03.12.06, 23:27
Pijecie?
Ja sceptyk jestem jesli chodzi o takie cuda, ale córka odkąd pije, choruje duuzo rzadziej. A jak juz coś złapie, mija błyskawicznie. Właśnie zaczęłam dawac synkowi (1,4) który po raz kolejny bardzo cięzko przechodzi infekcje. I po 2 dniach tez jakby lepiej..
W kazdym bądz razie chyba moge polecic, wzacniająco i uodparniająco.
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: Alveo 03.12.06, 23:49
      A co to takiego? Moja córka jest non stop chora, więc jestem już w pełnej
      rozpaczy.
      • coronella Re: Alveo 04.12.06, 00:04
        hm, to jest mieszanka zół, produkowana i rozlewana w Kanadzie.
        Duzo informacji jest na stronie: www.akuna.pl
        zanim sama zdecydowalam sie to kupic, wiele razy słyszałam od różnych osób pozytywne opinie.
    • molaj Re: Alveo 04.12.06, 00:18
      moja siorka po 2 tygodniowym piciu nie musiała brać wziewów (astmatyk), ja
      jutro ide na badania ze sobą i dziećmi a potem będziemy pić alveo.
    • pia_ Re: Alveo 04.12.06, 00:54
      A gdzie to można akupić?
    • mamadamianka Re: Alveo 04.12.06, 08:13
      Ja kupiłam na allegro. Mój smyk bierze już preparat alveo ok 3tyg.
      Zdecydowałam sie kupić , gdyz wiele dobrego o nim słyszałamsmile. ZObaczymysmile
      • gucci77 Re: Alveo 04.12.06, 08:32
        a są jakieś skutki uboczne, mozna tak po prostu podawać np. 2 latce?
    • monika78kr Re: Alveo 04.12.06, 08:33
      Odradzam kupowanie na allegro - dystrybutorzy nie maja pozwolenia na taki
      rodzaj sprzedazy, wiec istnieje prawdopodobienstwo, ze nie jest to oryginalny
      produkt. Rozmawialam kiedys na ten temat z pania wysoko postawiona w strukurze
      Akuny. Kilku moich znajomych pije Alveo i twierdza, ze pomaga im bardzo,
      rowniez dzieciom cierpiacym z powodu alergii.
      • mamadamianka Re: Alveo 04.12.06, 08:39
        preparat zawiera aloes i mieszanke ziół
    • coronella tylko nie allegro!!!!!!!!!!!!! 04.12.06, 09:05
      dziewczyny, przestrzegam przed kupowaniem na allegro!!!!!!!!!!!!!
      byłam własnie wczoraj na spotkaniu z przedstawicielami firmy, chciałam sie dowiedziec czegos więcej przed podaniem synkowi, i bardzo przestrzegali przed takimi zakupami. Bo jest mnóstwo podróbek!!! Leja jakąs barwiona wode do zuzytych butelek, albo inne swinstwo! Lepiej zaplacic troche wiecej i kupic u przedstawicie Alveo, lub w aptece. Jest to za drogie by kupowac cos niesprawdzonego!
      Jesli chodzi o Łódź i okolice to ja mam sprawdzona osobe od której kupuję.
      Więc moge kontakt podac.
      • leh7 Re: tylko nie allegro!!!!!!!!!!!!! 13.12.06, 05:26
        > dziewczyny, przestrzegam przed kupowaniem na allegro!!!!!!!!!!!!!
        > byłam własnie wczoraj na spotkaniu z przedstawicielami firmy, chciałam sie
        dowi
        > edziec czegos więcej przed podaniem synkowi, i bardzo przestrzegali przed
        takim
        > i zakupami. Bo jest mnóstwo podróbek!!! Leja jakąs barwiona wode do zuzytych
        bu
        > telek, albo inne swinstwo! Lepiej zaplacic troche wiecej i kupic u
        przedstawici
        > e Alveo, lub w aptece. Jest to za drogie by kupowac cos niesprawdzonego!
        > Jesli chodzi o Łódź i okolice to ja mam sprawdzona osobe od której kupuję.
        > Więc moge kontakt podac.
        >

Słuchaj "coronella" .... raczej opowiadasz bzdury sad( jak ktoś sprzedaje 100
        szt to powiedz SKĄD i gdzie nazbierał tyle butelek po 'Alveo' ... myślę że
        jesteś po prostu "ukrywajacym sie dystrybutorem" tak wynika z Twoich
        wypowiedzi tutaj
      • leh7 Re: tylko nie allegro!!!!!!!!!!!!! 13.12.06, 05:30
        coronella napisała:

> dziewczyny, przestrzegam przed kupowaniem na allegro!!!!!!!!!!!!!
