Dodaj do ulubionych

Numeracja bucików

IP: *.* 03.11.02, 10:53
Na dniach muszę kupić Emilce pierwsze "dorosłe" buty (do tej pory miała tylko takie z materiału, bez podeszw). I tu mam takie trochę głupiutkie pytanko - jak wygląda numeracja takich butów? Czy rozmiar=długość stópki w centymetrach czy jakoś inaczej?PozdrawiamAnia z Emilką (13 miesięcy)
Obserwuj wątek
    • Gość: ulcik Re: Numeracja bucików IP: *.* 03.11.02, 13:55
      Hej :)Na przykład buciki które ja sprzedaje mają następującą numeracje - wielkość w cmsmilerozmiar przybliżony wymiar stopy w cm 18 to 12 cm 19 to 12,66 cm 20 to 13,33 cm 21 to 14 cm 22 to 14,66 cm 23 to 15,33 cm Musisz zmierzyć stópkę i dodać trochę zapasu na skarpetkę .Pozdrawiamulcik
    • Gość: AniaB# Re: Numeracja bucików IP: *.* 03.11.02, 21:30
      Kupując buciki radziłabym Ci postawić dziecko na kartce papieru i obrysować stópkę, według tego zrobić patyczek. Ja zazwyczaj przymierzam bucik córeczce, aby sprawdzić, czy dobrze sie w nim czuje, a poza tym wkładam patyczek. Odpowiedni bucik to taki, który ma cm luzu przy duzym paluszku. Aha, i pamiętaj, że różne firmy mają różne numeracje. Udanych zakupów.
    • Gość: Monika_D Re: Numeracja bucików IP: *.* 03.11.02, 22:54
      hej Aniu!Nie wiem czy już kupiłaś Emilce buciki ale podpowiem Ci, że we wszystkich zimowych butach Bartka wyjmują się wkładki i możesz postawić stopę Emilki na niej i wtedy widać od razu ile za duże są butki.Pozdrawiam i udanych zakupówMonika z Olą, która ma jużkilka par butków
    • Gość: Rokitka Dziekuję :-) IP: *.* 04.11.02, 11:34
      Dziękuję bardzo za wszystkie podpowiedzi. W tym tygodniu Emilka dostanie nowe buciki :-)PozdrawiamAnia z Emilką (13 miesięcy)
      • Gość: miraska Re: Polecam sklep z butkami ortopeducznymi IP: *.* 06.11.02, 14:31
        Witaj. Napewno nie kupuj bucików duzo za dużych. Zależy jeszcze jakie to sa butki (zimowe kozaki czy butki po domu). Dzis byłam w sklepie kupić pierwsze butki do chodzenia dla mojej córeczki. Obsługiwała nas bardzo miła pani, która wytłumaczyła mi dlaczego bucikow nie powinno kupowac się za duzych. Stopa małego dziecka jest bardzo gietka i bucik musi wszedzie ładnie przylegac do stópki.Co innego dziecko, ktore już jest starsze!Podaje przykładowe ceny butków w sklepie ktory proponuje:Butki postępu sznurowane, skórzane w smyku 89zł - w sklepie, który proponuje 65zł.Sklep mieści sie przy ul. Baśniowej na Ochocie.pozdrawiamy Becia i Lila 11 m-cy.
      • Gość: miraska Re: Polecam sklep z butkami ortopedycznymi IP: *.* 06.11.02, 14:31
        Witaj. Napewno nie kupuj bucików duzo za dużych. Zależy jeszcze jakie to sa butki (zimowe kozaki czy butki po domu). Dzis byłam w sklepie kupić pierwsze butki do chodzenia dla mojej córeczki. Obsługiwała nas bardzo miła pani, która wytłumaczyła mi dlaczego bucikow nie powinno kupowac się za duzych. Stopa małego dziecka jest bardzo gietka i bucik musi wszedzie ładnie przylegac do stópki.Co innego dziecko, ktore już jest starsze!Podaje przykładowe ceny butków w sklepie ktory proponuje:Butki postępu sznurowane, skórzane w smyku 89zł - w sklepie, który proponuje 65zł.Sklep mieści sie przy ul. Baśniowej na Ochocie.pozdrawiamy Becia i Lila 11 m-cy.
      • Gość: miraska Re: Polecam sklep z butkami ortopedycznymi IP: *.* 06.11.02, 14:31

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka