Dodaj do ulubionych

Fotelik samochodowy Play a BBConfort Iseos

IP: *.* 05.11.02, 18:51
Witajcie,Musimy juz kupic wiekszy fotelik dla naszego szkraba czy mozecie nam poradzić?Ja uważam ze lepszy bedzie Play bo starcza do 25 kg i ma głębsze siedzisko od BBConfort, jest tez trochę tanszy.Z drugiej strony BB ma lepsze pasy i coś tam jeszcze czego nie pamiętam i starcza tylko do 18 kg.Proszę o rady uzytkowniczki tych 2 fotelików.A może znacie kogoś kto chce sprzedać używany oczywiście w 100% bezwypadkowy?Pozdrawiam i z góry dziekuje,Nujka
Obserwuj wątek
    • Gość: jagda Re: Fotelik samochodowy Play a BBConfort Iseos IP: *.* 05.11.02, 19:35
      Ostatnio byłam na etapie zakupu fotelika. Moja Natalka ma 10 miesięcy. Przejżałam chyba wszystkie posty na ten temat i zasięgnęłam porady w kilku sklepach (Łódź). Po ciężkich debatach wybrałam fotelik Maxi Cosi Priori i jestem z niego zadowolona. Wybór należy oczywiście do ciebie. Życzę powodzenia i namawiam do przeczytania postów.
      • Gość: Edyś Re: Fotelik samochodowy Play a BBConfort Iseos IP: *.* 06.11.02, 12:40
        Moja Karolinka ma troszkę ponad 6 miesięcy jest szczupła, ale bardzo długa 75 cm więc już miesiąc temu musielieśmy wymienić fotelik.Z poprzedniego bebe confort( model elios) byliśmy badzo zadowoleni. Zdecydowaliśmy więc, że kupimy Isosa. Podobały się na te rozsuwane boki i możliwość rozłożenia fotelika za pomocą gałki. Daliśmy zadatek w sklepie, ale nasz Iseos nie dojechał więc odebraliśmy zadatek ( czas naglił i w małym foteliku dziecko już nie było bezpieczne)i pojechaliśmy do innego sklepu. Byliśmy zdecydowani na Iseosa, ale pan w sklepie powiedział, że Isoos owszem najbardziej estetyczny i nowoczesny, ale najmniej bezpieczny. Powiedział też, że o 18 kg z Iseosa możemy zapomnieć, bo już 14kg trudno tam wcisnąć( czyli tak samo jak w eliosie moja mała waży niecałe 8 kg a barki już się nie mieściły)i ostrzegał przed wachlowaniem na boki mówiąc,że często się psują. Zapytaliśmy więc co poleca a pan polecił fotelik Playa do 25 kg. Długo się zastanawialiśmy, ale po wsadzeniu małej i w jeden i w drugi kupiliśmy Playa. Użytkujemy go miesiąc i co mogę o nim powiedzieć: moja mała go lubi a ja jestem zadowolona choć wiem, że gdybym miała Iseosa to zajmowałby mniej miejsca w samochodzie z tyłu. Jego jedyną wadą jest to,że trudno zdjąć tapicerkę do prania ( trzeba odkręcać śrubki). Zanim kupiłam swój fotelik namówiłam sąsiadkę na bebe conforta i ona też jest zadowolona chociaż mówi, że pasy ma kiepskie i trudno jej zapiąć malucha. Wybór należy do ciebie i napisz na co się zdecydowałaś. Pozdrawiam mama Karolinki
        • Gość: Nujka Kupilismy IP: *.* 09.11.02, 23:35
          Witajcie,Wybraliśmy Play"a.Mój maluch jest bardzo dużym bobasem i bałam się że szybko by wyrósł z Iseosa bo jest tylko do 18 kg a przy max.rozłożeniu był teraz w sam raz.W sklepie zresztą nam powiedzieli że te 18kg trzeba traktować z dużym przymróżeniem oka.Play jest do 25 kg i jest jakiś taki "milszy dla oka".Starsznie mi się spodobał i maluchowi też.Myśle że to jeden z najsolidniejszych fotelików na rynku.Acha, znalażliśmy sklep w Warszawie gdzie przy zapłacie gotówką dają 5% rabatu a i tak ceny są nie zawyżone.Przy małych zakupach może nie ma po co jeżdzić ale przy dużym zakupie np. wózka naprawdę warto.Można kupić maluchowi dodatkowo zabawkę.Dziękuje za rady i Pozdrawiam,Nujka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka