Dodaj do ulubionych

PORADŻCIE W SPRAWIE WYBORU SPACERÓWKI NA POMPOWNYCH KOŁACH!!!

IP: *.* 15.03.02, 09:06
UPIERAM SIĘ PRZY RAIDERZE AT +, ALE MOJA RODZINA TWIERDZI, ŻE ZGŁUPIAŁAM (CENA!), ALE CHCIAŁABYM TEŻ OPRÓCZ SKRĘTNYCH POMPOWANYCH KÓŁ MIEĆ PRZEKŁADANĄ RĄCZKĘ, NO I ŻEBY WÓZEK NIE WAŻYŁ WIĘCEJ NIŻ 12 KG!!!PORADŻCIE CO WYBRAĆ MARTA
Obserwuj wątek
    • Gość: Gusiak Re: PORADŻCIE W SPRAWIE WYBORU SPACERÓWKI NA POMPOWNYCH KOŁACH!!! IP: *.* 15.03.02, 11:53
      Jestem właśnie po wyborze wózka - jeśli się chce mieć pompowane skrętne koła, przekładaną rączkę i lekki wózek - to niestety nie am czegoś takiego na rynku (jeszcze ;-) )Trzeba się zatem zdecydować, czy duże pompowane koła rzeczywiście muszą być skrętne, czy też mogą być "sztywne". Czy rączka faktycznie musi się przekładać, czy wózek musi ważyć 12 kg, czy może być trochę cięższy (bo jest winda, lub mieszkasz na parterze lub w domku).Raider ma skrętne koła, waży 11 kg, ale nie ma niestety przekładanej rączki. Spacerówka jest zawsze tyłem do mamy, gondolę można mocować przodem. Faktycznie kosztuje koszmarne pieniądze, ale to podobno Mercedes wśród wózków ;-)Ale duże, tylko nieskrętne koła mają też Inglesiny - i tu można już dziecię usadzać przodem i tyłem do mamy. Ale nie wiem ile ważą - dla portfela zapewne lżej. U mnie na wózek składała się rodzinka - moi Rodzice kupili spacerówkę Raidera - a my dokupiliśmy fotelik i nosidło. To była jedyna finansowa możliwość - bo faktycznie jest to drogaśna sprawa. Więc może takie rozwiązanie będzie dobre i dla Ciebie (w końcu i tak każdy będzie chciał kupić prezent - czemu się nie złożyć na wózek ;-) ). Pochodź jescze po sklepach, pomyśl, co jest dla Ciebie ważne. Powodzenia.
      • Gość: Kreska Re: PORADŻCIE W SPRAWIE WYBORU SPACERÓWKI NA POMPOWNYCH KOŁACH!!! IP: *.* 18.03.02, 23:08
        Przy tej wadze nie wyobbrażam sobie wózka bez skrętnych kół! Naprawdę pomagają. A dziecko najpierw śpi, a potem rozgląda się po świecie - ja zrezygnowałam z przekładanej rączki.Udanego wyboru, pozdrawiam, Magda
        • Gość: refi Re: PORADŻCIE W SPRAWIE WYBORU SPACERÓWKI NA POMPOWNYCH KOŁACH!!! IP: *.* 02.04.02, 10:36
          Ja mam Ridera AT bez skretnych kol i zareczam, ze lepiej sprawuje sie w terenie niz wozki ze skretnymi kolami (mam drugi). Zadnych problemow nie stwarza jego waga przy skretach, po prostu dobrze sie prowadzi. Ale z tym "mercedesem" to bym nie przesadzala poniewaz przed swietami sie zepsul. Moj maz twierdzi, ze to glupstwo ale zawsze.PozdrawiamRenata
          • Gość: krecik Re: PORADŻCIE W SPRAWIE WYBORU SPACERÓWKI NA POMPOWNYCH KOŁACH!!! IP: *.* 09.04.02, 08:31
            Słyszałam ,że Inglesiny Magnum są dobre-tylko cena 1200zł odstrasza potencjalnych nabywców.Używaną można kupić za 500-600zł,a z nimi nic się nie dzieje i po roku wyglądają i sprzwują się świetnie.