        > byłam własnie wczoraj na spotkaniu z przedstawicielami firmy, chciałam sie
        dowi
        > edziec czegos więcej przed podaniem synkowi, i bardzo przestrzegali przed
        takim
        > i zakupami. Bo jest mnóstwo podróbek!!! Leja jakąs barwiona wode do zuzytych
        bu
        > telek, albo inne swinstwo! Lepiej zaplacic troche wiecej i kupic u
        przedstawici
        > e Alveo, lub w aptece. Jest to za drogie by kupowac cos niesprawdzonego!
        > Jesli chodzi o Łódź i okolice to ja mam sprawdzona osobe od której kupuję.
        > Więc moge kontakt podac.
        >
        >
        >

Słuchaj "coronella" .... raczej opowiadasz bzdury sad( jak ktoś sprzedaje 100
        szt to powiedz SKĄD i gdzie nazbierał tyle butelek po 'Alveo' ... myślę że
        jesteś po prostu "ukrywajacym sie dystrybutorem" tak wynika z Twoich
        wypowiedzi tutaj
        • coronella Re: tylko nie allegro!!!!!!!!!!!!! 13.12.06, 10:32
          dokładnie, jestem ukrywajacym sie dystrybutorem, widzisz jaka jestes odkrywcza od rana?? a pewnie i Ty masz cos na sumieniu, skoro tak cie oburzyl moj post
          a wiec uwaga cala Polska, po zdemaskowaniu mnie przez pania leh7, porzuccie allegro, za to walcie tłumnie do dystrybutora coronelli! bo coronella nie ma nic innego do roboty, tylko sprzedawac alveo!
          • agni71 Re: coronella 13.12.06, 21:50
            Az sobie zadałam trud odnalezienia twojej odpowiedzi z wątku o Amwayu. W
            swietle poniższego uważam, że cały ten wątek, przez ciebie założony, miał na
            celu zainteresowanie forumowiczek produktem, który będziesz sprzedawać:

"My własnie podpisujemy
            umowe współpracy z firma Akuna (po przetestowaniu produktu u siebie),
            sprzedająca preparat Alveo. I na kazdym kroku nam
            powtarzaja, nie sprzedawajcie produktu bez szczegółowego przeszkolenia nt
            stosowania, działania, itp. Bo to klient ma byc
            zadowolony, ze ma dobry produkt, a nie sprzedawca, ze zarobił pieniadze."

aga
            • coronella Re: coronella 13.12.06, 22:20
              tak, mialam zamiar zainteresowac i ciekawa bylam opinii, tylko ze ja nie mam zamiaru nikomu tego sprzedawac, bo nie mam na to czasu. a jesli juz ktos by chcial kupic, bo nie ma innego zrodla, to chetnie, za 110 zl, czyli za tyle, za ile ja kupuje.
              Czy wy na prawde nie macie innych zmartwien, tylko doszukiwania sie podtekstow?? Jesli tak, to zazdroszcze spokojnego zycia! Mnie by sie nawet nie chcialo czytac i analizowac watkow pod kątem: co autor miał na mysli.
              Ale co osoba, to inny sposob na zycie. Dlatego nie wchodze na emame, zeby nie czytac watków czepialsko-analizatorskich, ale i tu takich niemalo, niestety.
    • pia_ Re: Alveo 04.12.06, 09:29
      Dziewczyny, ale numer, coś mnie tknęło jak zobaczyłam tę butelkę - okazało się,
      że mam ten specyfik w spiżarni - rok temu moja "teściowa" dostała go tuż przed
      śmiercią. Butelka jest nieotwierana i ważna do końca stycznia, ale niestety nie
      mam żadnych papierów dotyczących dawkowania - papiery wyrzuciłam dawno temu.
      Jak mam to dawać dziecku 3-letniemu i sobie?
      • coronella Re: Alveo 04.12.06, 09:34
        0,4 ml pomnozone przez mase ciala
        jesli nie masz dolaczonej miareczki, to musisz poradzic sobie np strzykawka.
      • coronella Re: Alveo 04.12.06, 09:34
        a łyka sie rano, pół godz przed sniadaniem. Butelke trzymac w lodówce.
        • pia_ Re: Alveo 04.12.06, 09:47
          Mam miarkę z syropów, a młoda potrzebuje 6 ml wg tego wyliczenia. Dzięki
          wielkie Coronella. Zaczynamy od jutra i mam nadzieję, że coś to da, bo
          dzisiejszą całą noc walczyliśmy z gorączką u małej.
          • coronella Re: Alveo 04.12.06, 09:53
            no to powodzenia! Paweł dzisiaj dostał pierwsza dawkę.
            Aa, proponuje przez pierwsze dni dac polowe dawki, zeby nie bylo jakiegos szoku, czy cos takiego..
            Taka mądra jestem, bo jeszcze pamietam co wczoraj mówili na tym spotkaniu. I wlasnie cos takiego mówili, ze szczegolnie dzieciom, powinno dawac sie stopniowo. Czyli pierwsze 2 dni polowe dawki, a potem normalnie.
            • adypka Do coronella - prośba o adres dystrybutora... 05.12.06, 13:09
              w celu zamówienia tego preparatu.A mam jeszcze jedno pytanie, jak długo go
              stosować u 4-latka, aby były efekty?
              Juz miałam zakupić na allegro, ale wstrzymałam sie bo nie chce kupic bubla.
              Bardzo prosze Cie o adres/ telefon miejsca, gdzie prowadzą sprzedaz wysyłkową
              na mojego meila gazetowego: adypka&interia.pl.
              z góry dziekuję!
              Iwa
              • coronella Re: Do coronella - prośba o adres dystrybutora... 05.12.06, 13:28
                wysłałam.
    • sdomitrz Re: Alveo 04.12.06, 11:48
      A wiecie może czy jest możliwość sprawdzenia w centrali, czy dana osoba ma
      uprawnienia do dystrybucji Alveo?
      • mamadamianka Re: Alveo 04.12.06, 11:58
        przerazacie mnie- ja kupiłam na allegro....
        • sdomitrz Re: Alveo 04.12.06, 12:09
          Sądzę, że jeśli jest możliwość sprawdzenia Sprzedającego w centrali, to można
          od niego kupic i na Allegro. Z takim samym powodzeniem przecież nie znając
          nikogo osobiście mogłabym się naciąć na kogoś z trefnym towarem.
          Oczywiste jest, że każdy dystrybutor mający mniej zniżki, czyli tem kto nie
          może sprzedać Ci towaru za 110 zł będzie przekonywał, że kupować trzeba tylko i
          wyłącznie u niego, a wszystkie tańsze opcje to oczywiście podróba. Ale jest
          taka możliwośc, że ten kto sprzedaje duże ilości dostaje największe zniżki i
          stąd tak niska cena.
          • coronella Re: Alveo 04.12.06, 12:28
            nie , to niestety nie tak dziala. najnizsza cena za jaka moze kupic nawet najlepszy dystrybutor to 110 zł. tanszej opcji nie ma. jesli ktos sprzedaje taniej, to by musial sam doplacic, ale nie wiem po co. ja kupuje za 110 zł, od pewnej osoby, która w Alveo działa od niedawna. Wiec to tez chyba nie do konca jest tak, ze im wiecej sie kupi, tym taniej sie kupuje.
          • sdomitrz Re: Alveo 04.12.06, 13:21
            Najniższa cena to chyba jednak 105 zł, najwyższa - 175 (ze strony Akuny)
            Na Allegro chodzą po 110 zł (z tym że z tego trzeba zapłacić ok 5 zł prowizji
            za wystawienie i sprzedaż). Może są jakieś dodatkowe bonusy, bonifikaty,
            nagrody o których nie wiemy? A i tak trzeva się dowiedzieć, czy osoba która
            sprzedaje jest oficjalnym dystrybutorem, a potem robić wnioski...
    • molaj Re: Alveo 04.12.06, 16:25
      dziewczyny pamiętajcie jak będziecie pić alveo a bierzecie jakieś leki nawet te
      dożywotnio, to trzeba zmniejszyć dawke, bo wchłanialność leków jest lepsza a z
      czasem obejdziecie się bez nich, ja słyszałam o pani której nikt tego nie
      powiedział a brała prozak (nie wiem jak fachowo się go pisze) i zaspała
      wielokrotnie do pracy, o gościu który po 14-miesięcznej (dla każdego jest
      indywidualny czas)kuracji wyleczył się z alergii gdzie lekarze rozkładali ręce,
      o wyleczonych nowotworach, o 70-letnim dziadku, któremu w 60% zaleczyła się
      blizna na sercu po zawale itp, po prostu do wszystkiego w końcu pracowali nad
      tym 28 lat, żeby zioła nie wykluczały się nawzajem.
      przedawkować można jedynie wtedy, jeżeli nazwać to przedawkowaniem, gdy na
      początku zaczyna się od więcej niż jedna miarka (dla dorosłego)a ma się np.
      kamienie to można doprowadzić się do ostrego ataku (mówie o ekstremalnym
      przypadku), nawet można być chorym (coś jak przeziębienie) w końcu nosimy w
      sobie różne dolegliwości przez długie lata nie wiedząc o tym, przy alveo
      organizm się odtruwa i jakoś musi to wydalić w taki czy inny sposób i chce się
      trochę jeść (krótkotrwałe), dla diabetyków i trzymających linie jest alveo o
      smaku miętowym, różni się tylko od winogronowego że ma mniej węglowodanów.
      z tego co mi wiadomo to alveo był w sprzedaży kiedyś w aptekach, ale wycofali
      bo nikt o nim nie wiedział za dużo a jest drogi, nie schodził i dlatego jest
      sprzedaż bezpośrednia.
      • iwek33 Re: Alveo 04.12.06, 16:42
        W zeszłym roku kurację Alveo zafundowali sobie moi teściowie. Mama liczyła na
        zmiejszenie dużego guza tarczycy, niestety guz się powiększał i nie obyło się
        bez operacji, ale spadł jej cholesterol.
        Ja w tym roku zafundowałam dzieciom Bio Marine 570 (oczywiście po konsultacji z
        lekarzem)czyli olej z wątroby rekina. Niestety za krótko daję, by było widać
        długotrwałe efekty, chociaż mój trzylatek po rozpoczęciu kariery przedszkolaka
        dwa razy złapał katar i to wszystko.
      • zuzia_i_werka Re: Alveo 04.12.06, 17:04
        Dziewczyny wszystko ok pijcie Alveo bo najprawdopodobniej faktycznie pomaga ale
        litości-nie zmniejsza się dawek leków przyjmowanych na stałe bez konsultacji
        lekarskiej! A takie historie o super efektach świetnie się słucha ale trudno je
        zweryfikować-Prozac nie jest lekiem nasennym ani nawet uspokajaczem więc co ma
        Alveo do tego,ze ktoś zaspał? Blizna pozawałowa nie znika,może się wytworzyć
        świetnie działające krążenie oboczne ale zatkana tętnica na pewno się sama nie
        udrożni. Wszystko fajnie ale z umiaremsmile
        • coronella Re: Alveo 04.12.06, 17:55
          tak, w zupełności się z Tobą zgadzam, i też uważam za wielka głupotę to, co niektórzy wmawiają. O cudownym działaniu it.. A ciekawe skąd ta teoria o zmniejszeniu dawek?? Jak pisałam, ja byłam wczoraj na spotkaniu z przedstawicielami firmy Akuna, i nic takiego absolutnie nie mówili!!!! To nie jest lek, i nie wolno niczego robic bez kosultacji z lekarzem! A zwłaszcza własnie, zmieniania dawkowania leków! Sa też choroby, przy których Alveo jest wręcz niewskazane!
          Ja tez nie wierze w cudowne działanie tego specyfiku. Bo to jest suplement, nie lek! Ale ma w swoim składzie m.in aloes, i inne zioła działające osłonowo, poprawiające ogólnie wydolność, itp. więc pijemy. Ale bez wiary w nagłe, cudowne ozdrowienie

I rzeczywiście, ostroznie z radami, szczególnie odnosnie leczenia.
    • asiek.m coronella... 04.12.06, 23:21
      poproszę o dane Twojego dystrybutora.
      • scarlet26 Re: coronella... 04.12.06, 23:26
        ja też bardzo proszę o namiary na sprawdzonego dystrybutora tego suplementu.
        dziękuję z góry i pozdrawiam
      • coronella Re: coronella... 04.12.06, 23:31
        wyslalam na priv
        • patyk.od.zosi Re: coronella... 05.12.06, 20:01
          coronella,
          ja tez poprosze o namiary
          _______
          pozdr.,
          patyk
          • coronella Re: coronella... 05.12.06, 20:07
            wysłałam na gazetowy smile
    • olamad Re: Alveo 05.12.06, 19:53
      Moja córka pije Alveo od początku października i od tego czasu nie była ani
      razu poważnie chora. W jej przypadku jest to niesamowity postęp, bo do tej pory
      brała antybiotyk raz w miesiącu, albo nawet i częściej. Moja córka jest
      alergiczką i ma astmę i nie chciałabym tu głosić herezji, ale wydaje mi się ze
      jest lepiej. Nie oznacza to oczywiscie, że odstawiłam jej leki( tego bez
      porozumienia z lekarzem nie zrobię), ale nie musze jej dawac leków
      rozszerzajacych oskrzela - bierze tylko wziewny steryd. Jestem naprawdę
      pozytywnie zdziwiona działaniem Alveo - wypróbowałysmy juz dużo
      różnych "uodparniaczy", ale ten ma zdecydowanie najlepszy efekt.
      Polecam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka