aniawroclaw1 03.04.03, 11:53 Chcę kupic nosidełko dla mojej ośmiotygodniowej córeczki. W sklepach jest spory wybór, ale nie mam pojęcia które wybrać. Może ktoś z Wac podzieli się doświadczeniem ? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bozena0303 Re: jakie nosidełko ? 03.04.03, 12:34 Cześć! Mam nadzieję, że nosidełko to taki fotelik do samochodu, bo w takich na brzuchu to można nosić dzieci dopiero półroczne wzwyż. Do samochodu my mieliśmy taką kołyskę CHICCO z wkładką dla noworodka. Z tego co wiem to maxicosi też takie ma. Bardzo ważna jest ta wkładka, bo to jest coś w rodzaju takiej podkładki z "wałkiem" wokół główki dziecka, żeby mu nie latała na boki, póki nie trzyma jeszcze sztywno główki. Inaczej musiałabyś taki wałek robić z ręcznika, bo szkoda, żeby maluszek się męczył. Pozdrawiam Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: jakie nosidełko ? 10.04.03, 04:22 bozena0303 napisała: > > Mam nadzieję, że nosidełko to taki fotelik do samochodu, bo w takich na brzuchu > > to można nosić dzieci dopiero półroczne wzwyż. > > Bozena, do tego czasu niektore dzieci juz z nosidel wyrastaja My mamy Baby Bjorn. Podobno jest najlepsze ale moim zdaniem jest takie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
dosiamamafilipa Re: jakie nosidełko ? 10.04.03, 09:41 bozena0303 napisała: > Cześć! > > Mam nadzieję, że nosidełko to taki fotelik do samochodu, bo w takich na brzuchu > > to można nosić dzieci dopiero półroczne wzwyż. BZDURA !!!!!!!!!!!!!! > > Do samochodu my mieliśmy taką kołyskę CHICCO z wkładką dla noworodka. Z tego co > > wiem to maxicosi też takie ma. Bardzo ważna jest ta wkładka, bo to jest coś w > rodzaju takiej podkładki z "wałkiem" wokół główki dziecka, żeby mu nie latała > na boki, póki nie trzyma jeszcze sztywno główki. Inaczej musiałabyś taki wałek > robić z ręcznika, bo szkoda, żeby maluszek się męczył. > > Pozdrawiam > Bożena Odpowiedz Link Zgłoś
opieniek1 Re: jakie nosidełko ? 09.04.03, 16:05 jeśli chodzi o nosidełko do noszenia na brzuchu- używałam bebe confort. Jest usztywniane, główka dziecku nie opada, jest podtrzymywana. Można nosić maluchy do 7 kilo. Moim zdaniem rewelacyjne, bez niego w wielu sytuacjach nie poradziła bym sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
dosiamamafilipa Re: jakie nosidełko ? 10.04.03, 09:40 ja polecam ci nosidlo mathercare swietne i starczy ci na dluzej bo do 12 kg mozna nosic dzidzie na 3 sposoby na pleckach i na brzuchu przodem lub tylem do kierunku jazdy jest dosc droggie 220 zl ale naprawde swietnie wykonany i warty tej kasy pzdr. dorota Odpowiedz Link Zgłoś