Dodaj do ulubionych

jakie nosidełko ?

03.04.03, 11:53
Chcę kupic nosidełko dla mojej ośmiotygodniowej córeczki. W sklepach jest
spory wybór, ale nie mam pojęcia które wybrać. Może ktoś z Wac podzieli się
doświadczeniem ? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • bozena0303 Re: jakie nosidełko ? 03.04.03, 12:34
      Cześć!

Mam nadzieję, że nosidełko to taki fotelik do samochodu, bo w takich na brzuchu
      to można nosić dzieci dopiero półroczne wzwyż.

Do samochodu my mieliśmy taką kołyskę CHICCO z wkładką dla noworodka. Z tego co
      wiem to maxicosi też takie ma. Bardzo ważna jest ta wkładka, bo to jest coś w
      rodzaju takiej podkładki z "wałkiem" wokół główki dziecka, żeby mu nie latała
      na boki, póki nie trzyma jeszcze sztywno główki. Inaczej musiałabyś taki wałek
      robić z ręcznika, bo szkoda, żeby maluszek się męczył.

Pozdrawiam
      Bożena
      • edytkus Re: jakie nosidełko ? 10.04.03, 04:22
        bozena0303 napisała:

>
        > Mam nadzieję, że nosidełko to taki fotelik do samochodu, bo w takich na
        brzuchu
        >
        > to można nosić dzieci dopiero półroczne wzwyż.
        >
        >
        Bozena, do tego czasu niektore dzieci juz z nosidel wyrastaja big_grin
        My mamy Baby Bjorn. Podobno jest najlepsze ale moim zdaniem jest takie sobie.
      • dosiamamafilipa Re: jakie nosidełko ? 10.04.03, 09:41
        bozena0303 napisała:

> Cześć!
        >
        > Mam nadzieję, że nosidełko to taki fotelik do samochodu, bo w takich na
        brzuchu
        >
        > to można nosić dzieci dopiero półroczne wzwyż. BZDURA !!!!!!!!!!!!!!
        >
        > Do samochodu my mieliśmy taką kołyskę CHICCO z wkładką dla noworodka. Z tego
        co
        >
        > wiem to maxicosi też takie ma. Bardzo ważna jest ta wkładka, bo to jest coś w
        > rodzaju takiej podkładki z "wałkiem" wokół główki dziecka, żeby mu nie latała
        > na boki, póki nie trzyma jeszcze sztywno główki. Inaczej musiałabyś taki
        wałek
        > robić z ręcznika, bo szkoda, żeby maluszek się męczył.
        >
        > Pozdrawiam
        > Bożena
    • opieniek1 Re: jakie nosidełko ? 09.04.03, 16:05
      jeśli chodzi o nosidełko do noszenia na brzuchu- używałam bebe confort. Jest
      usztywniane, główka dziecku nie opada, jest podtrzymywana. Można nosić maluchy
      do 7 kilo. Moim zdaniem rewelacyjne, bez niego w wielu sytuacjach nie poradziła
      bym sobie.
    • dosiamamafilipa Re: jakie nosidełko ? 10.04.03, 09:40
      ja polecam ci nosidlo mathercare swietne i starczy ci na dluzej bo do 12 kg
      mozna nosic dzidzie na 3 sposoby na pleckach i na brzuchu przodem lub tylem do
      kierunku jazdy jest dosc droggie 220 zl ale naprawde swietnie wykonany i warty
      tej kasy
      pzdr.
      dorota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka