Dodaj do ulubionych

Mercilon - wielka prośba!

01.12.06, 19:01
Witam. Dziewczyny mam do Was ogromną, trochę nietypową prośbę. Czy któraś z
Was mogłaby mi odsprzedać jedno opakowanie Mercilonu (albo receptę). Do mojej
lekarki jestem umówiona dopiero na początek stycznia (bo na ten rok już nie
ma refundacji z NFZ!!!) a tabletek starczy mi do połowy grudnia. A prawdę
mówiąc nie za bardzo uśmiecha mi się iść prywatnie (teraz przed Świętami mam
wiele innych wydatków). Z góry wielkie dzięki
Obserwuj wątek
    • mamaskarba Re: Mercilon - wielka prośba! 01.12.06, 20:48
      Ja mam do odsprzedania. Zostało mi jedno opakowanie, musiałam się przerzucić na
      harmonet, bo mercilon mi nie pasował
      • kotagus Re: Mercilon - wielka prośba! 03.12.06, 20:06
        > Ja mam do odsprzedania.

Ja bym Wam tylko delikatnie zwróciła uwagę, że sprzedawanie LEKÓW NA RECEPTĘ w
        obrocie pozaaptecznym jest ściganym w Polsce przestępstwem...
        • mamaskarba Re: Mercilon - wielka prośba! 03.12.06, 20:59
          I co, zgłosisz na policję?
          To nie jest handel lekami. Bez przesady. Dziewczyna w potrzebie a ja akurat mam
          na zbyciu jedno opakowanie.
          • kotagus Re: Mercilon - wielka prośba! 04.12.06, 06:58
            Żle mnie zrozumiałaś, i od razu (co gorsza) załozyłaś moje złe intencje.
            A ja akurat jestem farmaceutką i jestem świadoma prawa farmaceutycznego.
            Nie znasz kobiety, nie wiesz czy może stosować hormony w ogóle, znasz pewnie
            listę działań niepożadanych z ulotki, sprzedając taki lek komus (kogo nie znasz)
            stajesz się odpowiedzialna za wystąpienie ich potencjalnie nawet. Jeżeli nie
            prawnie (bo cię nikt "nie namierzy") to choć moralnie.

Ostatnio była "afera", że ktoś sprzedawał lek sprowadzany z Czech na
            odchudzanie. Znany w Polsce, lecz nie zarejestrowany. Sprzedawany był właśnie
            przez internet. Ta osoba ma dopiero kłopoty, a pewnie chciała dobrze...
            • mamaskarba Re: Mercilon - wielka prośba! 04.12.06, 11:41
              O tym nie pomyślałam, ale Mercilon jest w Polsce zarejestrowanym lekiem. A o
              tym, czy może stosować hormony, mógł nawet lekarz ginekolog nie sprawdzić. Tak
              jak w moim przypadku, bardzo dobry, znany we Wrocławiu lekarz na moją prośbę
              przepisał mi tabletki nie zlecając RZADNYCH badań, nie pytając nawet, czy mam
              cukrzycę itp. Wypisał ot tak od ręki, nie ostrzegając nawet o jakichkolwiek
              skutkach ubocznych, albo na co zwrócić uwagę, podczas ich brania... i tak
              wystąpiły u mnie silne migreny, mdłości, zawroty głowy i dobrze, że sama
              skojarzyłam te dolegliwości z Mercilonem. Po wizycie u tego lekarza
              powiedział: "te tabletki Pani nie pasują, spróbujemy teraz Harmonet..."
              • abit26 Re: Mercilon - wielka prośba! 04.12.06, 14:47
                Witam. Wiem, że leków na receptę ot tak nie można sobie sprzedawać. Ale ja te
                tabletki biorę od roku (przepisuje mi je moja ginekolog). Tak jak pisałam
                wcześniej nie udało mi się zarejestrować na grudzień a nie mam recepty.
    • abit26 Re: Mercilon - wielka prośba! 02.12.06, 10:18
      Dzięki bardzo, napisałam do Ciebie na priva
      • staszka1974 Re: też mam ! 04.12.06, 08:44
        • vibbeke Re: też mam ! 04.12.06, 23:30
          napisałam na priv
          • staszka1974 Re: odpisałam na priv! 05.12.06, 14:49

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka