Dodaj do ulubionych

odkurzacz Zelmer Elf.

IP: *.* 27.09.02, 19:09
Czy dobry jest ten odkurzacz Zelmer Elf? Wiem, że jest maleńki i poręczny-i własnie o to mi chodzi, bo mam już wielkiego Apollo 2000 i niestety jest on bardzo ciężki i trudno go używać na co dzień.Może któraś z Was ma doświadczenie w odkurzaniu Zelmerem Elf?Byłabym wdzięczna za opinię.
Obserwuj wątek
    • Gość: Trinity Re: odkurzacz Zelmer Elf. IP: *.* 27.09.02, 19:25
      Ja tez wole malutkie odkurzacze, mialam kiedys Philips Triathlon 2000 i tla mnie to byla meka odkurzac, a odkurzam prawie codzien...Sprawilam sobie wiec maly Elektrolux Xio i jestem w 100% zadowolona. Co do Elfa, o ktorym piszesz, to tez jest malutki. Ale Elfa nie wybralam, jakos nie lubie Zelmera.PS Ponoc nasze babcie mowiac Elektrolux, mialy na mysli odkurzacz, od lat uchodzily za najlepsze z tej firmy.Zwroc przy zakupie uwage nie tyle na moc, co na sile ssania.PozdrawiamRenata
      • Gość: Carmela Re: odkurzacz Zelmer Elf. IP: *.* 28.09.02, 13:52
        mam zelmer elf : tani i dobry na male miesdzkanko , lekki i maly :) po prostu zwykly odkurzacz
    • Gość: janeczka Re: odkurzacz Zelmer Elf. IP: *.* 30.09.02, 12:08
      Dzięki za informacje! Jeśli ktoś jeszcze chciałby napisać o Elfie-byłabym wdzięczna.
      • Gość: atunia Re: odkurzacz Zelmer Elf. IP: *.* 06.10.02, 08:13
        Zelmer niestety robi głupie kawały - nowsze wersje tego samego odkurzacza, inne typy worków itp. Mamy w domu Wodnika i właśnie Elfa. I w obu przypadkach taki sam problem, Wodniki są już nowsze, więc ciężko kupić worki na odpady stałe, Elfy mają nieco inne torebki papierowe... Do tego dochodzi jakoś(ć) Zelmera, ciężko wkładany worek papierowy, łatwo wyrzucić jeden z elementów, problemy z naprawami gwarancyjnymi - mama też skusiła się na elfa, nie zauważyła, że jakiś krzywy jest fabrycznie i potem serwis gwarancyjny żądał pieniędzy za naprawę, trzeba było odwoływać się do Zelmera, dopiero nakazali oddać pieniążki. Słowem - nie polecam i sugeruję jakieś małe i pewnie droższe, ale odkurzacze RENOMOWANEJ firmy zachodniej, Electrolux, Philips... W ogólnym rozrachunku może wyjść taniej.PozdrawiamAtunia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka