Dodaj do ulubionych

ABC Focus 2000

IP: *.* 19.02.03, 10:30
Hej!Nadal potrzebuje Waszej pomocy dot. wyboru wozka. Czy znacie moze wozek ABC Focus 2000? Jest teraz w promocji, bardzo tani i zastanawiam sie, czy nie ma wad, o ktorych wiedza tylko osoby, uzywajace go?Bardzo prosze, jesli znacie ten wozek, odezwijcie sie!Bardzo dziekujeMagdalenka
Obserwuj wątek
    • Gość: Kicia Re: ABC Focus 2000 IP: *.* 19.02.03, 15:05
      Hi,Jestem użytkowniczką takiego modelu. Ogólnie jest O.K., jednak piekielnie ciężki, coś ok.12 kilo. Mam drobne zastrzeżenia do resorów, wydaje mi się, że trochę za bardzo trzęsie, jednak nie mam porównania z innymi.Płowieje trochę tapicerka od słońca, jednak to przeszkadza mi najmniej. Poza tym to niezły solidny wózek. Jego zaletą dla nas jes: przekładana, regulowana na wysokość rączka (nadaje się dla wysokiego faceta, jako jeden z niewielu)) i skrętne przednie kółka - super wygoda. Jak widziałam moją kolezankę z bebecarem na zakrętach to było mi jej szkoda.Jeżeli masz jakieś pytania to pisz na priva.Pozdrawiam,Anita
      • Gość: monia Re: ABC Focus 2000 IP: *.* 20.02.03, 09:52
        Cześć!! Mam pytanie, gdzie można zobaczyć te wózki w internecie i jakie są ceny?? Pozdrawiam! Monia
        • Gość: magdalenka Re: ABC Focus 2000 IP: *.* 20.02.03, 12:44
          Monia!niestety, obawiam sie, ze juz nie znajdziesz tego wozka w sieci. Pewnie dlatego, ze nie jest juz produkowany i ciezko znalezc go w sprzedazy. Jesli jednak bys znalazla, daj znacpowodzenia, magdalenka
    • Gość: electra Re: ABC Focus 2000 IP: *.* 20.02.03, 10:18
      Cześć :-)))Ja jakby z "innej beczki". Chciałam podzielić się z Tobą, swoimi doświadczeniami w wyborze wózka. Jak rodziłam starszego synka ponad 8 lat temu, wybór wózków był naprawdę niewielki (były oczywiście firmowe, ale tamte ceny były realnie o wiele wyższe niż w tej chwili).W IV 2002 urodziłam drugiego synka, a że prawie całą ciąże albo leżałam w łóżku, albo w szpitalu nawet nie miałam możliwości porozglądać się za wózkami.I tak, po urodzeniu mój małżonek został upoważniony do zakupu wóżka.Pierwszy wózek jaki kupił, jeszcze szybciej musiał oddać ze względu na tak duży kąt pochylenia gondoli że mój Maciek prawie z niej wyleciał.Drugi wózek który kupił mam do tej pory, aczkolwiek pozostawia dużo do życzenia (mam już kupiony następny, tym razem firmowy - Graco i czekam do wiosenki żeby wreszcie wyjść z nim na dworek).I tak zrozumiałam wreszcie, że jak kupować wózek to tylko firmowy. Trzeba sprawdzić wszystkie opcje za i przeciw.Przede wszystkim wózek nie może być ciężki (mój teraźniejszy jest koszmarny, każda podróż autobusem to nieziemski wysiłek aby go tam wnieść).Resory muszą być bardzo dobre (przecież ma służyć ok. 3 lat). Musi się dobrze prowadzić i być zwrotny, ponieważ nasze chodniczki pozostawiają wiele do życzenia.Przekładana rączka też się przydaje.Gdybym teraz miała wybierać, napewno kupiłabym na początku jakiś dobry, firmowy wózek, oszczędziłabym sobie nerwów i przede wszystkim kosztów (tak musiałam kupić 2 wózki.Pozdrawiam :-))Życzę miłego wybierania :-))Aga
    • Gość: monia Re: ABC Focus 2000 - do magdalenki IP: *.* 20.02.03, 15:28
      Hej! Skoro mówisz, że marne szanse obejrzenia tego wózka w sieci, to może orientujesz się czy gdzieś we Wrocławiu jest do "dotknięcia" ?? monia
      • Gość: magdalenka Re: ABC Focus 2000 - do magdalenki IP: *.* 20.02.03, 16:30
        Moni!Nie mam pojecia, ale sprobuj wejsc na strone www.mini-maxi.pl, stamtad sciagnij sobie liste sklepow z Wroclawia i obdzwon je. Tak chyba bedzie najszybciej.Udanego polowaniamagdalenka
    • Gość: karolinak-s Re: ABC Focus 2000 IP: *.* 25.02.03, 00:33
      Ja mam podobny, ale bez skretnych kol (pompowane). Uzywamy go ponad 2 lata ekstremalnie - las, goy, jeziora itd. Mysle, ze gdyby producent wiedzial co z nim robilismy toby sie zlapal za glowe.Cos sie jednak zepsulo - regulowanie oparcia, choc z mojej winy - ten wozek trzeba zupelnie plasko rozlozyc jak sie go sklada. Nie bylam dosc staranna i regulacja sie wygiela, ale mimo to naprawiono mi wozek za darmo. Ostatnio zlamal sie jeden resor, ale na prawde nie moge miec do niego pretensji. Acha i wozek mieszkal na balkonie, bo po powrocie ze spaceru dziecko bylo wystawiane jeszcze na spanie na balkon zwlaszcza jak lalo, wiec duzo przebywal w wilgoci, troche szprychy zardzewialy ,ale poza tym OK. Jest ciezki, ale ja go nie musialam na szcescie nosic, jezdze metrem a tam sa windy a do autobusu zawsze ktos mi pomagal go wlozyc. Przekladana raczka jest super. Material plowieje na sloncu, ale mi to zupelnie nie przeszkadza. Duzy wytrzymaly koszyk, sporo miejsca dla dziecka.
      • Gość: aneczkaw Re: ABC Focus 2000 IP: *.* 02.03.03, 00:38
        jestem użytkowniczką focusa gsl i nie wiem jak wygląda ten o którym piszesz ale moim zdaniem to solidne wózki mój jest bardzo ciężki ale idealnie się prowadzi jest solidnie wykonany i podobno się nie psuje (tak powiedziała mi koleżanka która pracuje w sklepie z wózkami)pozdrawiamania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka