Dodaj do ulubionych

fotelik na rower

IP: *.* 19.03.02, 13:07
kochaniod kiedy można bez obaw wozić dziecko na rowerowym foteliku?jaki fotelik wybrać? na co zwrócić uwagę?nasz synek za chwilę kończy 14 miesięcy i idzie wiosna, chciałoby się na wycieczkę.dziękuję za radybeata
Obserwuj wątek
    • Gość: jola2 Re: fotelik na rower IP: *.* 19.03.02, 13:20
      My kupilismy fotelik kettlera montowany na tył roweru, wczoraj odbyla sie pierwsza przejazdzka :)Fotelik ma regulowana wysokosc zaglowka, fajne podstawki na nozki, jest troche takie w stylu fotelika sam., ma porzadne 5 punktowe pasy i z tylu wielkie swiatlo odblaskowe, no oczywiscie dokupilismy kask. pozdrawiam i zycze milych przejazdek :hello:
    • Gość: kaasia Re: fotelik na rower IP: *.* 19.03.02, 23:06
      Ja zaczęłam wozić Anię na rowerze zanim nauczyła się sama chodzić, tj. w 11-tym miesiącu życia. Szło nam świetnie, Ania w ogóle się nie bała. A fotelik kupiłam taki normalny, na tył, 3-punktowe szelki, miejsce na nóżki - jak to fotelik. Ale uwaga - nie każdy fotelik pasuje do każdego roweru, czasem rama jest tak nachylona, że nie da rady zamocować fotelika, przekonałam się na własnej skórze czyt. rowerze.Pozdrawiam - Kaś
    • Gość: pestka Re: fotelik na rower IP: *.* 22.03.02, 13:07
      dziękuję za listy.dojrzewamy do zakupu.w grę wchodzi w zasadzie fotelik hamax. kettlera znalazłam tylko w niemieckim sklepie wysyłkowym quelle i jest zbyt drogi, ktoś tu na forum polecał roemera, ale tego nie można dostać.szukam w sklepach internetowych, bo mieszkamy w małym mieście i wybór jest fatalny.mam zatem jeszcze jedno pytanie i za chwilę zadam je na forum niezależnie od tego listu. otóż czy warto przepłacać ok. 100 zł za dodatkową funkcję fotelika, tj. za tegulację oparcia do tzw. pozycji relaksowej? czy często zdarza się waszym dzieciaczkom przysypiać podczas jazdy?mam wątpliwości, choć gdy pomyślę o dłuższej wyceczce na której moje dziecko będzie spało z wiszącą głową, to już nie wiem co zrobić.chciałabym dobrze wydać pieniądze.pozdrawiam mocno beata mama szymonka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka