wi0la 20.12.06, 13:30 chcemy kupic nowa kuchnie z calym sprzetem tzn lodowka,kuchenka ,zmywarka no i szafki .Czy wiecie ile mniej wiecej trzeba przeznaczyc na to kasy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiktorka99 Re: kuchnia 20.12.06, 13:39 hmmm wiesz wszystko zalezy mozesz wydac 10 tys a mozesz i 100 tys zalezy jaki chcesz standard jaki sprzet marka jaka wielkosc kuchnii?????? pytan jest wiele Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: kuchnia 20.12.06, 13:48 Ja będę miała montowaną kuchnię w czwartek po świętach. Koszty: meble 12 000 okap 1900, lodówka 1600, płyta gazowa 700, piekarnik 1600, zlew 1100, zmywarka 2500. Wszystko zależy od tego z czego są meble (u nas drewno, chyba najdroższa opcja). Również dużo zależy od sprzętu. My orócz zmywarki wszystko mamy chyba w rozsądnych cenach. Napisz ile możesz przeznaczyć i jakie są twoje pczekiwania. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorka99 Re: kuchnia 20.12.06, 13:49 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=124 moze tutaj znajdziesz fachowa pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
wi0la Re: kuchnia 21.12.06, 11:30 no wlasnie o to chodzi ze nawet nie wiem jakie duze jest pomieszczenie gdzie kuchnia ma byc.Dopiero ujrzymy to w styczniu gdyz sie przeprowadzamy.W Niemczech juz za 2 tys eur mozna kupic kuchnie,ale nie kupie tutaj bo musi pasowac do mieszkania. Ile chce przeznaczyc w sumie to nie wiem ale 16tys to za duzo jak dla mnie. Meble nie musza byc z drewna (moga byc drewnopochodne )sprzet warto by bylo by byl klasy A ale nie musi byc to znana firma. Wiem ze tak ciezko cos powiedziec ,ale dzieki za odzew Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: kuchnia 21.12.06, 13:11 Duże znaczenie ma jeszcze miejscowość gdzie mieszkasz. Niestey ceny warszawskie dużo wyższe niż gdzie indziej. Zawsze można zrobić z mdf i wtedy jest znacznie taniej. U nas też miało być max 10000 tysięcy, ale to co nam się podobało niestety kosztowało drożej. Odpowiedz Link Zgłoś
wi0la Re: kuchnia 21.12.06, 13:27 bedziemy mieszkac na Dolnym Slasku w Kamiennej Gorze. W styczniu jedziemy tam i bedziemy widziec mieszkanie,wtedy zmierze kuchnie,zobacze jaki rozklad i byc moze ze kupie w Niemczech bo chyba jednak wychodzi taniej .Dzis ogladalam reklamy z ofertami kuchni i wyszlo ze ze wszystkim mozna kupic za 1600eur. Zobaczymy.. Dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: kuchnia 21.12.06, 13:35 Wiesz co w tych okolicach napewno ceny są niższe niż w Warszawie. Więc podejrzewam, że w tej cenie znajdziesz coś. Co do sprzętu agd to polecam zakupy przez internet. Ceny dużo niższe niż w normalnych sklepach. Ja osobiście polecam sklep www.electrobox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wiktorka99 Re: kuchnia 21.12.06, 13:40 1800 euo cała kuchnia z wyposazeniem? to rzeczywiscie bardzo tanio , bo u nas za sam sprzet to chyba minimum 6 tys trzeba wydac (lodowka 2 tys, zmywarka 1,8 tys, piekarnik , plyta okap z 2 tys) kupujac tani sprzet dwa razy mozna stracic a gdzie meble kuchenne ja mysle ze takie minimum to jak pisza dziewczyny 10-15 tys Odpowiedz Link Zgłoś
alojw Re: kuchnia 21.12.06, 14:21 Lodówka 2000? to chyba przesada, owszem warto zainwestować w dobry sprzęt, ale nie musi być to odrazu bosch. Odpowiedz Link Zgłoś