            • Gość: Just Re: PORADŻCIE W SPRAWIE WYBORU SPACERÓWKI NA POMPOWNYCH KOŁACH!!! IP: *.* 09.04.02, 12:10
              2 tygodnie temu kupilam spacerowke (ale mozna w niej wozic juz noworodki, jesli urodza sie wiosna/latem) 0-3 lat - firmy ABC Design. Sporo naszukalam sie czegos solidnego i mysle, ze bede zadowolona. Przednie kola sa podwojne i skretne (z mozliwoscia zablokowania), tylne wieksze i pojedyncze. 3 czy 4 (juz nie pamietam) regulacje lezenia/siedzenia - lacznie z zupelnie plaskim. A! Nowa kosztowala 800 zl. Moge nawet dac namiarki na sklep, w ktorym kupilamsmile Zawsze jestem bardzo zadowolona z zakupow u nich - zainteresowanym wiecej info na privasmile Pozdrawiam, Justyna i prawie polroczne Ulatkosmile
    • Gość: mostrowska Re: PORADŻCIE W SPRAWIE WYBORU SPACERÓWKI NA POMPOWNYCH KOŁACH!!! IP: *.* 18.04.02, 09:52
      My szukaliśmy wózka baardzo długo. Też miał mić wszystko, ale po rozmowie z kilku sprzedawcami i użytkownikami róznych wózków okazało się,że:-skretne kóka raczej przeszkadzają niz są pomocne-przekładana raczka nigdy nie jest zrobiona na tyle dobrze, że przy przekładaniu sie nie obluzuje, a przy bujaniu małego dziecka przecież nie powinna być rozklekotana-jeżeli wieziemy małe dzicko-wolelibyśmy je mieć z przodu i ono woli widzieć mamę, a jak już podrośnie to wolało by widzieć świat-tu przydatna jest możliwość montowania raz do przodu a raz do tyłu całego wózka.-ważne żeby był mocny, bo : jazda w terenie, składanie do samochodu i takie tam... rozwalaja jednak wózekI wybraliśmy....Emaliunga. PPpotwornie drogi, ale starczy na długo i jeżeli dba się o łozyskaw kókach (ma łozyska!!!) to starczy na długo i jeszcze mozna odsprzedać, a chętnych podobno nie brakuje.I jeszcze:-fajnie było by mieć drugie dziecko w najbliższym czasie (jeżeli zapomniało sie już trudy porodu oczywiście :o)) więc opcja doczepienia siedziska dla starszego dziecka była by mile widziana,-ma odczepiane kółka_ważne przy małym bagażniku.-budka cichutko chodzi-kółka nieskrzypią....I fajnie sie go używa. Łatwo się składa.Bardzo go lubię, bo jest naprawdę solidny.POzdrawiamMonika i Julinek
      • Gość: piesek Re: Emmaljunga IP: *.* 19.04.02, 11:43
        A czy moglabys podac jakies dokladniejsze informacje na temat twojego wozka? Jak nazywa sie model? Ile kosztuje? Czy na tym samym stelazu mozna moz=cowac tez gondole?bede bardzo wdzieczna :-)Agnieszka31
        • Gość: mostrowska Re: Emmaljunga IP: *.* 19.04.02, 15:16
          Emalijunga chyba nie ma wielu modeli-tańsze ą "zeszłoroczne" a drozsze-z tzw.nowej kolekcji. My kupiliśmy za 1600zł i gondole i spacerówkę. Jeżeli siechce mozna tez montować fotelik samochodowy.Gondola jest duża i wygodna. Szwedzi maja tylko ponure kolory dla swoich wózków-nam udało sie kupić granatowy z białym wnętrzem.Acha - mozna tu jeszcze łatwo ściągnąć materiał do prania.Monika i Julinek
      • Gość: Lia Re: PORADŻCIE W SPRAWIE WYBORU SPACERÓWKI NA POMPOWNYCH KOŁACH!!! IP: *.* 22.04.02, 21:44
        Jeszcze raz zabiorę tu głos. Ostatnie 2 dni - sobotę i niedzielę byliśmy na działce w lesie.Całe dwa dni mała Ania ( ma 6 mies.) spędziła w wózku! Jadła, spała,było OK. Muszę powiedzieć, że te duże pompowane kółka super się nadają na takie tereny.Generalnie jestem z wózka bardzo zadowolona. Ale uwaga! Złapaliśmy gumę .Wyważenie+wulkanizacja+pompowanie - kosztowało 3 zl ( w zakładzie oponiarskim samochodowym, miły pan potraktował nas ulgowo, bez kolejki) Dobrze, że zakład niedaleko, a mąż zajął się tym. A jednak troche kłopot.Koleżanka ma taki sam wózek ( chicco pick up), ale z sześcioma mniejszymi kółkami, przednie podwójne są skrętne-te przednie kółka praktycznie zawsze ma zablokowane. Muszę przyznać, że nasz, na większych 4 szprychlowych kołach, jest stabilniejszy i łatwiej się prowadzi w terenie.POza tym trochę lżejszy. Wiesz, też oglądaliśmy quinny i emmalijungę-te są zdecydowanie lepsze od chicco, ale cena... zaporowa. Moim zdaniem, jeżeli planujesz jeden wózek, a w przyszłości więcej dzieci - nie ma co się zastanawiać - kup bardzo porządny , ten z górnej półki, ze wszystkimi dodatkami( gondolką, śpiworkiem, ewentualnie fotelikiem i tp) POzdrawiam Lia.
    • Gość: Lia Re: PORADŻCIE W SPRAWIE WYBORU SPACERÓWKI NA POMPOWNYCH KOŁACH!!! IP: *.* 19.04.02, 18:06
      Jako drugi wózek kupiliśmy w na wyjazdy do lasu, na działkę ( i tam go trzymamy)chicco pick up st. moritz - polecam!. Jest solidny, mozna przewozić nawet noworodka, jest w środku szeroki. Jedyna wada - to ze nie ma przekładanej rączki, ale też uważam, że te po jakimś czasie obluzowują sie - i troche latają. Dodam, że cena nowego jest bardzo atrakcyjna, a używanego tym bardziej.
      • Gość: Irma Re: PORADŻCIE W SPRAWIE WYBORU SPACERÓWKI NA POMPOWNYCH KOŁACH!!! IP: *.* 20.04.02, 21:31
        A ja mam Quinny terenowy na dużych pompowanych kołach i jestem bardzo zadowolona. W wielu sytuacjach nam bardzo ułatwił życie, ale jedyną wadą tego wózka jest to, że gabarytowo zajmuje naprawdę bardzo dużo miejsca, np w samochodzie dlatego w tym celu, na stałe kupiliśmy zwykłą parasolkę, i teraz jest ok. A zresztą te wózki polecane są przez pediatrów i rehabilitantów, gdyż są podobno bardzo dobrze skonstruowane dla zdrowia i wygody dziecka. Pozdrawiam
    • Gość: tomibomi Re: PORADŻCIE W SPRAWIE WYBORU SPACERÓWKI NA POMPOWNYCH KOŁACH!!! IP: *.* 22.04.02, 14:03
      ...i racja... też się upieraliśmy przy tym wszystkim, bo to jest jedyny - póki co - wózek o takich właściwościach na rynku (stan sprzed pół roku)...ale... ..hmm cena jest faktycznie zabójcza......więc zdecydowaliśmy się na inny i nie mamy specjalnych powodów żeby żałować...ABC Design w wersji z pompowanymi kółkami ze szprychami, ale bez skrętnych przednich... (może służyć za gondolkę oczywiście nie ma szans z prawdziwą względem amortyzacji, ale... po włożeniu dodatkowego wkładu (mieliśmy od Emmaljunga)... i niedopompowaniu kółek nasza Weroniczka nie narzekała...) rozkłada się na płasko plus 3 stopnie regulacji, ma przekładaną rączkę, która oczywiście trochę sie rusza po czasie, ale nie wpływa to specjalnie na jakość prowadzenia wózka - natomiast możliwość regulacji rączki jest nietypowa rączka się tylko wysuwa a nie obraca Spisuje się rewelacyjnie w warunkach terenowych, w mieście przy różnej wysokości krawężnikach, składa się jedną ręką i nogą.... otwiera podobnie ... i mieści nawet bez zdejmowania kółek do bagażnika Samary, generalnie solidny i stabilny, ma własne pasy dla dziecka siedzącego i osłonę na nogi oraz regulowany podnóżek, koszyk, materiał granatowy z miękkimi wypustkami i wykończeniami, wszystko zdejmowalne do prania waży o ile dobrze pamiętam ok. 9 kgNatomiast znajomi kupili Raidera AT+ i generlanie też nie narzekają..poza... ciężarem...My szukaliśmy też dłuższy czas, z tym że wóżka od 0...i oto nasze wnioski:- opcją najlepsza są dwa różne gondolka później spacerówka- jeżeli już 2 w 1 do jednak nie porządna gondolka na kiepskim stelażu na spacerówkę lecz odwrotnie - najlepiej jakby spacerówka była podstawą i miała możliwość regulowania amortyzacji (takie wózki też już są) wpinania gondolki i ew. fotelika samoch.Co do konkretnych wózków to faktycznie Emmaljunga nazwałbym mercedecem (niektóre modele mają nawet klimęsmile)) tzn. wentylację od spodu wóżka w gondolce... ale i cenę....ale co do tematu czyli samej spacerówki to wybór byłby łatwiejszy choć jak zwykle cena stanowi konkretną zaporę...Po wielu poszukiwaniach znaleźliśmy kilka typów: Chicco Duo Air (dość cięzki), Chicco StMoritz, Raider AT/ AT+ i naszego ABC, ale było również kilka wózków polskich w tym Implast.. tylko kwestia solidności wykonania...Pozdrawiam.i popieramsmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka