20.12.06, 13:30
chcemy kupic nowa kuchnie z calym sprzetem tzn lodowka,kuchenka ,zmywarka no
i szafki .Czy wiecie ile mniej wiecej trzeba przeznaczyc na to kasy?
Obserwuj wątek
    • wiktorka99 Re: kuchnia 20.12.06, 13:39
      hmmm wiesz wszystko zalezy mozesz wydac 10 tys a mozesz i 100 tys zalezy jaki
      chcesz standard jaki sprzet marka jaka wielkosc kuchnii?????? pytan jest wiele
    • alojw Re: kuchnia 20.12.06, 13:48
      Ja będę miała montowaną kuchnię w czwartek po świętach. Koszty:
      meble 12 000
      okap 1900, lodówka 1600, płyta gazowa 700, piekarnik 1600, zlew 1100, zmywarka
      2500. Wszystko zależy od tego z czego są meble (u nas drewno, chyba najdroższa
      opcja). Również dużo zależy od sprzętu. My orócz zmywarki wszystko mamy chyba w
      rozsądnych cenach. Napisz ile możesz przeznaczyć i jakie są twoje pczekiwania.
    • wiktorka99 Re: kuchnia 20.12.06, 13:49
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=124
      moze tutaj znajdziesz fachowa pomoc
      • wi0la Re: kuchnia 21.12.06, 11:30
        no wlasnie o to chodzi ze nawet nie wiem jakie duze jest pomieszczenie gdzie
        kuchnia ma byc.Dopiero ujrzymy to w styczniu gdyz sie przeprowadzamy.W
        Niemczech juz za 2 tys eur mozna kupic kuchnie,ale nie kupie tutaj bo musi
        pasowac do mieszkania.
        Ile chce przeznaczyc w sumie to nie wiem ale 16tys to za duzo jak dla mnie.
        Meble nie musza byc z drewna (moga byc drewnopochodne )sprzet warto by bylo by
        byl klasy A ale nie musi byc to znana firma.
        Wiem ze tak ciezko cos powiedziec ,ale dzieki za odzew
        • alojw Re: kuchnia 21.12.06, 13:11
          Duże znaczenie ma jeszcze miejscowość gdzie mieszkasz. Niestey ceny warszawskie
          dużo wyższe niż gdzie indziej. Zawsze można zrobić z mdf i wtedy jest znacznie
          taniej. U nas też miało być max 10000 tysięcy, ale to co nam się podobało
          niestety kosztowało drożej.
          • wi0la Re: kuchnia 21.12.06, 13:27
            bedziemy mieszkac na Dolnym Slasku w Kamiennej Gorze.
            W styczniu jedziemy tam i bedziemy widziec mieszkanie,wtedy zmierze
            kuchnie,zobacze jaki rozklad i byc moze ze kupie w Niemczech bo chyba jednak
            wychodzi taniej .Dzis ogladalam reklamy z ofertami kuchni i wyszlo ze ze
            wszystkim mozna kupic za 1600eur.
            Zobaczymy..
            Dzieki za pomoc
            • alojw Re: kuchnia 21.12.06, 13:35
              Wiesz co w tych okolicach napewno ceny są niższe niż w Warszawie. Więc
              podejrzewam, że w tej cenie znajdziesz coś. Co do sprzętu agd to polecam zakupy
              przez internet. Ceny dużo niższe niż w normalnych sklepach. Ja osobiście
              polecam sklep www.electrobox.pl
            • wiktorka99 Re: kuchnia 21.12.06, 13:40
              1800 euo cała kuchnia z wyposazeniem? to rzeczywiscie bardzo tanio , bo u nas
              za sam sprzet to chyba minimum 6 tys trzeba wydac (lodowka 2 tys, zmywarka 1,8
              tys, piekarnik , plyta okap z 2 tys) kupujac tani sprzet dwa razy mozna stracic
              a gdzie meble kuchenne
              ja mysle ze takie minimum to jak pisza dziewczyny 10-15 tys
              • alojw Re: kuchnia 21.12.06, 14:21
                Lodówka 2000? to chyba przesada, owszem warto zainwestować w dobry sprzęt, ale
                nie musi być to odrazu bosch.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka