Dodaj do ulubionych

Emmaljunga, Bebecar - waga

IP: *.* 21.02.03, 09:43
Bardzo dokładnie przeglądałam forum w poszukiwaniu informacji na temat zakupu wózka dla noworodka. Jestem zdecydowana na zakup wózka Emmaljunga na podwoziu Clasic lub Bebecat Tracker. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz - wiem, że oba mają pompowane koła, co oczywiście odpowiednio odbija się na wadze wózka, ale producent Emmaljungi podaje, że wózek z gondolą waży ok 12 kg, a producent Bebecara, że Tracker z gondolą to ok 17 kg. Dla mnie jest to zasadnicza różnica - mieszkanie w kamienicy na 3 piętrze bez windy. Prosiłabym o odpowiedź ewentualne użytkowniczki obu modeli wózków, czy faktycznie tyle każdy z nich waży i jak się sprawują. Z góry serdeczne dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: dta Re: Emmaljunga, Bebecar - waga IP: *.* 21.02.03, 10:45
      Jeżeli rzeczywiście mieszkasz na 3 piętrze bez windy to zapomnij o Bebecarze. Jestem szczęśliwą posiadaczka takiego wózka i strasznie się cieszę, że mieszkam na parterze. Wózek jest rzeczywiście ciężki. Ja sama nie uniosłabym całego wózka. Znosiłam go na raty, tzn. najpierw stelaż, a potem gondolę z Łukaszkiem. Teraz już bym nie udźwignęła go z gondolą, i gdyby nie pomoc, którą mam musiałabym 3 razy wracać się do domu - strasznie męczące.Z drugiej jednak strony, nie wiem czy Emmaljunga jest znowu taka dużo bardziej poręczna. Pewnie i tak nie będziesz znosić jej za jednym razem. Zobacz czy gondola łatwo się zdejmuje - w Bebecarze bardzo łatwo. Innym plusem Bebecara jest to, że stelaż po złożeniu sam stoi (tzn. nie musi mieć podparcia, bardzo pozytywna cecha)i zajmuje w sumie niezbyt wiele miejsca jak na taki duży wózek.Innym aspektem jest to, ze z jego budowy wynika, ze jest to wózek spacerowy zaadaptowany do gondoli, co nie jest takie złe, biorąc pod uwagę, że z gondoli korzysta się 6 m-cy, a potem półtora roku ze spacerówki, która tu jest dosyć duża, więc dziecko z niej prędko nie wyrośnie. Noworodkowi i małemu niemowlakowi i tak jest wszystko jedno jaki ma wózek. Najlepiej żeby trząsł, bo się lepiej śpi!Co do wagi, to pamiętaj im cięższy wózek tym bezpiedzniejszy dla dziecka, ale przy trzecim piętrze bez windy trzeba poszukać kompromisu. Wiem, że podobne do Bebecara są wózki Quinny, w wersji dla noworodka jest aluminiowa konstrukcja stelaża - na pewno jest lżejszy od stalowej, a co do Emmaljungi to słyszałam, że jest to bardzo fajny wózek.... Ciekawa jestem na co się zdecydujesz, daj znać.Pozdrawiam, Dorota
    • Gość: jzaprzalska Re: Emmaljunga, Bebecar - waga IP: *.* 21.02.03, 17:27
      Bardzo proszę użytkowników wózków Emmaljunga o odpowiedź, czy faktycznie ważą one ok. 12 kg wraz z gondolą ??. To dla mnie bardzo ważne. Dzięki
      • Gość: jl101 Re: Emmaljunga, Bebecar - waga IP: *.* 21.02.03, 18:06
        na stronie www.emmaljunga.se znajdziesz wszystko.justyna
      • Gość: Monika_D Re: Emmaljunga, Bebecar - waga IP: *.* 21.02.03, 21:35
        hej ja mam wózek emmaljunga i z gondolą waży niecałe 12 kg, dokładne informacje znajdziesz: www.familyshop.com.pl Na temat tego wózka trochę się wypowiedziałam (i nie tylko ja) na forum zakupy w poscie najlepszy wózek dla noworodka zajrzyj tu: http://forum.edziecko.pl/download_thread.php?site=edziecko&bn=edziecko_zakupy&thread=1043613698.Bardzo polecam Ci ten wózek. Jeśli masz jakieś pytania to pisz.pozdrawiamMonika
    • Gość: E.T. Re: Emmaljunga, Bebecar - waga IP: *.* 21.02.03, 21:41
      Ja sie podpisuje pod postem poprzedniczki na temat wozka Bebecar. Doloze tylko ze dzieki duzym pompowanym kolom wozkiem mozna po schodach latwo wjezdzac i zjezdzac (nawet w pozycji zlozonej, no i oczywiscie bez dziecka wewnatrz) i ciezar nie jest tak odczuwalny.
    • Gość: @!@ Re: Emmaljunga, Bebecar - waga IP: *.* 24.02.03, 17:10
      szczerze mowiac nie wazylam swojego wozkasmile) i nie wiem czy wazy naprawde 12 kgmieszkam na 4 pietrze bez windy i kola i gondole nosze osobno - kolka latwo sie zdejmoja i latwo zakladajagondole tez latwo zdejmoje sie i zaklada na stelarzale generalnie to ciezki wozek - na plastikowych kolkach jest znacznie lzejszy ale dla mnie nie do zaakceptowania - jezdze po wertepach i po lesie i na plastikowych kolkach nie dalabym rady
    • Gość: adix Re: Emmaljunga, Bebecar - waga IP: *.* 24.02.03, 18:07
      ten wózek to rewelacja!!! moja żona chcchciała chicco, ale po kilu dniach przestala być na mnie zła, że kupiliśmy ten wózek. Jest faktycznie lekki, ale przy tym b. solidny. Aktualnie mam do sprzedania wózek trzyfunkcyjny (gondola, spacerówka, auto-fotelik) marki Emmaljunga. Jest to limitowana seria, kolor jasny szary z ciemnoszarymi wykończeniami w "literki" (b. efektowny). Fotelik granatowo-szary. Ma aluminiowy stelaż (lekki!), pompowane koła na łożyskach (bardzo ciche i lekko chodzą). Wyposażenie: komplet pościeli, śpiworek, osłona na nogi, torba, parasolka, pokrowiec przeciwdeszczowy, wypełnienie fotelika dla niemowląt. Możliwość przełożenia spacerówki tyłem lub przodem do kierunku jazdy. Stan idealny. Cena całości w sklepie wynosiła ok. 2700 PLN (W-wa, lipiec 2001). moja cena (do negocjacji) 1300 PLN.adix@hoga.pl
      • Gość: jzaprzalska Re: Emmaljunga, Bebecar - waga IP: *.* 24.02.03, 19:07
        adix (Tata Pati). Napisałam do Ciebie e-maila na priva. Bardzo proszę o odpowiedź. Dzięki !
        • Gość: adix Re: Emmaljunga, Bebecar - waga IP: *.* 26.02.03, 10:47
          Ogłoszenie jest już nieaktualne. Dziekuję wszystkim za zainteresowanie i pozdrawiam.
      • Gość: adix Re: Emmaljunga, Bebecar - waga IP: *.* 26.02.03, 10:48
        Ogłoszenie jest już nieaktualne. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i pozdrawiam.Adam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka