22.12.06, 17:35
jak w temacie przed zakupami w sklepie bobomarket. Oglaszaja ze zamawiajac przed 18 grudnia dostaniemy paczke na swieta no i zaczyna sie...Paczki brak daja mi numer firmy kurierskiej. Dzwonie tam chociaz nie powinnam i jestem zwodzona az w piatek wieczorem dowiaduje sie ze mam sama odebrac paczke z ich oddzialu odleglego o 60 km. Kiedy sie buntuje dowiaduje sie ze mojego terenu nie obsluguja chociaz dzien wczesniej jeszcze twierdzili ze tak. Bobomarket a dokladnie ich pracownica skarzy sie MI ze maja klopot z ta firma i co mam jej wspolczuc? Dziecko zostalo bez prezentu a nie zamawialam grzechotki tylko dosc droga zabawke w imieniu matki chrzestnej i wozek spacerowy,wiec zamowienie konkretne. Nie ma przepraszam nie ma ze jakos postaraja sie rozwiazac sytuacje po prostu radz sobie sam i spedz pol dnia przy tel a moze cos ci sprzedadza ale jak przejedziesz 60 kilometrow i odbierzesz. To sie nazywa sklep internetowy!!! Ostrzegam wszystkie mamy i wyzalam sie przy okazji...
Obserwuj wątek
    • ewa-ewa Re: ostrzegam 22.12.06, 17:40
      to npisz dfo nich ze rezygnujesz, i kup w sklepie, oddadzą Ci pieniądze, jak
      tak wyszło.
      • zoszszka Re: ostrzegam 22.12.06, 17:45
        rezygnuje rezygnuje tylko zal bo mieszkamy na wsi i jutro zamiast przygotowac sie do swiat trzeba ruszac po prezent i dodatkowo wozkow spacerowych u nas w najblizszym miescie brak. Po swietach lecimy z synkiem do meza i na lotnisku bedzie sodoma i gomora bez spacerowki.
        • umasumak hmmm 22.12.06, 18:16
          Ty lepiej podaj nazę firmy kurierskiej. Bobomarket, podając datę, do której
          realizuje zamówienia przed świetami, opierał się na umowie partnerskiej jaką
          zawarł z firmą kurierską. Jeżeli przesyłka nie została dostarczona, jest to
          wina firmy kurierskiej. I nie rozumiem, dlaczego wy macie jechać? Przecież
          kurierzy jutro pracują.
          • zoszszka Re: hmmm 22.12.06, 18:37
            a prosze uprzejmie
            www.gls-poland.com
            to ich strona.
            Dowiedzialam sie takze, ze oni nie pracuja w soboty, a dodatkowo
            kiedy zapytalam jaki mieli problem z adresem pan powiedzial, ze paczka lezy na dnie kosza i on nie bedzie jej wyciagal sad
    • paskowka1973 Re: ostrzegam 22.12.06, 19:37
      Miałam to samo z Masterlinkiem. I zrezygnowałam z zakupu, ale co starciłam (
      nerwy i kasa na telefony) to starciłam. I musiałam kupić później. I moge im
      naskoczyć co najwyżej, bo paczka szła na koszt nadawcy.
    • iwonag25 malo tego 22.12.06, 20:57
      kiedys rowniez cos zamawialam. Zadzwonili (ze stolicy), ze paczka czeka u nich
      w magazynie do odbioru, a ze bylam wtedy jeszcze mloda i glupia to jechalam
      50km po ta paczke i...na miejscu okazalo sie, ze musze jeszcze zaplacic 32zl!!!
      Nie pamietam dokladnie jak to bylo, zrezygnowalam zaraz z tego kuriera i do
      dzis gdy widze ta nazwe to omijam wieeelkim kolem.
      • mika_p Re: malo tego 22.12.06, 22:08
        No, to już po twoim stresie, marka "Stolica" już nie istnieje smile
    • anik801 Re: ostrzegam 22.12.06, 22:06
      Też miałam problem z przesyłką kurierską,ale z allegro.Ponoć miało być bardzo
      szybko,a jakoś czekałam tak samo długo jak się czeka na przesyłkę pocztową.
      Dopominałam się u sprzedającej,bo bardzo mi się śpieszyło.A kobieta zamiast to
      załatwić to podała mi numer do kuriera.Jeszcze musiałam stracić na telefon,żeby
      usłyszeć,że dziś już nie zdążą.W końcu przyjechali,ale nie mogę powiedzieć,że
      była to przesyłka ekspresowa!
      • babie_lato1 Re: ostrzegam 23.12.06, 21:35
        Mam identyczną sytuację - od 12. grudnia czekam na łóżeczko z allegro. Jak ich
        zmonitowałam, zwalili winę na kuriera. Zero przeprosin czy tłumaczeń - mam się
        sama dobijać do tego kuriera. Dzwoniłam - wciąż zajęte. Całe szczęście, ze za
        pobraniem, więc kasy nie straciłam, ale łóżeczka nie mam i wnerwiona jestem na
        maksa sad A firma reklamuje się na allegro, że towar dociera tego samego dnia -
        tym mnie skusili. Niepoważni i tyle.
    • fordka1 Re: ostrzegam 22.12.06, 22:23
      Nie rozumiem, co tu jest winny bobomarket. Cięgi powinien dostać kurier.
      Zadzwoniłabym do niego i poprosiła o numer jego szefa, a do tego zrobiłabym
      taki raban, ze nawet w I dzien Świąt by mi ją dostarczyli.
      Jak widac ludzie nie szanują pracy.
      • zoszszka Re: ostrzegam 23.12.06, 13:46
        bede jednak sie upierac jezeli chodzi o wine sklepu bobomarket. Po pierwsze gdybym sie nie zainteresowala losami paczki przed swietami dziecko zostaloby bez prezentu-pracownik z ktorym rozmawialam po raz pierwszy, mial w komputerze informacje do kuriera, ze jest problem z adresem. Czemu wiec nie zadzwonil tam i nie sprawdzil o co chodzi? Mogl zadzwonic do mnie i upewnic sie co do tego adresu-tylko ze mam wrazenie, ze przed swietami ci z firmy kurierskiej sobie powiedzieli qrde nie chce mi sie zapitalac po jakis wioskach wpisze, ze zly adres i juz (adres ktory mi podawali byl prawidlowy jak najbardziej)
        Natomiast sklep oglaszajac na stronie glownej, ze dostarcza paczki na terenie calego kraju, i ze jezeli zamowie przed 18tym dostane paczke przed wigilia wedlug mnie ponosi cala odpowiedzialnosc za taka sytuacje. Zrzucanie winy na kuriera jest dla mnie smieszne bo co mnie obchodzi ze oni maja problem z kurierem (jak twierdza od dawna) to niech przestana z nim wspolpracowac zmienia firme kurierska cokolwiek. Zero odpowiedzialnosci ktos tam zawinil my umywamy rece radz sobie kobieto sama wis na telefonie a my nawet nie powiemy przepraszam bo to przeciez nie wina sklepu online ze klient powinien jechac 60km po paczke dzien przed wigilia...Paranoja.
    • pamelia Re: ostrzegam 23.12.06, 22:57
      No co wy kobiety?! jasne że winny jest bobomarket! Jak reklamuję buty to u
      sprzedawcy a nie bezpośrednio producenta czy tego kto je transportował bo to ze
      sprzedawcą "zawarłam umowe" - czyli kupno-sprzedaż. Jak kupuję w sklepie
      internetowym to mnie nie obchodzi z kim oni maja umowę na dostawę towaru.
      A w bobomarkecie robiłam kilka razy zakupy i na szczęście taka sytuacja mnie
      dotąd nie spotkała.
      • dyzurna Re: ostrzegam 25.12.06, 15:14
        tez kiedys mialam przeboje z kurierem, chodzilo o suknie slubna. umowa byla ze
        ma byc do godz 12 nastepnego dnia,za taka opcje zaplacilam.
        suknie otrzymalam o 15 - i reklamowalam przesylke. otrzymalam caly zwrot kasy
        chyba 80 zl to bylo.
        • gabrysia_s Re: ostrzegam 25.12.06, 21:33
          dyzurna napisała:

> tez kiedys mialam przeboje z kurierem, chodzilo o suknie slubna. umowa byla ze
          > ma byc do godz 12 nastepnego dnia,za taka opcje zaplacilam.
          > suknie otrzymalam o 15 - i reklamowalam przesylke. otrzymalam caly zwrot kasy
          > chyba 80 zl to bylo.

Ale kupujaca nie zawarła umowy z GLS tylko z Bobomarketem i tylko Bobomarket
          może złożyć reklamację - dla GLS nie jest stroną, tylko odbiorcą przesyłki.
          Jeśli sklep złoży reklamację to może i dostanie kasę, ale SKLEP, a nie odbiorca
          przesyłki. Poza tym tak naprawdę nie wiesz ile kosztuje przesyłka - to
          tajemnica, którą gwarantuje umowa. To,że płacisz w sklepie internetowym np. 15
          zł, wcale nie znaczy, że tyle dostaje GLS. Bobomarket może doliczać np. koszty
          opakowania, obsługi itp.
    • bea.bea Re: ostrzegam 25.12.06, 17:35
      myśle ze to nie wina sklepu...
      bo gdyby tak było to musiałabym napisac tak o trzech..smile

na priorytet wysłany 14sego...czekam do dzis..i nie ma....poczta ma w d...
      z powodu poczty nie pzyszły jeszcze trzy rzeczy...i tak były tylko ich zdjecia
      pod choinka...
      po świetach uderze na poczte o zwrot kosztów przesyłek priorytetowych..
      jak ktos wie jak to zrobic, czekam na pomoc..smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka