki_J IP: *.* 20.03.02, 01:56
                  O,to ja zle przeczytalam.Przyznam sie szczerze,ze nie trafilam jeszcze na ubranka PLACE,jestem nowicjuszkaw kupowaniu dzieciecych rzeczy.Bo dla mnie GAP jest tutajtroche za drogi.Za sodenki z dzinsowe zaplacilam tyle samo co za swoje.Levis"y dzieciece na roczek kosztowaly 14 dol.,a w Gap 24 dol.Pozdrawiam.
          • Gość: AgnieszkaP. Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 18.03.02, 21:44
            Cześć Joanna,Masz rację !!!Ja mieszkam w Kanadzie, ze wstydem muszę przyznać że już od dawna się nie "ubieram", bo ciągle walczę z wagą, więc łażenie po sklepach nie sprawia mi żadnej przyjemności.W Gapie dla siebie i tak bym nic nie znalazła, a dla dzieci nic nie kupuję bo szkoda mi wydawać pieniędzy na "brand name" jak dzieci tak szybko z ciuchów wyrastają. I też dostaję ciuszki z Polski od mamy które są SUPER i nie ma się czego wstydzić. Zresztą byłam w Polsce cztery i dwa lata temu i za każdym razem robiłam kupę zakupów dla córki, ma śliczne sukienki, kurtki z wyprawy w ubiegłym roku (pojechała sama), a w tym roku wybieramy się znowu, tym razem doszła nam nowa dzidzia i też mam zamiar ruszyć na duże zakupy. Muszę przyznać że w Kanadzie, oprócz drogich, firmowych sklepów, nie ma się gdzie ubrać, co zresztą widać na ulicach, bo przeciętne kanadyjki nie potrafią się ubrać. Ja chyba się też już do nich zaliczam, bo tylko dżinsy i bluza, a w lecie szorty, i tyle. Jak jadę do Polski to wpadam w kompleksy. :) Z moją mamą chodziłyśmy kilka razy po dużych plazach w Toronto, i wiecie co, ona miała ładniejsze sukienki kupione w małym sklepiku na jej osiedlu niż to co oglądałyśmy. Ja dwa lata temu kupiłam sobie zupełnie przeciętne czarne elastyczne spodnie i bluzę we Wrocławiu, poszłam w niej na świąteczne party dla naszego szpitala, i wyglądałam lepiej od większości koleżanek z oddziałuA teraz co najmniej 15 kg stoi na przeszkodzie do szczęścia ... :(Agnieszka :hello:
            • Gość: mocar Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ?-do AgnieszkiP IP: *.* 19.03.02, 17:11
              Witam!I tak nikt nie uwierzy,ze nie jest tu tak kolorowo.Amerykanki nie przywiazuja uwagi do tego co maja na sobie kiedy nie musza.Na ulicy od razu mozna poznac Polke,Rosjankealbo Czeszke- sa ubrane i wymalowane.Ja urodzilam blizniaki,od prawie 4 miesiecy walcze z nadwagajeszcze 8kg(!)i tez nie moge kupic nic ladnego.Bo w sklepach,ktore proponuja ladne ciuszki,ubierac moga sietez tylko baaardzo szczuple,a w innych...no coz kwestia gustu.Pozdrawiam
    • Gość: MagdaT07 Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 17.03.02, 20:52
      A gdzie w Warszawce jest to tajemnicze zachwalane przez was Zara? Rozumiem, ze ta nazwa sklepu nie powstała od obsługi ekspedientek... Np. "zara, nie widzi, że jem...." No dobra koniec żartów, pls o adresy. Bo ja jakas takaś nie oblatana..Pozdrowionka Magda i wkraczająca w świat (sklepów) Maja
      • Gość: Honda Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 18.03.02, 08:40
        ZARA mieści się na Marszałkowskiej (Warszawa) w dawnym Juniorze.Elza
        • Gość: mala_mi Re: GDZIE SIĘ UBIERAMY ? IP: *.* 24.03.02, 12:33
          A gdzie w Krakowie można się ładnie ubrać.Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka