Dodaj do ulubionych

IKEA- to dopiero robi biznes- na ludzkiej głupocie

27.12.06, 20:36
Słuchajcie byłam dzisiaj w ikea. Rozczarowałam sie bardzo.
1. Jakis facet (co powiniem byc choć trochę przeszkolony z marketingu )coś
szeptał do mikrofonu - przez głośniki nic nie można było zrozumiec co jest
teraz przecenione, co w promocji , jakie zasady. - MOŻE TO DZIAŁENIE CELOWE.
Jak juz stanęłam w miejscu ze było cos konkretnego słychac to ciągle sie
mylił. Wstyd dla takiego sklepu by ktoś taki pracował.... BRAK
PROFESJONALIZMU NA CAŁEJ LINII
2.Ludzie rzucali sie na rzeczy które defakto kosztowały tyle samo co zwykle.
Napis nowa niższa cena robiła furrorę. Ludzie brali bo przeciez to
taniej....hi hi hi, lub kupowali z rozmysłem bo przeciez przyjechał to musze
kupić choć coś. a SKLEP IKEA ZACIERAŁ RĄCZKI.
Ludzi tyle że praking na zewnątrz został zamkniety i tylko był do dyspozycji
parking podziemny. Cały zawalony. Jeszcze takich tłumów nie widziałam.
Ble juz wiecej tam nie pojadę. Pojechałam po krzesło do komputera, ktre po
wielkim namyśle kupiłam w conforamie. A tam sielakna luz blues nikt sie na
mnie nie pochał i na mnie nie cierał. Chyba wolę spokój niż takie spęd....

Reasumując, nie warto było jechać do IKEA.....tylko zobaczyłam jacy są
Polacy.... hi hi hi
Obserwuj wątek
    • aldona_t1 Re: IKEA- to dopiero robi biznes- na ludzkiej głu 27.12.06, 21:05
      Ja też dziś bylam w tym uroczym sklepie, aczkolwiek wnioski mam inne.
      Mieliśmy upatrzone łózko dla syna, ale nie chcialam kupować wczesniej, bo a nuż
      będzie przecenione i będe sobie pluła w brode, że nie zaczekalam tych pięciu
      dni...Oczywiście, łóżko nie kosztowało nawet grosza taniej, ale kupiliśmy, bo i
      tak chcieliśmy- sądze, że sporo osób również odkładalo zakupy na czas
      wyprzedaży, bo a nuż...
      Rzeczywiście, tłumy okropne, ale jednak zdecydowana większość ludzi wychodziła
      z pustymi rękami- prz kasach strasznych kolejek jakoś nie było.. A napisy o
      obniżce robiły furorę, bo było ich chyba z kilkanaście w całym sklepie.
      • linearka Matko!!! Dajcie spokój!!! 27.12.06, 22:04
        Nie cierpię wyprzedaży!!! Wolę zapłacić drożej ale zaoszczędzić nerwy, zdrowie i
        czas (chyba najbardziej dla mnie cenny!) nie wyobrażam sobie, że muszę czekać na
        miejsce parkingowe a w kolejce do kasy tracę kolejną godzinę zmęczona, spocona i
        oblepiona przez innych ludzi tylko po to, żeby zaoszczędzić 20 PLN!!! To chore
        jest smile
    • twarz2 Re: IKEA- to dopiero robi biznes- na ludzkiej głu 28.12.06, 08:50
      Ta wyprzedaż w Ikei to faktycznie porażka.
      Byłam samym wieczorkiem zobaczyc, ale wyszłam z pustymi rękami i zastanawiam sie
      co Ci ludzie tak kupowali, ze aż w tv regionalnej pokazywali jaki jest spęd.
      Mogę zrozumiec przyjezdych - jak ktos jechał ileśdziesiat, albo i set km - to
      bez sensu wracac z niczym, ale miejscowi mają takie same ceny na codzień, a
      czasem i taniej.
      • aniax7 Re: IKEA- to dopiero robi biznes- na ludzkiej głu 28.12.06, 09:45
        Dziewczyny, ja mam daleko do Ikea a mam upatrzonych parę rzeczy. Wybieram się na
        początku stycznia. Napiszcie proszę jak to jest z tymi wyprzedażami? Czy
        przeceniona jest tylko część produktów? Nawet w "normalnej" cenie i tak mi się
        opłaca gdyz w naszym kraju nie ma niestety jeszcze takich sklepów, gdzie można
        kupić rzeczy i dodatki w porównywalnej cenie a jednoczesnie nie kiczowate czy
        "przebajerowane". Znalazłam parę rzeczy, które wygladały całkiem fajnie ale
        jakość była fatalna. Dziękuję!smile
        • wiktorka99 Re: IKEA- to dopiero robi biznes- na ludzkiej głu 28.12.06, 11:03
          Ogolnie to ikea ma kiepska jakosc u nas w Polsce robi furore a niestety na
          zachodzie to przecietny sklep. Pare lat temu kupilismy kuchnie która nas
          kosztowała ponad 20 tys i bardzo załuje. Kuchnia była juz z 8 razy reklamowana
          owszem ikea zawsze wymiania elementy, zawsze pomagaja ale po tych wymianach mam
          rózne odcienie brazu , teraz na szczescie jej nie uzytkujemy bo mieszkamy w
          innym kraju.
          Fajne maja dodatki rózne bibeloty , i mebelki dla dzieci
          Co do wyprzedazy to pamietam 1999 rok kiedy od godziny 12 w nocy byly
          przeceniane co godzinke konkretne rzeczy za 1 zl tkaniny WSZYSTKIE sofy po 500
          zł te z ponad 2 tys wtedy byla naprawde powazna wyprzedaz smile))))))
          • aniax7 Re: IKEA- to dopiero robi biznes- na ludzkiej głu 28.12.06, 13:40
            Ja mam kuchnię z IKEA oraz sporo mebli od pęciu lat i jestem baaardzo zadowolona.
            Zanim zdecydowałam się na meble kuchenne sprawdziłam dokładnie w ekskluzywnych
            salonach meblowych jakie konkurencyjne firmy mają rozwiązania, jakego typu
            zawiasy i tp. I okazało się, że tej samej firmy co np. w baaardzo drogim studiu
            kuchennym są wszystkie elementy własnie typu prowadnice do szuflad, zawasy i tp.
            Kilkoro moich znajomych tez ma meble z w/w firmy i nic sie z nimi nie dzieje.
            Panowie z firmy montującej dla IKEA meble powiedzieli mi tak od siebie, że
            rzeczywiście niektóre z tych bardzo tanich rzeczy bywają gorszej jakości ale
            te w średniej cenie i droższe - są o.k. Poza tym ich stylistyka akurtat mi
            bardzo odpowiada. Pozdrawiam

P.S. Ikea nie płaci mi za reklamęwink
            • wiktorka99 Re: IKEA- to dopiero robi biznes- na ludzkiej głu 28.12.06, 14:52
              widocznie trafiłam na jakies pechowy egzemplarz , w kwietniu remontujemy
              kuchnie tak wiec juz sie z nia nie bede meczyc.
        • alpepe Re: IKEA- to dopiero robi biznes- na ludzkiej głu 28.12.06, 12:56
          nie wiem, gdzie mieszkasz, ale znajomi ze Szczecina jeżdżą do niemieckiej Ikea,
          chyba do Berlina, bo im się bliżej i taniej wychodzi niż w Polsce, ceny w
          Niemczech takie same lub niższe.
          • aniax7 Re: IKEA- to dopiero robi biznes- na ludzkiej głu 28.12.06, 13:04
            Ja mam kuchnię z IKEA oraz sporo mebli od pęciu lat i jestem baaardzo zadowolona.
            Zanim zdecydowałam się na meble kuchenne sprawdziłam dokładnie w ekskluzywnych
            salonach meblowych jakie konkurencyjne firmy mają rozwiązania, jakego typu
            zawiasy i tp. I okazało się, że tej samej firmy co np. w baaardzo drogim studiu
            kuchennym są wszystkie elementy własnie typu prowadnice, zawasty i tp. Kilkoro
            moich znajomych tez ma meble z w/w firmy i nic sie z nimi nie dzieje. Panowie z
            firmy montującej dla IKEA meble powiedzieli mi tak od siebie, że rzeczywiście
            niektóre, ale tylko niektóre z tych bardzo tanich rzeczy sa gorszej jakości ale
            te w średniej cenie i droższe - są o.k.

P.S. Ikea nie płaci mi za reklamęwink
            • krasulas Re: katowice 28.12.06, 13:53
              również dzisiaj odwiedziłam wyprzedażową Ikeę.
              często w niej bywam, mam prawie całe mieszkanie urządzone - poza meblami
              kuchennymismile czego żałuję.
              kupowałam masę rzeczy drogich na dużych wyprzedażach, na defektach itp.
              tym razem powiem KICHA!
              w ubiegłym roku z tego co pamiętam była akcja 1 stycznia i o dziwo opołacało
              się kupować sporo rzeczy - tymbardziej jak było się w dwie rodziny (druga
              przeceniona rzecz 50% taniej).
              ale tego roku niewiele przecen - lub mało konkretnych cenowo.
              masa ludu - zapewne część przyjezdnych.
              coś tam zapewne można kupić, ale powiem szczerze - na to samo wyjdzie jak się w
              styczniu spokojnie pojedzie. Ceny z reguły nie ulegają zmianom na wyprzedażach
              sezonowych i towar jest jeszcze parę tyg. przeceniony.
              ech...big_grin
              pzdr
              Ania
              • aniax7 przepraszam, jakoś mi dwa razy się wysłało:( 28.12.06, 13:54
    • kasiu78 Re: IKEA- to dopiero robi biznes- na ludzkiej głu 29.12.06, 11:33
      a czy z serii Mamut dla dzieci jest coś przecenione?
      • twarz2 Re: IKEA- to dopiero robi biznes- na ludzkiej głu 29.12.06, 11:35
        Nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka